FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK Jeden příspěvek | Celý strom
Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   12. 4. 2020 / 22:32
Honza "PickNick" Bartoň
Čau čau, už jste si zvykli na mé AEROMATEURské dotazy, ale napadla mě jedna tech-scifi věc. Živím se jako fotograf a střihač a toto používám k práci denodenně a tak mě napadlo, že podobnej panel bych na lítání nemusel být vůbec zlej. Šikovnější lidi, než jsou taky neznám Nevěděl byste někdo jak na to? )))) Existuje nějakej skript, kterej umí konfigurovat podobný zařízení?

https://loupedeck.com/en/products/loupedeck-plus?skip=true

Dííky H
12448 B / 541 x 364 / Snímek obrazovky 2020-04-12 v 22.51.41.png
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   13. 4. 2020 / 13:29
JirkaK
To záleží jak je k tomu udělaný driver nebo plugin/podpora v SW. Předpokládám že to není standardní HID zařízení, ale něco hodně specifického, tzn pro systém to není dostupné jako osy, tlačítka, přepínače a to co za signály to posílá do počítače řeší driver toho zařízení.

Tzn ano půjde to použít pro letecký simulátor, za předpokladu že někdo zjistí jak to komunikuje a pak k tomu napíše obslužný driver nebo rozšíření do patřičného simulátoru.

Bude to chtít dobrého programátora, který bude mít to zařízení k dispozici a udělá to, pokud dostane technickou dokumentaci od výrobce nebo zdrojové kódy existujících driverů.

Počítám že by ti to nějaká firma mohla udělat, tipuju že by se to mohlo při standardních cenách za práci vejít do půl milionu
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   13. 4. 2020 / 15:40
FSPilot   
A to se vyplatí
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   13. 4. 2020 / 18:14
Honza "PickNick" Bartoň
To zní dobře Třeba by se dalo slevit na Velikonoce na čtvrt mega
Jinak jsem ještě našel nějaký USB DJ konrolery za pár stovek, který chlapi přes nějaký jakoby virtual joystick nastavili a frčí to...
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   14. 4. 2020 / 19:22
Helicopter pilot
Tak já nevím Jiříku... Snad se na mě nebudeš moc zlobit, ale ty si tady vážně chodíš zvyšovat sebevědomí? Protože to cos poradil je vážně pro většinu z nás více než nedostupné... A je z toho dojem, jakože že ty si to dovolit můžeš... Nezlob se... Tvoje rada co tady dal a bude stát půl mega je nahovno... Mít volného půl mega tak rozhodne nebudu investovat do takové kraviny a většina z nás taky ne...
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   14. 4. 2020 / 19:28
mano
staci si precitat jeho prispevky a stale je to o tom istom
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   14. 4. 2020 / 19:34
me2d
Proc? Vzdyt to je v podstate jak pise, mozna ten odhad ceny je trochu mimo.
Jinymi slovy napsal ze by to slo, kdyby tomu nekdo se specifickejma znalostma venoval docela dost usili a ze se to nevyplati.
Ja s tim vcelku souhlasim. Akorat bych to napsal tak za 100, 500 je moc
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 07:40
Helicopter pilot
Nezlob se na mě, ale jestli si stojíž za tím cos napsal tak jsi stejný jako on... Rozumný člověk by napsal odpověď, néco ve stylu " To se v žádném případě nevyplatí" A né popisovat sáhodlouze jak by to šlo udělat a nakonec napálit cenu půl mega... Mimochodem... Kdo má a uvolní z rodinného rozpočtu i těch tvých stolitrů na hračku, navíc která toho moc nepřinese??
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 10:18
Fabo™   
Souhlas.
To je asi neco na urovni jako kdybych se zeptal, zda existuje dobra scenerka LKPR do X-Plane, klidne i placena, a on by napsal neco ve smyslu "scenerka, to je hlavne hromada 3D objektu a urcite i textur, a kdyz ma byt fakt dobra, tak to bude chtit i nejaky plugin. Jo, urcite by to slo zaridit, kdyz das nejake firme milion korun tak ti ji udelaji"
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 10:18
Honza "PickNick" Bartoň
Co blbnete kluci. Neberete to moc vážně? Já z toho tu myšlenku myslím správně pochopil. Prostě kdybych si trval na tom, že chci zprovoznit tohle moje zařízení a neuměl do toho vložit vlastní čas (kdybych to uměl) tak ho musím zaplatit někomu kdo to umí - hotovka.

Jsou ale různá DYI řešení. Tady nějakej šikula propojil KONTROL X1...
https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/164500-diy-working-mcp-for-30-50€-with-a-midi-controller/

Mě se to jako nevyužitelná blbost nezdá no... dá se vyjít s klávesnicí slušně, ale nikde jsem nenašel nic, co by mělo prostě pár volitelných knobů. A těch je na avionice spousta... com, nav, hdg, crs, no prostě hromada.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 14:06
OndraT
Něco podobného je i pro X-touch mini od Behringeru https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/57025-xmini2vjoypy/
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 14:55
JM   
Me ten tvuj prispevek privedl na opacnou myslenku... Jesli by nesly vyuzit cvakatka a hejblatka k simu i na nejakou jinou , normalni, praci
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 13:03
JirkaK
Koukni: https://www.youtube.com/watch?v=hxZQZZ4mHTM

Je to běžně dostupná klávesnice Logitech Craft. Kolečkem můžeš ovládat některé základní systémové funkce a pak hlavně programy od Adobe, popřípadě MS Office prostým točením a ťukáním na kolečko..

Nahraď kolečko třeba trim wheelem od Saiteku a nějaké tlačítko na beranech nebo kdekoli a můžeš to používat stejně. Jen potřebuješ ten SW které povely zařízení přeloží na systémový povel či povel konkrétní aplikace. U toho logitechu si nejsem jistý zda je to formou třeba pluginu do Adobe či Office nebo je to jen logitech apka, která volá interface aplikace/systému
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 11:00
Luděk Ch.
Kristova noho, tak nechci mluvit za Jirku, ale jsem si více než jistý, že to je prostě sranda. Ten jeho odhad je zcela realistický a to jestli se to případně někomu náhodou vyplatí, to už si musí každý spočítat podle svých možností sám Nepochybně se tady najdou lidé, pro které by to takový problém nebyl, ale spíš to považuji fajn legraci
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 19:53
me2d
Nikdo a o to prave slo. Ale rozumny clovek by napsal jenom ze se to nevyplati a ne proc... Vlaznou vodu chlapci...
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 12:55
JirkaK
Nejvtipnější je, že 4 odstavce mého příspěvku jsou přesně o tom co píšeš a pak je dovětek, že když to bude dělat firma, bude to stát ranec, tzn má to nakopnout tazatele že je to absurdní představa pro jednotlivce a všichni najednou tenhle dovětek berou jako klíčové sdělení toho příspěvku.

Tak jak tak vyzkoušej oslovit renovovanou firmu s takovým požadavkem, počítám že nabídku s méně jak 6 ciframi nedostaneš. Tudíž si nemyslím že jsem nějak zásadně mimo.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 12:50
JirkaK
Počítám s cenou na trhu a ano možná jsem to zdvojnásobil. Nějaký Cčkař bude v taxe 10-15 tisíc/MD bez daně, například taxa za mě, a to nejsem člověk co programuje systémové věci ale pracuje s databázema je cca 11-14 tisíc za MD v závislosti na objemu objednávky. Nezdá se mi, že by na to komerční firma dala odhad třeba jen týden.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 10:58
Luděk Ch.
Tady asi někdo nerozumí legraci a ironii
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 12:47
JirkaK
Jasně že je to nedostupné a o to mi šlo, ukázat absurditu toho požadavku. Pokud sám nejsem programátor a nemám dokumentaci, tak si něco takového stěží udělám a dost pochybuji o tom že se tím schopný programátor bude zabývat zadarmo. Pokud to vermomocí potřebuju, najmu si firmu/profesionála.

Běžná cena kvalitního programátora je typicky 10-15 tisíc/den (8h) bez DPH, ale on v tom bude hrát roli i nějaký analytik/architekt, jen prostudovat technickou dokumentaci může být na několik dní, často to jsou stovky stran, pak vymyslet ideální řešení a pak to naprogramovat, no a nakonec to taky potřebuješ pořádně otestovat. Možná jsem to trošku navýšil protože systémové věci neprogramuju, ale věřím že jen vůl by na to dal odhad menší než 10-20 dní a od toho se odvíjí ta cena.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 16:28
Fabo™   
Proc by to melo byt jasne, a absurdni pozadavek?

Vi cert jak to funguje, muze to byt neco kompletne custom, muze to byt obycejne HID zarizeni "zabaleno" do nejakeho "standardu" ovladani ktere umi cist treba Adobe aplikace. To by pak stacila uplne utilitka ktera veme vstup do "Adobe" sveta a prevede ho treba na obycejny Windowsi joystick.

A takova utilitka muze klidne viset nekde na githubu, kde to napsal nejaky fotografuv synek co si hraje na vlackosimy a studuje pocitace treba jako seminarku.

Treba pro Loupedeck CT (drazsi, s displejem atd) nekdo presne to udelal... proste chteli pouzit ten kus hw s jejich softem na linuxu tak udelali OS knihovnu ktera s tim kusem zeleza komunikuje.
A protoze je opensource, nebylo by nic extremne sloziteho vzit to a napojit to treba na MMJoy...
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 19:02
JirkaK
Protože to co mi tady popisuješ jsem zmínil už ve své první reakci která pro připomenutí začíná slovy:

"To záleží jak je k tomu udělaný driver nebo plugin/podpora v SW. Předpokládám že to není standardní HID zařízení, ale něco hodně specifického, tzn pro systém to není dostupné jako osy, tlačítka, přepínače....."

Příkladem je například multi či radio panel od Saiteku nebo jejich Instrument panely. To nejsou standardní zařízení a je třeba SW který ví jak to s tím zařízením komunikovat a zároveň jak předávat/přebírat data z programu co to využívá, například letecký simulátor.

Také jsem nikdy nevyloučil možnost že by to někdo někdy přesně podle potřeb tazatele neudělal. Předpokládám ale že by se neptal v diskuzi, ale to hotové řešení stáhl/koupil a používal a maximálně se pochlubil. Tudíž to někdo musí udělat. Třeba najde někoho kdo to udělá zadarmo nebo za pár šupů, pokud ale požádá někoho kdo se vývojem SW na zakázku řídí, bude to stát ranec.

 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 22:02
Fabo™   
Také jsem nikdy nevyloučil možnost že by to někdo někdy přesně podle potřeb tazatele neudělal. Předpokládám ale že by se neptal v diskuzi, ale to hotové řešení stáhl/koupil a používal a maximálně se pochlubil.

vis, mozna ti to bude znit absurdne, ale ne kazdy vsechno zna. Tak se holt zeptal, vis, nekdy se stava, ze dotaz uvidi lidi co umi i poradit a ne jen blabolit.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 12:22
MzM   
Nebo set to něco otevře, zjistí, že je to jen hromada enkodérů, pro hraní se odpojí konektor z origo elektroniky, napojí na nějaké to arduino, chvíli si pohraje v arduino IDE a má z toho požadovaný HID.

Od odšroubování a zjištění, který drátek znamená co, už je to jen taková "arduino" kopáčská práce.

Bez ceny investovaného vlastního času by asi úprava vyšla na pár stovek.

Pak, dokážu si představit, že v momentě, kdy na tu věc už drivery existují, se bude dát přes nějaký ten "rozlízátor" dllek zjistit rozhraní, které by se použilo pro další rozhraní, kterému by pak rozumně nějaký ten simulátor, případně by se zviditelnil jako klávesnice/joystick. Amatérovi tohle taky nějaký ten týden zabere.

Druhá věc je, že rozložení tohoto zařízení je super na úpravu fotek/videa, s ovládáním avioniky to už bude horší.

 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   15. 4. 2020 / 12:59
Jetson
Ta druhá věc, to je asi to podstatné. Proboha proč se s tímhle trápit v simu, když to má přínos nula a každý kdo by do toho šel by měl možnost lepšího a levnějšího řešení s pár vypínačeme, potíkama a arduinem a spol.
P.S. A ač nejsem Jiříkovo fanda, v tomhle to trefil.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 13:12
JirkaK
Potíky a Arduino. Když bys to hodil mě před stůl, tak na to koukám a netuším co s tím. Vezmu dokumentaci a načtu, klidně k tomu naprogramuju i nějaký driver či obslužnou utilitku, ale vše se budu muset učit. A jestli si hrát s Arduinem nebo hotovou, dokumentovanou věcí vyjde na stejno.

Naposledy, kdy jsem pracoval na projektu, kde se řešilo připojování zařízení třetích stran, jednalo se o zdravotnický SW pro laboratoře. Výrobce dodá přístroj na rozbory krve apod. Laboratoř samozřejmě chce aby ten přístroj bral a cpal data do jejich informačního systému. I když ten přístroj má dokumentaci komunikačního protokolu, firmy co ten informační systém dělají berou i statisíce za to že takovou featuru implementují pokud už přístroj nepodporují. Je to zakázkový vývoj SW.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 16:34
Fabo™   
Jaka skoda, ze lidi co tohle umeji to nikdy jen tak neudelaji...


kdyby tak nekdo naprogramoval treba... software ktery to Ardujino joy driverem nacpe.

Jaky svet by to byl!
Nekdo sikovny by mohl treba udelat mechaniku na... co ja vim... supr bytelne pedaly, a ty by mohl prodavat za dobrou cenu...
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   17. 4. 2020 / 12:17
MzM   
MMJoy2 ale přesně toto dělá! Tedy do Arduina nacpe Joystick, který si můžeš HODNĚ přizpůsobit. A jestli máš Happyho pedály (ne úplně první verze), tak už máš tuto funkcionalitu pod stolem.
(https://github.com/MMjoy/mmjoy_en)

Byl by to - je to svět opensoftware. Je to třeba téměř celý svět linuxu a poslední dobou mnou oblíbený svět OpenTX.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   17. 4. 2020 / 16:03
Fabo™   
... no... dyt o tom prave mluvim
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   19. 4. 2020 / 07:30
MzM   
Nemať mě. Na nás debily nemůžeš používat nadsázku a ironii. Jsme pak zmatení a máme tendenci "machrovat", že něco takového přece známe.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   19. 4. 2020 / 15:11
Fabo™   
jako Debil si takovy preslap zcela jiste mohu dovolit
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   16. 4. 2020 / 13:07
JirkaK
Přesně, a kolik času tohle hraní vezme času? Navíc se pak podepíšeš pod to že to funguje přesně jak si představuje zadavatel, a ten to může připojit k lecjakému počítači a verzi OS, dáváš na to záruku, dáváš na to support, v extrému máš i pokuty pokud včas problém nevyřešíš. Při cenách IT odborníků jsou to snadno stotisíce.
 

Další USB nastavitelné zařízení - LOUPEDECK   13. 4. 2020 / 19:11
mano
v xplane ho vidis medzi joystikom ? pripadne ako klavesnicu ? ze ked pridavas klavesove skratky a stlacis na tomto pridavnom paneli, nezoberie to xplane ?
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ