FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Concorde - xplane11 Jeden příspěvek | Celý strom
Concorde - xplane11   5. 5. 2019 / 14:12
johnny2389
Čo hovoríte na údajný Concord do xp11?

https://www.youtube.com/watch?v=zxMTnGp6g6Q
 

Concorde - xplane11   5. 5. 2019 / 14:23
JirkaK
Prostě Concorde pro X-Plane 11. Nezajímavé.
 

Concorde - xplane11   5. 5. 2019 / 14:23
maverick60   
Vypadá slušne. Mal by stáť okolo 50 dolárov.

https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/134163-concorde/
 

Concorde - xplane11   5. 5. 2019 / 15:02
mano
paradny projekt, myslim si ze bude stat za to a zas to posuva xplane na inu hranicu
 

Concorde - xplane11   5. 5. 2019 / 15:26
Willhelm   
Pozorně sleduji od první chvíle co oznámili vývoj, protože v XP aktuálně prostě není čím zalítat IVAO Supersonic tour. (A kdo namítne, že jsou dostupné dva free Concordy, tak je buď nezkoušel, nebo má hodně nízké nároky na simulaci letu a měl by se přeorientovat z XP na nějakou arkádu).

Prostě jeden z nejambicioznějších vývojových projektů v oblasti letadel pro X-Plane 11.

Vydání chystají na letošní květen, ale rovnou upozorňují, že to bude zatím tak na naučení postupů a ladit budou ještě tak rok. Nevím jestli jim to vydání na výročí prvního letu stojí za ty komplikace, ale možná budeme příjemně překvapeni. Concord byl jedním z nejnáročnějších letadel z hlediska obsluhy, designově období B727, Tu-154 (2 piloti, palubní inženýr, navigátor) ale proti těmto érům měl navíc komplikovanější přečerpávání paliva v 11 nádržích během jednotlivých fází letu. Osobně nevím jak bude Colimata tento aspekt simulovat, protože palivem se měnilo těžiště a ochlazovaly se kritické části povrchu letadla zahřívané nadměrným třením vzduchu. Lítat sám Tu-154 místo 4 lidí, už dá v simulaci docela zabrat. Fajnšmekři by asi ocenili 100% ssimulaci všech systémů, já osobně bych uvítal i možnost mít činnosti na některých stanovištích zautomatizované.

Jinak počítám, že k 45-50€ bude třeba připočítat 12€ za CIVA plugin: https://store.x-plane.org/CIVA-Navigation-System_p_196.html

(Alespoň osobně doufám, že Colimata navigaci neodflákne jako AFL u B350 pomocí XP11 default FMS)

Osobně - těším se a v květnovém rozpočtu s tím tak nějak počítám.
 

Concorde - xplane11   5. 5. 2019 / 21:37
johnny2389
Diki.
 

Concorde - xplane11   6. 5. 2019 / 09:26
maverick60   
Za mňa. Ja by som automatizáciu prijal v tomto lietadle. Ale zase pochopiť fungovanie jednotlivých systémov by ma možno o krok bližšie priblížilo k pochopeniu logiky žien
11517 B / 259 x 194 / stiahnuť.jpg
 

Concorde - xplane11   11. 5. 2019 / 08:54
maverick60   
Už ste asi postrehli. Ale pre tých čo nie tak tento krásny vták sa dá kúpiť: https://store.x-plane.org/Concorde-FXP_p_984.html
 

Concorde - xplane11   12. 5. 2019 / 15:03
Willhelm   
Se svými dvěmi roky s XP11 jsme v podstatě nováček co nic nepamatuje, takže stav v jakém byl vydán Concorde je pro mě určitou metou kam až se dá zajít v "early access" přístupu. Aktuálně je možno se kochat exteriérem a interiérem, kde je však dost chybějících budíků a minimálně 60% přepínačů a točítek je prostě totálně nefunkčních. Colimata oznámila, že tam má přes 1000 ovládacích prvků, které bude třeba doprogramovat a aktuálně to vidí na rok práce do verze 2.0 která by tak nějak měla být se všemi plánovanými fíčurami.

Další věc budou extra pluginy třetích stran - třeba Better Pushback momentálně nefunguje, ale S. Kiselkov už Colimatě psal kde mají chybu.
S concordem v 1.0 se dá lítal akorát "na ruku", AP nefunguje. V další verzi 1.1 by autoři chtěli zprovoznit alespoň ALT Hold a HDG Hold. Nahazování zatím pomocí pokynu palubnímu inženýrovi.

Osobně to beru jako velmi dobrou ukázku tisíců hodin již odvedené práce a takovou "Kickstarterovskou" kampaň a protože Colimatě věřím, tak jsem zakoupil. Snad se najde více podobně smýšlejících a tento možná až moc ambiciozní projekt neskončí na nedostatku zájmu xplejnistů a financí.

Oni ho Němci v technickém muzeu mají, ale přijde mi, že modelování jakkoliv detailní, byla v tomto případě ta nejlehčí část projektu, protože hledat dnes jak co u Concordu fungovalo to už je archeologie.

Při koupi je zákazník naprosto korektně upozorněn, že se jedná o Pre-Alfa verzi, jenž je určena TRPĚLIVÝM zákazníkům, kteří hlavně chtějí projekt finančně podpořit. Přesto je na supportu jen za víkend přes 1500 příspěvků kdy mi přijde, že většina lidí snad neumí číst manuál a reportují zcela zbytečně nefungující věci, které jsou jasně deklarovány jako "ve vývoji".
 

Concorde - xplane11   12. 5. 2019 / 15:54
OndraT
Vím, že ti tím vůbec neudělám radost, ale úplně na rovinu si strašně moc přeju, aby to v early acessu koupilo co nejmíň lidí a aby všichni vývojáři pro XP pochopili, že takhle ne. Jedna věc je early access od prověřenýho vývojáře, druhá věc je, že to může strhnout vlnu dalších následovníků a skončíme s nehotovými addony za 50 dolarů. Od Colimaty nemám nic, ale tímhle se u mě nezapsali úplně v pozitivním slova smyslu. Pokud je to v takovém stavu, jak píšeš, tak cokoliv nad 25 USD je podle mě normální sprostota. Když pominu fakt, že early access je svinstvo, co nikdy nemělo spatřit světlo světa obecně.
 

Concorde - xplane11   12. 5. 2019 / 19:40
Willhelm   
Diskuzní fóra nemáme na to abychom dělali radost, ale abychom si sdělili rozdílné pohledy na stejnou věc.
Já tvůj argument chápu - Colimata už něco předvedla, mám od nich Mig-29 není to sice polítání jako v DCS, ale v XP11 dobrý pocit z fofrtrubky.

Ale máme tu třeba Kickstarterovou kampaň FS vývojáře Milviz
https://www.kickstarter.com/projects/atr72/atr-72-600-addon-for-x-plane11
který slibuje, že pokud lidi dají dohromady 20.130,- USD udělají konverzi jejich ATR-600 do XP11.
Sami přitom jinde přiznávají, že XP "neumí" a vybrané peníze mají sloužit jako roční plat pro někoho kdo jim FS model "předělá" do XP. Zbývá 10 dní do konce a je vybráno 10% od 33 lidí, takže je jasné, že tohle nedopadne. A tomu jsem zase rád já, protože by to pravděpodobně dopadlo jako Carenado konverze - hezký model, funkce OK, ale

Colimata chtěla stihnout 2. březen - kdy bylo 50. výročí prvního letu Concordu. To se jim nepovedlo. Dle mého názoru, když už to jednou prokadili, mohlo to už dalších pár měsíců počkat. Zkoušel jsem teď 3x letět s tím co funguje a i když se EGLL-KJFK včera někomu dle fóra Colimaty zaletět podařilo, tak já tento hrdinný výkon nezopakuji ať se snažím jak se snažím. Bylo by fajn vydat to aspoň ve stavu, kdy to je schopno letět na AP s funkčními NAV/HDG/ALT mody, třeba na default FMC než dotáhnou svou CIVu. Ale šlo by s tím letět.

Na druhou stranu vyvíjet něco dva tři roky bez kapitálu nedává vývojářům moc šancí a některých projektů bychom se asi nikdy nedočkali, kdyby nebylo této možnosti, která vývojáře osvobodila zpod ekonomické knuty velkých vydavatelských studií. Bohužel každý systém má i stinné stánky a vyčůránků co si řeknou o peníze předem a pak je "prožerou" aniž by pro věc, na kterou byly určeny hnuli prstem. Na Patreonu je několik projektů, kde lidi dávali třeba 12.000 USD/m a dnes když dva roky evidentně na projektu nikdo nepracuje, "vývojář" neměl za 48 měsíců ani jeden příspěvek na svých stránkách, se pořád najde dost lidí co nevědí co s penězi a posílají 3.000 USD/m.

DayZ byl v Early Access kolik? 8 let? Výsledek tady raději nebudu komentovat, protože by Jirka musel těžce cenzurovat nebo mazat.

Mě stejně dost leží v hlavě kolik se toho tak prodá. Colimata jsou Italové v týmu tuším tří lidí (Modelář, Programátor, Grafik) Myslím, že grafik to má jako bokovku. Furt to jsou minimálně dva lidi na plný úvazek a jeden na půl. V Itálii je potřeba na normální provozní náklady kolem 1000 EUR/m * 2,5 člověka * 36 měsíců co to bude celkem ve vývoji = 90.000 EUR
Z těch 50 babek si Nikolas nechá tak 20% takže z toho vývojáři dostanou 40 babek což je 35 EUR, takže aby se zaplatily životní náklady 2,5 vývojářů v Itálii z tříletého projektu, museli by prodat alespoň 2.570 kopií.

Dle statistik stahování je nejstahovanější skin Luftansa pro Lubošovu 738 - cca 16.000
Z placených addonů je na tom nejlépe Matavia pro FF A320 - cca 13.000 - vzhledem k tomu, že FF A320 je zatím neupirátěná, dá se počítat s tím, že ji má koupenou minimálně 13.000 lidí. Ale A320 je vedle 738 takový standard pro lidi co lítají převážně dopraváky. Concorde proti tomu nebude úplně pro každého tipuji lidi co je baví MD-80, Tu-154 apod. Věci pro tyhle éra mívají max kolem 500 stažení. Myslím, že ten projekt bude ekonomicky asi dost na hraně i když je Concorde "legenda".
 

Concorde - xplane11   2. 12. 2019 / 12:21
Willhelm   
Tak jo, s Concordem od Colimaty jsem asi udělal chybu a i když IVAO staff stále posouvá konec SST tour, já si ji na XP11 už nezalítám.

Ondro měls pravdu, teď vyšla verze 1.1 FINAL!!! a Colimata oficiálně ukončila fázi "early access". Tak stáhnu z obchodu celý balík znova, už v readme jsem se dočetl že autoland ještě není implementován a pracuje se na něm - ale VOR funguje a konečně prý i pitch angle, takže co je za problém...
No trochu jsem tuhle vývojářskou poznámku procedil mezi zuby a dal za pravdu, že by to snad šlo - nakonec o kolik se to bude lišit od přiblížení s Tu-154M, které většinou dělám taky "na ruku", pokud není vyloženě slota že kosi chodí pěšky a vypínám AP na minimech.
Nahraju simulaci, nastavím palivo na dva tři okruhy, že potrénuji přistání, protože ty jako jediné byly v předběžném přístupu pro mě nepřekonatelný problém.
Dojedu na dráhu, mám naladěno ILS, nastaven HDG - jdu do vzduchu, AT drží 250kts, AP hlídá výšku, ale brzy zjišťuji, že HDG track nefunguje - resp. tváří se, že funguje, ale když jsem ho nechal tak mi po pěti minutách kreslil osmičky okolo bodu kde jsme jej aktivoval.
Do toho jsou odlesky na budíkách tak silné, že přes ně nejde nic odečítat.
Takže finální verze vydaná (řekl bych, že blížící se vánoce byly silnější faktor než mít éro skutečně hotové...) ale základní fuknce AP - track HDG nefunguje. Takže jo užijete si start z C&D, pokud si ručně vyklikáte SID do zeměpisných souřadnic tak i odletíte, zakcelerujete do M2.03, ale nedejbože když budete chtít vektorovat na přiblížení.
Colimata má štěstí, že po SSG B748 aféře jsem stále na indexu osob "nedostatečně entuziastických - až entropických v šťastné a těžce cenzurované diskuzi na orgu nežádoucích". Protože bych se v support fóru asi ozval v podobném stylu jako na vydání SSG B748 "v2".

Do toho mi přijde od MS anketa kde se mě ptají na výši příjmů, kolik jsem utratil za sim HW, kolik za sim SW a kolik si myslím, že by byla fér subscription za měsíční přístup k FS2020. A mě už nebaví být dojnou krávou a furt řešit nehotové a polofunkční produkty.
 

Concorde - xplane11   2. 12. 2019 / 19:38
milo   
Je to vsetko nejak zhovadele.
Uz vobec platit za nieco ako "early access", co je vlastne nejake alfa-testovanie, alebo skor pytat ze to peniaze, je nehoraznost.
A ked pises, ze takto vyzera verzia 1.1 FINAL, tak nech si to strcia do pr...
Sa cudujem, ze takto trh vobec moze fungovat...predavaju sa polofunckne sw addony, dokonca aj nedokoncene domy a byty, uz len cakam ked si kupim auto, co si doma sam dokoncim, alebo mi to technici postupne daju do prevadzkyschopneho stavu...a aj chlieb sa da kupit nedopeceny a doma to dotiahnem, vsakze....
Neviem, ako sa nieco ako "early access" vobec na tomto trhu chytilo.
Asi som stara skola
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ