FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu. Jeden příspěvek | Celý strom
FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   27. 4. 2019 / 11:17
Jirasek
1. Při spuštění FSX-SE a navolením letadla PMDG B737-800NGX sim spadne v začátku, nespustí se. Musím nejdříve načíst jiné letadlo, spustit alespoň na letišti a následně přepnout na PMDG B737-800NGX nebo třeba PMDG B737-900NGX. Nenašel jsem, proč se musí nejdříve spustit základní letadlo z FSX a potom je teprve umožněno spuštění letadla koupené verze PMDG.
Instalace byla provedena FSX-SE a potom dodáno PMDG+key.

2. Nemožnost oddálit a přiblížit cockpit. Po spuštění FSX-SE s nějakým letadlem je možno oddálit a přiblížit přístroje. Dělá se to u mě klávesami = a – . Pokud nějakým přepínáním snad letadel, pohledů nebo něčím, ale zkrátka nějakou manipulací s pohledy se oddalování a přibližování zablokuje. Musím FSX ukončit a znova spustit. Potom po novém načtení FSX-SE je funkce obnovena.
Věděl by někdo co spustit třeba v TCOM nebo co a kam dopsat aby se funkce znova spustily?
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   27. 4. 2019 / 11:45
JirkaK
1. pokud se pamatuju tak to bylo normální, al efsx už jsem dlouho na počítači neměl a v P3D jsem 737 od PMDG odinstaloval.

2. asi otázka na support, já tyhle klávesy nikdy nepoužíval, na zoom out a in jsem používal tlačítka na ovladači nebo kolečko myši, mám to nakonfigurované v podstatě stejně jak to má x-plane v základu, ale konfigurováno jako profil myši kde například jedno z 10 tlačítek pní funkci mezerníku
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   28. 4. 2019 / 08:51
Jirasek
Já mám dojem, že to každou chvíli někdo ,,vylepší" v tomto případě hlavně STEAM. Měl jsem dříve FSX v krabici a nepozoroval jsem tyto úkazy. STEAM stále ,,vylepšuje" a hlavně neúnavně nabízí nákupy bojůvek, bitvy tanků zrovna tak jako přiblblý STORE. A pokud potřebujeme něco spustit, tak to tam není.

Jak píšeš o nakonfigurování tlačítek, tak asi o to zde nejde. Namapované to je ze základu a funguje, ale zde jde o to, že se po přepnutí a změně zobrazení nebo přesunu na jiné letiště poruší spojení na tyto tlačítka. Není návratová adresa programu a musí se SIM ukončit a nechat program proběhnout od začátku. Program se tedy patřičně nevrátí a nenačítá tam, kde by opět měl.
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   28. 4. 2019 / 09:59
JirkaK
S tlačítky máš něco evidentně špatně, což není nic neobvyklého v programu který tak intenzivně moduješ.

Vyzkoušej čistý FSX zda se to děje, pokud ne, něco si s ním provedl a musíš identifikovat co, při mnoha addonech je to normální.

Lidi nadávají na samotný simulátor, ale problémy jsou typicky u nich pokud vůbec nějaký reálný problém mají. Nezřídka žádný problém nemají, jen to neumí používat.
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   28. 4. 2019 / 11:16
xWing   
No nechcel som byt nezdvorili, uz len k ucte veku kolegu, ale zial toto je evidenetne problem medzi stolickou a klavesnicou.
Zaklad je, simulator aj addony instalovat vyhradne ako administrator a bude minimalne o polovicu menej problemov.
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   3. 5. 2019 / 18:31
Jirasek
Nechci být také nezdvořilý.
Jestli jsou klávesy namapované v základním souboru FSX t.j. Standard.XML (takto se jmenuje) a já jsem si je namapoval pro svoje berany a udělal soubor Standard.XML ---můj--- a mohu soubory měnit a zkoušet a fungují oba pravidelně pokud se zbytečně nemanipuluje tak to není moje závada. Možná, že jsi to přibližování Cockpitu ani pořádně nezkusil. A Prohlédni si, co se děje pokud bys ses podíval na STEAM. Mimo nějakých vylepšení přidali, desítky zbytečných souborů a po každém spuštění se STEAM aktivuje a přepisuje. Nabídky tankových bitev a brnkaček což beru jako ztráta času, ale prohlédni si steam! viz SteamSetup.exe.
Ale ke klávesám. V nějakém místě simulace nedojde k načtení toho co má být. Ale pouze někdy. Pokud se chovám solidně k SIMu, tak vše funguje. Ale při přepínání letadla nebo změny zobrazení program najede někam bokem.
Nestalo se Ti, že po těch nemožných aktualizacích Micrsofteru třeba WIN 10 se PC zmordoval a něco se nečekaně bloklo, změnilo a poškodilo a nic jsi nedělal? Mám několik Image PC od základního WIN 10, základního FSX bez a i s Addony.
Pokud je to problem medzi stolickou a klavesnicou, daj to do placu, az ako i k mojmu veku. A prosím Tě čti lépe co se píše.
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   3. 5. 2019 / 19:07
xWing   
Ok davam teda do placu moj problem medzi stolickou a klavesnicou.
Steam pouzivam takmer 10 rokov a nejaky vazny problem som nezistil a ked tak som si to vyriesil vo vlastnej rezii.
FSX SE som lietal, robil som scenerku Bratislavy a ziadny problem, ale uz lietam X-Plane.
Windows 10 pozuivam od zaciatku a v podstate ziadny problem, popripade som si problem vyriesil vo vlastnej rezii.
Pravidelne robim kontrolu diskov (chkdsk.exe), integrity systemu (sfc.exe /scannow) a zaplnenie diskov, hlavne systemovy disk a ziadny problem.
A k Tvojmu problemu.
Co znamena "při přepínání letadla nebo změny zobrazení program najede někam bokem." ?
To je kam bokem ?
Program ked bezi, tak skonci korektne alebo chybou.
Precitas si aj logy ci uz FSX alebo Win10 ? Tam nejdes mozny zdroj problemu.
Vela stastia, snad sa najde niekto, kto Ti pomoze.
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   4. 5. 2019 / 13:57
Jirasek
Tak jen malá poznámka. Děje se to při nedokončeném nebo přerušeném letu v PMDG. Pokud se sim přeruší tak se třeba nenačtou přístroje. Vše tam je, ale chybí zobrazení přístrojů- jsou černé. Také někdy při nějaké manipulaci přestane fungovat přiblížení Cockpitu jak jsem psal na začátku a jinak ostatní funguje.
Program po tom mém zásahu nezačne načítat tam kde by měl (návratová adresa). Jinak při NORMÁLNÍM startu, letu, přistání je vše v pořádku. Tak mě zajímalo, proč se nenačte vše od začátku jak to bylo a proč vynechá jednou ty 2 klávesy a jindy načtení přístrojů. Asi to neumím lépe popsat. Ale nic se neděje, je to maličkost, které jsem si všiml. Nestihne paměť nebo disk, nebo rychle zareaguji. To se uvidí později. Asi jsem to neměl sem dávat.
 

FSX-SE- Letadla PMDG se nenačtou a problém s přibližováním v cockpitu.   5. 5. 2019 / 12:04
JirkaK
"Program po tom mém zásahu nezačne načítat tam kde by měl (návratová adresa)"


Co je návratová adresa?



Jinak chápu to tak, že uložíš let, pak ho později načteš a pokračuješ a máš černé obrazovky? Pokud ano, tak proč to takhle nenapíšeš?

Pokud vím, tak PMDG má spoustu logiky naprogramováné samostatně, nepoužívá to standardní funkce simulátoru, takže save pro FSX neobsahuje stav PMDG letadla. Moc jsem s tím nelítal, zvlášť tak abych si to ukládal a pak začínal odtud. Ale mám za to že v takovém případě, pokud to nenačte automaticky musíš nahrát ten stav skrz FMS.


"Nestihne paměť nebo disk, nebo rychle zareaguji"

Tohle je zase jen hledání příčiny problému někde kde není.


Z takového dotazu by měli vrásky určitě i na supportu. Problém totiž nevidím v tom co tě trápí ale v tom jak se vyjadřuješ. Popisuješ nějaký problém, mícháš tam své domněnky, nicméně popis samotného problému v tom není jasný.

Když se ptáš, tak buď co nejvíce stručný, piš to klidně heslovitě.

je třeba napsat přesně co děláš. Například "nastartuju FSX, začnu let na letišti s PMDG letadlem v cold and dark stavu" nebo "nastartuju FSX, nahraju uložený let s PMDG letadlem ve vzduchu s naprogramovaným FMS a zapnutým AP"

Pak popiš co předpokládáš že se má stát "letadlo bude na letišti stát s vypnutými systémy", "letadlo bude ve vzduchu a poletí dle zadané trasy ve FMS na AP"

Popíš co se děje "jsem ve vzduchu a přístoroje jsou černé, AP vypnutý"...

Pak popíš co jsi zkoušel abys ten problém odstranil.

Najednou to pro všechny bude pochopitelnější než nějaké domněnky a naoko odborné výrazy, které akorát nikdo, kdo tomu víc rozumí, nepochopí.

 1x  

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ