FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX Box versus Stream Jeden příspěvek | Celý strom
FSX Box versus Stream   18. 3. 2017 / 10:47
Pilatus
Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi oběma verzemi? Já to totiž pochopil tak, že jediný rozdíl je ve způsobu registrace. Potom mi ale není jasné, proč některé addony jsou pro jednu nebo pro druhou verzi.
Díky za objasnění neználkovi.
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   18. 3. 2017 / 14:48
Fabo™   
Steam je relativne nova verze od Dovetaileu, ma to zapracovane neco malo zmen... ale hlavni duvod proc addony rozlisuji, je ze lze mit nainstalovano Steam i boxovou verzi najednou, pak to musi addon umet resit zejmena pri instalaci, ale v nekterych pripadech i za behu.
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   18. 3. 2017 / 17:27
OndraT
Je tom docela rozdíl - v základu FSX:Steam Edition = FSX Gold Edition se Service pack 1 a 2, resp. jako FSXeluxe Ed. a Acceleration Exp. Pack. dohromady.

Detaily případně tu https://fsxinsider.com/fsx-steam-edition-and-boxed-fsx-what-is-the-difference/

Pokud jde o add-ony, tak to jsem nestihl vykoumat, protože jsem celkem rychle přešel na X-Plane (kde je to jedno, resp. se Steam verzí normálně fungujou všechny non-Steam add-ony, ať už payware či freeware).

No a samozřejmě k tomu, abys mohl Steam verzi FSX vůbec mít, tak potřebuješ samozřejmě nejdřív vůbec účet na Steamu (cpt. Obvious here ).
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   18. 3. 2017 / 20:18
JirkaK
Jsou addony které si kontrolují verze aplikace a pokud nejsou updatované pro Steam verzi, tak jednoduše nebudou běhat, navíc jsou v SE verzi nějaké změny, které něčemu jednoduše nemusí sednout. Stejně tak třeba Air Alaska addon je specifický, protože přímo z něj pouštíš simulátor s nahranou misí a FSX:SE to řeší odlišně než boxed verze.

Tak jak tak FSX:SE u těch co zůstávají u FSX nabírá na popularitě. http://steamcharts.com/app/314160 tady jde vidět postupný nárust průměrných hráčů, tzn. tolik lidí v jednu chvíli lítá ve FSX. Třeba X-Planistů na steamu je v průměru necelých 200
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   19. 3. 2017 / 09:31
Pilatus
Takže když to shrnu - když mám možnost volby, tak je vždy výhodnější Stream (a to nejen u FSX, ale i u dalších her)?
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   19. 3. 2017 / 09:42
OndraT
Prakticky asi ano, tedy do té míry, pokud se spokojíš s faktem, že morálně i právně hry a programy na Steamu nevlastníš, jen máš doživotně pronajatou licenci .
Dále podpora některých vývojářů v případě, že jejich dílo bylo primárně nejprve mimo Steam a po té vyšlo i na Steamu, bývá (někdy, ne a priori vždy!) pro Steam verzi trošku horší. A někdo holt preferuje zkrátka vlastníctví té fyzické kopie.

P.S.: Steam, ne Stream, viz http://store.steampowered.com/
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   19. 3. 2017 / 11:14
xWing   
Ono sice je to to dozivotne, ale staci si urobit zalohu a stiahnut crack.
A to teraz nechcem prezentovat nejaky warez, ale iba ako riesenie, ked je zrovinka nedostupny steam
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   19. 3. 2017 / 12:21
JirkaK
Dnešní hrám ti crack stejně nepomůže pokud na druhé straně zmáčknou "tlačítko" na serveru. Hodně her i pro single player jedou vůči serveru, třeba zmíněná Division, a bez připojení k interentu si neškrtneš, potažmo bez běžícího serveru.
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   19. 3. 2017 / 12:39
OndraT
Je to tak, ale přiznám se, že to neřešim a je mi to jedno, ale někomu třeba ne, proto jsem to všechno vypsal. Že mám vlastně jen půjčenou licenci je mi jedno, protože hru si zahrát můžu a to i offline. A že by se Steam náhle jako služba položil a skončil by - to je asi tako by se měl náhle položit Microsoft nebo Apple či Google (Valve, provozující Steam, je celkem monstrózní firma). A kdyby se náhodou mělo něco takovýho stát, tak to už západní civilizace bude v takových sra*kách, že všichni budem řešit asi podstatnější věci než to, že si nemůžeme zahrát svoje "nakoupený" hry, imho

Jinak ještě bokem k warezu, resp v tomhle případe spíš ke gamezu - mě to přestalo bavit a jsem rád, že už nějaký ten rok mám Steam (+ samozřejmě dál dalších DRM služeb). Nakupuju výhradně ve slevách (těch legálních, nebavíme se o šedým trhu) a jsem spokojenej. Tuhle jsem ale dostal chuť si zahrát něco, co mi bohužel moje aktuální finanční situace nedovoluje si legálně zakoupit, s tím, že si to pak později koupím. Zkrátka jsem po létech zkoušel pirátit. A je to celkem stejný opruz jako kdysi. Stáhneš třeba torrent celý hry a crack si pak musíš někde pohledat. A ty cracky se obvykle schovávají na pofidérních webech, kde buďto musíš mít v prohlížeči zapnutou Javu (tfuj ty čerte!) nebo dokonce i Flash (tfuj ty čerte nadvakrát!) - děkuju, nemusim mít všechno .
   Seznam příspěvků  

FSX Box versus Stream   19. 3. 2017 / 12:19
JirkaK
U FSX určitě, ta verze je prostě lepší než jakýkoli box, navíc oproti boxu, ti Dovetail Games v rámci možností ten FSX i supportují, takže když ti to padá nebo něco takévho, tak se můžeš normálně dožádat podpory. U MS to bude asi o dost složitější v dnešní době.
Netýká se to ale addonů. Běžný FSX addon často běží na všech verzích FSX, nezřídka zvádá bez problémů i Prepar3D - výhoda když chceš přejít, což bych ti stejně doporučil. Ty ze Steamu mají DMR, takže klíčové soubory jsou enkódované a vlastně až při běhu se jen v paměti mění v normálně čitelný soubor. Addon ze steamu použiješ jen pro steam verzi. Na druhou stranu, jsou obvykle levnější a v akci jsou doslova za vajgla.


A jiné hry. To je otázka. Jsou distributoři, kteří prodávají výhradně na Steamu, jsou distributoři co mají vlastní síť. Například UBISOFT. Koupíš na Steamu ale bez účtu na Uplay to nerozběhneš. Pak je ten Steam docela přítěží a pro hraní té hry ve finále ten steam ani nepotřebuješ. Nicméně distribuci updatů pro tu hru řídí steam a už se mi například u Division stalo že některý update se dostal na Uplay a Uplay verze hry běžela, kdežto Steam ne, resp. tam byl nějaký drobný problém. Podobně je to třeba s X-Plane na Steamu. Na Steam jde vždy plná finální verze, bety tam nejsou a plná verze je tam typicky s krátkým zpožděním. Je to daň za to že autoři musí udělat build pro steam a ten Steamu poslat pro schválení, jednak tuším za to schválení něco platí, tzn poslat tam vadnou verzi = vyhodit peníze z kanálu. Vlastní distribucí tu hru můžeš dostat dříve. Třeba ten X-Plane tak funguje, velké tituly to mají trošku jinak, většinou se čeká na všechny platformy (Steam, PSN, MS) a launch je ve stejnou chvíli všude a hlavně Sony je ve schvalovacím procesu poměrně brzda.

Doporučil bych proto koupovat hry přímo u distributora, tzn UBI hry například na Uplay a ne na Steam. Pokud exaktně nechceš tu hru na steamu třeba kvůli achievementům, kartám nebo jiným sociálním aktivitám a přátelům.
   Seznam příspěvků  

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ