FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Pomozte mi lietavci Jeden příspěvek | Celý strom
Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 20:06
orangi
V roku 2012 so odišiel z armády z osobných dôvodov. Bol som letecký technik. Momentálne som záchranár na RZP. Mám ponuku vrátiť sa späť. A tu nasleduje moja schizofrénia. Letectvo je moja láska ale teraz pomáham ľuďom. Čo skôr?
 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 20:14
xWing   
Dolezite je, co citis a co chces Ty ?
Ja ludi nezachranujem, tak by som isiel k letectvu.
Ale zachranarov nikdy nie jedost, tak by som tam ostal.
A teraz si vyber.
 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 20:19
orangi
Veď to

Schizofrenia

 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 20:24
FSPilot   
A leteckého záchranáře by nešlo? Ještě bys jim to opravil na cestě, kdyby bylo potřeba
 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 20:33
Rastislav11
Ja by som zas potreboval inú radu. Chcem sa stať leteckým technikom, ale nie som vyučený v tomto odbore. Ak by som si chcel spraviť licenciu podľa časti 66, musel by som doložiť 4, alebo 5 rokov praxe z oblasti leteckej techniky. Bez toho, že nie som vyučený ma nikto nezamestná ani vo výrobe, ani v opravovni a bez toho, že nemám prax (ktorá sa neviem ako dá inak dosiahnúť), nemôžem zložiť skúšky... Existuje nejaká tajná cesta, ako sa k tejto profesii dostať?
 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 21:08
maverick60   
Ahojte.
orangi: to je ťažká otázka. V istom slova zmysle zachraňuješ životy aj ako letecký mechanik. Tým, že si svoju prácu let. mechanika urobíš dôsledne a mašina "nespadne". No na druhú stranu záchranárov je vždy málo. Je to poslanie a nie povolanie. Ja ich osobne volám " červený anjeli "po mojej osobnej skúsenosti.
V tvojom prípade by som sa skúsil dostať k leteckým záchranárom. Držím ti päste.

Rastislav11: Dúfam, že si to pamätám presne, no ešte keď som pracoval v Seagle Air v Bratislave ( cca 7 rokov ) mi spomínali mechanici z Austrian Bratislava, že prijímajú zopár nových mechanikov. Títo ľudia mali mať zvládnuté tzv. moduly, ktoré na Leteckom úrade v BA prednášal pán Omachel. Ten už je ale asi v dôchodku. Tie moduly sa týkali predmetov ako napr. Drak, Hydraulika, Vrtuľa, Elektrika a pod. Oni týchto ľudí prijali ako pomocných mechanikov, ktorým dávali jednoduché práce a postupne si zvyšovali kvalifikáciu už pod Austrianom. Skús zavolať na Letecký úrad, či tam ešte vykonávajú takéto školenia. Možno by to bola cesta ako sa dostať k aeroplánom.
 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 21:02
Stan   
Neviem u akeho poskytovatela robis ty,ja som si na zachranke presiel mnohymi poziciami a napriek tomu keby som mohol spojit svoju profesiu s lietanim,nevahal by som ani sekundu...
 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 22:03
mirda   
Letectvo.
 

Pomozte mi lietavci   29. 11. 2016 / 23:31
Instructor
Lietanie, možnosť lietať, prípadne byť iba pritom - je láska na celý život. Spravidla viac dávaš ako dostaneš. Ale aj tak by som volil cestu smerom k lietaniu. Príležitostí nebýva veľa. Netreba zaváhať. Teória pravdepodobností má mnoho alternatív, ale ak premeškáš vhodný okamžik - takáto ponuka osudu sa už nezopakuje. Tak konaj. A informuj nás ...
 

Pomozte mi lietavci   30. 11. 2016 / 08:52
ST0RM
Marian nazdar,

a co tak letecka zachranka? Pre ATE mas idealne parametre. Letecky mechanik aj zachranar, zoberu ta vsetkymi desiatimi... Pamatam si, ze bolo obdobie, ked brali na poziciu zachranarov len leteckych mechanikov zo svojich radov.. Ja viem, ze mozno si do vrtulnikov nikdy nerobil, ale ten technicky zaklad mas a myslim, ze pre teba by to bolo idealne riesenie aby si sa ani jedneho nemusel vzdat

Drzim palce v rozhodovani
 

Pomozte mi lietavci   30. 11. 2016 / 10:45
Kubrt
Mě vždycky táhla hasičina a letadla. Nakonec jsem skončil u HZS Letiště Praha. Jsem šťastnej jako blecha a neměnil bych. Co teda záchranář u ZZS na mezinárodním letišti. Na Ruzyni se vyjíždí několikrát denně. Dost často i na letadla. Mnoho pasažérů má vážné zdravotní problémy a letadla kvůli nim musejí sedat. Jezdíme je pomáhat záchrance vynášet z letadel. Nebo pak ta letecká záchranka jak zmínili kolegové.
 

Pomozte mi lietavci   30. 11. 2016 / 12:27
steffan   
Dobrý den,
zlatá slova napsal již přede mnou jeden z vážených kolegů. Když si dovolím citovat: "Záleží, jak to cítíte".

Sám jsem vyučený letecký mechanik a s letadly je svázána většina mého profesního života. Kdysi jsem letectví opustil, když tento obor u nás upadal a já musel živit rodinu. Pak jsem zkriplovatěl a mám po ptákách (i těch kovových a dřevěných). Dal bych cokoliv, kdybych mohl zase vzít do ruky vercajk a nasoukat ruce tam, kam se určitě nevejdou a vyrobit či opravit něco, co zase (možná) poletí.

Pracuji též ve zdravotnictví, i když ne na záchrance, ale pokud bych se mohl svobodně rozhodnout, letadla jsou milenka která se neopouští, a to ani z těch nejšlechetnějších pohnutek. Věřte zkušenému: Když tuto nabídku nevyužijete, budete smutně koukat za každým vojenským letadlem, které kdy uvidíte. A bude Vás to moc ....... (však víte co).

Držím palce, abyste se rozhodl podle svého 'srdce' a byl až do důchodu spokojenější než spokojený.

Letu zdar!

Vladimír Steffan
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ