FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 18. 5. 2024, svátek má Nataša Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Další vzpomínka na pravěké simulátory Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Další vzpomínka na pravěké simulátory   8. 5. 2017 / 21:42
steffan   
Vážení přátelé letu, i toho simulovaného.

S nelibostí zjišťuji, že na tomto fóru opět panuje rozladění. Napadlo mě tedy rozptýlit chmury na čelech těch starších a rozumnějších opět malou vzpomínkou na simulované létání před třiceti lety.

Přitom se 'nenápadně¨ pochlubím nejnovějším přírůstkem ve své sbírce. Je to skutečný klenot. Nevím, kolik jich u nás je funkčních, ale myslím, že by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Je sice skutečně krásný, a přesto se stal v historii příkladem totálního obchodního neúspěchu. Vyrobili jich málo a nakonec většina stejně skončila v křemíkovém nebi dřív, než je kdokoliv použil. Byl posledním pokusem firmy Amstrad vytěžit značku Sinclair. Tento se nazýval PC200 professional. Měl ještě rodného bratra: Amstrad PC-20, který se lišil pouze barvou 'karoserie', byl bílý, a neměl TV modulátor.

Celé odpoledne jsem se pokoušel nějak zrekonstruovat Flight Simulator 1 nebo 2. Bohužel, nevyšlo to. Pokud by mezi Vámi byl majitel některého z těchto programů v chodivém stavu, budu velmi vděčen za zaslání. Díky tomuto archeologickému neúspěchu jsem pro Vás mohl vytvořit malinký testík znalosti historie. Na obrazovce je sice mizerně, leč identifikovatelně, vidět právě spuštěný simulátor. Kdo pozná, o jaký se jedná má u mě jedno malé bezvýznamné plus . Byl k dispozici i na všechny tehdy běžné osmibity. O verzi pro Amigu nebo Atari ST nevím, což nevylučuje možnost, že existoval i pro ně.

Potěšte oko nádherným hardwarem a zanechte nesmyslných debat, které jen kazí vzduch.
Letu zdar!

Vladimír Steffan
44309 B / 750 x 422 / PC200_AoA_1_lo.jpg
38842 B / 750 x 360 / PC200_AoA_2_lo.jpg
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ