FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Nefunkční boot Win10 Jeden příspěvek | Celý strom
Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 11:44
Maverick24
Zdravím,
Kdyby mi náhodou někdo dovedl pomoct, a měl náladu se tím zabývat, tak tady je text mého problému z pchelp.

Win10, nekonečná černá obrazovka s kolečkem před naběhnutím systému
Příspěvekod maverick24 » dnes, 10:29

Zdravím,

už si nevím rady, proto prosím všechny tady o pomoc. Text je fakt dlouhej .

provozuji na svém PC Win 7 i Win 10 na oddělených discích, a doufám, že to bude aspoň nějaká výhoda pro můj problém.

Před čtyřmi dny jsem korektně vypnul PC (z Win 10). Včera při spuštění Win 10 se ale stalo, že se zobrazilo modré logo windows s točícím se kolečkem pod ním - načítal se OS, zatím normální stav. Pak problikne obrazovka, a zobrazí se jen černé pozadí s točícím se windows 10 kolečkem na spodním okraji obrazovky (nejedná se tedy o black screen of death před loginem ani po něm, dle mého se windows nenastartují vůbec). Všiml jsem si, že zobrazovací kvalita kolečka je tady nižší než na obrazovce před tím. No a na této černé obrazovce s kolečkem to visí hodinu, dvě a nic; systém nenaběhne. Nevzpomínám si, jestli se při posledním vypnutí Win 10 instalovaly nějaké aktualizace.

Win 10 jsou na SSD (starý půl roku), takže první čeho jsem se bál bylo, že mi odešel. Takže jsem nabootoval Win7 a podíval se do SSD. Občas tam lezu z Win7 když chci nějaké věci z Dokumentů Win10, takže vím, jak to tam vypadalo, když bylo vše ok. Projel jsem ho chkdskem, ok, projel jsem ho nějakými utilitami, co k němu jsou od výrobce, všechno bez problémů, takže vadný disk asi nebude. Všechny složky jsou tam na svém místě, můžu z toho disku spouštět filmy, velká pdf, všechno bez problémů. Zarazily mě však dvě věci: 1. při kliknutí pravým tlačítkem na disk s Win10 se zobrazi chyba, že koš je poškozen, jestli ho chci vysypat. Pro zvolení možnosti se ale normálně zobrazí nabídka přes pravé tlačítko. 2. všechny kořenové složky na disku jsou označené žlutým zámečkem a já si nejsem úplně jistý, co přesně to znamená. Do práv pro složky jsem zatím nechtěl sahat, třeba je to nějaká blbina, na kterou nemůžu přijít. V každém případě to znamená, že nejspíš nemohu upravovat soubory atd.

Co jsem zkusil:
Opravu spouštění systému z USB (ISO Win 10 přes Rufus) i z disku - nefunguje, napíše to, že nemůže opravit s odkazem na soubor SrtTrail.txt. V tom ale žádná chyba není. Všechny operace byly dokončeny úspěšně bez žádného kódu chyby, resp. všechno 0x0. "Stav spuštění označuje, že operační systém byl spuštěn úspěšně." Ještě jsem tedy nezkoušel tenhle soubor smazat a nechat ho vygenerovat znova, protože poprvé to aspoň chvíli něco dělalo a teď to s touhle hláškou zastaví opravu hned.

Když chci reinstalovat windows pomocí upgradu, tedy nedělat čistou instalaci, tak mi to napíše, že to spouštím z flešky a že jí mám vyjmout, restartovat počítač, nechat naběhnout windows, dát tam flešku a spustit to znova. Při pokusech o start windows je tohle rada tak akorát na kladivo do monitoru.

Bitovou kopii nemám a bod obnovy tam taky žádný nemám, i když za to si asi můžu sám, mám dojem, že jsem tuhle funkci ve Win10 vypnul - viz níže.

Nouzový režim: Rozdíl mezi pokusem o nouzový režim z flešky a z disku je ten, že u disku to načte můj účet, takže na něj vidí, je tam a načte ho. Pak se chvíli načítá systém a zůstane to viset na černé obrazovce bez ničeho. To se stane při pokusu o nouzový režim z disku i z flešky.

Příkazový řádek: spustím, ale kořenový adresář je X:\ ... a nemůžu se zaboha dostat normálně do Cčka, abych tam provedl nějakou opravu přes Bootrec, Bootsect nebo chkdsk. To ale je problém mezi židlí a klávesnicí, protože se přes příkazovou řádku mezi složkami moc dobře pohybovat neumím.

Čistá instalace s formátem disku pro mě není zrovna nejpopoulárnější řešení. Win10 používám téměř výhradně pro normální činnosti (škola, internet) a simulátor Prepar3D, jehož instalace a nastavování všech externích aplikací a modulů trvá třeba taky týden a to je jen simulátor, o ostatních aplikacích ani nemluvím. Kvůli tomuhle simulátoru jsem vypínal některé fuknce systému jako UAC a tvorbu bodů obnovy - očekávám, že se to tady neobejde bez uštěpačných poznámek, ale nebudu vysvětlovat, proč to lidi, provozující tenhle simulátor vypínají a ani nechci polemizovat o vlivu na aplikaci. Kromě toho se nikdy nedozvím, co se vlastně stalo, což mě fakt vytáčí (tejden se s tim patlam, na nic nepřijdu a pak další dva tejdny strávim tim, že to uvádím do původního stavu, aniž bych věděl proč).

Omlouvám se, jestli se nevyjadřuju přesně, zvlášť v prvním odstavci, ale připadám si po probdělé noci už fakt jako idiot, že nedokážu nabootovat systém.

Byl by někdo, kdo to vydržel dočíst až sem tak hodný a pomohl mi s tím? Je mi k něčemu to, že mám druhý systém v pořádku a do disku se odtud dostanu?

Díky moc

Jirka
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 15:01
Pips   
Ahoj Jirko,
zní to dost divoce. V nedávné minulosti jsem řešil dvě podobně se chovající záhady s Win10. V jednom případě se nějak záhadně rozpadl uživatelský profil. Bylo možné se normálně přihlásit do jakéhokoliv jiného profilu, jen do toho jednoho ne.

Pokud máš ISO, zkusil bych přes něj nabootovat do nouzového režimu. Jestli tam to půjde přihlásit, nebo tě to nechá použít uživatelský účet Administrator. Postup třeba zde.

http://www.intowindows.com/boot-windows-10-in-safe-mode-when-pc-is-not-booting/

Druhá z těch záhad, dost často se opakujících souvisí s Avastem. Pokud používáš Avasta, obvykle stačí v nouzovým režimu tuhle věc odinstalovat a počítač většinou zase ožije.

 1x  

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 15:25
Maverick24
Pokud se pokusím načíst systém v nouzovém režimu (zkoušel jsem Nouzový režim, Nr s prací v síti, a pak zakázat vynucení podpisu ovladačů), tak se chvíli načítá a pak je jen černá obrazovka bez kolečka, kterou když nechám, tak to za půl hodiny padne do spánku.Nemám tedy možnost udělat nic z toho co radíš
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 16:16
xWing   
Mam to chapat tak, ze pod ziadnym kontom sa neprihlasis ani do nudzoveho rezimu ?
Skus potom este tzv. "reset", ktory Ti nevymaze ziadne subory.
V kazdom pripade pred resetom zalohuj disk, resp. particiu s Windows.
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 16:19
Maverick24
Tím myslíš nabootovat třeba z flešky a dát místo vlastní instalace "upgrade", který nevymaže soubory a jen přepíše systém? To mám popsané v tom původním příspěvku, co mi to píše .
JEstli to je něco jiného, tak to popiš prosím
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 16:27
xWing   
Ano z fleshky, ale ne upgrade.
Este pred tym, nez stlacis Install, vlavo dole je repair.
Cez to si musel ist aj do nudzoveho rezimu.
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 16:52
Stew
Máš tam kurzor při pohybu myší, na tom černým skrýnu? Nemáš náhodou intel-onboard grafiku plus přídavnou kartu? Tam někdy desítky blbly při spouštění, že se jakoby přeply na ten druhý, neaktivní obrazový výstup a nebylo nic vidět
https://www.tenforums.com/general-support/10457-fix-windows-10-booting-black-screen.html
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 18:26
xWing   
Ak toci kolecko, tak to nebude problem.
Inak tiez mam kombinaciu onboard Intel a Nvidia a tiez sa mi to stava po instalacii novych ovladacov, ze primarna obrazovka sa zmeni na iny monitor.
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 18:31
Pips   
To je mrzutý. Pokoušel jsem se teď chvíli hledat ty tvoje symptomy na netu a našel jsem nějaký vlákno, kde spoustě lidem pomohlo spuštění počítače s odpojenými všemi USB periferiemi. Tak jestli nemáš co dělat, můžeš to taky zkusit, i kdyby se to mělo zařadit mezi pokusy, co nepomáhaj
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 18:33
Pips   
Nejčastěji se pak ukazuje, že jsou to bezdrátový dongly na wifi, nebo bluetooth, třeba i pro bezdrátový klávesnice, nebo myši.
 

Nefunkční boot Win10   16. 12. 2016 / 20:58
Maverick24
xWing: Tak toho Repairu jsem si asi nevšimnul, kouknu se zítra na to zase.

Stew: Kurzor tam nemám. Přijde mi to, jako kdyby se to seklo dřív, než se to zavede. Mám onboard grafiku a v PCI-E normální a nekoukal jsem se na nastavení v Biosu, tak to taky zkontroluju

Pips: To jsem taky někde četl. Vytáhl jsem starou drátovou klávesnici a odpojil všechny USB, co jsem mohl, nechal jsem tam jen tu klávesnici.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ