FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 1. 5. 2024, Svátek práce Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Track IR5 vs VR okuliare pre DCS a P3D Jeden příspěvek | Celý strom
Track IR5 vs VR okuliare pre DCS a P3D   22. 10. 2018 / 14:13
ST0RM
Zdravim,
comu by ste v dnesnej dobe dali prednost na lietanie v simulatore?
Pre mna je TrackIR osvedcena klasika, kde netreba robit kompromis ohladom vykonnosti a rozlisenia. VR mi pride ako buducnost, ktora este na svoj cas caka, kym bude dokonala...

Vas nazor a skusenosti?

Je cena za TrackIR5 + track clip pro za 207€ ok? na alze a v sk a cz webshopoch je to vyrazne drahsie..

dakujem.
 

Track IR5 vs VR okuliare pre DCS a P3D   22. 10. 2018 / 14:59
FSPilot   
TrackIR je pro mně osobně něco nepoužitelného. Nedokážu zkousnout, že pohybem hlavy otáčím obraz, ale pořád koukám na to samé místo (monitor). Někomnu to nevadí, ale za sebe určitě ne. VR mám problém s tím, že nevidíš čudle (klávesnici, myš). Co jsem zkoušel, dovede to člověka naprosto neuvěřitelně vtáhnout do hry, nicméně nevidíš čudle, takže se s tím dost špatně řídí bulík nebo nějaké éro, kde nemám všechno na řídící páce.

Ještě je jedna možnost a to je mixed reality, což je takový kompromis, kde můžeš vidět klávesnici a myš i s joystickem a zároveň to umí ukázat obraz v podstatě stejně jako u VR, ale osobně jsem to měl na hlavě jen jako prezentaci.

Pro DCS bych bral VR (počítám, že většinu funkcí tam člověk nekliká myší - nemám osobní zkušenost), ale na P3D nebo XP VR ještě ne, tam spíš TrackIR jestli vůbec - ono existuje několik alternativ, že si to můžeš odzkoušet.
 

Track IR5 vs VR okuliare pre DCS a P3D   22. 10. 2018 / 16:39
ulitej
Já osobně nemám rád ani "myš nebo klávesnici" - pokud se to dá takhle napsat - prostě hmatatelný čudl je jasně nejlepší .
Otázka sice byla na ty jiné dva doplňky a tam bych souhlasil s předchozím příspěvkem.
 

Track IR5 vs VR okuliare pre DCS a P3D   22. 10. 2018 / 18:25
dvojan
Částečně souhlasím s Ivem, ale je to i otázka zvyku, buď "štrnkat" palcem, nebo otáčet hlavou. Používám občas Opentrack v kombinaci s IR clipem a kamerkou pro IR světlo od Josky-pilota a ta cena je o něčem jiném.
 

Track IR5 vs VR okuliare pre DCS a P3D   22. 10. 2018 / 21:39
biblbrox   
Já mám TrackIR několik let a na bojový simy je super, protože máš v leteckém souboji perfekní přehled o situaci. Předdefinovanýma pohledama takovou flexibilitu nemáš šanci dosáhnout.

Nejdůležitější u TIR je dobře si nastavit rozsah a rychlost pohybů. To když si dobře vyladíš, tak ti tenhle systém ovládání rozhlížení rychle přejde do krve. Ohledně nastavení jsou šikovný tutoriály na youtube.

Na civilní sim je tahle hračka ale zbytečná, protože tam stačí pár předdefinovaných pohledů na tlačítkách.
Zvlášť, když chceš nějaký drobný čudlík ladit v kokpitu, pak TIR je použitelný ideálně stylem - podívat se na panel / tlačítkem zapauzovat rozhlížení s TIR / zmáčknout čudl na panelu / odpauzovat TIR.
Ještě se to dá řešit větším deadzone TIR, ale to taky není úplně ideální, protože se stejně musíš snažit hlavou nehýbat během lazení - a to není moc příjemný.



 

Track IR5 vs VR okuliare pre DCS a P3D   3. 11. 2018 / 00:16
tvojplaton   
Zdar... S VR nemam ziadne skusenosti, ale hodim sem aspon svoje skusenosti s TrackIR-om... Niektori vravia, ze TrackIR sa do airlinerov nehodi... Ja lietam airlinery (PMDG 737/ 747) s TrackIRom niekolko rokov (od verzie 3 - momentalne v.5) a musim povedat, ze je uplne jedno, ake ero pilotujes - ked si raz zvyknes na TrackIR, tak uz bez toho "nemozes zit"... Z osobnej skusenosti viem, ze ked si na to zvyknes a nahodou ti na finale TrackIR zamrzne (stalo sa mi to za tie roky asi 2 krat), tak budes rad, ak to pristatie "prezijes"... Samozrejme, ked clovek leti VFR s nejakym prditkom v 3000ft, tak si TrackIR uzije viac, ako ked leti s Boeingom v 10 kilometroch, ale poznamky o tom, ze je v kokpite problem trafit nejaky cudlik, je blbost... TrackIR je uz v defaultnom nastaveni pouzitelny v airlineri uplne v pohode... Pokial to niekomu nevyhovuje, stale sa da nastavit citlivost na pohyb hlavy podla potreby... Co sa tyka bojovych simulatorov, tak napriklad Sturmovika si bez TrackIRu ani neviem predstavit... Samotny Sturmovik sice nepodporuje TrackIR plnohodnotne (chyba pohyb dopredu/dozadu + moznost "dvihnut sa na sedacke ponad palubovku"), ale aj tak je to neskutocny pomocnik vo vzdusnych bojoch... VR by som videl (tak, ako si pisal) skor ako "hudbu buducnosti"... Osobne tiez preferujem moznost siahnut si na cudliky (pouzivam prvu verziu MCP Combo Panel od VRINSIGHT) a v spojeni s TrackIRom je virtualne lietanie podla mna ovela blizsie realite, ako nejake nahananie sa naslepo za cudlikmi... Tolko moj nazor, snad niekomu pomoze v rozhodovani...

P.S.: Nie, nie som developer TrackIR-u, pisem len z vlastnej skusenosti...
 

FS Medlánky
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ