FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 20. 5. 2024, svátek má Zbýšek Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
CVARS...O co jde? Jeden příspěvek | Celý strom
CVARS...O co jde?   3. 5. 2005 / 16:25
OK-EUU46   
Vazeni vsichni!
Na MSFS mam naletano stovky hodin jiz od dob FS4. VFR scenerie tvorim jiz nekolik let a k jednoduzsimu sdileni dat s ostatnimi priznivci FS vyuzivam sluzeb serveru airspace.uhk.cz. A nemyslim,ze bych toho pro cil nas vsech (vernejsi CR pro FS letani) udelal malo...

S prichodem zajimaveho projektu CVARS jsem se preskolil na vrtulniky a chtel se prihlasi do jejich sluzeb. Pocitac s FS mam vsak jen off-line z duvodu udrzeni vysokeho vykonu pocitace a druhy pocitac mam pro vse ostatni (internet-vice uzivatelu, prace,atd...) Nicmene nebyl by problem FS-pocitac k siti pripojit. Tak jsem se zaregistroval...a tohle mi prislo jako odpoved: Docela by me zajimalo, jak se k tomu samotne vedeni postavi a oduvodni hlavne bod 2:
--------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den,

litujeme ale CVARS o Vaše služby zájem nemá.
Důvody:

1) Nesplnění podmínek členství - absence stálého internetového připojení
2) Další důvody - spolupráce se serverem airspace.cz

S pozdravem

CVARS staff
-----------------------------------------------------------------------------------

Zadam tedy vedeni CVARS o oduvodni zamitnuti clenstvi v souvislosti se spolupraci se serverem airspace.uhk.cz. Predem dekuji za jakoukoli odpoved.
 

Re: CVARS...O co jde?   3. 5. 2005 / 16:36
brendon (SVK832)   
Nevi o co im de, ale to bolo od nich drsne.
 

Re: Re: CVARS...O co jde?   3. 5. 2005 / 16:38
Ruda
Vzhledem co se tu, ale hlavne na Pandore nedavno delo kolem Ivaa Vatsimu a Csav, je to velice zajimave...!
 

Re: CVARS...O co jde? (mensi edit)   3. 5. 2005 / 16:55
Tragédie v JRD
To je dost zvlastni ...:/

ja se pozastavim nad jinou veci .. jak souvisi pripojeni/nepripojeni PC k internetu s jeho rychlosti? (to me zaujalo .. nic vic v tom nehledej, ptam se ciste z profesionalniho hlediska)
 

Re: Re: CVARS...O co jde? (mensi edit)   3. 5. 2005 / 17:49
OK-EUU46   
Napriklad tim,ze je tam nainstalovanych minimalne ostanich programu,dale nemusim miti zapnuty firewall a antivir a jine dulezite programy pro sit,ktere zerou pamet..Proste mam ty okna naprosto cista..A hlavne mam Fs-ku tak promakanou a udelanou k dokonalosti,ze nechci v zadnem pripade ohrozit chod toho systemu,abych o to prisel,coz se bohuzel na druhem compu,ktery vyuzivaji 4 uzivatele deje porad a stale...Formatovani cca jedenkrat za pul roku.. Ale jak rikam ,neni probelm fs-kovy komp pripojit,kdyz budu chit.. A ze jsem to mel casem v planu kvuli CVARS!

A take tam mam silene joystikoviste kolem celeho pocitace )
 

Re: Re: Re: CVARS...O co jde? (mensi edit)   3. 5. 2005 / 18:12
OK-Milda (BHA410)   
Jstli se nepletu (nedávno mi to tak zkušebně fungovalo), lze IvAp nainstalovat současně na PC s FS i na PC bez FSky a odtud se připojit na síť. PC s FS se připojí k PC s IvAp připojeným v síti a už to fachá. Navíc toto řešení uvolní FSku od IvApu a na druhým síti si v klidu otevřu i TCAS a taky se nemusím hlídat, jestli jsem naposled nepsal nějakou msg a přeťukávat myší na panel.
Jestli jsem něco zvojtil, tak se omlouvám a prosím o opravu.
 

Re: CVARS...O co jde?   3. 5. 2005 / 16:55
Ondra K.
Bud rad ze jsi nejaky ten duvod dostal

Viz :"Vedení CVZ si vyhrazuje právo na odmítnutí žadatele, bez udání důvodů".
 

Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 18:46
Rychlokvaška
Karle, to že se Tvoje reakce na zamítnutí členství objevila na Periskopu je pro nás velkým překvapením a opravdu smutným zklamáním. Nedokázal jsi reagovat ani požádat o vysvětlení na žádném komunikačním kanále který máš k dispozici - e-mail CVARS, maily a ICQ Staffu či členů, fórum CVARS. V rámci korektně vedené komunikace by jsi se zcela jistě dozvěděl o důvodech a také by byl prostor pro případnou podmínečnou změnu rozhodnutí. Místo toho řešíš tuto záležitost veřejně na fóru, které nemá s CVARS nic společného. Budiž tento styl komunikace pro CVARS potvrzením toho, že jsme jednali správně.

CVARS není žádnou veřejnou službou, ale projektem lidí, kteří na základě důkladného zvážení okolností rozhodují o pravidlech jeho provozu. O veškerých záležitostech podobně zásadního charakteru jako je přijetí nového člena rozhodují nezávisle na sobě 3 lidé. V krátké historii činnosti jsme řešili již 3x podobnou záležitost - jednou se jednalo o podmínečné zamítnutí vstupu do IVAO VA (mimochodem nyní přehodnocené díky aktivitě dotyčného pilota), ve druhém případě podmíněné přijetí na 1 měsíc pro otestování schopností (uchazeč nesplňuje jednu ze základních podmínek) a třetím případem jsi Ty. Nejedná se tedy o nic výjimečného a rozhodnutí bylo ve všech případech jednomyslné. Tím, že o svém případu diskutuješ podobně nevybíravým způsobem si sám zavíráš dveře, které jsou komukoliv jinému otevřené.

Nyní k důvodům zamítnutí, pro doplnění Tebou z kontextu vytržené komunikace:
1) Nesplnění podmínek členství - absence stálého internetového připojení
* Výtah z pravidel CVARS (Podmínky přijetí do České virtuální záchranky): "mít připojení na internet - i během letu prováděného "offline" je nutné být celou dobu připojen na internet z důvodu reportování průletů kontrolními body"
* Tvoje informace z přihlašovacího formuláře: "LAN, vsak FS na nesitovem pocitaci (prozatim), Prozatim offline,casem multiplayer a IVAO"

2) Další důvody - spolupráce se serverem airspace.cz
* Zde je konkrétní vysvětlování zbytečné. CVARS je založeno na netScenery a ta je intelektualnim vlastnictvim jejího autora. Skupina lidí kolem serveru airspace v nás po předchozích velmi nepříjemných zkušenostech několika posledních let vzbuzuje pocit, že toto intelektuální vlastnictví dojde dříve či později újmy. Naším zcela nepopiratelným právem je tudíž toto vlastnictví chránit a omezit nebo znemožnit členství osobám majícím jednoznačné vazby na tuto skupinu. Byli bychom velmi rádi, kdyby toto naše právo bylo náležitě ctěno a respektováno bez dalšího líčení podrobností.

Na závěr jedna důležitá informace. V podmínkách CVARS stojí, že "Vedení CVZ si vyhrazuje právo na odmítnutí žadatele, bez udání důvodů". Toto se za dobu existence nestalo nikdy a ani v Tvém případě. Ke skutečnému zamítnutí (s udáním důvodů) došlo pouze jednou, nicméně byli jsme připraveni k diskusi. Tato možnost se ale obávám v této chvíli již neexistuje Tvým vlastním přičiněním.

Krátká poznámka na závěr - na e-mail uvedený v Tvé registraci nebylo možno zaslat odpověď dříve, byl totiž Tebou chybně zadán.

S pozdravem

CVARS Staff


 

Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 19:51
OK-EUU46   
Vazena CVARS,
dekuji za odpoved. Presne proto jsem psal svuj prizpevek, abych dostal odpoved. Inu ,ted ji mam. Jeste nez jsem se rozhodl pro odeslani dotazu do fora vyzkousel jsem i ostatni kanaly (ICQ), ale pak jsem si rekl, ze vlastne o nic nejde. Vsichni tahneme za jeden provaz (tedy ja to tak citim) a tak jsem nevidel zadny problem ve verejnem projevu a nemyslim, ze bych nekomu svym prizpevkem ublizil,ci se pidil po spravedlivosti. Takze plne akceptuji vase rozhodnuti, konec koncu mate to napsane: " Vedení CVZ si vyhrazuje právo na odmítnutí žadatele, bez udání důvodů" a takto i beru. Dalsim duvodem,psani do fora je fakt, ze me zajimalo ,jak se k tomu postavi i ostatni piloti (nejen CVARS).

Naprosto jsem opravdu netusil, proc jsem si ja "zaslouzil" sve neprijeti, bylo to pro me velike prekvapeni a tak jsem touzil po odpovedi. Mam ji, jeste jednou za ni uprimne dekuji.

Je smutne,ze clovek jako ja, ktery jen tvori addony do FS, cas od casu leta, jen uzivatelsky pouziva sluzby serveru airspace a neznaly pomeru v politice FS v CR, natoz nekterych neshod mezi lidmi, na to nakonec doplati. Ale vysvetleni mam vyse, jak vidno svym jednim prizpevkem jsem si zavrel cestu do CVARS navzdy a tak to povazuji za uzavrene..Vam i vasim pilotum preji hodne uspechu na virtulanim nebi, je to moc pekne a napadite,co jste vyvorili. Takze vam fandim a budu z povzdali (s mozna trochou zavisti) rad sledovat, jak se vam dari...S pranim cisteho nebe Karel Dvorak
http://airspace.uhk.cz/kajinek/
 

Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:55
Rychlokvaška
Mail znáš, ICQ taky, fórum CVARS jakbysmet. Pokud chceš diskutovat, máš prostor. Pokud toužíš po exhibici, pak asi není co řešit.
 

Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 20:19
PavelS
Dovolil bych si připomenout Tvůj vstup do diskuse minulý týden, kde jsi zcela jasně deklaroval otevřenost CVARSu každému , tedy i OFF LINE létajícímu pilotovi.
Takže ted už vím , že to tak v zásadě není a z toho důvodu začínám mít pocit, že podobně lze naložit i s ostatními devíti body Tvého - nikým nevyžádaného - stanoviska.

"Vše podstatné co tvoří CVARS tím čím je, je zcela nezávislá technologie tvorby dynamických scenérií, úkolů, jejich sledování a vyhodnocování - netScenery. Tato technologie je zcela samostatná a piloti mohou létát offline, multiplayerově i online na libovolné síti. Vše co je dále zmiňováno je pouze důvod pro naši PREFERENCI nikoli VÝHRADNÍ používání. Čili pro naše piloty to znamená - létejte jak je libo, ale pouze v prostředí sítě IVAO Vám nabízíme následující přidanou hodnotu:"
David Dosoudil , 29.4.2005 11:59
 

Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 20:34
Tragédie v JRD
rozlisuj offline a offline Pavle..... letat muzes v FSce i v rezimu offline (cili zadny multiplayer, ivao, vatsim, atd), ale aplikace samotna pripojeni k internetu vyzaduje...
 

Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 20:37
JM   
Teď tu trochu dochází k zaměňování pojmů a absolutnímu nepochopení věci, takže uvedu na pravou míru. Offline létáním ve smyslu ve kterém ho používáme ve CVARS míníme to, že se nelétá s Flight Simulatorem připojeným do některé sítě, do které jsou připojeni i další živí piloti a řídicí. Jediné s čím se tak pilot potká při svém "offline" letu je AI traffic a AI řídící - klade to tedy značně menší nároky na znalosti komunikace, navigace a otevírá se tak toto lítání i lidem, kteří se na lítání pod vedením živých řídicích necítí. Připojení na internet je ale pořeba z důvodu fungování reportovacího systému - prostě pokud chci něco reportovat a někde na serveru shromažďovat, tak to připojení na internet prostě mít musím. - potřebuje ho ta aplikace a ta aplikace je absolutně nezávislá na VATSIMU, IVAU...
 

Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 20:58
PavelS
Proboha nenamáčejte se do toho bahna stále více.

Já protestuji , že se David Dosoudil snažil vzbudit dojem, že CVARS umožňuje létání i offline a je celkově otevřené jako kontrast proti jiné organizaci. Nyní se najednou ukazuje, že jeho uvedené argumenty jsou "zpochybnitelné". To je podstata problému.

Mimochodem další zajímavý postoj je na Pandoře a týká se bodu 2) Davidovy odpovědi.

Mimochodem pan Dvořák připojení ( i stále ) má ...

Mimochodem jsem rád , že se do diskuse vložil Jirka Masník.

PavelS
 

Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:05
Tragédie v JRD
Pavle.. po te, jak jsi vystupoval na pandore a snbazil jsi se nejakym zpusobem usmirit oba dva "znepratelene" tabory (resp. sesbirat alespon cista fakta z obou stran) , jsem mel za to, ze jses opravdu nestranny "arbitr" ... ale zda se mi ze uz i ty jsi zapadl do toho bahna ...

Je to nutne, tady zase vyvolavat spory, den pote, co jiny spor vicemene utichl?


TK
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:08
PavelS
Ano, je to naprosto nutné.
 

Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:13
JM   
On se snažil vzbudit dojem a je to pravda to co napsal - lze lítat i offline oproti jiným organizacím. Nevim kde vidíš problém a nepravdu. Prostě to připojení na internet tam je daný tím, jak je to naprogramovaný - to reportovani jde udělat tisíci způsoby, my to máme takhle, protože v dnešní době není moc velký problém mít nějaké stálé připojení.

No vzhledem k tomu, že Karel Dvořák napsal do registrace, cituju: "FS na nesitovem pocitaci", tak pro nás v tu chvíli připojení neměl.

Kdyžtak bych tě poprosil, abys toto téma dále napitval na tomhle fóru, můžem se o tom pobavit po mailu, po ICQ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:33
PavelS
Nesnažte se odbourat veřejnost z této diskuse. Postupuji naprosto stejně jako na Pandoře v případě nepříjemných otázek na vedení CSAV, které na ně nakonec odpovědělo, přestože to pro ně nebylo příjemné.

Stále trvám na tom, že ve výčtu předností CVARS bylo "létání offline" bez dalších podrobností.
Dále trvám na tom, že tam nebylo nic uvedeno o lustraci přijímaných členů.

PavelS
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:44
JM   
Vysvětli mi tvoji definici "létání offline". Já si myslím, že létání offline podporujeme. Vysvětli mi, v čem přesně to naš létání offline, není pro tebe dost offline.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:49
Tragédie v JRD
Pavle.. sorry, ale povidas tu nesmysly... jsem ve virtualu uz asi tri roky, na srazech jsem byl nepocitanekrat.. a offline letani se vzdy mluvilo v tom smyslu ze nejses pripojen v zadne siti (ve smyslu multiplayer, ivao, vatsim, ostatni site) a nikdy s tim nesouvislo to, zda je pocitac pripojeny ci nepripojeny k internetu. nedelej ze to nevis .. chovas se jako by jsi videl FSku pripojenou do site porpve vcera

TK
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:42
Tomas Gurecky
Ano ve chvíli kdy se zde začne diskutovat o CVARS nebo IVAO v nepříjemné záležitosti je snaha to rychle uklidit.
Když se ovčem hovoří o jiných organizacích je populární to zde pitvat a nechat to běžet.

Je mi jasné, že po tomto budu z tohoto fora poslán s pánem bohem, ale nijak se mě to nedotkne.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:51
Tragédie v JRD
Tomasi .. je to trosku jiny problem ...zde se nikdo proti nicemu neprovinil! Vedeni CVARsu postupovalo presne podle pravidel, ktere ma zverejnene na svych strankach! Stejne jako vy jste si urcitli ze IVAO ne, tak si lidi z cvarsu dali jako podminku jine, ktere uznaly za vhodne - jenom na rozdil od CSAv tuto skotecnost od zacatku inzeruje na svych strankach.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 22:07
PavelS
Provinil.

Provinil se proti "dobrým mravům "(a na to se tady hraje).

Provinil se ten, kdo nepravdivě informoval veřejnost o možnostech CVARS ( létání offline ). Souhlasím, a nic nevytýkám podmínkám členství členství v CVARS, ale je nutné o nich pokaždé pravdivě a úplně informovat i v reklamních materiálech, nejvíc v reklamních materiálech, které jsou nějak citlivé a sledované.

Offline létání je podle mne to létání bez nutnosti být připojen k internetu během letu. O nějakém nezbytném online validování při offline letu nebylo v tom příspěvku ani "ň". Proto to považuji minimálně za nepřesné a zavádějící.

K problému IVAO - CSAV : CSAV se ovšem veřejně omluvilo, t.j. uznalo své pochybení v této věci -
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 22:16
Tragédie v JRD
Pavle.. vzdyt MAS MOZNOST LETAT S CVARS OFFLINE ... co na tom nechapes? Nikdo o nicem nepravdive neinformoval ...

ad co je to offline letani .. ale ale... zajimava ucelova zmena chapani toho co je offline let? po peti letech, zrovna kdyz se hodi ?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 22:25
Christopher 01   
No ja to offline chapu tak, ze se proste nemusim pripojovat na zadnout sit typu IVAO/VATSIM nebo MP. Modem kvuli tomu ze zasuvky nevytahuju, pak by mi nefungoval report. I v reportu si vyberu, ze jsem tu misi letel offline. A nevim, jak by asi probehla synchronizace bez pripojeni k netu. Tu misi si pak po synchronizovani muzete klidne zaletet s vypnutym modemem-sanitky a hasici budou na svych mistech, ale odletane hodiny se vam pocitat nebudou a nikdo poradne nebude vedet, ze jste tu misi leteli.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 22:48
PavelS
Nechápu na tom, že člověk , který nemá připojený počítat do sítě a létá tedy OFFLINE , byl odmítnut - v pořádku - a přesto David Dosoudil tvrdí, že OFFLINE se létat pro CVARS dá. Jestliže je potřeba mít k funkci trvalé připojení během letu i kdyby to jen někam posílalo data , tak je to čistý online.

Znovu opakuji - neřešíme tady - zcela zástupný - problém jako výklad slov OFFLINE, ale stav, kdy byly vytrubovány výhody CVARS, které se ukazují jako ne zcela přesné.

Btw: příspěvek, kde jsi psal o "zdravé konkurenci" .....a který jsem si stihl přečíst jsi stáhl ?
Velmi moudré.

Takže jinak - CVARS odmítá uznat jakékoliv své pochybení v otázce správného, nestranného a objektivního informování o používání CVARS v diskusi na serveru Pandora minulý týden ?
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:01
Christopher 01   
Ty pises: "... CVARS odmítá uznat jakékoliv své pochybení v otázce správného, nestranného a objektivního informování o používání CVARS v diskusi na serveru Pandora minulý týden ?" Ja bych mohl napsat, ze sis spatne vylozil slovo offline. Neudelam to, to slovo se da vylozit vice zpusoby. Jak si ho vykladam ja je popsano v mem minulem prispevku. Kdyz to vezmu logicky, tak by me nikdy nenapadlo, ze bych se v internetove kavarne prihlasil do CVARS a v te kavarne bych si synchronizoval scenerku na CD a to bych si pak odnesl domu a nahral do FS, jestli by to vubec slo.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:09
Tragédie v JRD
Bohuzel to nejspis neni tak uplne presne ... Offline letani bylo odjakziva chapano jeko letani v AI FSky (nebyt pripojen do mp, ivao, vatsim, jinych siti - je jich vic). Na tom zda je pritomny internet nebo ne, nezalazelo

Ted se ale nekomu hodilo trosku vyznam tohoto slova prekroutit, tak proc to neudelat...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:03
Tragédie v JRD
stahl jsem to .. protoze jsem ¨dosel k zaveru ze nema smysl to s tebou resit... rozhodl jsi se, ze si zacnes pojem letani offline vykladat po svem, a jenom tady mlzis.... a nemam za potrebi se tady s tebou hadat o totalnich kravinach

z meho pohledu bezneho pilota CVARs (s CVARs staff nemam nic spolecneho) si nemyslim, ze by se meli nejak omlouvat, nebot nidke nemlzili a tvrzeni o tom, ze muzes letat i offline se zaklada na pravde
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:27
PavelS
a) o nějaké omluvě CVARSu nepadlo ode mne ani slovo
b) ty nejsi členem staffu a už vůbec ne autorem rozporovaného textu, takže výzva k odpovědi nebyla směrována na Tebe

Mimo protokol: přesto si myslím, že když se tady napíše offline, tak bez ohledu na nějaké "ex post" definice to znamená "bez připojení k internetu"...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:34
Ruda
Prominte, ze vam skacu do diskuse. Ja osobne chapu pojem OFFLINE tak, ze samozrejme neletim ne nejake virtualni siti, ale take ani nepotrebuji byt v tu chvili, pripojen k internetu... Tolik jsem jen chtel rici, protoze se mi nezda argument, ze OFFline je sice OFFLINE ale s pripojenim...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:48
Tragédie v JRD
ale bylo to v odpovedi na muj prispvek proto jsem odpovedel ...

no dobre.. nechtene jsem v reakci zamenil slovo omluva za "priznani pochybeni" ...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 23:57
Tommy   
Sorry že se Vám do toho motam, ale musim se zeptat. Je podle tebe obyčejný poletování v FSce , ale s aktualizovanym počasím z netu let OFFLINE nebo ONLINE? Jestli je to ONLINE tak tedy taky lítam ONLINE!
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 22:37
JM   
Pár let zpátky, v době kdy většina připojení byla pře dial-up a platilo se za čas, bych tu tvojí výtku, že jsme nějak hodně výrazně neinformovali o tom, že je potřeba mít i během offline letu připojení na internet bral. Dost lidí by se to asi dotklo a museli by změnit názor na to, jestli budou létat pro nás či ne, až by zjistili jak to přesně funguje. V době ADSL, GPRS, internetů přes kabelovky, různých wireless připojení a podobných věcí si myslím že to je celkem bezpředmětné a většina lidí, co chce být členem nějaké virtuální aerolinky bude mít právě takovéto stálé připojení. - a to se také podle toho co noví členové vyplňují do svých registrací potvrzuje...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 22:55
PavelS
Protože ta demagogie se tu rozmáhá odpovím i Tobě :
během sporu CSAV - IVAO byl jeden z argumentů , že program SB3 je větší na stažení než IVAx a hrozí , že může spadnou případně se musí stahovat XX MB soubor při upgradu a toto bylo prezentováno , jako velká nevýhoda SB3 ( FSInn ).

Najednou se dozvídám - od v podstatě stejné stejné protistrany - že v době :
ADSL, GPRS, internetů přes kabelovky, různých wireless připojení a podobných věcí si myslím že to je celkem bezpředmětné a většina lidí, co chce být členem nějaké virtuální aerolinky bude mít právě takovéto stálé připojení .

Takže se ptám, kdo tu účelově argumentuje.

P.S: osobně souhlasím 100% s Tvým názorem na připojení.
 

CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS - OVER   3. 5. 2005 / 23:39
Rychlokvaška
Pavle, nestačím se divit, ale budiž, budeme si hrát na slovíčka. Celá tahle záležitost je o něčem naprosto jiném než minulý spor s ČSAV a "reklamní materiál" jak říkáš je zcela v souladu s naší praxí a pravidly.

* CVARS chápe pojem "offline létání" jako činnost, probíhající za aktivního internetového připojení, jehož využívá pro průběžné monitorování letu, ale za kterého není využívána žádná možnost multiplayeru - tzn. klasický MP MSFS, IVAO, VATSIM, ani žádné jiné, tzn. klasické oneman show MSFS. Tato skutečnost je zcela jasně a srozumitelně uvedena při registraci na našem webu a není zde prostor k jinému výkladu ani diskusi.

* V souladu s touto definicí jednoznačně podporuje tzv. "offline létání" pro všechny piloty, kteří netouží po žádné formě sdílení prostoru s dalšími piloty nebo ŘLP.

* Jak zjišťujeme, pojem offline létání je možno chápat i jinak, tzn. létání zcela bez připojení na internet. O takovém výkladu pojmu jsme neuvažovali. Za těchto okolností je možné využívat výhod netScenery, ale není možné sledovat průběh mise a její výsledek reportovat. Takové létání nemá v rámci CVARS smysl, a proto jej nepodporujeme a toto uvádíme opět zcela zřetelně ve vstupních podmínkách při registraci.

Věřím že tohle bude zcela poslední příspěvek k danému tématu.
 

Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS - OVER   4. 5. 2005 / 00:08
PavelS
CVARS odmítá uznat jakékoliv své pochybení v otázce správného, nestranného a objektivního informování o používání CVARS v diskusi na serveru Pandora minulý týden ?

 

Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS - OVER   4. 5. 2005 / 08:00
Rychlokvaška
Pavle, nepřeháníš už to tak trochu ? CVARS nečiní žádný problém přiznat pochybení v případě, že k němu skutečně došlo. Tato situace by mohla nastat tehdy, pokud bychom někde informovali, že členem CVARS může být někdo bez internetového připojení a také bez tohoto internetového připojení létat. Protože k tomu ale nikdy nedošlo, ba přímo naopak, nutnost připojení zdůrazňujeme, přijde mi to už jen jako cílený útok z mně neznámého důvodu.

Připadám si jak v mateřské školce, takže doufám že to vysvětluju naposledy.

1.) CVARS uvádí na svém webu a ve všech zveřejněných oficiálních příspěvcích, či "reklamních letácích" jak říkáš, že podporuje létání offline. Toto létání chápeme jako létání se simulátorem v režimu offline, ale za využití internetového připojení (nutnost pro netScenery pro reportování letů) a tato skutečnost je zřetelně uváděna v podmínkách registrace. Na základě této definice a obecného chápání pojmu "offline létání" (jak vidím i z reakcí zde) není nic ze zveřejněného v rozporu.

2.) Většina nových členů CVARS začíná létat právě v režimu offline. Ani u jedoho jsem nezaznamenal, že by to chápal jako možnost létat bez internetového připojení. Také bych se velmi divil, kdy už jeho nutnost uvádíme jako základní podmínku členství, se kterou každý uživatel souhlasí a do formuláře uvádí také typ používané konektivity.

3.) Myslím že se shodneme, že i v tomto provedení (které narozdíl od drtivé většiny ostatních chápeš rozdílně i po přečtení webu CVARS, což už mi přijde poněkud absurdní) je létání offline v definici CVARS jednoznačnou přidanou hodnotou oproti tolik diskutovanému ČSAV. Nechci tímto začít žádnou diskusi na ono téma, které je již uzavřeno. Jen zmiňuješ neustále naše oficiální prohlášení o výhodách CVARS jako nepravdivé, s čímž nelze absolutně souhlasit. Pokud má ještě někdo pocit že námi nabízené létání offline (+létání v multiplayeru, na konkurenční síti, ...) není přidanou hodnotou, ať se laskavě ozve.

4.) Diskuse s Karlem Dvořákem o (ne)pochopení jím uváděných údajů je interní záležitostí CVARS a v případě potřeby bude dále pokračovat a samozřejmě mimo toto fórum. Velkou chybou dotyčného je, že svým otevřeným dopisem rozpoutal zcela nesmyslnou debatu bez reálného základu.

Pokud přesto pořád cítíš, že došlo k pochybení, uveď prosím jasně a zřetelně v čem a dolož toto tvrzení příslušnými podklady

S pozdravem

David
 

Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS - OVER   4. 5. 2005 / 11:01
PavelS
Ok.

Takže Ty veřejnosti sděluješ , že za staff CVARS prostě necítíte ani náznak pochybení v otázce "nepřesné" informace v reklamním letáku CVARS vydaného minulý týden.

To je přesně to, co mně zajímalo , Tvoje stanovisko. Nic víc.

Není vůbec důležité, co si o tom myslím já.

Děkuji, věc uzavřena .
 

Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS - OVER   4. 5. 2005 / 11:09
Rychlokvaška
Zase mi kladeš něco do úst.

Ja veřejnosti sděluji, že máme od počátku stejné podmínky pro létání offline a to je jednoznačně dostupnost internetu v průběhu letu. Toto uvádíme na našem webu od jeho spuštění a všichni naši členové tomu tak rozumí.

Jediný v čem jsem ochoten uznat problém (ne naše pochybení) je ve výkladu pojmu "offline létání", které si minimum pilotů, kteří navíc neprojeví ani trochu snahy přečíst si pravidla naší organizace, vykládá způsobem, který nás ani náhodou nenapadl. V tomto případě se omlouváme za nepochopení, mysleli jsme to opravdu pouze tak, jak sdělujeme veřejnosti na našich stránkách a jak většina veřejnosti tento pojem chápe.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   4. 5. 2005 / 09:28
Vita Zenisek
Pavle, nevim proc je potreba se tady dohadovat o obsahu jednoho prispevku.
Ok, mozna David uvedl ne zcela jasnou informaci kdyz napsal ze letat se da offline, takze je mozne toto pochopit i tak ze to znamena uplne offline.
Ale CVARS ma velmi pekny web, na kterem je v sekci PRAVIDLA popsano ze behem reportovani letu je nutne byt pripojen k internetu a take ze reportovani zacina pred nahozenim motoru a konci s vypnutim. Z toho mi teda jasne vyplynulo, ze je potreba byt pripojen k internetu. Kazdy kdo se chtel dozvedet vice, mel tedy moznost primo na webu CVARS. Prijde mi teda naprosto zbytecne vest tady svatou valku o slovicko OFFLINE v jednom prispevku nekde tady na periskopu.
Vita
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   4. 5. 2005 / 10:00
Saludo   
To se nedá nereagovat!

Jako čerstvě přijatý do CVARS musím říci, že po přečtení všech VŠECH podmínek mi bylo jasné, jakým způsobem je myšleno létání offline a myslim, že D.D. i J.M. to tu taky vysvětlili zcela jasně. BTW, když létám s updatovaným počasím, létám offline nebo online? A nic mi nebrání létat CVARS úplně offline, jak tu už zaznělo, ovšem bez možnosti honit body, tedy vlastně reportovat misi A to všechno je v podmínkách, takže pořád nějak nechápu, kdo a kde NEPRAVDIVĚ informoval o možnostech CVARS?? Pokud jsi si nepřečetl pořádně vše, je to jen Tvá chyba Pavle.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   4. 5. 2005 / 11:30
PavelS
Víťo i Saludo,
nijak nezpochybňuji vlastní létání pro CVARS nebo jejich web ani jejich podmínky. Jen bezprostředně poté, co se zhoršily vztahy mezi CSAV a IVAO se na Pandoře objevil rozsáhlý příspěvek o přednostech CVARS, který obsahoval jako základní informaci, že CVARS je možno létat kdekoliv i offline.
Podle mého nejlepšího svědomí si tuto formulaci může část pilotů vyložit tak - a já si ji tak JEDNOZNAČNĚ vyložil - , že není potřeba online internetové připojení, až se posléze z náhodného příspěvku ukázalo, že tomu tak není.

Chtěl jsem tímto znát postoj vedení CVARS k této záležitosti a tento jsem se dozvěděl. Současně se omlouvám všem nezúčastněným , že to vydrželi číst, ale snažím se důsledně neodpovídat na soukromé e-maily od CVARS, aby vše bylo veřejné, stejně , jako tomu bylo na Pandře v kause CVAS vs. IVAO.

================================================

OT : Chtěl bych tímto reagovat na různé názory , že tyto diskuse "sem nepatří". Myslím, že dokud bude virtuální létání představováno lidmi, budeme muset počítat s těmito diskusemi, které - pokud jsou vedeny s určitou kulturou, což si troufnu tvrdit o prakticky všech zde - pomáhají utvořit si obrázek o postojích jednotlivců, kteří za danými projekty stojí.

Vsjo.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   4. 5. 2005 / 12:34
Rychlokvaška
Pavle, nezlob se na mně, ale budu reagovat i když to nepíšeš mně osobně. Začínáš se už ve svých formulacích dostávat za hranici nepochopení směrem k účelové manipulaci.

Tvoje věta "že není potřeba online internetové připojení, až se posléze z náhodného příspěvku ukázalo, že tomu tak není." je značně nepřesná a nebál bych se použít slova lživá. Informace že připojení JE potřeba uvádíme zcela jasně na našem webu a opakuji to minimálně po páté. To že někdo vytváří konstrukce na základě vlastní lenosti (sorry) podívat se do oficiálních podmínek je prostě absurdní. Stejně tak není pravda, že se tak ukázalo z náhodného příspěvku. Oficiální pravidla CVARS uváděná na webu nejsou žádný náhodný příspěvek.

Nedostatek v naší informaci lze spatřovat pouze v tom, že jsme spoléhali na stejné chápání výkladu "offline létání" a na chuti zájemců podrobně prostudovat vše potřebné.

Chápal jsem Tvůj postoj v kauze ČSAV. Chápu Tvůj postoj ke CVARS a hledání rovnováhy. To co děláš k tomu má ale opravdu hodně hodně daleko. Na základě svého vlastního nepochopení vyrábíš pochybení někoho jiného a ani se neobtěžuješ nejprve přečíst potřebné dokumenty. Tohle mi připadá tak strašně vykonstruovaná záležitost, až je mi z toho trošku nevolno.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   4. 5. 2005 / 13:02
Petr Slavíček   
Nedá mi to abych něco k této diskuzi nepodotknul.
Bohužel vidím, že Pavel používá podobné zástupné argumenty pro nalezení jakýchsi neexistujících chyb CVARS, jako používali obhájci postupu CSAV minulý týden.
Na začátku tohoto threadu nebyl omyl někoho na základě "zavádějící reklamy" o offline létání s CVARS, ale nejspíš nepřečtení pravidel při žádosti o registraci. Stejně tak minulý týden popisovali zástupci CSAV nejrůznější technické a jiné důvody proč síť IVAO ne, ale to co všechny naštvalo bylo velmi tiché zrušení předchozích slibů.
Bohužel mám nyní dojem, že Pavel není nestranným arbitrem, ale prostě kope za "svoji stranu" a to bohužel i za cenu demagogie. Důvod toho mi ovšem uniká.
 

Re: Re: Re: CVARS...O co jde? - Oficiální vyjádření CVARS   3. 5. 2005 / 21:13
Rychlokvaška
Tak tohle jsem Pavle opravdu nepochopil. Dostačuje odpověď Jirky Masníka, nebo je ještě třeba něco dodávat ?
 

Re: Re: CVARS, CSAV...O co jde?   4. 5. 2005 / 09:32
cmar
pravdupovediac som sa dlho rozhodoval či sa vobec zapojím do diskusie, ale keďže všetci sa tu vyjadruju v zmysle že "je to naše právo.... " tak aj ja mam právo na nazor. Tu je ..

Neviem čím to je, ale ked som začínal (asi 12/2003) tak FS komunita sa mi zdala viac menej ucelena, s jemným farebným rozlišením (modrí a červení), pričom som vobec nevnimal ktorí sú ktorí.. snad som rozlišoval, že tento robí scenerky, tento je v nejako staffe a chodili sme na pivko a poletovali ..
Potom prišlo nové vedenie CSAv (hurá) a ja som si myslel, že fajn a nadobudol som dojem je staff CSAv jedna s CSA v mene všetkých .. následne prišlo to čo príšlo a vysledok jednania s Ivao-CZ je že CSAv nebude IVAO de facto nikdy podporovat, pričom ale mlčky vyplynulo, že Staff IVAO (alebo ktosi iný za "CSAv IVAO" de facto nemože oslovit CSA s nejakou spolupracou za IVAO , lebo hrozi že CSA zastavi podporu pre CSAv VAtsim.. hm ..

medzičasom CVARS .. zase vyborna myslienka.. a zase tvorca ma pravo ..no samozrejme má .. prečital som si pravidlá.. a zistil som, že mam nejaký "trestný register" na periskope a na Ivao tiež .. rád by som videl vypis zo svojho trestného registra. O pravach pilota spolurozhodovat, alebo nebodaj o odvolani člena stafu ani slovko ..
Ale samozrejme.. asi to nie je o tom .. kazdy ste odviedol kus svojej prace a teda mate PRAVO ..

Ibaže ja som si myslel. že je to o inom ....
ďalšia veta .. ochota poluchat .. (ja len dufam že to znamenalo v zmysle načúvat a nie v zmysle pln pokyny drž hudbu ).
 

Re: Re: Re: CVARS, CSAV...O co jde?   4. 5. 2005 / 10:00
Rychlokvaška
Čauky pane,

dovolím si odpovědět bez emocí a věcně na Tvůj příspěvek. Pravidla CVARS, stejně jako jiné organizace mají jediný cíl - ochránit její jméno od aktivit, které jej mohou poškodit či zdiskreditovat a zejména, které mohou ostatním členům způsobit problémy jakéhokoliv druhu, nebo znesnadit či zcela znemožnit činnost a normální fungování celé organizace. Toto jsou jediné důvody pro existenci nějakých pravidel a pokud se podíváte důkladně na to co jste odklikli při registraci na VATSIM nebo IVAO, uvidíte mnohdy mnohem striktnější podmínky.

K jednotlivým bodům co zmiňuješ:
* "Trestní rejstřík". Na IVAO (naštěstí) existuje výborná instituce tzv. supervizorů, kteří mají v rámci závažného porušení pravidel sítě právo dočasně nebo trvale suspendovat některého klienta, ať už řídídího nebo pilota. Toto se nestává příliš často, ale stává. Jsou piloti, kteří se připojí jen za účelem tvoření chaosu, kdy pokřikují na kanále, blokují provoz, nekomunikují, schválně způsobují sblížení, havárie, letí a přitom nejsou ani u PC, apod. Pokud je za takovou činnost někdo nějakým SUPem náležitě vykázán, tato událost je součástí jeho "trestního rejstříku". Je myslím logické, že o podobná individua nemáme zájem. Podobnou insitucí je totéž na Periskopu, kdy za závažné porušení pravidel komunikace (vulgární výrazy, nabízení warez, osobní útoky a napadání ostatních) dostane dotyčný imaginární "černý puntík". Opět je myslím mimo diskusi, abychom projevovali přílišné nadšení mít takového člověka v našich řadách.

* Právo spolurozhodování - toto je implicitní samozřejmost a pro tento účel máme nespočet komunikačních kanálů. Piloti dosahující určitého ratingu se též mohou aktivně podílet na tvorbě misí, akcí apod. Staff není despotickým vládcem, ale koordinátorem a tvůrcem pravidel (jako zakládající element organizace) a institucí bdící nad jejich dodržováním a organizací jako takovou.

* Odvolání člena Staffu - vzhledem k ranému stadiu organizace a nedokončenému vývoji by tato možnost mohla znamenat faktický zánik CVARS a proto o ní zatím neuvažujeme. Zatím. V rámci členů Staff vzájemně ovšem samozřejmě tato možnost existuje.

* Ochota poslouchat - CVARS je jistou formou organizace, která přejímá některé drobnosti z provozu Armády, Policie, apod. V těchto složkách je předpokládána jistá schopnost řadových členů plnit předepsané úkoly, jinak by se samozřejmě celý systém zhroutil. Do čnaší činnosti se snažíme přenášet část těchto zvyklostí, protože to předepsané úkoly vyžadují. Samozřejmě ale nemůžeme nikoho do ničeho nutit. Pouze v případě že někdo hodlá vše odmítat, na ničem nespoluprcovat a kazit všem ostatním radost z létání, je to důvod k přemýšlení o jeho setrvání v řadách CVARS. To je myslím opět obecným pravidlem jakéhokoli uskupení.

Měl jsi pocit že je to o inom - SAMOZŘEJMĚ že ANO. Ale zkušenosti nás nutí k tomu, definovat určité mantinely, po jejichž překročení lze očekávat nějaký problém. Není to zeď nepřipouštějící diskusi, je to rámcová dohoda, s kterou členové souhlasili.

D.
 

Re: Re: Re: Re: CVARS, CSAV...O co jde?   4. 5. 2005 / 10:14
Rychlokvaška
A dovolím si na závěr doplnit jednu drobnost k podmínkám CVARS. O tom, že psané požadavky nejsou striktním pravidlem svědčí několik členů, kteří nesplňovali některou ze základních podmínek. Jak je to možné ? Snadno, snažili se s námi najít řešení, jak se účastnit alespoň ve "zkušebím režimu", protože měli opravdový zájem. Nikdo z nich neudělal jako první věc to, že dal veřejně na odiv svůj dojem z jakéhosi falešného bezpráví a zlovůle, nebo že by podmínku kterou nesplňuje kritizoval jako problém nebo chybu CVARS.

A právě proto ty pravidla máme. Abychom sdružovali ty, kteří mají skutečný zájem, chuť a nadšení a dokážou slušně komunikovat a diskutovat, ty kteří budou CVARS rozvíjet, propagovat, zlepšovat. Těm se budeme vždy snažit vyjít vstříc a nabízet jim co nejvíce.

D.
 

Re: Re: Re: Re: Re: CVARS, CSAV...O co jde?   4. 5. 2005 / 14:09
OK-EUU46   
Snazil jsme se najit reseni a byl jsem ochoten pripojit FS-comp na sit behem nekolika dnu a to jsem psal i do prihlasky, ale jen me zajimalo, cim jsem se provinil proti svetu spolupraci s airspace.uhk.cz
A k tomu si myslim mohli rici vice i lide ostatni,tak proto jsem to hodil na forum...Opravdu porad nechapu, vcem jsem spatny,ale jednou to padlo,.tak jsem to tak vzal a nestoji mi za to rozvadet tady politiku..
 

OT: Re: CVARS x KD   4. 5. 2005 / 14:14
Rychlokvaška
Podle mého soudu se o osobních věcech diskutuje osobně. O vysvětlení jsi ani nepožádal, poslal jsi to ihned na zcela nesouvisející veřejné fórum Vykašlal jsi se i na fórum CVARS, nehledal žádné řešení. To je prostě špatně. Pokud změníš přístup, jsem k dispozici na mailu, ICQ, fóru i osobně např. v Praze, což je ostatně vždy nejlepší způsob komunikace.
 

Re: Re: Re: Re: CVARS, CSAV...O co jde?   4. 5. 2005 / 14:58
cmar
Čaky pane )
Pekne si to povedal..... ešte zostava ten tvoj prispevok vložit na Vaše stranky k "pravidlám". .. ako objasnenie
Inak nemam samozrejme vyhrady ani k CVARS ani k CSAV, je to kus dobre vykonanej prace.
A ešte k mojej "naivite" ... nepredpokladal som, že existuju ludia akých popisuješ ) Asi mam okolo seba tých "lepších"... ale to bude podla mna zase len pravidlami, ktoré su nejako implementovane v mojej hlave .. kým ty to musíš dat na web a zložito to popísat ))
 

Re: Re: Re: CVARS, CSAV...O co jde?   4. 5. 2005 / 11:31
bobik   
Poslouchat je opravdu i o plnění pokynů. Už tu někdo psal, že CVARS používá postupy armády a policie. A tam se prostě pokyny plnit musí. Demokracie odsud posud. Nemám ale pocit, že by tu panoval nějaký despotizmus. Samozřejmě, že tvůrce má vždy právo určit jak se jeho produkt bude používat. Ten kdo s tím nesouhlasí (nemyslím tím K. Dvořáka), tak ho používat nemusí. CVARS byla jistě vytvořena pro potěchu a když mluvím za sebe, zatím z ní potěchu mám. Děkuji tímto tvůrcům, neboť by jistě nalezli spoustu jiných příjemných činností na zabití volného času.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ