FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Grafika do staršího PC Jeden příspěvek | Celý strom
Grafika do staršího PC   16. 12. 2017 / 13:48
Speedfoot   
Ahoj.
Vím že to s leteckými simulátory moc nesouvisí, ale potřebuji poradit s koupí nějaké levnější grafické karty do staršího PC. Dostal jsem ho pro kluka a je tam grafika jen integrovaná a ta některé aplikace nepodporuje. Na netu jsem našel pár grafických karet a zjistil jsem, kolik toho nevím. Nevím jaký je rozdíl ve verzích sběrnic PCIE ver. 1,2,3, jaký má počet pinů a další detaily. Takže potřebuji vědět, jestli je spětná kompatibilita mezi verzemi sběrnic PCIE a jestli je potřeba hlídat počet pinů na grafice.
Ten zmiňovaný počítač je HP Compaq dx6120 MT s dvoujádrovým procesorem P4 na 3Ghz s grafickou sběrnicí PCIE x16 ver.1
Dík za info.
Jarda
 

Grafika do staršího PC   16. 12. 2017 / 14:16
OndraT
Je to úplně jedno, rozdíl mezi verzemi 1/2/3/4 (jestli je pořád ve vývoji ) je v rychlosti dat. přenosu přes jednu PCIE linku (PCIE x1, x4, x8, x16). Úplně v klidu vraž PCIE 3.0 x16 kartu do PCIE 1.0 x1 slotu, akorát ta karta pojede tak na 10% výkonu a to ještě hodně záleží na čipsetu na zákl. desce a procesoru, jak bude stíhat tu kartu obsluhovat. Počet pinů na kartě v tomhle případě netřeba řešit - jednoduše řečeno "to, co na kartě přečuhuje" jsou právě ty další datový linky, který holt nebudou zapojený a karta si je automaticky vypne.

Prakticky je to ale vyhození peněz, kouknul bych se spíš po nějaký bazarovce za pár šupů. Protože jde o kancel. počítač, tak tam taky asi nebude úplně silnej zdroj a novější karty by nemusel utáhnout. Navíc jestli je to taková ta malá piksla pod monitor, tak tam možná ani nic než max. x4 kartu nedáš (delší by se nejspíš nevešla nebo vešla, ale nešla by třeba dobře do slotu kvůli jiným součástkám na desce apod., bacha na to, tyhle "značkový" kanclkompy uměj divy ).
 

Grafika do staršího PC   24. 12. 2017 / 12:06
Jurawood
P4 dualcore?

Takže to je architektura netbrust? Jádro Prescot (přezdívaný "prskot" kvůli spotřebě 200W a víc), chladič větší než celá základovka. Dá se tím v zimě vytápět.

Nejhorší procesor co kdy Intel vyrobil, taky ho to stálo pokles v prodeji až na dno a AMD ho předběhlo.
Pak teprve přišlo core2...

Takže to shrnu, odhadní cena toho PC je asi 100,- Kč, osobně by se mi ani nevyplatilo vést ho na ekodvůr. Je to odpadek.

Akorát teda pci express pochybuji že by tam byl.


 

Grafika do staršího PC   24. 12. 2017 / 14:43
Algy   
Před pár lety jsem Prescotta prodal za 100,- na Aukru. Frajer si pro něj ještě rád přijel. Máš pravdu, výkonem neoplýval...
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ