FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
MSFS 2020 Jeden příspěvek | Celý strom
MSFS 2020   28. 7. 2019 / 02:09
JirkaK
Tady je ticho... tak jeden obrázek na zahřátí a spousta informací:

There are a number of big updates planned for August and September starting with the V1 release of the Development Roadmap.

Na začátku srpna bychom měli dostat roadmapu, nějaké klipy ze současného buildi FS, nějaké informace o prvním přístupném buildu pro insidery

V půlce sprna by pak měly přijít informace o SDK, o 3rd party contentu...

Ke konci srpna se bude možné přihlásit do preview build programu


A v září:
There are two important plans we will be sharing with you in September:

The pipeline for how we will provide an in-depth look at the product we are building.
The process for how we will integrate the community into this process to facilitate a collaborative partnership to bring this product to launch.
25408 B / 750 x 401 / msfs.png
 

MSFS 2020   28. 7. 2019 / 19:43
Luděk Ch.
Tak zatím se to ukazuje pozitivním směrem, tak uvidíme. Pomalu zahajuji upgrade PC
 

MSFS 2020   28. 7. 2019 / 21:07
milo   
Verim MS, ze po chybach ktore urobili na poli FS sa poucili a toto bude pecka.
Booooze....opat prechod na inu platformu.
 

MSFS 2020   28. 7. 2019 / 23:35
OK-EUU46   
Takove to pocity chteji presne vyvolat. Jen si pockejte na finalni vyrobek. Ja bych to tak neprecenoval..Ono to sice na videu vypada super, ale podivejte se na detail. Nejsou vse plnohodnotne 3D objekty. Je to jen vytazena orto textura, jako to dela google treba. Navic slibuji hratelnost i na konzolich, takze bych ocekaval osekanou letovou dynamiku a jine minusy. Prozatim bych tedy X-plane radeji nezatracoval.
60752 B / 666 x 550 / ScreenHunter_536 Jul. 28 23.31.jpg
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 08:37
Luděk Ch.
Tak plnohodnotné 3D objekty v takovém rozsahu snad nikdo nemůže čekat Je jasné, že to musí vygenerovat nějaký automat. Nicméně i tak to bude vypadat o několik levelů výše, než co jsme doteď viděli A s tou letovou dynamikou, pokud bude aspoň o něco lepší, než byla h FSX, se většina sim letců za ten vizuální zážitek nepochybně snadno smíří Aspoň ti, co létají dopraváků, těm běžně stačila i dynamika FSX. Ostatně od FSX (P3D) začali lidi odcházet hlavně proto, že se přestal vyvíjet vizuál, kdežto u XP to pořád nějak šlo dopředu. Jinak to že to má být DODATEČNĚ hratelné i na konzolích nijak neomezuje možnosti letové dynamiky. Ono to hlavně bude postavené na moderním enginu, kdy grafika nebude zatěžovat CPU a ten se bude moci věnovat dynamice, grafiku spočítá GPU, na rozdíl od současných generací Simů, kde je extrémně zatížený procesor. Takže není důvod, proč by konzole měla limitovat letovou dynamiku, ale i kdyby ano, tak není důvod, aby byla stejně limitovaná i u PC verze.
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 15:14
JirkaK
No hlavně bude to CPU skutečně využívané, letový model dnes parádně počítá X-Plane, to je totiž jedno z mála co lze dobře paralelizovat a když si zapne člověk hodně AI letadel, má hodně threadů, tak to neovlivní výsledný rendering nijak zásadně. Navíc samotné vypočtení letového modelu je dle Bena něco jako 3ms na snímku který se generuje 20-25ms, a netuším s jakým HW jsou tyhle čísla spojené. Pokud to bude někde z Applu,tak ten výkon bude spíš lehce podprůměrný.
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 07:03
Pips   
Veříš Microsoftu, že se poučí z chyb, které udělal? Tak ten byl vážně dobrej!
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 07:06
Willhelm   
Ha byls rychlejší a vyfouknuls mi hlášku. Mi trochu trvalo než jsem se po tom koulení se smíchy po podlaze zase vzhrabal zpět do židle.
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 08:37
Pips   
Promiň, já jak mám asi nižší židli, tak jsem na ní nelezl zpátky tak vysoko!
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 23:02
mirda   
No ty woe.... se z Vás dvou picnu
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 09:00
Luděk Ch.
Nechápu, proč má tolik lidí už předem pupínky z toho, že by se náhodou objevila další použitelná platforma pro sim I když ne, vlastně to chápu dobře. Opuštění dlouholeté platformy, hromady komerčních doplňků, vyladění k dokonalosti, pak z důvodu ukončeného vývoje nucený přechod na jinou platformu a zase hromada peněz v komerčních doplňcích a teď nedej bože, že by se objevilo něco nového použitelného a dokonce s rizikem, že by to mohlo být i lepší, než to co mají teď. Takže raději se vzájemně utvrzovat, že to se nemůže stát Jistě, všichni víme, že MS dokáže nacpat obrovské prachy do něčeho a pak to bez mrknutí oka zaříznout, ale stejně tak dokáže udělat i ledasco skvělého. A asi tady dost lidí zapomnělo, že naprostá většina lidí na péráku vyrostla právě na sérii MSFS (osobně od verze MSFS 98), která nejspíš MS i slušně komerčně fungovala, proto ji tak dlouho udržoval. Jistě to nebyla žádná charita pro simpťáky Takže není žádná zásadní překážka, aby série nešla obnovit. Lidí, peněz i zkušeností na to má MS víc než dost. Záleží jen na tom, jak moc se to rozhodne udělat dobré. Ale u simu je základní podmínkou komerčního úspěchu, aby to bylo dobré, s žádnou arkádou na téma letadel díru do světa neudělá, to už musí být MS jasné. Takže ať je to směšné jak chce, tak já MS v tomto konkrétním případě věřím
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 09:11
Pips   
Luďku, nepochopil jsi to asi dobře. Já bych si strašně přál, aby byly pěkné simulátory a je už celkem jedno, kdo je vyrobí. Že by byl lepší, než mé oblibené, to by bylo jedině dobře. Podlehl jsi zatím, očividně, okouzlení z jednoho videa, což je pečlivě vybraný vizuál a hlavně dovedný marketing. Moc se těšíš a já ti nechci kazit radost a zrazovat tě z toho těšení, já bych ti to a vlastně všem simulátorčíkům přál. Dívám se na to jen trochu jinak. Microsoft je pravý a nefalšovaný průkopník slepých uliček a to mě naučilo se na jejich produkty nějak spíš netěšit. Až to bude venku a bude možnost to zhodnotit jinak, než přes marketingový filtr, rád uznám, že jsem se držel v neutrálu zbytečně. Ale zatím není co hodnotit. Zatím je tu marketing (takže především vkusně naleštěné lži) a nějaké internetové sliby. A slibem, jak známo, nezarmoutíš.
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 13:50
Luděk Ch.
Tak jasný, zase nechci být přehnaný optimista Jen si říkám, že MS má na co navázat, má na to peníze i lidi a když chce, tak umí. A samozřejmě nevycházím z jednoho videa, ale spíš z toho, co o tom MS píše. Hlavně že primárně je to vyvíjeno pro PC a mluví o spolupráci s komunitou a vývojáři addonů. Takže to nejspíš neplánuje jako uzavřený systém a je jen otázka, jestli nastaví přijatelné obchodní podmínky pro vývojáře. Tak se necháme překvapit
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 15:19
JirkaK
A další fakt, který někdo opomíjí jsou konzole. Dnes je celkem normální že hra na všech platformách vypadá lépe na PC, má výrazně více detailů, lepší textury atp. Samo jsou i hry kde to neplatí a PC pak nabízí to samé co konzole, bez ničeho navíc. Nicméně pokud nebude stačit konzole, neznamená že to na PC může být odlišná verze.

I ten X-Plane pro mobily, plánovaná nová verze bude z více jak 80% sdílet kód s desktopovou verzí. Bude mít v podstatě vše co má PC verze.
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 15:07
Luděk Ch.
K tomu bych upřesnil, že pokud je hra primárně pro PC a odvozenina na konzole, tak ta PC verze při silném HW umí znatelně lepší grafiku, než konzole. Shodné je to v případě, že primárně byla tvořena pro konzoli a jen portována na PC. MSFS2020 naštěstí bude primárně pro PC a pak někdy teprve pro konzole a to nejspíš až pro novější generaci. Takže není žádný důvod očekávat, že by kvůli tomu měla být PC verze zbytečně ořezávána.
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 03:18
JirkaK
Funguje to i obráceně, nicméně hry jsou dnes běžně multiplatformní a PC ve spoustě případů dostává něco navíc co by konzole neutáhly.

Napadají mne například všechny hry s Ray Tracingem, jsou na konzolích ale tam to samozřejmě není, funguje to navíc jen na NV kartách od řady 10x0, nebo mnou hojně hraná Division 1, používala realističtější formu stínů (opět NV only, byla nutná podpora v HW), Starší Tomb Raider zase speciální algoritmus pro ambient oclusion a takhle se dá jmenovat dále.

A ano MSFS míří až na nové konzole, tedy přesněji na XBOX.
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 07:08
xWing   
Presne tak.
MS je len pracka penazi, on kasle na nejakych fanusikov lietania.
Ked to nebude sypat, tak to zabali, presne ako MS Flight.
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 08:36
Pips   
Takhle bych to asi úplně neviděl. Samozřejmě, že je to továrna na peníze, fandové lítání jsou prostě jen další peněženky. Těžko to bude nějaká firma dělat kvůli něčemu jinýmu. Nicméně Microsoft je při hledání té své, jediné a pravé cesty, prostě schopen tápat všemi směry najednou a to i po cestách, ve kterých to už třeba i několikrát zapíchl, aby to v nich zapíchl znovu, ale tentokrát zase z jiného důvodu.
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 08:39
Luděk Ch.
Jasně a právě proto nacpe obrovské peníze do toho, aby přesně zopakoval chybu s MS Flight a zase je odepíše, ne? MS už dávno ví, proč Flight neuspěl a můžeme si o něm myslet co chceme, ale stejnou chybu a stejnou ztrátu nepochybně opakovat chtít nebude
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 09:21
PT
Ty ses rozhodl, že nás uchechtáš k smrti, jo?
Ta Tvoje víra, že Microsoft se poučí z chyb je odzbrojující
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 09:34
OK-EUU46   
Ja myslim, ze je asi jasne o co tady jde... Bude to jasna vizualni orgie z 500m nad povrchem a vyse.. Par vymazlenych scenerii a to je vse. Ale jak na to pseudo 3D prostredi pujde nabastlit nejaka lepsi scenerka s autogenem uz asi myslet nebudou.. Takze treba s mixerama to asi bude asi o nicem.. Proto si myslim, ze treba cesta jakou jde X-plane (pozor jeste ho nemam ) je lepsi.. Jen si myslim, ze je lepsi se netesit, protoze pak bude clovek zklamany. Me se to stalo pred nedavnem se serialem Cernobyl.
Asi pres 6 lety jsem tam byl na zivo a zazil neuveritelne pocity. Kdyz jsem se dozvedel o serialu a cetl vsechny ty kladne komentare a recenze , tesil jsem se na to jak maly kluk.. A po shlednuti?? Zklamani. Duvody asi dva:
za A: zazil jsem skutecnou atmosferu Pripjati a Cernobylu
za B: Prilis moc jsem se na serial tesil a mel od nej velka ocekavani..

Sice jsem asi jediny na svete, kdo byl z toho zklaman, ale bohuzel..

Proto chci jen varovat pred MS2020, at pak nejme zklamani
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 14:00
Luděk Ch.
Já jsem od přírody pesimista. Vždycky jsem zastával názor, že je lepší čekat to nejhorší a být moci příjemně překvapen, než být optimista, protože ten může být akorát zklamaný. Ale pocitově tentokrát čekám, že zklamání nebude a většinou se moje pocity nepletou
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 14:15
Luděk Ch.
Jinak nabastlit na to prostředí scenerku nebude žádný problém, i teď když člověk letí nad autogenem a dostane se k detailnímu letišti, tak je to pořádný rozdíl, v tom žádný problém nevidím. Je taky otázka, co všechno bude v tom pseudoreálné 3D provedení, je dost nepravděpodobné, že by tak měla být celá země. Vždyť i Google tak má zpracovanou jen nepatrnou část světa. Takže předpokládám, že většina planety bude zase autogen. Jinak u MSFS vždycky platilo, že to bylo spíš pro dopraváky, než VFR a nepředpokládám, že by se toto mělo nějak výrazně měnit. Tudíž když to od 500m výše bude vypadat jak ukázali, tak to bude ok
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 13:52
Luděk Ch.
Není o nic méně úsměvná, než váš automatický předpoklad, že to bude stát za ho*no Těším se na vaše zklamání
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 09:40
xWing   
Jasne, tiez sa poucili o tom, ako dizajnovat Windows 10 a jeho sterilne kachlickove prostredie.
Preco sa nepoucili o tom, ze na Desktop sa tieto sracky nehodia, ale idu si to svoje ?
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 15:01
kmarciniszyn
nějak pořád nevidím ten zásadní neúspěch Windows 10 to, že se to konkrétně tobě nelíbí, nebo to není vhodné pro zařízení které používáš (při základním nastavení) ještě neznamená, že to je globální debilní chyba...
Microsoft nadělal mraky chyb...ale ještě pořád je to průkopník podstatné části toho co dnes běžně používáme a nezdá se mi, že by byl v nějakém úpadku (což by byl, pokud by všechno co dělá bylo tak tragicky špatné jak vyplývá z tvých příspěvků).
Netuším jak dopadne FS2020. Jsem přesvědčený o tom, že bude mít své pro i proti...ale bohu dík, za každý pokus to někam posunout. Když se člověk zamyslí, co za neuvěřitelné prachy musí do simu vrazit třeba i jen kvůli kravině jako je možnost definovat si kamery, mít detailní profily pro ovladače, aby mrak vypadal alespoň trochu jako mrak, nebo aby měl v dešti kapky na skle...nebo aby matička zem nevypadala jakože je ta zcela nové verze 10 let staré hry opravdu 10 let stará...mě osobně, to už začíná dost vadit. Jen reinstal PC s P3D nebo x-plane i s konfigurací ovladačů je PRÁCE na pár dní...a já osobně bych se raději bavil a učil se to samotné létání a ovládání letadla, ne rozcházení celé té aplikace.
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 15:03
Luděk Ch.
Viděl jsi vůbec někdy W10 na počítači bez dotykového displeje? Mám velké podezření, že ne. MS udělal přešlap s dlaždicemi u W8, ale rychle se poučil a vydal 8.1 a pak W10, kde o dlaždice ani nezavadíš, pokud si výslovně nezapneš tabletový režim. Jinak W10 vypadají prakticky stejnei, jako W7.
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 16:31
xWing   
Ano, videl, instalujem ich vo firme pravidelne.
Je to sterilny hnus, roztahane texty a start menu.
Vzdy, ked pridem k nejakemu PC, tak prve, co vidim je nainstalovany Classic Shell.
Preco asi ? Mozno preto, ze W10 nevypada ako W7.
A aby nedoslo k omylu, odsudzujem len dizajn W10, ne funkcnost.
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 18:32
Luděk Ch.
Tak v tom případě jsi holt konzerva, která nesnese žádnou změnu Já mám na notebooku W10 a na stolním W7 a přecházím plynule mezi nimi a v podstatě rozdíl v prostředí vůbec neregistruju. Pro mě je směrodatné, že mi tam W10 necpou dlaždice, potřebné ikony mám na ploše a dole v panelu pro rychlé spuštění u W7 i u W10, tak marně přemýšlím, kde je vlastně ten rozdíl
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 18:36
xWing   
Mozno konzerva, ale tie ikony a texty by som mal rad kompaktnejsie pri sebe.
Takto musim lietat ocami po celom monitore
Ale ano, je to lepsie ako 8 a 8.1
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 19:19
Luděk Ch.
No jo, holt prostě občas je potřeba změnu akceptovat a nemůžeme čekat, že vždy bude k lepšímu
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 21:04
Tragédie v JRD
fakt by to chtelo kapku kritictejsi pohled na vec. a hlavne trosku realisticnejsi. microsoft (ale samozrejme nejen ten, tyka se to vsech vetaich korporatu) se zw svych chyb malokdy pouci. a klidne je budou opakovat neustale dokolecka.

je videt, ze marketing microsoftu na Tebe zautocil se 100% uspechem ale tomse dalo cekat, ono jiny smysl uvodni trailer nema

(vzpomen si na uvodni trailery k fsx ... a porovnej s realitou... pak treba pochopis
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 23:00
Willhelm   
A to je dobrý nápad: https://www.youtube.com/watch?v=CdrjyPhSRuM

Ale já si hlavně vzpomínám na tenhle, protože měl takový správný vtip: https://www.youtube.com/watch?v=ApqyUhPKV3o

Pravým vtipem však byly po vydání FSX jeho HW nároky a neustálé doskakování autogenu - což dělá dodnes i na sestavě s čtyřnásobným výkonem proti tehdejší doporučené sestavě - vždy když si chci přivodit epileptický záchvat, spustím si na chvíli FSX:SE a proletím se nízko nad krajinou. Jak se pak proberu a posbírám ze země, připadnou mi najednou všechny známé problémy XP11 jako úplně nepodstatné prkotiny.

Já jsem strašně rád, že jsem byl FSX frustrace - jak ji velmi hezky popsal Pips - ušetřen díky v té době velmi populárního a funkčního obchodu "V zátoce". Protože po odzkoušení to šlo hned z disku a já dožil MS FS éru s velmi vymazlenou a plynulou FS2004 - jejíž instalace na nový komp potřebovala pokud si dobře pamatuji vyměnit několik desítek CD a DVD (Mám vše k FS2004 napresováno v jedné větší krabici od bot z čistě sentimentálních důvodů) v mechanice a zabrala v podstatě celý víkend. Proto si na XP cením jak snadno se to udržuje v provozuschopném stavu, žádné dodrbané dll knihovny, faily v registrech. A když se to hodně podrbe, stačí nechat intalátor zkontrolovat integritu dat a smazat jednu složku preferencí pro "restart nastavení" (využil jsem zatím jen jednou krátce po koupi, kdy jsem tomu nerozumněl a prováděl s tím hrozné zvěrstva) a hlavně měl pořád po FS2004 pocit, že to přece nemůže vypadat a fungovat hezky bez dvou dní dodatečných instalací.
 

MSFS 2020   2. 8. 2019 / 16:11
Luděk Ch.
FSX mi nezpůsobilo žádné zklamání, bylo a je přesně takové, jak jsem podle prezentací čekal, prostě celkem solidní evoluce FS9. Nebo jsi schopen napsat něco konkrétního, co FSX slibovalo a nesplnilo? Samozřejmě pokud měl někdo nerealistická očekávání nad rámec toho, co MS prezentoval, tak asi byl zklamaný, ale pro mě se nic takového nekonalo. A ani teď nevidím žádný důvod, proč by MSFS nemělo nabídnout to, co zatím slíbilo. Nebo tomu něco brání? Já tady vidím zase zbytečně kritický pohled, který není ničím konkrétním podložený A ano, v IT se pohybuji od roku 1991, takže MS docela znám
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 14:52
kmarciniszyn
za to všechny podařené simulátory a hry obecně jsou charitativní akce...bože, kde se v lidech z naší strany planety pořád bere to, že vydělávat peníze je špatné...
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 15:00
Luděk Ch.
Asi tak, oni to podávají tak, jako by třeba X-plane byl charitativní nebo fanouškovský bezplatný projekt
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 16:36
xWing   
Tak to si spatne pochopil.
Chcel som tym naznacit, ze vyvojari X-Plane komunikuju s komunitou.
Toto som si u MS nevsimol.
Rad by som sa mylil.
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 16:49
Pips   
Tak vzhledem k tomu, že se chystají otevřít insider program, kam asi bude možné se nějak zkusit přihlásit, tak zřejmě názorům zvenčí uzavření nejsou. Aspoň to tak vypadá

 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 03:21
JirkaK
Přihlásit se dá od E3: https://fsi.microsoftstudios.com/
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 18:34
Luděk Ch.
V době plné slávy MSFS komunikovali
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 07:10
Pips   
Komunikovali. A přesto dokázalo vzniknout FSX
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 20:03
Luděk Ch.
No a? Byl o hromadu lepší, než FS2004, i když měl samozřejmě mouchy v extrémní HW náročnosti. To ale byla daň za pokud možno co největší zpětnou kompatibilitu, po které všichni volali
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 20:31
Pips   
Hehe, mě do těch všichni vůbec nezačleňuj. Já jsem vždycky říkal, že má-li další MSFS být co k čemu, tak k čertu se zpětnou kompatibilitou a udělat ten sim od nuly znova. Žádnej Train Simulator. To se nepovedlo a FSX se stalo softwarem, kterej mě nasral tolik, jako snad žádnej jinej. No, možná teda ještě Vista před prvním SP. To dokonce způsobilo, že já jinak celkem kliďas, vymlátil čudlíky z klávesnice a prokopl bočnici počítače Ani vzpomínat se mi na tyhle kousky SW nechce. Snad jen na to, jak jsem likvidoval krabičku s kotoučkama FSX do popelnice s pocitem aspoň minimální satisfakce.

 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 20:40
Charles   
si mně rozbil teď
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 14:36
Luděk Ch.
Tak MS vyslyšel tvé přání Sice si dal "menší" pauzu, ale pokračuje, zpětná kompatibilita byla zahozena a jede se od nuly. Akorát ještě nevíme, jakým směrem Ale předpokládám, že během podzimu by mohlo být jasno, jestli bude mít smysl se těšit nebo ne.
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 14:38
Luděk Ch.
Mimochodem, čím tě FSX tak nasral? Já na něm k plné spokojenosti jedu doteď
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 16:30
Pips   
Nasral mě tím, že až na asi dvě výjimky, nebylo možné ho nastavit k plynulému chodu. První výjimka byla ta, že jsem všechny pousvníky u všeho, včetně rozlišení, posunul úplně vlevo. Tím jsem se dostal na své tenkrát silné mašině se spoustou pamětí, kde jsem i virtualizoval servery, na cca 30fps FSX v základu. Ale vypadalo to celý absolutně k blití. Rozesmívaly mě takový ty nápady, co se tu psaly, že i na nejnižší detaily FSX vypadá líp, než nazdobený FS9 v plné palbě. Vždycky, když se to tu objevilo, tak jsem si šel nakapat něco do očí a pak chvíli odpočívat ve tmě. Druhá výjimka byla jakási scenerie Švýcarska. Tam to běhalo v téměř plném nastavení také těch asi 30. Mimo tyhle dvě možnosti, jsem měl se stejným nastavením, jako švajc, 4FPS v defaultní pouštní krajině. Ta sama o sobě vypadala nehezky. Několikrát jsem tu řešil potíže s během FSX, až jste se mi tu kamarádi různě nabízeli s pomocí, objevily se na internetu různé tweaky, které pomohly úplně všem, jenom ne mě. Byla to spousta z vás a spousty hodin po telefonu a tenkrát ještě ICQ, snaha byla neskutečná a bylo to boží, ale vedlo to pouze tam, že potweakované FSX, místo svižné rychlosti, začalo padat I ve Švajcu! V podstatě v té chvíli mě na vrtulníky do X-Plane začal verbovat Víťa, který mě defakto zachránil, ale i tak jsem mu strašně dlouho vzdoroval. Pak mi tak nějak bouchly saze a to už jsem jiný sim, tak ty nastřádaný křivdy tak nějak vytryskly a krabička i s kolečkama byla nalámaná na takový kousíčky, že bych tomu ani nevěřil, kdybych to sám tak nenalámal. Tak zhruba tak nějak ve zkratce
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 17:28
xWing   
A skusil si dat vsetky posuvniky uplne vpravo ?
Mozno Tvoj Windows mal nastaveny nejaky prehnany Power Saver a ked si mal FSX na minimech, tak Windows zistil, ze ziadny vykon nepotrebujes, tak si bol stale "podtaktovany"
Najdi pacly, zlep ich a skus
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 08:21
xWing   
Vazne ?
FS2004 az jeden update 9.1
FSX - to ma uz obislo, ale asi jediny update Acceleration, ci ako sa to volalo, resp. service pack.
To ako vazne bola komunikacia s komunitou ?
MS ani ten blby DX10 nedotiahli.
Preto tvrdim, ze im je komunita ukradnuta.
Na druhej strane X-Plane ma kolko updatov za rok ?
To je ta komunikacia o ktorej som pisal

A nikde som netvrdil ze MS aj LR maju byt charitativna organizacia.
Mam kupene FS2004, FSX, FSX:SE a X-Plane od verzie 8 az po 11.
Pisal som, ze MS zaujimaju v prvom rade zisky a nie komunita.
LR ma aspon zaujem "naslouchat"
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 20:10
Luděk Ch.
A co znamená, že nekomunikovali? To že nedotáhli DX10 nejspíš spočívalo v tom, že to nemělo smysl. Nijak to nesnižovalo náročnost na hardware a bez úplně nového enginu (tedy se zahozením zpětné kompatibility, což asi nikdo nechtěl) nebylo možné s tím nic smysluplného udělat. Ano, FS asi prostě zvolil už dřív špatnou cestu vzhledem k dostupnému hardware, takže je to postupně otrávilo, že s tím nešlo pořádně nic dělat, aniž by to museli udělat komplet od nuly. Takže si dali pár let pauzu a teď to zkusí znovu a od nuly na aktuální hardware. Pokud nevymyslí nějaký naprosto pitomý obchodní model, tak jsem si zcela jistý, že po technické stránce budou mít úspěch zaručený
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 20:11
Luděk Ch.
Jinak FSX měl pokud vím, minimálně 2SP. A ten Acceleration pack je spojil oba dohromady + přidal ještě nějaký obsah navíc.
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 21:07
Tragédie v JRD
tvl... a kde a jak?

sundej si ty ruzovy brejle
 

MSFS 2020 - (MM)   1. 8. 2019 / 22:27
Willhelm   
Vítej Karásku, chyběls nám tu!
 

MSFS 2020   2. 8. 2019 / 16:14
Luděk Ch.
Ty si sundej ty pohřební
 

MSFS 2020   31. 7. 2019 / 03:23
JirkaK
Viz příspěvek úplně nahoře, Insider kickoff má být začátkem příštího měsíce.

A také:

Threads like this on AVSIM, and across all the forums we pay close attention to, are truly valued by the team. So though we may not be directly interacting with you at the moment, we hear you. August is about setting expectations, providing a clear Development Roadmap outlining how we get from today to launch. September is about how we accomplish that task, together.


Samo je to marketing, ale jsou i takoví, kteří jen mlčí
 

MSFS 2020   29. 7. 2019 / 16:08
milo   
To ako vazne ten moj post sposobil taketo brutalne zachvaty smiechu?
...hlavne, ze vy uz ste si isti, aky odpad to bude....
Skoda, ze nie ste vo vedeni MS, urcite by vsetko bolo uplne inak.
Ale aspon ste sa pobavili popadali zo stoliciek.
m.
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 15:17
Luděk Ch.
Holt někdo se stěhoval na jinou platformu už víckrát, tak má pupínky z toho, že by ho něco mohlo donutit stěhovat se znovu Já třeba jsem pořád na FSX, protože ho mám pěkně vyladěný, XPL mě nezaujal vůbec, přestože ho mám koupený a několik měsíců jsem se snažil si na něj zvykat a P3D mi zase nepřipadal jako takové vylepšení, abych kvůli tomu ztratil kompatibilitu některých oblíbených add-onů. Takže jsem pořád tak nějak tajně doufal, že se objeví něco úplně jiného, co mě přesvědčí, že by to stálo za přechod. Abych pravdu řekl, tak mě ani ve snu nenapadlo, že by mohlo možná něco přijít zase od MS, ale podle všech zatím dostupných informací to bude to, na co čekám Třeba u tehdejšího MS Flight jsem věděl hned, že to je k ničemu a ani jsem to neinstaloval, ale tohle mi nepřipadá jako podobný omyl.
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 18:04
Vita Zenisek
A vite, co na tom celym prechodu bude patrne nejtezsi?
Presvedcit leguana, aby na to zacal tvorit
 

MSFS 2020   30. 7. 2019 / 18:34
Luděk Ch.
Jo, to bude těžký vořech
 

MSFS 2020   1. 8. 2019 / 23:42
leguan
Ne, ne .....to bude taaak dokonalé, že už mě nebudete potřebovat 😄😀😀
 

MSFS 2020   2. 8. 2019 / 05:39
xWing   
Jo jo...Aby to nedopadlo tak, ze sa budu konvertovat objekty z XPL do FS20
 

MSFS 2020   17. 8. 2019 / 18:33
JirkaK
A další video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=BNbN9chBOaE

a nějaký ten obrázek a roadmapa na nejbližší tři měsíce.

34041 B / 750 x 422 / Intheweeds-2048x1152.png
51329 B / 750 x 422 / dev-roadmap.jpg
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 08:15
Stew
Obrázky pěkné, ale ... čert ví, co se z toho zase vyklube

https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/Ascending-through-the-clouds.jpg
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/Intheweeds-2048x1152.png
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/msfs-e3-release-1.jpg
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/msfs-e3-release-2.jpg
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/msfs-e3-release-3.jpg
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/msfs-e3-release-4.jpg
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/msfs-e3-release-5.jpg
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/msfs-e3-release-6.jpg
https://flyawaysimulation.com/media/images14/images/msfs-e3-release-7.jpg
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 08:26
Pips   
Ale jo, obrázky hezký jsou. Tedy až na ty, kde jsou vidět ty majkrosoftí placatý dráhy. Mám obavu, že to už trochu napovídá, kam to celý míří.
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 11:56
JirkaK
Určitě jsi v insider programu a rád MS poskytneš feedback, pokud máš nějakou vlastní představu, určitě ten názor bude žádoucí
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 11:59
Willhelm   
My jsme fšici GoGo!
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 12:40
xWing   
A aka je sanca, ze ON alebo JA bude ten vyvoleny a budem ich testerom (insiderom) ?

 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 13:13
Pips   
tak ta šance je poměrně veliká, klidně to zkus a uvidíš. Já, jak jsem psal, po tom ale vůbec netoužím.
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 14:12
kmarciniszyn
ja už jsem se tam registroval oběma emailovýma adresama a nějak to nechápu...přišlo potvrzení a ověření emailu, to jsem udělal, ale zatím žádný další email nepřišel. Očekával jsem, že když bude něco nového tak mi to pošlou na email, ale zatím jsem se to vždy dověděl tady a nepřišlo mi nic...tak nevim
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 07:28
Pips   
To, že se tam zaregistruješ ještě neznamená automatické přijetí do programu insider. Zatím jsi pro to udělal maximum, další už nezáleží na tobě, ale na straně Microsoftu.
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 14:03
Luděk Ch.
Šance je velká, stačí splnit nějaké technické podmínky a můžeš se účastnit.
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 13:12
Pips   
Určitě nejsem v insider programu. Na simulátoru trávím v podstatě strašně málo času a když už si chvilku najdu, pustím si něco už hotovýho. Trávit čas tím, že se budu nasírat nad nějakými beta nedodělky, mě už nějakou dobu nebaví. S radostí tenhle úděl přenechám těm, co po tom touží. A konec konců, nechceme placaté dráhy byl jeden z bodů komunity, která psala Microsoftu při vývoji FSX, když Microsoft otevřel knihu přání. Takže pokud jde o to, požadavek už tam maj celkem dlouho a určitě ne jeden.
 

MSFS 2020   18. 8. 2019 / 20:03
JirkaK
Chápu, ale čertit se pak kvůli něčemu na co si nepostěžuju, když možnost mám...

Nicméně nevidím v placatých drahách až takový problém, určitě lepší než některé dráhy v X-Plane, kde se fakticky nedá odstartovat ani přistát jaké velké zlomy tam jsou.

A že nerovná dráha šla udělat i ve FSX víme - https://www.youtube.com/watch?v=nzkIDh5gKUo
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 07:24
Pips   
Já se nečertím, ani si nestěžuju. Mě je to zatím tak nějak fuk. Placatá dráha sám o sobě není problém. Jen to vypadá, že použili nějakou technologii z původního simu, kde to bylo úplně stejný. A když použili jednu, tak se to na tý jedný nemuselo zastavit. To je pro mě jenom takový varování a signál, že to tak úplně nový sim nemusí být. Co za tím je přesně, to nevím. Neví nikdo z nás. Ale počkáme, ono se to brzo odkope.
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 17:41
Luděk Ch.
To že udělali placaté dráhy vůbec neznamená, že museli použít stejnou technologii. Třeba prostě jen nepovažovali za nutné dělat hrbolaté dráhy
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 20:31
JM   
A to je prave ten kamen urazu, oni pak treba taky nebudou povazovat za nutne, ze vrtulnik muze couvat a tisic dalsich veci, ktere by clovek od simulatoru cekal
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 15:43
Luděk Ch.
Můžou a nemusí
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 17:11
JM   
Kdyz ono korporatni prostredi temhle "detailum" moc nesvedci a snadno se na ne zapomina
 

MSFS 2020   21. 8. 2019 / 14:04
Luděk Ch.
To chápu, taky pro jeden korporát pracuju. Ostatně já od MSFS očekávám dobré prostředí pro létání dopraváky, nic víc V tom byla série MSFS vždycky dobrá, takže nevidím důvod, proč by MSFS2020 nemohl v tomto pokračovat a posunout to technicky dál. Neříkám, že bude vhodnou volbou pro vrtáky
 

MSFS 2020   24. 8. 2019 / 01:26
JirkaK
Otázka spíš je jestli se simulací vrtulníků budou zabývat, moc práce, málo muziky, dle statistik X-Plane s vrtulníky lítá jen malinké procento lidí.
 

MSFS 2020   24. 8. 2019 / 01:25
JirkaK
Tak Po čtvrtečním updatu už máš jasno:


Philosophical Question
If a tree falls on a sloped runway but there is no one there to see it, is the runway still sloped?


Answer:
We hope so, because we’ve got curved/sloped runways in the next iteration of Microsoft Flight Simulator.
 

MSFS 2020   23. 8. 2019 / 21:18
spagros
Aj strmé dráhy bdů. https://youtu.be/weGJUX52pUs
 

MSFS 2020   25. 8. 2019 / 16:21
Pips   
To je jedině dobře!
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 12:56
FSPilot   
Vypadá to krásně, o tom žádná. Při tom, jak se ukázalo u xenviro, jak moc náročné na výkon jsou volumetrické mraky a při těch odrazech a detailech mám pocit, že to bude chtít něco jako IT zázrak, aby to běžný uživatel byl schopen použít. A nebo se dá větší důraz na dokonalou grafiku, ale s tím půjde dolů všechno ostatní (především letová dynamika a systémová propracovanost).

Stále nejsem přesvědčen, že půjde o víc než pěknou VR arkádu, popř. v lepším případě o revoluci ala FSX, kterou žádný PC neutáhne min. další desetiletí a pak jeho technologie bude archaická.
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 17:45
Luděk Ch.
Musí to fungovat na Xbox, takže na průměrném moderním PC. Vývojáři nepochybně na rozdíl od starších verzí (kde to už nešlo z důvodu držení zpětné kompatibility) budou chtít využít na maximum možnosti moderních grafických karet, aby zbytečně nebrzdili procesor. Takže nemám obavy, že by to byla nějaká slideshow. A počítání letové dynamiky na dnešních mnohajádrových procesorech je brnkačka, tím tomu odlehčovat nemusí
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 22:36
spagros
Nový Xbox vyjde až za rok, možná déle. Výkon směřují na 4K 60fps a podpora Ray tracingu. Což, kdo ze zdejších simptáků to má? Momentálně high end příští rok performance.
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 15:45
Luděk Ch.
Ber to tak, že žádná konzole nikdy nemá highend hardware, protože by to nikdo nezaplatil. Vždycky je to sice moderní, ale maximálně střední třída. Takže silně pochybuji, že bude mít grafiku na úrovni víc, než RTX 2060, nanejvýš 2070.
 

MSFS 2020   24. 8. 2019 / 01:46
JirkaK
Ale jak toho 4k dosáhne není jasné. Dnešní konzole typicky zvládnou 30FPS ve FHD s detaily výrazně méně náročnými než lidi používají na PC. 4k nativně dnešní konzole nedá v žádném titulu. Vše je jen upscaling a nízké FPS.

Nové konzole sice cílí na 4k a 60FPS ale v jakých detailech. 4k dnes utáhne v nízkých detailech i několik let staré mainstream GTX1070/1080, karty které v bazaru koupíš za 4.5-6 tisíc.

Počítám že ten HW bude mít cca sílu GTX1080Ti, tzn dnešní midrange, v kategorii výkonu GTX1080Ti je dnes na trhu 5 karet: Radeon RX 5700XT, Radeon VII, RTX2070 Super, RTX2080, RTX2080 Super. Karty které se v retailu prodávají od cca 11 tisíc.

Ty karty zvládnou 4k s nižšími detaily na 60FPS v pohodě. S vhodnou optimalizací pro konkrétní HW, která je u konzolí nutná, s vhdonou HW akcelerací RT výpočtů, to zvládne i s tím RT v 4k@60. Ale opět je to o optimalizaci, vývojář to nesmí přehnat. Výhoda je že RT je v rámci optimalizace i pro 4k možné počítav jen ve FHD a pak použít upscaling. To se dělá i dnes při běžných rasterizačních metodách. Třeba různé shadow mapy se počítají v nižších rozlišeních protože u nich není potřebný takový detail.
 

MSFS 2020   24. 8. 2019 / 23:04
Tragédie v JRD
no... trosku se v tech konzolich ztracis.

ponekud pomijis xbox one s, ktery ma pro hry nativni 4k s 60fps.

ty upscalingu.
 

MSFS 2020   25. 8. 2019 / 00:21
Stew
Ale viděls to? My to máme, ale tam těch 4k/60fps platí pro přehrávání filmů, a ne pro nějaký render 3D
 

MSFS 2020   25. 8. 2019 / 13:10
Tragédie v JRD
je to samozreme i pro 3d render. nejen pro 4k videa.
 

MSFS 2020   25. 8. 2019 / 13:20
Willhelm   
Red Dead Redemption 2, Divinity Original Sin 2, Nier: Automata, Resident Evil 2, Forza Horizon 4, Gears of War 4, The Witcher 3, Battlefield V.

To jsou namátkou hry co podporují na Xboxu 4K/60fps. Takže problém na straně konzole rozhodně nebude.
 

MSFS 2020   25. 8. 2019 / 14:11
Stew
To je možná psáno někde v propagačních letácích a na krabici, ale třeba konkrétně RDR2 jede render bohužel pouze na 4K/30fps, navíc locklých (a nejen u této hry) a nedá se to změnit, i když reklamy říkají něco jiného. A to platí pro Xbox One X. Nemluvě o PS4 a Xbox, kde je to celé ve 4k rozmazané kvůli upscalingu z fullHD.
 

MSFS 2020   25. 8. 2019 / 14:15
JirkaK
Myslíš takových 60FPS?

Přesně o tom jsem psal výše...

https://www.youtube.com/watch?v=sOiXyBebIXQ
 

MSFS 2020   25. 8. 2019 / 14:14
JirkaK
Ty nativníé, kolik těch AAA titulů dá nativně 60FPS 4k?
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 23:53
FSPilot   
No, tak pokud to bude tak, potom bude XP a P3D dinosauří soft a z jejich vývojářů udělají blbce, protože ani jedno se není schopno ani přiblížit k takovému vzhledu při zachování hratelnosti i na high end mašinách. osobně to vypadá jako jedna verze IL2 (tuším Birds of Prey), která byla graficky úžasná, ale byla to arkáda a tudíž i na slabším PC to mělo opravdu dobrý výkon při grafice, o které si normální sim mohl jen zdát
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 15:49
Luděk Ch.
Jenže ono to tak prostě je, P3D i XP jsou svázány staršími technologiemi a hodně zatěžují procesor. Pokud pojedou s MSFS2020 úplně od nuly, tak by měli být schopni toho mnohem víc přehodit na grafiku. Ale necháme se překvapit, třeba to zase podělají
 

MSFS 2020   24. 8. 2019 / 01:55
JirkaK
P3D zatěžuje CPU ale neefektivně. X-Plane pro jistotu CPU nezatěžuje skoro vůbec, běžně běží mezi 20-30% a to mám jen 6 jádro s 12 vlákny, což je dnes při koupi herního PC takové rozumné minimum a už v počítači za 15 tisíc nemá cenu dávat méně jader a méně vláken, slušné herní 6 jádro jde koupit za 3600 korun. (Ryzen 5 2600), slušné 8 jádro za 5000 (Ryzen 7 2700).

Najdou se určitě i dvě-tři hry které škálují i s více jak 8 jádry a 16 vlákny. A 12 core R9 3900X stojí jen necelých 14 tisíc. Nedávno jsme za tu cenu měli jen 6 jader.
 

MSFS 2020   24. 8. 2019 / 01:37
JirkaK
Teď to ale nebrzdí grafiky, ale právě procesory, single thread rendering je hluboko v kódu. Bez DX12/Vulkanu není prostor to udělat lépe. V P3D LM drží DX11 z pochopitelného důvodu - komerční nasazení, kde se s W10 moc pytel netrhla, ale to se letos mění, i zaryté korporáty, státní správa s ukončením podpory W7 budou přechází na W10, je možné že P3Dv5 už bude DX12, který otvírá možnosti pro kvalitní implementaci multithread renderingu a lepšího využití CPU. MSFS2020 bude 100% DX12, pod jiným grafickým API už MS hry nedělá nějaký pátek, je to součást marketingu pro W10.

Stejně tak X-Plane, Vulkan už jim běží, jen odstraněním režijí OGL driveru získali 5-40% výkonu (nv 5-20, amd 20-40 procent). Nízkoúrovňové api, kde už do toho nekecá tolik driver je znát a to zatím nejsou žádné optimalizace pro multithread.

S dobrým využitím multithreadingu bude výkon několikanásobně lepší než co známe z FSX/P3D a XP.

Počítání letového modelu, se rozebíralo na nějako XP konferenci, je to jedna z mála věcí, kterou už dnes umí XP oddělit a počítat samostatně v jiných vláknech. Vícejádrové CPU tak zvládnou spočítat více AI provozu bez dopadu na výkon. A při nějakém 20ms času na generování snímku zabírá výpočet letového modelu 2-3ms. Tzn jen nějakých 10% času.
 

MSFS 2020   19. 8. 2019 / 21:28
OK-MSS
Docela dobrý rozbor situace - https://www.flusinews.de/2019/08/microsoft-flight-simulator-2020-inhaltsleere-ankuendigungen/
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 07:25
Willhelm   
Coje na tom dobrého? Zoufalý Herr Kommissar Alles Klar se tam vypiše o tom co Microsoft dělá špatně a co by měl dělat lépe, celou situaci apriori přirovnává k opakování Flight Sim World, konspiračně tam snad dokonce naznačuje, že na tom dělají ti samí lidé. Prostě nic co by už nepadlo tady v tom vlákně. A to mi příjde, že tady se to probralo trochu hlouběji díky tomu, že tady jsou fanatiční milovníci všeho od MS a pak realisté, kteří za více jak 20 let ví o MS své.
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 10:31
spagros
No ono z podstaty to nemůže uspokojit každého. Je to o tom kdo čemu dá přednost, o platformu Xplane bych se nebál, to staví na něčem jiném, než jenom uchvátit oko pozorovatele, letce. Jde tak trochu svou cestou a unikátní je svou komunitou. Kdežto Microsoft je moloch a na komunitu vždy kálel a nejednou se mu to vymstilo. Jenže prachy kazí charakter. Ale i přesto věřím, že se to chytne a spousta lidí si to koupí, včetně mě. Jak říká klasik, nemusí pršet jen když kape.
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 14:46
yaakov
Prachy kazí charakter? Počkat oni to dělají pro peníze? Já myslel že proto, že maj rádi lidi jako Topinka.

 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 16:02
Luděk Ch.
Jinak k těm komunitám, v době ještě poměrně dlouho po vydání FSX měl MSFS komunitu podstatně větší, než X-plane, všechny add-ony se primárně dělaly pro MSFS. MS k tomu poskytoval solídní SDK, protože pro MSFS modelovaly mraky i začátečníků. MS to podělal až s MS Flight, o tom není sporu a dopadlo to, jak muselo. A bylo to tak jasné, že jen těžko může někdo věřit, že by udělal to samé znovu. Ale nebýt přechodu na MS Flight a kdyby MS místo toho vydal další verzi MSFS, tak by to jelo dál a XP by rostl podstatně pomaleji. MS lidi od série MSFS vyhnal jednoznačně sám, ukončením vývoje a pokusem o přechod na MS Flight. Teď pokud chce získat nějaký významnější počet uživatelů, tak se bude muset hodně snažit, něco ve stylu MS Flight mu nikdo nesežere
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 16:41
spagros
Stejný to bylo i s Windows Phone. Taky základ dobrý, a nakonec otrávili vývojáře a šlo to do kytek.
 

MSFS 2020   21. 8. 2019 / 14:01
Luděk Ch.
Však já rozhodně netvrdím, že MS nic nepodělal. Právě naopak, podělal dost věcí, které mohly být super Ale přeci jen úplně nevěřím tomu, že s MSFS2020 by hodlal zopakovat stejné chyby, jako s MS Flight.
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 16:47
spagros
Co si budem povídat komunita to držela nad vodou a spousta vývojářů si udělala živnost s toho nedodelku. Nic jinyho nezbylo.
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 16:19
Luděk Ch.
Jinak ještě k vizuální stránce, to si opravdu může kdo chce říkat co chce, ale vizuální stránka je u leteckého simulátoru král Pokud to bude lítat aspoň trochu uvěřitelně (stačí trochu vylepšený model FSX), tak to zákonitě bude s takovým vizuálem přetahovat minimálně komunitu těch, co létají s dopraváky, protože těm XP nic zásadního nabídnout nemůže. Ale ideální stav bude, když tady bude víc konkurenčních platforem.
 

MSFS 2020   21. 8. 2019 / 20:33
Tragédie v JRD
a to je ten průser.

na základě 5 screenshotů předjímáš, jak bude vypadat celý sim

už jsem ti to tu doporučoval jednou .. najdi si dobové propagační screenshoty FSX (FS2004, FS2002) - a ostatně a obecně jakékoli hry ... a pak je srovnej s výslednou realitou

zjistíš, že ty screenshoty ... mají s realitou pramálo společného.
 

MSFS 2020   22. 8. 2019 / 07:11
Luděk Ch.
Schválně nějaký takový zkus najít, garantuju ti, že nenajdeš žádný, který by se v reálné FSX nedal zachytit Jinak já samozřejmě chápu, že použijí na propagaci ten TOP výběr obrázků a nečekám, že to tak bys vypadat vždy a všude. Ostatně existuje známé pořekadlo, že "žádná hra není tak hezká, jako obrázky na obalu" Ale i když nikdo nečeká, že tak bude v defaultu vypadat celý svět, to není ani možné, tak to ukazuje, co zvládne použitá technologie a o to jde. Nejde o to, aby tam k datu vydání byl dokonalý svět po celé planetě a špičková letadla. Jde o to, aby tam byl základ, který umožní tam tu kvalitu dát a to už starší simy technologicky neumožní. Potom už samozřejmě bude záležet na politice Microsoftu, jestli to bude jen teoretická možnost nebo to bude snadno dostupné i reálně.
 

MSFS 2020   20. 8. 2019 / 15:54
Luděk Ch.
Vidíš tady nějaké fanatické milovníky všeho od MS? Doporučuji, abys nekoukal na svět tak černobíle To že někdo očekává, že by MSFS2020 mohl být dobrý, přece neznamená, že to musí být fanatický milovník všeho od MS. Naštěstí máme dnes velké možnosti volby a každý si může vybrat, co chce používat podle toho, co mu vyhovuje víc, než to ostatní. Jinak já dělám s MS produkty už 28 let, takže vím, co od nich můžu očekávat.
 

MSFS 2020   24. 8. 2019 / 02:12
JirkaK
Je to těžké, třeba Windows, fungují dobře, vše je kompatibilní, existuje na to kvalitní SW, se základními uživatelskými návyky je to nezničitelný systém. Alternativy nenabízí tolik kvalitního SW, ani kompatibilitu HW. Často ani neposkytují dostatečný výkon, i když při síle dnešního HW, to nemá smysl řešit. Běžné používání počítače dnes obslouží i největší low end bez ztráty kytičky.

Zrovna včera jsem od MS koupil Office365, ne že by mi nestačily ty staré Office 2007, nebo dokonce nějaké free Libre Office, ale 1TB cloud úložiště mi za tisíc ročně nabídne málokdo, tady i s dobrým kancelářským balíkem, na který jsem z práce zvyklý.

Někdy to není o fanatismu ale prosté potřebě. Hodně lidí třeba nadává na cenovou politiku Intelu, mě vyhovuje, Dva dvouterové Intel 660P mi umožnily vyhodit z počítače poslední plotnový disk a s cenou 11 tisíc za 4TB mi ani neudělal díru do peněženky.
 

MSFS 2020   26. 8. 2019 / 16:51
Vita Zenisek
Krása. Až to vyjde, už nebudu potřebovat jezdit na dovolenou k moři!
 

MSFS 2020   26. 8. 2019 / 21:59
Fero
Plánuji koupi nového PC, cenově zhruba do 25 000 Kč. Používám FS X. Myslíte, že je za těchto okolností lepší počkat až vyjde nový FS?
Dále mám spoustu placených addonů, do dalšich se teď už nevyplatí investovat ne? Pokud si dobře pamatuji přechod FS2004 na FSX, tak ty scenerie moc kompatibilní nebyly že?
 

MSFS 2020   26. 8. 2019 / 22:19
spagros
V podstatně sis odpověděl sám. Nejlepší je létat teď co máš a uvidíš, až to vyjde, jesli udělat upgrade.
 

MSFS 2020   27. 8. 2019 / 09:14
Luděk Ch.
Teď je asi celkem nevhodná doba cokoliv na FS kupovat, když se netuší, jak to dopadne. Může to být pecka, ale klidně může MS nasadit takový obchodní model, že to dopadne fiaskem a zůstaneme u toho, co máme Každopádně je ale dost vysoká jistota, že addony kompatibilní nebudou, nejspíš letadla ani scenérie, protože doufejme, že MS už nasadí úplně jiné a modernější technologie. Naopak do PC se investovat asi dá, pokud zvolíš některý z vyšších řad AMD ryzen s alespoň 8 jádry a vyšším taktem a k tomu grafiku alespoň nVidia RTX 2060 (raději 2070), tak můžeš počítat s tím, že MSFS na tom určitě pojede solidně. Ale nevím jistě, jestli se vejdeš do 25k Kč
 

MSFS 2020   27. 8. 2019 / 21:33
Tragédie v JRD
bud si jistej, ze pocitacem za 25tis to fakt nerozchodis

(teda pokud se nabvime o litani na nejnizsi detaily bez textur )
 

MSFS 2020   27. 8. 2019 / 22:22
spagros
Je to smutný, ale je to tak. Největší zářez je grafika a ta bude stěžejní. Procík jde díky bohu za AMD koupit za rozumný peníz, paměti jsou taky levný, deska B 450 no 25 a to jsou jenom střeva bez zdroje, case, monitor?, Widle. Ale počkal bych brod je ještě daleko. 😅
 

MSFS 2020   28. 8. 2019 / 10:43
Luděk Ch.
Borci, pokud to má fungovat na konzoli, tak bude s přehledem stačit grafika střední třídy, protože v té konzole rozhodně nebude nic výkonnějšího, než RTX2060.
 

MSFS 2020   28. 8. 2019 / 12:00
spagros
No pokud vezmeme, že 8G VRAM je rozumné minimum, tak obyčejná 2060 se 6G je mimo. RTX2060super má 8G a stojí 12500 stejně tak 5700xt, Ryzen 3600 za 5300kc,16G RAM 2600kc,deska min 3000kc atd. A to je rozumný základ níž bych nešel. Konzole bude levnější, ale to je asi jiná cílovka.
 

MSFS 2020   29. 8. 2019 / 21:04
Luděk Ch.
Jenže právě proto, že to má jet na konzoli, nemůže to záviset na high-end hardware.
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 08:56
Tragédie v JRD
No, vidíš to.. může.
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 22:48
Luděk Ch.
To těžko, žádná konzole nikdy neměla a ani mít nebude, high-end hardware, protože by ji nikdo nezaplatil. Moderní HW ano, ale maximálně střední třídy.
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 22:51
Tragédie v JRD
1) nepodcenuj konzole
2) to, ze hra bezi i na konzoli, nutne neznamena, ze je vykonostne stejne limitovana na pc
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 23:11
Luděk Ch.
1) já je nepodceňuju, ale to že žádná konzole nikdy neměla žádný high-end hardware je fakt. Oni ti výrobci dostanou komponenty s nějakou drobnou slevou, ale ani omylem nejsou schopni dát do konzole za 10 tisíc hardware, jako do PC za 30 tisíc, což je takový slušný herní základ a bude o dost výš, než ta konzole
2) konzolím se samozřejmě ulehčuje optimálnějším jednoúčelovým OS a zejména pak očesanými detaily v grafice, ale v principu není důvod, aby to na průměrném herním PC s obdobným HW jelo hůř, než na té konzoli.
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 23:23
Tragédie v JRD
nepochopil.

1) konzole mivaji ponekud specializovanejsi hw, na ktery se da celkem presne (a specificky) optimalizovat. to v beznem pocitaci tak uplne nejde, tam se optimalizuje podstatne hur a jinak

2) operacni system s tim vubec nesouvisi. treba v xboxu jsou v podstate desitky, a zadny jednoucelovy system. nicmene je dulezite, ze kdyz se prepne do game modu, tak se tento system v podstate dealtivuje

ale to klicove je jine - hra pro pc a pro konzoli muze byt sice zdanlive to same, ale ve skutecnosti to jsou dva zcela odlisne programy, mohou pochazet z uplne odlisneho programoveho kodu, ktery je vw verzi pro konzoli osekany, ma vypustene nektere casti (a nektere naopak pridane), a totez plati pro konzoli

jinymi slovy - to, ze existuje verze hry pro konzoli a pro pc nepredjima to, jak moc bude dana hra narocna.
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 23:57
JirkaK
V konzoli je osekaný, ale v PC může být také osekaný, jde osekat víc, jde naopak vylepšit. Typicky jsou detaily konzole srovnatelné cca s medium detaily na PC. A dá jim to někdy zabrat. Teď vyšel třeba Control. Na PS4 a starých XBOXech to občas dropuje i hrubě pod 20 FPS, Jen XBOX ONE to drží na 30 FPS. Při porovnávání je to zhruba to medium nastavnení z PC. PC má samo navíc možnost měnit rendering resolution a postprocesingově vylepšit, konkrétně takto hra umí upscalovat i pomocí AI a jde ji to velice dobře, díky tomu je také velice dobře hratelná na midrange kartě s kompletním RT
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 23:52
JirkaK
8GB VRAM je rozumné minimum? Žádná hra v max detailech nevyžaduje ani v 4k 8GB, ano hry umí využít více paměti ale to je tím, že grafické enginy využívají volnou paměť k načítání textur/objektů, které ještě nejsou na scéně. Může to pomoct se stutteringem nebo nějakým doskakováním objektů, ale to se dnes řeší i na straně RAM a disků. Neexistuje způsob jakým určit kolik videopaměti hra skutečně potřebuje, lze zjistit jen alokovaná paměť.

je to asi jako prefetch funkce ve windows, které si začnou do volné paměti ve volném čase nahrávat nejčastěji puštěné aplikace a tím je mohou mít k dispozici rychleji. Od dob, kdy jsou SSD samozřejmou součástí PC, se tohle vypíná, neb to není třeba.
 

MSFS 2020   3. 9. 2019 / 13:08
spagros
Je to přesně jak píšeš může se objevit stuttering a není nic otravnejsiho. Záleží na programu jak s pamětí nakládá. A jsme v roce 19 kdy už mainstream by měl mít rychlé 8G. Výrobce udává většinou konfiguraci pro minimální a hladký běh se všemi detaly a tam už malá VRAM může být bottleneck.
 

MSFS 2020   6. 9. 2019 / 12:41
JirkaK
Se všemi detaily uvádí požadavky jen MS, pokud jde o FHD, max settings a 60FPS, typicky tam bývala 1080Ti, dnes asi 2070Super.

To je taková ideální midrange karta
 

MSFS 2020   28. 8. 2019 / 13:44
ulitej
No uvidíme kolik PC se ocitne v koutě a bude nahrazeno konzolí
 

MSFS 2020   28. 8. 2019 / 14:08
Willhelm   
Twl. tebe bych potřeboval jako zaměstnance nebo společníka do podnikání, protože druhý tak jasnozřivý člověk, který má buď křišťálovou kouli nebo ovládl Einstain-Rosenovo zrcadlo, po světě nemůže chodit.
Jiné vysvětlení nemám a chorobný optimismus ještě nebyl uznán jako oficiální nemoc.
 

MSFS 2020   29. 8. 2019 / 21:08
Luděk Ch.
Já můžu přesně to samé o tobě, ale naopak Mít tebe jako zaměstnance, tak pro tvůj pesimismus raději každý projekt předem zabalím nebo si rovnou hodím mašli
 

MSFS 2020   29. 8. 2019 / 21:42
PT
Chlapče, netušíš o čem mluvíš. Pleteš si pojem s průjmem. Ale to u Tebe není překvapující (dlouhodobě).
Vilém není pesimista, ale realista. Ty jsi těžce naivní...
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 22:45
Luděk Ch.
Hele, takové kecy o průjmu si laskavě schov pro sebe. Husy jsem s tebou nepásl a i když jsem o 3 roky mladší, tak s MS produkty mám nejspíš víc zkušeností, než ty. Ale je mi to fakt jedno. Upřímně, absutně nechápu tady ty kecy vás několika "hejtrů", víte naprosté ho*no o tom, jak to bude ve finále vypadat, ale už se třepete hrůzou, že by se to náhodou povedlo a zase byste měli potřebu přecházet na jinou platformu. Mě je to úplně fuk, já jsem doteď spokojeným uživatelem FSX, takže buď se to MS povede a budu mít důvod k upgrade a nebo se to MS nepovede a já úplně v klidu zůstanu u FSX. Nebudu z toho mít žádné trauma, jako máte už teď preventivně vy. Takže si omývej přirození vlažnou vodou a počkej si, co z toho bude. Jinak Vilém určitě nepotřebuje advokáta, abys tady za něj kvákal... Řekl svůj názor, já ho respektuji a řekl jsem i svůj, toť vše.
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 22:55
Tragédie v JRD
sklidni hormon.

stejne, jako ti hejtri, ty vis hovno o tom, co prijde.

nekdo je realista, nekdo je fantasta. a to trauma tady zjevne mas ty. my jsme celkem v klidu, ale ty se chovas, jakonbychom ti slapali na puchejrek.

a je to docela zabavne Te sledovat je to jako zavrit krecka do kolotoce
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 23:22
Luděk Ch.
Rozdíl mezi námi je v tom, že já netvrdím, že to na 100% bude pecka, nanejvýš že ta možnost existuje Já zcela uznávám, že o tom vím úplné ho*no, jako vy, ale na rozdíl od vás si nedovolím z toho dělat takový kategorický závěr. Nemůžu si pomoct, prostě z toho čuchám strach, že se zase bude měnit platforma, kdyby se to náhodou povedlo
 

MSFS 2020   3. 9. 2019 / 07:12
Willhelm   
Bohužel v ideálním světě nežijeme a Vilém už advokáta několikrát potřeboval, takže i v tomto jsi mimo mísu.
Stejně jako jsi pravděpodobně MM s tím jaké má kdo zkušenosti s MS, nicméně kasat se umíš dobře a to se v dnešním světě počítá více než pokora.
V hlavě sis evidentně vytvořil nějaký konstrukt o konspirační skupině "hejtrů FS", což mě osobně docela fascinuje, protože já je tu nikde nevidím. Většina lidí do kterých tady šiješ, prožila s FS více než dekádu lítání. Dost z nich pro tuto platformu i něco tvořilo - včetně Přemka, který tady rozhodně není ten, jenž by si měl omývat přirození vlažnou vodou.
V rámci zachování psychického zdraví bych doporučil v tvém případě dál užívat FSX i v roce 2020 a zakázat si internet do doby než bude MSFS2020 venku.
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 08:54
Tragédie v JRD
Jedna věc je mít realistická očekávání .. založená i na dlouhodobé zkušenosti.

No, a druhá věc je masturbovat nad pěti screenshotama.
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 13:01
spagros
Přátelé všichni se těšíme. A je jedno jestli pesimista, optimista, realista. Někdo, kdo má životní zkušenost, může být těžko optimista a ten, kdo je mladý tak by bylo špatný kdyby byl pesimista, to by si nemohl namlatit ani hubu. Já se naučil jednu věc, dokud to nemáš v ruce (peníze, produkt) tak to kolem jsou jenom kecy.
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 16:42
ulitej
a kecy nemají cenu
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 18:22
Pips   
Ale jenom některý kecy nemaj cenu. Jiný kecy jsou zase k nezaplacení
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 20:12
ulitej
jj jak povídali starší kluci
 

MSFS 2020   31. 8. 2019 / 15:40
Atarian   
Dobrej baobab toto. Ale kecy vicemene podprumerny...
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:12
SONP   
Navíc půlce těch keců vůbec nerozumím!
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 17:12
Admin
Zivactiny a fudy.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 20:36
Stew
A co teprv až přijdou choty ...
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 23:01
Luděk Ch.
Já jsem třeba odjakživa spíš pesimista, což má tu výhodu, že v podstatě nemůžu být zklamaný Můžu být buď příjemně překvapený a nebo se prostě nic neděje Každopádně i když se jedná o MS, tak není žádný důvod jen kvůli tomu očekávat, že to bude průšvih. Po těch více než deseti letech to asi těžko udělají horší, než FSX, takže pro ty co nepřešli na X-plane a zůstali u FSX nebo P3D to jen těžko může být zklamání a nebýt to skok dopředu. No a pro ty co přešli na X-plane, těm to může být jedno, protože pokud se to MS nepodaří, tak si vesele pojedou dál a X-plane a pokud se to MS podaří, tak můžou dělat, že MSFS2020 neexistuje a opět se pro ně nic nezmění, maximálně na tom ještě vydělají, protože vývojář X-plane se bude muset víc snažit. Hlavně nechápu tu "jistotu" určité skupinky principiálních MS "hejtrů", že se to nepovede. Sami tady před lety slintali, jak malé děcko, nad každou další verzi FS a teď najednou i když o tom ví ho*no, mají jistotu, že to bude průšvih. Komedie jak prase
 

MSFS 2020   3. 9. 2019 / 16:12
Vita Zenisek
Tolik krve už na Peráku neproteklo dlouhé roky!

Ale s tím, co jsi napsal v tomto posledním příspěvku nelze než souhlasit. V podstatě o té připravované věci nikdo mnoho neví a tak mě překvapuje ta zběsilost zákopové války zde vedené.

Víme vlastně jen, že:
1) To vypadá výborně
2) Vůbec nevíme, jak to poběží na našich stávajících compech
3) Vůbec netušíme, jak to bude létat a co to bude mít za fičury (ATC, traffic, MP)

Za mě - bude-li to mít nějaké demo, určitě to vyzkouším.
Do té doby se k tomu nebudu nijak vyjadřovat s výjimkou prohlášení bodu 1)

A na závěr si dovolím parafrázovat zvolání předsedy JZD během bitky na poli:
"Styďte se, to jste flightsimčíci?!"

V.
 

MSFS 2020   3. 9. 2019 / 21:46
OndraT
Je to takový trochu náboženství. Nic moc se o tom neví, jen samý dohady, ale přesto to vyvolává divoký debaty a slovní přestřelky

Za mě dobrý, jen mi doma došel popcorn, budu muset doplnit
 

MSFS 2020   3. 9. 2019 / 23:03
Willhelm   
Já tím úplně žiju a úspěšně dokrmuji. Před deseti lety jsme se tu tak zhádali a zdiskutovali kvůli kdejaké blbosti úplně běžně. Dnes mě naprosto fascinuje jaký je tu baobab kvůli pěti screenshotům a jednomu videu.

Na popud Tragédův jsem vytáhl na tytrubko marketingové videa na FSX a hele Dežo ví jak prase:

1) V porovnání s tím co jsme lítali v FS2004 to vypadalo výborně
2) Vůbec jsme netušili jak to poběží na tehdejších kompech (a už vůbec ne, že ani za 10 let nebude HW který by to rozběhal bez cukání a doskakování autogenu před očima)
3) Vůbec jsme netušili, jak to bude létat a co to bude mít za fíčury, ale to video se širokým spektrem lidí a použití bylo mnohoslibné.



Už mi chybí jen Balloo a jeho "moc dlouhý". Nebo Tonde a "Peace Brothers" a iluze zlaté éry péráku by byla dokonalá.
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 05:56
xWing   
Alebo Kumovo "Beke Burarum" alebo nejak podobne
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 11:24
Tragédie v JRD
máchu na vás, soudruzi
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 20:12
Willhelm   
Nebo Brendona! Už jsi dnes četl slovo Boží ty neznabohu?
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 21:43
Tragédie v JRD
Ámen.
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 11:19
FSPilot   
Dneska je to tady sám veterán a pamětník koukám
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 11:20
xWing   
No jo, Komunita FS po dvadsiatich rokoch
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 13:49
ulitej
no což uvidíte až tu bude 2040
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 15:42
FSPilot   
konečně vydají toho Sokola!
 

MSFS 2020   4. 9. 2019 / 16:09
Pips   
To asi ještě ne, ale obilí by mohlo už aspoň zlátnout
 

MSFS 2020   5. 9. 2019 / 15:59
Balooo   
Notyvole teď, TEĎ jsem to chtěl napsat a koukám, že jdu zase pozdě!
 

MSFS 2020   5. 9. 2019 / 09:36
milo   
..kazdopadne, bude nieco nove na poli FS, som si isty, ze vacsina z nas to aspon vyskusa, teda ak bude nejake demo.
Alebo aspon, zo "zatoky". Nemoze to byt totalny " odpad". Osobne som sa pekne zzil s XP10, XP11. A potencionalny prechod si sakra rozmyslim...A aj keby to vypalilo dobre, kedy budu komercne addony pre tento sim, ktore budu za nieco stat?..., ako PMDG, AS, ORBX...alebo nieco ako Rotate, Felis, Zibo, FlyJsim co mame pre XP. Neverim, ze to bude hned, ani nie do roka..
MS FS by si naozaj renesanciu zasluzil. Tak len dufajme, ze sa im to podari.
Ani XP netrvalo kratko, kym to mame v tejto podobe.
Asi je ta opatrnost na mieste, ale moze nas to aj prijemne prekvapit...alebo aj nje
A co sa tyka konzoli(ci PS alebo Xbox).Nie je ta predajna cena pri nich zamerne podhodnotena? ...s tym, ze tvorcovia hier nejake to percnto MS, alebo Sony vyplacaju z predaja ich hier?
Nemam o tom ani paru, ale niekde som to cital...len sa pytam zasvatenejsich, ci to tak naozaj nemoze byt.
m.
 

MSFS 2020   5. 9. 2019 / 22:48
Fabo™   
a je lepsi Dreamfleet nebo Wilco?
 

MSFS 2020   5. 9. 2019 / 23:09
Pips   
Maddog!
 

MSFS 2020   6. 9. 2019 / 12:03
Tragédie v JRD
nene ... a310 od ssw
 

MSFS 2020   6. 9. 2019 / 18:47
Fabo™   
na widebody jedine RfP 747-200!
 

MSFS 2020   7. 9. 2019 / 01:19
Stew
a na stihle sumitko - Jedine SSTSIM Concorde! https://youtu.be/eBTMze-tftE
 

MSFS 2020   6. 9. 2019 / 13:37
JirkaK
1: ano
2: dobře, pokud to je aspoň moderní midrange
3: víme že to má být přistupné i nováčkům a má je to učit

"Demo" bude, půjde to do XBOX Game passu, takže to můžeš měsíc zkoušet "zadarmo", pokud si ještě ten game pass neměl - první měsíc je snad za dolar.

Jinak v diskuzích na herních serverech je to přijímané velice kladně. "Problémy" vidí jen někteří hardcore virtuální piloti.
 

MSFS 2020   6. 9. 2019 / 18:06
xWing   
Pokial sa neda pripojit k xboxu mys, klavesnica a barany (joystick), to musi byt teda dost divne lietanie. Az sa bojim, ze cista arkada.
Ako sa da vobec klikat v kokpite ?
 

MSFS 2020   6. 9. 2019 / 18:20
Pips   
Vždycky jsem si říkal, když jsem si to někde zkusil, jak někdo může na ovladači hrát Call of Duty. A lidi to přesto dokázali a jsou v tom stejně dobrý, jako někdo jinej s myší a klávesnicí. Takže technicky vzato, proč by to nemělo bejt možný. Ale soukromě si myslím, že konzoloví hráči asi nebudou úplně ta skupina, která by chtěla v kabině něco klikat a ladit. Neumím si to představit. Ale to se všecko ukáže, vydrž!
 

MSFS 2020   6. 9. 2019 / 22:04
Tragédie v JRD
asi ses hardcore pilot
 

MSFS 2020   7. 9. 2019 / 10:02
Pips   
No, já teda určitě!
 

MSFS 2020   9. 9. 2019 / 12:00
JirkaK
Klávesnice a myš funguje na konzolích už delší dobu. Buď oficiálně ve hře, kde to autoři hry připustili, nebo neoficiálně přes různé zařízení třetích stran.

Volanty , joysticky, plynové páky nejsou na konzoli taky nic co nefunguje. Však leteckých simulátorů je na konzolích poměrně dost.
 

MSFS 2020   31. 8. 2019 / 20:53
Willhelm   
Ámen.
 

MSFS 2020   1. 9. 2019 / 11:37
OndraT
Souhlas, je to tu slušná alej
 

MSFS 2020   1. 9. 2019 / 11:52
ulitej
No a na konci aleje nás něco možná očekává ? nebo jinak pokud jsem ve vzduchu tak třeba již vidíš na konec aleje a seš v předstihu no, ale po pravdě někdy to je škoda úložného místa pro jedničky a nuly jako asi teď
 

MSFS 2020   1. 9. 2019 / 15:15
mirda   
Mno řekl bych, že sem se toho ještě vejde
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 00:41
OndraT
Rozumím, všichni jsme tu beztak jen dobře uložený (nebo uleželý?) nuly .

Nicméně v týhle áleji, se obávám, nebude nic jinýho, než nablito .
 

MSFS 2020   2. 9. 2019 / 22:36
Luděk Ch.
Řekl bych, že tady masturbují pesimisté nad tím, že to MS zase podělá
 

MSFS 2020   3. 9. 2019 / 09:13
FSPilot   
Spíš chladí tu tvou naivitu
 

MSFS 2020   29. 8. 2019 / 13:10
Tragédie v JRD
to, že to poběží na konzoli, nemá s během na PC fakt nic moc společnýho (a s jeho náročností).
 

MSFS 2020   29. 8. 2019 / 19:03
FSPilot   
Tady jsou ty obrázky ve větším rozlišení - krásně je tam vidět např. to zrnění mraků, jako u X-Enviro bude to zřejmě stejná věc. A tam je docela drsný dopad na výkon.

https://www.pcgames.de/Microsoft-Flight-Simulator-Spiel-15259/News/Entwickler-arbeiten-bereits-an-Erweiterungen-1330591/galerie/3057831/
 

MSFS 2020   28. 8. 2019 / 10:41
Luděk Ch.
Rozchodí s přehledem, počítač za 25k bude mít mnohem lepší hardware, než konzole, na které to pojede Toho bych se fakt nebál, ale musí koupit moderní komponenty, hodně jader a podpora RTX.
 

MSFS 2020   3. 9. 2019 / 00:18
JirkaK
K podpoře RTX, prosím nezaměňovat proprietární technologii NVIDIA - RTX - za RayTracing. Raytracing jako takový má podporu v DX12 - DXR, je to obecná podpora pro raytracing. RTX je nadstavba nad DXR.

RT také podporuje Vulkan API - extenze VK NVX Raytracing. Vulkan neimplementoval obecnou podporu, ale podporu přímo pro NV, tudíž RTX.

Konzole určitě nebudou používat RTX, XBOX zřejmě použije DXR a Sony používá vlastní grafické api, kde bude muset podporu implementovat vlastními silami.

Nicméně za 25k se dá pořídit slušná mašina, - https://www.czc.cz/259285,233927,241828,265876,256921,230176,264528/kody

8c/16t CPU, 16GB paměti, RTX2060 Super (když má být RT akcelerace, jinak RX 5700XT), NVMe SSDčko...
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 15:13
Fero
Ok děkuji, zatím na nákup nového pc nijak nechvátám, zatím na tom mém 7-8 let starém Intel Core i7 2600 Sandy Bridge, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GT545 3GB nějak šlape, počkám do začátku roku / jara jaká bude situace a pak bych se s dovolením ozval o radu co koupit, přiznám se, že jsem od té doby hardware moc nesledoval, tak moc nevím, jaké parametry jsou teď aktuální,...
 

MSFS 2020   30. 8. 2019 / 15:21
Zlin142
https://www.reddit.com/r/flightsim/comments/cx93us/new_msfs_2020_short_clip_oh_my_god/

 

MSFS 2020   15. 9. 2019 / 09:45
JirkaK
Další upoutávka, tady jde i trošku poznat jak to asi bude lítat:

stall recovery https://www.youtube.com/watch?v=wz7iqbujsk4
 

MSFS 2020   18. 9. 2019 / 09:18
jožo
https://www.youtube.com/watch?v=isVmSRZT5e8

Po anglicky neviem, takže veľmi som nerozumel tomu o čom je tam reč, ale v istej časti hádže chlapík svoj počítač do kontajnera a to bolo až veľmi zrozumiteľné....
 

MSFS 2020   18. 9. 2019 / 10:19
Willhelm   
To je strašné jak někdo natáhne 30s video na 9 minut textem co by šel přečíst za 45s, snad ještě horší než ty sračky co jsme napindali v tutym vlákně.
 

MSFS 2020   18. 9. 2019 / 16:51
Vita Zenisek
Mluvi tam o tom, ze to bude:
- potrebovat nabuseny stroje
- pojede to nejspis v subscription modu
- rozhodne to nebude podporovat stavajici addony pro FSX/P3D

A pak jeste par dalsich veci. Nechci se upsat k smrti
 

MSFS 2020   19. 9. 2019 / 16:44
JirkaK
Stejné říká půlka diskutujících ve všemožných diskuzích..

Ale neuvědomují si že moderní enginy utilizují současný HW, kdežto FSX, P3D ani X-Plane ten HW vůbec nevyužijí.

https://www.youtube.com/watch?v=sc4dsiq-I7g

Koukni jak funguje DX11 v ST, DX11 v MT a DX12 v MT. Je to test drawcalls, a jde na tom vidět jak moc zpomaluje driver.

DX11 v ST (což je P3D a v zásadě i FSX, XP na tom je s OGL možná ještě hůře) vs DX12 MT dává víc jak 5x vyšší výkon na stejném HW. A O tomhle bude MSFS2020, je to MS titul, takže to by bylo aby to DX12 nebylo.



Však jak lítá třeba AeroflyFS (tříciferné FPS i v 4k) nebo jak lítají různé military letecké simulátory s multiplayerem, kde FPS a vůbec odezva je dost klíčový faktor...

Když tohle letci v civilních oldschool simulátorech nevidí a netuší že problém je v SW ne v HW, tak samozřejmě nevěří, že něco tak "dokonalého" nemůže být méně náročné, než to co máme teď a myslí si že to bude chtít mašinu z říše snů (triple way sli s RTX2080Ti?)....

 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 13:02
brunosk
DX 11

https://youtu.be/Fj8h6yibHHc?t=1591
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 01:56
JirkaK
Pokud je to ve vývoji 5 let to ještě DX12 nebylo. 5 let vývoje je opravdu extra doba. Tohle jsem nepředpokládal.
 

MSFS 2020   18. 9. 2019 / 16:53
Vita Zenisek
To vypada lip nez FSX/P3D railway simulator
 

MSFS 2020   18. 9. 2019 / 08:44
kmarciniszyn
tak se kluci ozvali, ze se blizi ta alpha pro testovaní a je potřeba vyplnit dotazník...no a jako vždy když jsem se tam pokusil přes svůj MS účet dostat tak jsem dopadl takto - viz screen. Tušíte prosím někdo co s tím? Děje se to v podstatě od prvního pokusu dopracovat se do insider programu...
7976 B / 750 x 340 / x_box_account.jpg
 

MSFS 2020   18. 9. 2019 / 10:21
Willhelm   
Hele mě se tam mým insider ID taky nepodařilo dostat, ale pustilo mě to s MS live ID. Půl hodiny jsem pak vyplňoval dotazník, nakonec musel poslat dxdiag log. Ale asi nebudu vyvolen, protože Win7 nejsou perspektivní testovací platforma.
 

MSFS 2020   19. 9. 2019 / 16:54
JirkaK
Perspektivní jak perspektivní, ale téměř jistě to tam nepoběží. Vychází to v době kdy W7 nemají podporu a MS razí DX12, který ve W7 není, byť nějakou hru podpořili a uchodili i pod W7, u titulu co vyjde za rok už to nevidím jako možnost...
 

MSFS 2020   28. 9. 2019 / 15:25
Atarian   
Vazne?
15904 B / 452 x 351 / FS2020.jpg
 

MSFS 2020   18. 9. 2019 / 10:22
PT
Zkus to jeste jednou - nejakou chvili jim to nechodilo.
 

MSFS 2020   27. 9. 2019 / 14:50
AircraftWorld
Nové video ukazující svět
https://www.youtube.com/watch?v=u_j2jknWmTg

Výběr do první uzavřené bety proběhne na začátku Října.
 

MSFS 2020   28. 9. 2019 / 06:14
Zdenda
Že by nastávala další Velká Říjnová Revoluce
 

MSFS 2020   28. 9. 2019 / 10:19
maverick60   
https://www.alza.sk/microsoft-flight-simulator?dq=5626917
 

MSFS 2020   28. 9. 2019 / 10:42
Willhelm   
Som si hned kupil pat kusov, pre istotu, keby volaco nefachalo.
 

MSFS 2020   28. 9. 2019 / 14:52
xWing   
Kurna, chlapi, taky zaujem, ze padla cela Alza
7421 B / 190 x 341 / alza.JPG
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 10:01
Vita Zenisek
Tak už jen zbývá vyčkat, jak to bude s cenovou politikou a jaký zaujmou přístup k addonům.
Ale vypadá to sakra slibně.
https://youtu.be/RciDscnzJb8
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 10:20
oldboy
Podle toho co je v tom videu se da usoudit, ze MS na tom uz dela nejaky ten cas. Tak ze to neni jen tak nerychlo slepena uzkazka moznosti scenerek, letadel a pocasi. Mas pravdu Vito musime vydrzet a pockat na dalsi informace. Ale uprimne vypada to uzasne.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 10:41
kmarciniszyn
další video - jsou tam popsány i varianty ze to půjde i offline, bude nastavitelny catche co si to sosne a nebo fully live...a vypadá to mooc dobře...ta AI je použita přesně na to, na co jsem doufál, že ji použijí

https://www.youtube.com/watch?v=Fj8h6yibHHc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3_bVTuNJX6-RCQ4gdWV57HvzMI3BnwUhs5JZEiZB3jB0Gki_4ZxBGx19s
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 12:19
AircraftWorld
A další https://www.youtube.com/watch?v=JYB0ZxEBm7c

Vypadá to, že se teď s novinkami asi roztrhne pytel, zvlášť, když vyjde ta první BETA
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 01:39
JirkaK
teď vysílí catstrator - https://www.twitch.tv/catstrator
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 12:24
AircraftWorld
Podle toho videa od Froogla, na tom frantíci už 5 let makaj, takže fakt nic na rychlo splácané.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 10:28
xWing   
TVL, chapem to spravne, ze budu streamovat cele BING mapy ?
Tak aby som povysil z 250Mbit na 500Mbit
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 12:35
Luděk Ch.
Borci neblbněte, vždyť je to Microsoft a musí to zákonitě stát za ho*no
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 12:57
Pips   
Nemaluj čerti na zeď! To se furt ještě kdykoliv může stát. Microsoft to umí velice dobře
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 13:56
Luděk Ch.
Je mě jasné, že do posledního dne před vydáním to tady někteří budou tvrdit Ale jo, i pro mě to vypadá zatím až moc podezřele dobře, včetně předprodejní ceny krabicové verze. Nepochybně tam existují stále možnosti, jak to MS může zabít. Takže ne, nebudu se těšit
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 14:16
Vita Zenisek
Já myslím, že těšit se můžeš. Jen to bude pro uživatele podobná rána, jako přechod na X-Plane.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 18:50
Luděk Ch.
To bude, zase na druhou stranu, nejspíš ubyde množství potřebných addonů
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 12:56
Pips   
Vypadá to takhle hezky. Ale už by pomalu mohli ukázat i nějakej ten vrtulník, co?
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 13:30
AircraftWorld
Neukážou, Froogle to v tom videu říká, s helikoptéry se ZATÍM nepočítá, ale nevylučuje se, že se později přidají.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 13:38
Pips   
Koukal jsem na to bez zvuku a zrychleným režimem v práci, tak mi tahle informace utekla. Díky. Už se mi ten sim zdál skoro docela atraktivní a najednou... najednou mě to úplně přešlo
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 14:13
Vita Zenisek
V dalěím video říkají, že nejdřív chtěli přinést kompletní simulaci letu a prostředí a pak to na základě feedbacku rozvíjet. Doslova tam ten vývojář říkal, že neví, jestli to budou jety nebo vrtulníky.

Tak X-Plane nám kvůli tomu fungovat nepřestane, takže to rozhodně vyzkouším a uvidím na co a jestli vůbec to budu používat.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 14:47
xWing   
Dnesny trend su DLC...neni modernej hry, co by to nemala.
Tak by som sa nedivil, keby MS vydal DLC Vrtulniky za vybornu cenu $19.99
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 15:03
Pips   
Pokud by to stálo za to, tak bych s takovým DLC neměl nejmenší problém. V tom pěkným terénu by se to pěkně lítaly mise. Skoro by mi přišla škoda, když je to tak pěkný, lítat 10km rovně nad tím
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 19:00
Luděk Ch.
Tak zase proč ne, koupí si jen ten, kdo vrťasy lítá Nejsem proti tomu. Do TrainSimu nebo ETS2 si taky kupuju jen to co využiju. Ony ty placené doplňky pak většinou jsou lepší, než když je v základu úplně všechno, ale jen v očesané kvalitě.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 14:50
Willhelm   
No to mě taky, ale info o helikopotvorách už to jen dorazilo. Pro mě byla rozhodujícím okamžikem 01:00 až 01:20, kdy jsem si tak nějak uvědomil, že tam funguje furt ten samý způsob předdefinovaných pohledů jako v FS98, FS2000, FS2002, FS2004, FSX. Zvykl jsem si na plynulé rozhlížení a zoomování myší v XP11 a DCS už první den používání. Když jsem pak po týdnu zkusmo pustil FSX:SE, tak mě ty definované pohledy a kamera z 90. let sr4ly spolu s doskakujícím autogenem tak, že jsem nad tím zlomil hůl. V FS2004 šel aspoň použít freelook mod od F1. Do FSX pokud vím nikdo nic podobného nenaprogramoval.

Ale tak jistě influenceři dostali zaplacíno budovat do vydání hype a vytahovat "wow" okamžiky a fíčury. Za kritiku by jim nikdo nezaplatil. Stejně to ostatně funguje i u XPL a jeho addonů, nebo pamatujete někdo, že by třeba Rasmussen někdy něčemu něco vytknul, ale myslím tím pořádně vytknul - ne že mu vadila příliš nízká cena a podobné případy podprahové manipulační techniky nesmyslným negativismem.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 19:18
Luděk Ch.
Je dost úsměvné, že někdo láme hůl z pre-alfa ukázek Jednak nemůžeme vůbec tušit, jaké možnosti ovládání tam budou, kdyby byla nějaká velká poptávka po ovládání rozhlížení a zoomování myší, tak nepochybuju, že tam bude taky. Zrovna tohle asi není vůbec složitá implementace. A pokud to tam nebude, nejspíš po tom poptávka není. K těm vrtulníkům, nebudou tam ZATÍM. Počkal bych s lámáním hůlek na finální specifikaci funkcí a obsahu
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 19:44
Willhelm   
Tvl hoďte na toho Hůlku někdo síť. Zlatý prciny proti Hůlkům co jim nefachčící hůl tlačí na mozek.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 11:00
Luděk Ch.
A něco k věci bys neměl? Jako vážně ti připadá normální, dělat si definitivní názor na sim podle pre-alfa verze v době, kdy ani sami vývojáři vůbec netuší, co všechno ve finální verzi bude a sami prezentují, že kromě toho, co se doplní do oficiálního vydání, budou dále vyvíjet a přidávat funkce dodatečně? Už teď při včerejší prezentaci se objevilo spousta věcí, o kterých se proti předchozím informacím ani nezdálo, takže věci budou přibývat ještě dost mohutně, mají do vydání ještě rok a potom následné aktualizace. Jinak třeba co by z aktuálního stavu vadilo mě, je absence sezónních textur. A upřímně myslím, že vzhledem ke způsobu generování krajiny bude možná celkem oříšek to tam přidat a zatím o tom raději vůbec nemluví. O vrtulnících v budoucnu (ať při vydání finální verze nebo dodatečně, pochybnosti nemám, ty se tam určitě nakonec objeví), o letovém modelu a počasí už vůbec ne, to už teď je o několik levelů výše, než cokoliv, co máme doteď Mimochodem, už bylo i řečeno, že bude existovat pro letovou dynamiku "starý režim", který bude umožňovat provoz letadel z FSX, ale to vzhledem k nové letové dynamice, která bude fungovat v rámci všech (až tisíců) ploch modelu místo jednoho centrálního bodu, jako u FSX, asi nikdo moc potřebovat nebude. Ale pesimismus chápu, taky by mě štvalo, muset zase řešit přechod na jiný sim Naštěstí jsem se udržel a zůstal u vykopávky FSX, necpal jsem hromady peněz do přechodu na X-plane nebo P3D, tak si přechod vychutnám
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 11:13
mano
ja som myslel ze forum je na zaklade konspiracii diskusii o niecom co nas bavi... ale zrejme ty sem chces davat fakta... tak to aby si prestal citat
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 11:19
JirkaK
"o letovém modelu" catstrator na svém steamu tohle popisoval, "jako reálné letadlo", tady nutno podotknout že jako content creator, stejně jako pár dalších, jsou piloty i v reálu.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 12:13
Luděk Ch.
Jj, vyloženě tam podrobně popisovali, že působení počasí a okolních podmínek se počítá na každou plochu (kterých může být až tisíce) letadla zvlášť a výslovně tam zmiňovali, že třeba při přistávání s bočním větrem, kdy se jde jedním křídlem níže, než druhým, začne přízemní efekt (který ve FSX asi nebyl vůbec) působit na to nižší křídlo dříve, než na to druhé. Pak že už nebude žádný problém i reálná simulace námrazy, vývrtky apod. A k tomu konečně interakce větru s terénem, stoupající vzduch kolem úbočí hor atd. no bude to asi trochu jiný level právě i na to VFR blbnutí A pro vývojáře addonů, že letová dynamika se bude nastavovat v čistě textových souborech, žádné bináry + náhrada SimConnect, který bude přenášet z a do SIMu podstatně více parametrů.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 12:54
Vita Zenisek
Tak letová dynamika tak, jak ji popisujou, funguje v X-Plane už mnoho let a to včetně toho orografického proudění. Čili to, že sim, na který bych byl potenciálně ochoten přejít bude mít normální letový model namísto kolejniček považuju tak nějak za samozřejmé.

Co mě na tom fascinuje je ta krajinka + 3D počasí. Ale k tomu se X-Plane dostane po přepisu na Vulcan za nějaku dobu taky. Tedy ani samotná grafika není to, co by mě mohlo pohnout k částečnému či úplnému přechodu (až doplní vrtulníky).

Museli by příjít třeba s lepším ground handlingem v letovém modelu nebo lépe pořešeným nebo kooperativním MP.

A pak je tu ta věc se subscription. To být pro dost lidí létajících jednou za uherák skutečně odrazující prvek. Zatímco pro Jirku K. je 3100 ročně peníz, který nestojí za komentář, pro jiného to může znamenat někoik hodin reálného poletování třeba na plachťáku nebo jinou zajímavou hodnotu.

 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 13:33
Vita Zenisek
No a pak je tu jeste ta věc, že pro ČR to vypadá, že Bing nemá žádná birdseye data. Takže to u nás bude vypadat asi dost jinak, než ukazujou ten Seatle.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:07
JirkaK
Což otevírá prostor třetím stranám, stejně jako časem ty data mohou být lepší i u nás.. Ale dlouhodobě je Seatle a okolí jednou z nejdominantnějších lokalit pro létání v simulátorech, takže tady je logický focus.

Nicméně, Berlín, Londýn či Paříž v MSFS 2020 vypadají fakt dobře, na to že je to out of box kde jinde potřebuju placený addon...
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:13
Vita Zenisek
Na Berlin, Pariz a celou Evropu mě osobně stačí autogen ze simheaven.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:11
JirkaK
lépe pro tebe
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:55
Luděk Ch.
Nepočítám určitě s tím, že by celý svět mohl být v kvalitě, jaká je na prezentačních videích. Takové pokrytí asi žádný mapový systém nemá, to je jasné. Ale tvrdí, že i tak to bude všude mnohem lepší, než jsme dosud zažili a že nebude žádný problém letět VFR odkudkoliv kamkoliv po celém světě. Takže nejspíš bude celý svět pokrytý fototexturami a kde nebudou reálné 3D data, tak dle fototextury bude AI sázet autogen. Dostatečně detailní fotomapy dnes existují už prakticky pro celý svět, když se povede vyladit AI, aby tam nějak rozumně nasázel autogen a třeba manuálně se přidají význačné identifikační objekty, tak opravdu už nebude problém letět srovnávací navigaci kdekoliv. Díky tomu, že sázení autogenu může převzít z větší části AI, tak se můžou grafici o to víc věnovat letištím a věcem, co se musí dělat ručně.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 15:25
Vita Zenisek
No to já všechno chápu, jen mi pak ze side-by-side porovnání X-Plane s tímto vylézají jako jediné plus 3D mraky, kterých se ten X-Plane jednou taky dožije.

Stávajcí uživatel FSX a P3D ale asi nemá co řešit. Teda kromě toho, kde sežene prachy na nové železo nebo co bude s jeho oblíbenými addony letadel.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:21
JirkaK
Opravdu umí X-Plane třeba tohle out of box?

větší kvalita
https://ctrlv.cz/TzpR
63425 B / 750 x 421 / msfsny.png
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:27
JirkaK
a tady další... fakt jsem zatím nic takového v X-Plane neviděl pokud nešlo o vybrané místa ORBX scenérek
39930 B / 750 x 421 / berlin.png
46420 B / 750 x 420 / msfs.png
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:33
Vita Zenisek
Asi ti unika, ze toto jsou taky peclive vybrana mista...
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:49
Luděk Ch.
Ovšem máš je tam v rámci jedné ceny a budou postupně přibývat, jak budou růst podklady. Uvidíme, kolik takto zpracovaných měst bude v základu a jak budou vypadat města, která nebudou mít takto podrobné zpracování.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 07:13
PT
Tohle je zajimava odpoved:
http://www.youtube.com/watch?v=IQKxL7UieAg
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 08:02
Willhelm   
No tohle je chlap co to má v hlavě hezky srovnané. Nejvíce se mi líbily ty úvahy proč chce MS FS platformu? Jaká je jejich motivace? U Austina jakožto pilota je motivací tvořit platformu pro trénink pilotů. Ale co MS? Potřebují technologický demonstrátor a ukázat čeho jsou jejich firemní řešení schopné? Hezky shrnuje faily MS v minulosti i to že se zatím nikdy ze svých chyb nepoučili a volání hardcore komunity nikdy pořádně nevyslyšeli.

Ta prezentace pro influencery mi přišla až jako úplatek. Si nedokážu představit, že by se něčeho takového zůčastnil Luděk, kterému praskla cévka i bez toho aniž by si mohl hodinu zalítat v reálné Cessně a pak pár hodin vyzkoušet vybrané kousky z MSFS2020 v boxíku se svým jménem.
Díky Přemku
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 08:19
Luděk Ch.
Doporučuji si nějaké ty prezentace přečíst, poslechnout a hlavně zkusit pochopit, o čem mluví Možná by bylo fajn, abys začal konečně místo osobního útočení začít mluvit aspoň trochu k věci. Zkus hodit do placu nějaké konkrétní výhrady. Zatím jsi hodil všeho všudy dvě, z nichž jedna (vrtulníky) bude dost pravděpodobně jen dočasná, ale OK beru ji a druhá byla úplně mimo, vyšla jen ze tvé neznalosti. Vážně mě zajímá, co konkrétně na tom vidíš špatně?
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 08:27
PT
Viděl jsi to video? Tam máš odpověď na všechno, na co se teď ptáš
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 08:34
Luděk Ch.
To nejsou odpovědi, to je pouze názor jednoho člověka Ne, viděl jsem zatím jen kousek, celé si každopádně pustím doma večer. Ale můžeš jen ve stručnosti říct, jestli z toho videa plyne, že ten simulátor 100% nebude fungovat tak, jak slibují? To je jediné, co mě zajímá. Jaká je za jeho tvorbou motivace nebo minulost, je mi zcela ukradené, zajímá mě finální produkt. Tak jestli je tam závažná informace, která dokazuje, že to celé je blbost a nebude to fungovat, sem s ní, ať mám nad čím přemýšlet, než si to celé pustím sám. Dík.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 11:10
PT
Ne, neplyne z něj, že nebude fungovat. Jen aby všichni nebyli tak vyjevení z toho, že Microsoft umí báječný PR. Řekl bych, že spíš dělá dobrou službu pro Microsoft, když tlumí (byť zatím přehnaně pozitivní) vášně.

Jaká je za tvorbou MS motivace je extrémně důležité. Pokud je to o tom, že chce MS jen něco vyzkoušet (a ten tým, který na tom maká to ani nemusí vědět) pak to může skončit stejně špatně, jako Flight, který byl co se týka PR velmi dobře nachystán...

Nikdo neříká, že to určitě nebude fungovat. Tady jen poukazuje na to, že to nemusí fungovat, na rozdíl od mnoha nových evangelistů, kteří z toho začínají mít náboženství.

A myslím, že absolutní většina z nás na tomhle fóru by byla opravdu ráda, kdyby celý svět v tom simu vypadal jako na těch videích. Jen by to byla nádherná pohádka a myslím, že už je Ti taky dost na to, abys věděl, že takové super převraty se většinou nekonají
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 11:59
xWing   
...na rozdíl od mnoha nových evangelistů, kteří z toho začínají mít náboženství...


Takze uz tu mame jehovistov - iksplejnistov
A po novom uz evangelistov - efestventytventyckarov

..Si zabil
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 13:26
Luděk Ch.
Tak osobně jsem si zcela jistý, že celý svět NEBUDE vypadat, jak je prezentováno v ukázkách, to nemůže nikdo reálně čekat Takhle bude vypadat nějaká řádka měst a významných oblastí. Nicméně už bylo řečeno, že celý svět bude mít fototextury, protože ta existuje v slušné kvalitě prakticky po celém povrchu a stále se doplňuje a aktualizuje. No a na to se bude už nikoliv manuálně, ale s využitím AI sázet autogen. Takže je splnitelný předpoklad, že celý svět i mimo ty vybrané nejlepší oblasti, bude vypadat taky velmi dobře, minimálně na úrovni současných nejlepších addonů postavených na ortofoto. Počasí můžeme vidět sami, že je o level výše, než vše co zatím existuje, že bude mnohem lepší letová dynamika, není důvod nevěřit a potvrzují to i lidé s pilotními licencemi, co to zkoušeli. Takže po technické stránce tam nejsou žádné zásadní sliby, které by nebyly už splněny nebo se jevily nesplnitelné. Co se týče motivace, tak ta důležitá vůbec není, směrodatný je výsledek. To že FS2020 je z části demonstrátor technologických možností, přiznávají sami vývojáři. Francouzské studio Asabo, které vyvíjí FS2020 dostalo od MS zakázku, aby vytvořili prezentaci letu nad omezeným územím map BING. No a pak někoho v MS (nevím jestli někdo z původních vývojářů FS) napadlo, proč z toho rovnou neudělat celý svět. U managerů ten nápad zjevně prošel, protože studio už na tom 3 roky pracuje. Po technické stránce to už těžko můžou nějak zásadně podělat. Pokud nebudou vrtulníky, pro některé lidi škoda, pro jiné, nepodstatné. Ale bylo řečeno, že zatím... Absence sezónních textury by mě vadila rozhodně více a je po nich poptávka mezi lidmi, takže určitě nad nimi budou vážně uvažovat a pokud to bude technologicky možné, tak celkem jistě přijdou. Kromě toho bude k dispozici SDK pro externí vývojáře a hlavně zdůraznili zásadní věc, že instalace add-onů NEBUDE uzavřena pouze na vlastní FS store, ale bude možné instalovat i nezávisle. Poslední velkou neznámou je prodejní model. FS2020 bude součástí Xbox game passu, či jak se to jmenuje, ale neznamená to nutně, že to půjde pouze takto a nebude možné koupit jednorázově, jako všechny ostatní hry. Možná nutnost předplatného se zmiňuje pouze pro online režim, ale ani to ještě není úplně jisté, že to bez toho nepůjde. Příklad z minulosti ve formě MS Flight právě ukazuje, že pokud něco chce MS podělat, tak se o tom ví s dostatečným předstihem. To že to bude propadák, bylo jasné hned při úvodních prezentacích, kdy jsme se dozvěděli, že bude použit model Free-2-play. Tedy že si zdarma nainstaluješ MS Flight, kde budeš mít malý kousek světa a jedno letadlo a za každý malý prd se muselo zvlášť platit, vše šlo instalovat pouze skrze store. U FS2020 je už snad dost jasně vyvráceno, že by MS hodlal zopakovat stejně hloupou chybu. A i kdyby se náhodou stalo, že by se rozhodli přístup omezit výhradně přes předplatné (i když tomu nic nenasvedčuje), tak 10€/měsíc asi nikoho nezabije. Zvlášť když si to může platit třeba jen přes zimní měsíce a přes léto si může létat v reálném letadle Každopádně se těším, až si pustím večer to video, jestli se tam dozvím něco, co by zásadně zpochybňovalo informace, které jsou prezentovány a proč by se nikdo neměl moc těšit
 1x  

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 15:17
PT
Ale jo, já Ti to nadšení přeju. To nemůže ublížit.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 08:30
Luděk Ch.
A jinak jestli řešíš motivaci MS, proč to dělají, tak celkem logicky pro peníze. Ať přímo z prodeje FS nebo jak píšeš, jako prezentaci technologických možností. Někdo snad tvrdil, že je MS charita? A z toho plyne co, že to nebude fungovat? Není to náhodou naopak motivace, aby to udělali opravdu co nejlepší? Upřímně, jejich motivace je mi opravdu ukradená, pokud to bude fungovat jak ukazují. Takže opravdu budu rád, když se místo osobních útoků vrátíme k debatě o produktu. Taky bych mohl psát, že podle tvých hysterických reakcí ti už teď praská žilka z toho, že po vydání FS2020 bude tvoje oblíbená platforma sto let za opicemi a bude tě to hrozně štvát Ale já nic takového psát nechci, tak se vraťme k tématu, OK?
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 09:23
Willhelm   
Mě zas vážně zajímá jestli jsi se dnes ráno špatně vykakal, nebo jsi tak natvrdlý furt?
Já v MSFS od 98 do FSX nalítal tisíce hodin, jsem přihlášen do Bety MSFS2020. Já nevím proč sis zrovna mě personifikoval do role zásadního odpůrce všeho od MS. XPL je momentálně moje volba, protože mi vyhovuje a já objektivně uznávám že má i menší oblasti nedostatečnosti, ale taky za ty dva roky s XPL vnímám, že LR tým se stará, spolupracuje s komunitou a třeba 90% výtek co jsem k XP11 měl v roce 2017
je dnes odstraněno. Na druhou stranu ty sis udělal z FS2020 modlu a prostě nevnímáš, že MS už měl moc pokusů a vždy to nějak zbabral. Bereš marketingové kecy, fudy a žváky jako fakta, prezenatce jako manuály a myslíš si žes to pochopil jinak (lépe a správně) než ostatní. Já ti slibuji, že tvou osobu už do příspěvku nevezmu, pokud se ty udržíš a nebudeš mít nutkavou potřebu se vyjadřovat k příspěvkům mým.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 12:23
Luděk Ch.
Hele, začal ses tady do mě navážet ty, tak se uklidni. A znovu říkám, nemám problém debatovat nad konkrétními věcmi, které ti na FS2020 vadí. Opravdu nemám potřebu řešit to v osobní rovině. Pokud je mi známo, tak v sérii FS, pokud něco MS prezentoval, že tam bude, taky tam bylo. Je mě s prominutím u pr.ele, jestli je to produktem MS nebo čerta s ďáblem, zajímá mě jen a pouze výsledek. Takže jednoduchý dotaz, máš nějaké věrohodné informace, že FS2020 nebude fungovat vůbec nebo nebude fungovat tak, jak je prezentováno? Ano/ne? Nic víc mě nezajímá. Svůj názor na MS mám už dlouho a FS2020 ho případně může jedině vylepšit, zhoršit už stěží.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 12:57
Tragédie v JRD
nezapomen si vzit papirovy ubrousek.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 13:46
Luděk Ch.
A něco k věci bys neměl?
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 13:53
Tragédie v JRD
ani ne.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 14:02
Luděk Ch.
Nepřekvapilo Překvapující jsou v tom případě jen tvé zcela zbytečně vstupy do diskuze...
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 14:11
Tragédie v JRD
dekuji . beru to jako pochvalu.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 13:13
Willhelm   
Pár dnů zpět jsi vyžadoval omluvu (Mimochodem zcela opět zcela mimo mísu, protože i když tam ta funkce freelook po stisknutí mezerníku je, tak je to situace "když dva dělají totéž není to vždy totéž" a nedivím se, že většina uživatelů na videích z FSX raději přepíná pohledy) a já ač nerad musím uznat, že je na místě, takže:

Omlouvám se tímto všem simptákům jenž mě varovali po SZ nebo SMS či Whatsapp, zvláště však tomu jednomu jenž mi napsal:
"Nikdy se nepokoušej o rozumnou diskuzi s totálním blbem, stáhne tě na dno na svou úroveň, kde už tě utluče a převálcuje dlouholetými zkušenostmi."
Měl jsi pravdu, prohrál jsem, je to jako pokoušet se diskutovat s Jehovistou zkříženým se zaseklou gramofonovou deskou.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 13:58
Luděk Ch.
Takže evidentně nejsi schopen debatovat k tématu, asi jako ti ostatní, co si přes SZ vzájemně poplacávate po zádech, jak jste mi to nandali Naštěstí nejste většina, takže ti děkuji za dosavadní přínos k diskuzi a doporučuji, aby ses nebral zase tak moc vážně, protože když to přeženeš, výsledkem je pravý opak a působíš dost směšně Jinak ta "požadovaná omluva" byla samozřejmě nadsázkou, což asi skoro každý pochopil. Sám jsem psal, že jsem ani o té možnosti s mezerníkem nevěděl... Ale to máš jedno, třeba až FS2020 vyjde, budeš konečně schopen komunikovat k tématu.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 13:42
JirkaK
"Tak letová dynamika tak, jak ji popisujou, funguje v X-Plane už mnoho let a to včetně toho orografického proudění."

Právě, a tady to pořád někdo zpochybňuje.

Podle catstratora aktuálně vývojáři cílí primárně na hardcore lítání s tím že věci pro casual letce, mise, kariéra apod tam zatím vůbec nejsou. To je přesný opak toho co skeptici předvídají. Ale dává to smysl, nejdříve je potřeba vyladit engine, dodat do toho mise apod. je už poměrně nenáročná činnost, která se snadno nakliká k tomu určených nástrojích.


"Ale k tomu se X-Plane dostane po přepisu na Vulcan za nějaku dobu taky."

Technická VulKan ne VulCan Jinak ne nedostane. Vulkan nedělá nic pro scenérii ani její možnosti. Vulkan v první implementaci trošku odlehčí CPU protože má výrazně nižší režije driverů než OGL, zvláště u AMD karet jsou ty režije extremní a highend Radeon je v XP slabší než low end GTX.

LR nemůže poskytnout takovou grafiku, už z principu, oni neprovozují žádné mapy, MS má Bing, obří celosvětová služba, udržují mapové podklady, zpracovávají do 3D nové oblasti. Zapojují se do toho superpočítače s AI. Využití těch dat je nic nestojí, pro LR by to znamenalo zaplatit licence za využívání takových podkladů, platit cloudová řešení aby ty data byly streamované k uživatelům, protože v rámci instalace v podstatě žádná scenérka nebude a vše se sosá při prvním použití z cloudu.



"A pak je tu ta věc se subscription"

Opět, po několíkáté říkám že žádná pravidelná platna za MSFS není. MS si nenechává platit za konkrétní hru, ale za celou knihovnu a každou z těch her je možné koupit i bez předplatného.


"Zatímco pro Jirku K. je 3100 ročně peníz, který nestojí za komentář, pro jiného to může znamenat někoik hodin reálného poletování"

Nevytrhávej to z kontextu.

Metro Exodus 60€, Gears 5 70€ dvě letoší větší hry... hráč, co odehraje kdejaký AAA titul tak zaplatí 130€ a to jsou single player příběhové hry, které zaberou v extrému několik desítek hodin herního času v lepším případě. Takovému člověku se ten Game Pass vyplatí, protože ho stojí méně než pravidelně dává za nové hry, k tomu jako bonus má přístup ke hrám, které by si ani nekoupil, třeba ho tolik netáhnou, ale v rámci předplatného si to nakonec zahraje.

Ano, pak bude hráč v nějakém kompetitivním PvP titulu nebo něčeho časově náročného, třeba Minecraft, u kterého vydrží několik let a stojí 50€, tak se mu ten game pass nevyplatí a bude lepší si pro něj tu hru koupit. MSFS je logicky v té kategorii, kde člověk stráví spousty času a předplatné nedává smysl, ale pokud už ho platí, protože hraje hry, tak je to zatraceně dobrý deal, MSFS ho tak nebude stát ani halíř navíc.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:13
Vita Zenisek
"Ale k tomu se X-Plane dostane po přepisu na Vulcan za nějaku dobu taky."
Jsem myslel primarne pocasi.

A z toho blabla o subscriptionu pro pařmeny si mám odnést co? Teda že čistej simpták má smůlu a bude solit a přitom ho bude hřát vědomí, že si může zapařit Metro Exodus? Hmm, boží.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:17
Vita Zenisek
Aha. Konecne srozumitelna veta.
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=520977&lan=0
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:34
JirkaK
Z předplatného si máš odnést to že tě vůbec nemusí zajímat, opakovaně tady píšu že žádný titul není pro Game Pass exklizivní, kterýkoli z těch titulů je možné koupit samostatně.

Předplatné je alternativní způsob distribuce, který je pro nějakou množinu zákazníků zajímavý, stejně jako může být zajímavý pro vývojáře
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 13:07
JirkaK
Nesledoval jsem video froogleho ani jiná, chvíli jsem poslouchal ten stream - záznam tady: https://www.twitch.tv/videos/488574312 cca 2 hodiny.

Není to formou review jako třeba froogle, ale mluví o té akci a popisuje své zážitky, co tam dělal, nedělal, že v tom nalítal asi 6 hodin, s tím že hodně preferovali okolí Seatlle (tam byla i akce) a pak se proletěli letadlem nad místy, které jim prezentovali

Stěžoval si na nekvalitní saitek berany, pouštěl všechny videa z presskitu, říká tam jak poznal svůj dům, který vypadal jako skutečný, ale že kolegy už byl bídný protože to bylo nad oblastí kde to bing nemá 3D, poukazuje na některé problémy, jako aktuálně funkčně mizerná G1000, občasné problémy s level of detail (tu a tak objekty naskakují/mizí), některé letiště nemají korektní 3D objekty ani taxiways (třeba hodně populární John Wayne). Že počasí je generované v nějakých čtvercích a přechody nejsou plynulé apod.

Vtipná bylo, když říkal že se vrátil z té akce domů a den na to dělal pondělní stream X-Planu jako obvykle a že měl pocit "to je hrozný".

Mimochodem tam mluvil i o Sim Connectu, že něco hodně blízkého bude i v MSFS a že by portace doplňků, které ho využívají neměla být příliš pracná. Předpokládá že třeba napojení na online sítě jako PilotsEdge, Vatsim bude dostupné hned při uvedení.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 11:31
dene
A tak ten prechod na X-Plane až taký drahý nie je. Mám ho zatiaľ mesiac a investoval som cca. 60 éčok do simu, 40 do Global Earth a necelých 40 do Embraera od X-Crafts. To je 140 eur doteraz a plánujem ešte dokúpiť nejaké kvalitné GA lietadlo, Active Sky a World Traffic 3. To bude ďalších cca. 100 a tým sa veľké investície skončia. Hardwér mám z čias FSX. Ak budem chcieť prejsť na Ortho, tak je zadarmo, resp. na donation, mesh je zadarmo, takisto autogen, množstvo kvalitných letísk a scenérií tiež, vytvorených komunitou. Takisto lietadlá - Yak 18, alebo DC 47 sú na úrovni komerčných addonov.

Čo ma na X-Plane fascinuje - včera som lietal na Aljaške a vybral som si letisko Homer: 3D scenérka je už v sime, nie však "umelo" generovaná s preddefinovanými objektmi, ale dotvorená komunitou zhruba na podobu reálneho letiska. To je úplne skvelé.

Už sa špekuluje o cene za nový MSFS - objavujú sa názory, že základný sim bude za mesačné predplatné možno okolo 5 eur, a "vyššia" úroveň možno za 10 - 15. Keď to bude chcieť človek lietať stále, tak addony + predplatné X-Plane cenovo predbehnú.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 11:43
xWing   
Ak to daju formou sluzby, na to im z vysoka...
Lietam len cez vikend, takze to by bolo malo muziky za hodne penazi
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 12:00
Pips   
Budu na tom asi stejně. Sim za předplatný by pro moje velmi vzácné simulování byl poněkud nevýhodný. Zase tak rád ten microsoft fakt nemám
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 12:53
JirkaK
Za předplatné nebude MSFS, ale celá knihovna her, aktuálně asi 100. To bude fajn pro ty co si to předplatné už i tak platí, nebude je to stát nic navíc. Ale XBOX Game Pass nemá exkluzivně žádné tituly, vše se dá standardně licencovat.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 12:57
Luděk Ch.
Nedají. Respektive aspoň ne nutně pro všechny. Budou 3 režimy použití, off-line, hybrid a on-line a předplatné pokud bude, tak by bylo spíš jen pro ten online provoz, kdy se bude streamovat maximální fotorealistická kvalita krajiny. Ale i bez toho to má být podstatně lepší, než cokoliv, co existuje dnes. Je v podstatě vyloučené, že by tohle někdo mohl v plné kvalitě mít celé offline, takove úložiště doma nikdo nemá Ale bude tam možnost v plné kvalitě si nakešovat určitou oblast a pak ji používat off-line.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:11
JirkaK
Diskové úložiště problém není, to se dá flexibilně navyšovat a kdejaký několika desítek TB velký NAS má doma leckdo.

Co opět padlo v průběhu catstratorova streamu, kdy se ho ptali na loading time, tak tam skutečně závisí zda je to v cache nebo ne. Na druhou stranu načtení lokace, která v cache nebyla bylo rychlejší než načtení jeho X-Plane.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 12:01
JirkaK
"Ortho, tak je zadarmo"

Zadarmo není, stojí to čas. Nevím jak dlouho budeš trávit s retušemi mraků, barevnými korekcemi. To mohou být hodiny a hodiny času piplání se v grafickém editoru na úpravu pár textur, těch textur jsou deseti/sta tisíce.

V tomto směru je lepší placená varianta, která je v tomto směru ok.


"objavujú sa názory, že základný sim bude za mesačné predplatné možno okolo 5 eur"

Spekuluje? Však to se ví. MS se tím chlubí, že MSFS bude od vydání součástí XBOX Game Passu, tak jako každý jejich herní titul. Aktuálně 120kč/měsíc, plná cena 260/měsíc, stejně tak pro XBOX, kombinace PC+XBOX+GOLD (online hraní na XBOXu) je za 340/měsíc. V té ceně je přístup k celé knihovně her, která aktuálně čítá asi stovku titulů.

Nejsou ale žádné exkluzivní tituly pouze pro XBOX Game Pass, předplatné je jen jiná forma distribuce a pro mnohé výhodnější než si nějaký titul koupit. Několik největších herních vydavatelů možnést předplatného nějaký pátek nabízí. MS není jediný. Docela si to chválí i vývojáři.

Jestliže to je ročně nějakých 3100 korun (roční předplatné bude určo levnější) se to vyplatí pokud by si člověk koupil z jejich nabídky dva nové tituly ročně, pro ty co toho kupují více to bude doslova za hubičku. Ten kdo má zájem jen výjimečně o konkrétní titul si ho pořád může koupit, což bude asi i případ MSFS. Poslední hra od MS stojí na evropském trhu 69€ předpokládal bych tudíž podobnou cenu za MSFS.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 13:04
dene
Myslel som to tak, že sa špekuluje o cene. Ak by za plný prístup nastavili napr. 15 éčok mesačne, tak to máš 180 za rok + addony - čím už sme na cene za plne vytunený X-Plane a treba následne rátať s predplatným na ďalší rok, čím sa už posúvame do iných čísel. Samozrejme, každý si musí sám zvážiť, či je to za predpokladanú kvalitu primeraná cena.

Jasné, že to stojí čas a prácu. Ak by som používal Ortho, tak nemám problém prispieť aj donáciou. Pretože sa mi však nechce piplať so sťahovaním a inštaláciou, tak som kúpil Global Earth, kde to bolo rýchle a bezproblémové.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 13:59
JirkaK
Ach jo, MSFS bude součásti XBOX Game Passu v den vydání jako každá jiná hra Microsoftu, to je existující služba a stojí 10€ měsíčně a žádný titul v Game Passu není exkluzivně dostupný jen skrze něj, vždy jde ten titul koupit samostatně bez předplatného, pokud člověk předplatné nechce.

Spekulují nad tím jen neznalí.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 14:13
dene
Ak je to tak, teda super. Môžeme sa len tešiť na nový čerstvý vietor vo flightsim poletovaní
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 11:55
Willhelm   
No mimo mísu jsi tady začal dělat ty. Nebo ti vážně přijde normální nechat se vyhypovat pár screeny a krátkým videem k tomu co tady v tom vlákně předvádíš? Připadneš mi natlakovaný a prýštící dohadama a fantazieme jako puberťák co mu jeho kamarádka slíbila za půl roku ukázat jak vypadá živá frnda.

Ale já to chápu, držel ses dost dlouho, máš toho v sobě dost nastřádáno. Jestli jsi na tom fakt tak špatně, že 80EUR je pro tebe kopa peněz, možná že by by se nás tu pár našlo co bychom se na tebe složili, když slíbíš, že zklidníš hormony a místo slintání nad FS2020 budeš do jeho vydání raději lítat v FSX nebo XPL.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 13:33
Luděk Ch.
Tak jelikož se zatím potvrzuje vše, co je očekáváno, tak jsi mi mísu ty se svým hejtěním Ale jak jsem psal, chápu nasranost z možného lákadla k přechodu
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:55
Luděk Ch.
Pro tvoje info, mám samozřejmě koupený i X-plane, ale zůstal jsem ve FSX, protože mi X-plane pro moje lítání nic nenabídnul. Nějakou dobu jsem provozoval obojí, pak šel X-plane pryč. Takže u mě to o penězích fakt není A jinak pokud sis nevšimnul, tak spousta dohadů a přání z dřívějška, se mění po včerejší prezentaci v celkem jasnou realitu a naskočilo ještě dost dalších věcí, které si nikdo ani přát neodvažoval. Ale holt když někdo potřebuje hejtit, tak hejtit bude, i kdyby to bylo pozlacené. Přestože se ukázalo, že jedna ze tvých pouhých dvou konkrétních výhrad, na základě které jsi nad FS2020 zlomil hůl, pramení ještě k tomu jen ze tvé neznalosti. To by bylo skoro na omluvu
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 19:54
Stew
Plynulé rozhlížení a zoomování myší je i v FSX/P3D.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 20:04
Willhelm   
OK tak sypu popel na hlavu a za trest si zítra nedám viržinko, ale tuto funkci se mi u "syrového" FSX opravdu nepodařilo odhalit, rozchodit, nastavit. A asi nebudu sám, když koukám, že ti alfatesteři přepínají mezi pohledem vpřed a do boků - to samé u externích pohledů. A tady je další pacient do klubu: https://www.avsim.com/forums/topic/397353-how-to-free-look-in-virtual-cockpit-or-outside-of-plane/
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 20:11
Stew
Freelook byl přece ve virt. kokpitu v syrovém FSX základ, držels mezerník a mohls čumět a zoomovat kam jsi chtěl.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 21:48
Willhelm   
Děkuji, tohle mi fakt všechny ty roky zůstávalo skryto. Přerušil jsem kvůli tomu ze zvědavosti Vintage tour na DC-3 v XP11 a šel proletět DC-3 v FSX a vyzkoušet tuhle "pro mě novinku". A fakt máš pravdu, chování po stisknutí mezerníku více méně jako x XPL. Čuměl jsem jak tele na nové vrata. Teď by mě tak zajímalo kolik podobných fíčur mi kde všude za posledních dvacet let uteklo...
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 11:58
Luděk Ch.
Taky jsem netušil Dobrý tip
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 01:48
JirkaK
Zmáčneš mezerník a máš možnost pohybovat kamerou stejně jako u X-Plane, mezerník samozřejmě můžeš nastavit na tlačítko myši, pokud máš programovatelnou. To měl, i FSX.

Jinak na složitější manipulací s kamerou je několik addonů
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 02:08
JirkaK
Influenceři dostali zaplaceno? No, dostali pozvání s letenkou na uzavřený event, tzn to co běžně dělají mnohá herní studia. Měli nějaké ty přednášky, mohli si v tom na živo zalítat, pak se proletěli i v letadle nad místy, kde si zalítali v simu. Dle catstratora to běželo na RTX2080 a určitě to bylo celou dobu 30+ FPS. Takže jak jsem očekával, poběží to na midrange strojích, navíc v současné verzi to nemusí být doladěné.

 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 18:52
Luděk Ch.
Jestli jsem dobře rozumněl tomu komentovanému videu, tak vrtulníky zatím nejsou
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 01:41
JirkaK
Koho to zajímá, to je minorita i v X-Plane, těch pár procent...
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 13:22
spagros
To si myslím taky, co cena? Nebo forma poskytnutí obsahu, nebude to také náhodou něco převratného? Microsoft poskytne obsah a hw xcloud streaming.
 

MSFS 2020   30. 9. 2019 / 13:31
AircraftWorld
Cenu prý zatím nemají vymyšlenou, je dost možné, že to bude i formou předplatného jak zmiňuješ...uvidíme.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 08:36
FSPilot   
Taky si někdo vzpoměl na ten slavný screen Kendyho, na kterém byly 3D mapy ve FSX nebo čem to? Tehdy ho poslalo mnoho lidí do pryč, že něco takového není možné.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 08:56
Zdenda
Zrovna jsem si včera po shlédnutí videa říkal, jestli se MS náhodou toto kauzou neinspiroval V historii je mnoho lidí kteří viděli dál než ostatní, no dnes je alespoň u nás již neupalují.
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 09:11
xWing   
Toto si nepamatam, co si mam predstavit pod 3D mapy ?
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 12:38
Stew
Já si vzpomínám, jak jsme se tu kdysi hádali, jestli je to skutečná FS9 nebo fotomontáž - viz obrázky dole
http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=177955&lan=0&style=2
 

MSFS 2020   1. 10. 2019 / 16:41
ulitej
Jen počkejte, až se do diskuze zapojí i ten malý zelený mužíček co to dal již také na před objednání.
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 09:48
happypetr   
Hoši nechcete založit nové vlákno? Já si právě zadřel kolečko od myši...
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 10:18
FSPilot   
Když to kolečko zmáčkneš a taháš myšku, posouváš se po stránce bez použití kolečka, takže vlastně není třeba
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 16:35
happypetr   
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 12:58
Tragédie v JRD
bud rad... ja to ctu na mobilu.

za chvilu budu mit prosoupany displej .
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 19:43
FSPilot   
Máš si pořídit pořádný mobil a ne nějaký bazmek od Huawei
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 20:57
Tragédie v JRD


tvl .. proc te ve spojitosti s prosmatlanym displejem napadl zrovna huavej?
 

MSFS 2020   4. 10. 2019 / 10:33
FSPilot   
Čína, cena, popularita v ČR
 

MSFS 2020   4. 10. 2019 / 21:52
Tragédie v JRD
no, huawej fakt nemam
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 13:48
Luděk Ch.
Ono by stačilo vrátit se k tématu
 

MSFS 2020   3. 10. 2019 / 18:46
OK-MSS
Koupíš novou, alespoň to tady zase žije a baobab utěšeně roste
 

MSFS 2020   10. 10. 2019 / 22:14
OK-MSS
Microsoft dnes zveřejnil nové video. Je v něm následující informace: world - 2 petabites of data
 

MSFS 2020   11. 10. 2019 / 09:23
xman
Kde je odkaz?
 

MSFS 2020   11. 10. 2019 / 11:54
LuckyB
https://www.youtube.com/watch?v=bCPGhrfpDrU
 

MSFS 2020   16. 10. 2019 / 19:57
JirkaK
A další hype video - https://www.youtube.com/watch?v=MOPIjzzH1G8 od Squirrela. O vlastních zkušenostech z toho eventu mluví ke konci (cca od 2/3) a nejlepší je závěr. Zásadně to ovlivní trh s leteckými simulátory. Osobně už mě přešla touha cokoli zlepšovat a investovat do současných platforem.
 

MSFS 2020   18. 10. 2019 / 13:40
OndraT
Co bys chtěl investovat? Jeden-dva pořádný add-ony jsou jako jedna průměrná večeře .

Jinak mi už celej MSFS2020 tak trochu leze krkem. Microsoft vydá pár videí a my se teď budeme ještě tak rok prodírat záplavou podobných videí, kdy sestřih původního obsahu od Microsoftu a názor kohosi v nás má vyvolat cosi . Kdybych měl na prstech rukou spočítat, kolikrát jsem tyhle záběry viděl na různých mudrlanstkých videích od oznámení Microsoftem, musel bych na to mít ruce jako Višnu .
 

MSFS 2020   18. 10. 2019 / 20:13
ulitej
No musíme tento strom pořádně zalívat aby nám neuschnul , všude řádí kůrovec a ten v suchém lese má větší šanci.
 

MSFS 2020   19. 10. 2019 / 08:54
Tragédie v JRD
neznas jirku ... vidi addon, a kupuje ho

 

MSFS 2020   19. 10. 2019 / 13:48
JirkaK
Ano je to jen jeden/dva addony, ale zítra je to zase tohle, pozítří tamto. Lekdo tady říká že slušný FS HW stojí ranec, ale mě víc než počítač stojí ty doplňky. Počítám že jen v ORBX mi visí 3000 dolarů. V současné chvíli, kdy simulátor navíc zapnu sporadicky, nemá smysl to koupit a vlastně to ani nechci podporovat.

MS jasně ukázali že se na to dá jit jinak a současné možnosti jsou naprosto odlišné od toho co dnes máme. Rozsahem scenérky, její detailnosti, chytře využitá síla cloudu a AI to posouvá někam naprosto jinam.

Jediný, kdo bude mít šanci konkurovat MS v leteckém simulátoru bude leda Google, který disponuje takovýmto výpočetním výkonem.

Předpokládám že LM to bude mít na háku, třeba se veřejný prodej P3D vykašlou, stejně je to pro ně finančně jen uplivnutí do moře.

LR na tom bude výrazně hůře. Malá "garážová" firmička nemá prostředky aby mohla udělat něco co se chystá MS.
 

MSFS 2020   19. 10. 2019 / 20:23
PT
LR na tom bude výrazně hůře. Malá "garážová" firmička nemá prostředky aby mohla udělat něco co se chystá MS.

Teď jsi mě vážně pobavil Asi by se Tě měl jít Austin zeptat co s tím ...
 

MSFS 2020   20. 10. 2019 / 09:50
OndraT
V tomhle má ale bohužel pravdu. LR není firma, která by si mohla dovolit udělat sim s takovou streamovanou scenérií, ať už vlastní jako Binq od MS nebo něčím od třetí strany. LR nemůže koupit TrueSky, vzít 10 lidí a říct jim "takhle bude vypadat počasí v simu, makejte na tom". LR je zkrátka opravdu garážovka, ve srovnání s LM nebo MS. LR není velká firma zabývající se deseti odvětvími, takže si nemůže dovolit vzít ročně pár desítek milionů dolarů a zaplatit extra tým na vývoj něčeho úplně novýho. Jasně, že tak jako barva kola nejezdí, tak grafika v simu nelítá. Ale kdo řiká, že by takhle vypadající sim prostě nechtěl, ten si lže do vlastní kapsy .
 

MSFS 2020   20. 10. 2019 / 10:11
Willhelm   
O tom lhaní si do vlastní kapsy - přemýšlel jsem jak teď lítám tu IVAO Vintage tour o tom jak je sakra velký rozdíl v pocitu z letu u FSX/P3D a XP. Zároveň jsem si kladl otázku, jak se asi bude lítat v FS2020. Letový projev v FSX/P3D na mě u většiny letadel působil jako arkádová hračka. Když jsem pak sedl do skutečného éra nestačil jsem se divit jak silně člověk vnímá jevy jako turbulence, nárazy větru atd. Jistě i na FS platformě byly modely které se snažily obcházet default letovou "nedynamiku" a byly něčím zajímavé, ale ta platforma toho zase tak moc udělat nedokázala. Obrovské zklamání byl P3D kde jsem tak nějak doufal, že by LM mohl použít a implementovat něco z jejich vývojového prostředí pro vývoj skutečných letadel - simulaci laminárního proudění. Ale nestalo se. Je to v podstatě pořád jen FSX se všemi neduhy jen v pěknějším kabátku. Na druhou stranu, kdyby XP11 měl letový model, počasí atd. tak jak má a vypadat řekněme jako FS98, asi by mě nebavilo v něm lítat tak jak mě to baví teď. Takže v tomto souhlas s tvou tezí. Nicméně, pokud bude FS2020 opravdu všude vypadat tak, jak to dnes prezentují na těch pár minutách PR videí, ale bude mít rovné dráhy, prkenný letový model, doskakující autogen v zorném poli simpilota působící epileptické záchvaty, v každém éru se člověk bude cítit jak ve vlaku jedoucím po kolejích tak to třeba pro mě cesta nebude. Aneb líbivý kabátek je možná atraktivní pro típače screenů, ale já raději hezké polítání s přiměřeným vizuálem. Takže bych řekl, že ono je třeba mít všechny aspekty vyvážené.
 

MSFS 2020   20. 10. 2019 / 11:49
OndraT
Určitě se shodnem, celkově. Nechci tu rozebírat podrobně všechny aspekty, to už udělali mistři na tunách stejných videí a vcelku mají pravdu. Pokud jde o letový model, tak vývojáři se vcelku vágně vyjádřili v tom smyslu, že např. letový model bude úplně nový. Navíc můj pohled v tomhle přiznávám nemusí být úplně střízlivý, jelikož jsem šel v tomhle pořadí: Aerofly RC7, Aerofly FS1 (7 hod.), FSX:SE (21 hod.), XP10 (600 hod), XP11 (nevim kolik, neloguju si lety a protože ho nemám na Steamu, tak nevim, kolik tisíc hodin jsem v něm strávil ).
 

MSFS 2020   20. 10. 2019 / 20:44
Luděk Ch.
Vývojáři se naopak o letovém modelu vyjadřují dost podrobně. Už jen ten základ, že u FSX byla interakce s prostředím počítána pro jediný bod v centru letadla, kdežto u FS2020 samostatně pro až tisíce povrchů letadla, je docela výmluvné. Jako příklad uvedli třeba to, že když klesáš k dráze v bočním větru a jdeš jedním křídlem níž, než druhým, tak na to nižší křídlo začne dříve působit přízemní efekt, než na druhé. K tomu to úplně nové počasí, které evidentně naprosto překoná vše, co existuje v jakémkoliv domácím SIMu, možná se tomu můžou podobat specializované plachtařské SIMy. Každopádně to, že "létání po kolejích" z FSX je u FS2020 definitivně pryč, potvrdili jednoznačně všichni, co měli možnost testovat. A jak Wilhelm zmiňuje ploché dráhy, tak to je mimo. Bylo už jasně potvrzeno, že dráhy budou profilovány dle terénu, takže žádné prkno. Co se týče krajiny, tak se vývojáři dušují, že po celém světě bude krajina natolik detailní a identifikovatelná, že kdekoliv i mimo ty nejdetailněji zpracované oblasti bude možné létat VFR. Není špatné sledovat diskuze na avsimu: https://www.avsim.com/forums/forum/863-microsoft-flight-simulator/ a kanál MSFS na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqONzeACDBaF6FfKjh7ndAQ Není potom potřeba vařit tak z vody, jak tady někteří dělají, ono už poměrně dost informací bylo potvrzeno. Jinak 24.10. vyjde další video s podrobnostmi o obloze a počasí.
 

MSFS 2020   25. 10. 2019 / 10:50
Luděk Ch.
To počasí nevypadá úplně blbě:
https://youtu.be/i8TGT87Fxyw
 

MSFS 2020   25. 10. 2019 / 14:48
PT
Musím s Tebou opět trochu nesouhlasit - vypadá sakra dobře
 

MSFS 2020   25. 10. 2019 / 15:44
xWing   
Uf...a uz je na svete CPU co to vsetko utiahne aspon 60 FPS ?
 

MSFS 2020   25. 10. 2019 / 16:12
Luděk Ch.
Prý jo, zatím co tvrdí, tak by na to měl stačit CPU vyšší střední třídy, nebude potřeba žádný high-eng za 20 tisíc. Ostatně pokud to v nějaké rozumné kvalitě chtějí portovat i na konzole, tak to ani nebude možné, ty budou mít sotva průměrnou střední třídu. Celé je to asi o tom, jestli se jim podaří co nejvíce paralelizovat, aby se opravdu naplno využilo aspoň 6-8 jader.
 

MSFS 2020   25. 10. 2019 / 16:09
Luděk Ch.
Takový nesouhlas beru
 

MSFS 2020   19. 10. 2019 / 15:27
Instructor
Microsoft Flight Simulator 2020 Preview Event

... na sobotné popoludnie doporučujem pozrieť si aj tento odkaz.
 

MSFS 2020   19. 10. 2019 / 18:04
tvojplaton   
Aký odkaz konkrétne myslíš?
 

MSFS 2020   19. 10. 2019 / 18:06
Stew
Asi tohle https://youtu.be/mkMoZkGhIog
 

MSFS 2020   20. 10. 2019 / 15:47
tvojplaton   
aha, diky... Ked som totiz zadal Instruktorovu vetu do Googlu, tak na mna vyliezli len tie otrepane videa z roznych zdrojov...
 

MSFS 2020   19. 10. 2019 / 18:27
Instructor
Microsoft Flight Simulator 2020 Preview Event

 

MSFS 2020   15. 11. 2019 / 18:32
OK-EUU46   
Já jen pokud někdo neviděl, tak na stránkách mají nový trailer..

https://www.flightsimulator.com/
 

MSFS 2020   16. 11. 2019 / 01:43
AircraftWorld
747 to úžasně “zabila”. Mimochodem oznámili oficiální partnerství s těmito companies:

Airbus
The Boeing Company
CubCrafters
Daher
Diamond Aircraft Industries
ICON Aircraft
Robin Aircraft
Textron Aviation

Pokud od nich dostanou všechny podklady apod. tak se asi opravdu máme na co těšit.
 

MSFS 2020   17. 11. 2019 / 15:24
JirkaK
No minimálně ty firmy dostanou od MS slušný balík za licence. V rámci toho mohou samo nabídnout i dokumentaci, třeba něco jako PMDG, kteří dodávají i manuál pro palubní personál.
 

MSFS 2020   17. 11. 2019 / 15:22
JirkaK
Prostě letecký simulátor, který není 10 let pozadu
 

MSFS 2020   22. 11. 2019 / 14:42
AircraftWorld
Další nový Insider update ukazující vylepšení v aerodynamice apod. Moc pěkné

https://www.youtube.com/watch?v=Bw-opH4f8Qg&feature=emb_title
 

MSFS 2020   17. 1. 2020 / 13:04
mirda   
https://youtu.be/x-35v_VHJpw
 

MSFS 2020   21. 1. 2020 / 12:55
AircraftWorld
Ty detaily na které se soustředí jsou neskutečné. To není ani tak letecký simulátor jako simulátor planety. Docela dobrý potenciál pro Microsoft z toho ve finále vytvořit další simulátory, jako např. vlakový simulátor, lodní simulátor, atd.

Docela úžasné jak se mění vlny v závislosti na větru, počet vozidel na letišti, atd. atd....fakt překvapují pozitivně víc a víc...
 

MSFS 2020   21. 1. 2020 / 13:46
maverick60   
Tu sú nejaké informácie o vydaní. https://www.avsim.com/forums/topic/558641-release-date-of-ms-2020/

Niekto tvrdí Jún 2020, Iný September 2020 a tak podobne.
 

MSFS 2020   21. 1. 2020 / 14:27
Vita Zenisek
Existuje nějakej důvod, proč ty videa nelinkovat přímo od zdroje?
https://youtu.be/ySEWs6luN7Q
 

MSFS 2020   21. 1. 2020 / 14:51
Willhelm   
Existuje - jmenuje se peníze od Googlu.
Sis ještě nezvykl, že na každý kanál s originálním obsahem, který má potenciál pár tisíc zhlédnutí se dnes nalepí nejmíň desítka zlodějů obsahu, kteří si tak vydělávají na živobytí? Jdi do třetí třídy v jakékoliv základní škole a zeptej se dětí čím by chtěli být. 15% Popelářem a zbytek jsou povolání jako Youtuber, Instagramer, Twitcher, Influencer apod. O piloty, kosmonauty, hasiče, sportovce není zájem - tam se moc nadřeš.
Se prostě postupně propracováváme do zářné budoucnosti jako z Black Mirror - díl druhý Fifteen Million Merits.
 

MSFS 2020   26. 1. 2020 / 19:08
Stew
39165 B / 750 x 425 / influencer.jpg
 

MSFS 2020   21. 1. 2020 / 16:45
Atarian   
To ne. To by pak bylo jenom nudny fakticky video bez cool kecu od nejakyho Jenicka se spoustou dalsich zajimavych informaci z jeho fiktivniho osobniho zivota
 

MSFS 2020   26. 1. 2020 / 17:24
OK-EUU46   
Jen pro ty co nesledují a nezaznamenali.. jsem na to hrozně zvědav..
38699 B / 750 x 398 / ScreenHunter_644 Jan. 26 17.19.jpg
40063 B / 750 x 419 / ScreenHunter_643 Jan. 26 17.19.jpg
 

MSFS 2020   26. 1. 2020 / 17:41
OndraT
Já taky . Koketuju s myšlenkou se přihlásit taky do MS Insider. Ale zatim jsem si pokaždé večer doma po práci zapomněl nainstalovat nějaký ten XBox klient, abych se do Insideru vůbec mohl přihlásit (pouhý účet u MS na to nestačí, jak jsem pochopil). Vypadá to moc hezky a mě by zajímalo, jak to bude vypadat třeba v odlehlejších oblastech. Kanada, Aljaška, Ásie apod.

I mě hrozně láká to, co jsem viděl třeba u prezentace počasí a chování větru podle zvlnění terénu, proudění přes překážky i kolem nich apod.
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ