FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx Jeden příspěvek | Celý strom
Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   30. 3. 2020 / 10:36
Milo87
Ahoj,
včera som sa konečne dostal k preinštalovaniu WIN10. FSxko som mal pôvodne nainštalované na inom vyhradenom disku (ako udáva prednostne C:\). Kedže som nič podobné nikdy neskúšal, otázka znie, či je možné obnoviť Xko z tejto zálohy. Ide o to, že tam mám za ten čas už pomerne veľa addonov a než by som sa mal pustiť do dňa stráveného preinštalovávaním odznova, sa tu s tým možno niekto už stretol a vedel by dať tip. Na nete som našiel info ohľadom registrov, ktoré boli tým pádom stratené. Takisto som skúšal Repair z inštalačných cd, bezvýsledne, neberie, ponúka iba možnosť novej inštalácie.
Dík za každú pomoc pri mojom probléme.

Milo
 

Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   30. 3. 2020 / 11:39
JirkaK
FSX jako takové můžeš nainstalovat a přeplácnou, společně s dalšími addony, některé addony ale potřebují svoje záznamy v registrech aby správně fungovaly. Například PMDG, některé konfigurátory letadel se také instalují mimo, stejně jako třeba GTN, Active Sky... Tam se nevyhneš opětovné reinstalaci. Scenérky by měly být vesměs ok, u ORBX překopírovat a spustit central, měl by si to prochroustat a doinstalovat potřebné DLL.

V tomhle má výhodu P3Dv4, které přišlo s konfigurací addonů, pomocí jednoduchého XML souboru říkáš kde ty addony leží. Stačí to pak mít na správné cestě a do složky s kofigy přidat ten XML soubor. Ale opět platí že nějaké ty addony chtějí registry.

Osobně Win 10 už dávno neinstaluju, ani na novém HW, mám udělaný základní image který kopíruju na nový počítač a tam si to ty Win prochroustají, při upgradu/změně HW prostě překlonuju/přendám disk a zapnu.

No a pak zálohy, kdyby došlo k nějaké havárii, tak jen obnovím zálohu. Reinstalace systému který se mnou žije mnoho let je noční můra, vzalo by to několik dnů vrátit do stavu v jakém by to bylo před přeinstalací. Moje současné win jsou původem Win 7, upgradnuté na Win 10 a ty prošly všema major aktualizacemi. Bude to mít už pomalu 10 let.
 

Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   30. 3. 2020 / 16:47
Arcturus
Bohužel je to přesně tak, jak píše JirkaK. U FSX je to v podstatě bez šance, u P3D je to o trošku lepší, ale pořád žádná hitparáda. V tomto má největší výhodu XP. Vše zapisuje pouze do své složky, žádné registry, žádné instalace v složkách appdata a Bůh ví kde ještě - po přeinstalaci Windows tak stačí pouze XP spustit a zadat licenční kód a můžeš v klidu hned do vzduchu se všemi doplňky, které sis tam za ty roky přidal...
 

Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   30. 3. 2020 / 17:25
JirkaK
To s tím XP není zcela pravda, záleží na addonu, třeba GTN rozhodně jen tak nezkopíruješ, pořád potřebuješ instalovat soft od garminu a potřebuješ vytvořit nějaký aktivační klíč. Active Sky, opět musíš nainstalovat. ORBX central je další příklad, bez něj scenérka poběží, ale nezaktualizuješ, nezměníš konfiguraci (to platí i pro FSX/P3D)

Addon letadla také potřebují nejdříve aktivovat.

V zásadě je to úplně stejné až na instalaci samotného XP. Addony budeš muset uchodit, spíše jde o to jaké addony používáš. Pro mě v zásadě znamená vše co mám krom nějakých scenérek instalovat, konfigurovat, aktivovat
 

Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   30. 3. 2020 / 21:22
Arcturus
U mě je to u XP strašně jednoduché - lítám vrtulníky a malá letadla a většinu addonů mám freeware. Těch pár z placených vrtulníků a letadel, které mám, nevyžaduje online registraci. ORBX, GTN ani Active Sky nepoužívám, tj. další problém z krku. Z nákupů všech těchto věcí jsem vyrostl a za ušetřený peníze pořídil ULL(A). Takže u mě je to opravdu jen registrační klíč XP a nemusím nic řešit...
 

Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   30. 3. 2020 / 23:11
JirkaK
Ano, pak to jde přesunout, bohužel jak k tomu přijdou extra addony, které využadují zadávání licenčních kódů aby se rozběhly (u mě letadla) nebo když potřebuješ extra aplikace, jako jsou ty externí navigace nebo weather enginy, ty mají jen malý plugin v samotném XP a klidně ho můžeš překopírovat, ale potřebuješ komunikovat s aplikací která řeší to podstatné a do simulátoru jen předává výsledek.

Jsou lidi co si mohou koupit addony a zbude jim i na to ULL které je za hubičku, jou lidi co si třeba koupí televizi za víc než stojí to ULL, někdo si připlatí za barvu nebo pěknější kola na auto a přijde je to dráž než to ULL V 4R máme zhruna 150 tisíc lidí co by si ULL mohli zaplatit z jedné výplaty
 

Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   31. 3. 2020 / 12:40
Milo87
Tak som nakoniec predsa len začal na istotu rovno postupným preinštalovaním.
Aspoň bude vykázaná nejaká tá práca aj počas karantény.
Ďakujem páni za vaše názory!
 

Jedna technická:Reinstall Win-obnova Fsx   31. 3. 2020 / 22:39
kc147
Dovolím si nesouhlasit, že u XP je to pohoda, ačkoli jsem byl o tom léta přesvědčen.
Před pár dny jsem musel přeinstalovat X-Plane (prostě mu začalo jebat), mám ho na extra disku a po třetím kompletním smazání tohoto disku a třetí instalaci jsem musel začít "ručně" hledat a mazat v celém PC soubor po souboru vše, co jakkoli obsahovalo "X-Plane" a až potom byla nová instalace úspěšná a zase jede jak má.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ