FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Budoucnost ČSA Jeden příspěvek | Celý strom
Budoucnost ČSA   15. 4. 2020 / 15:52
Willhelm   
Smutné:
https://www.respekt.cz/komentare/ceskym-aeroliniim-zvoni-vyhodny-umiracek?
Ale čekal jsem podobný pláč už před týdnem.
 

Budoucnost ČSA   15. 4. 2020 / 17:43
Pips   
Mně už to smutné nepřijde. Já jsem z toho spíš už nasranej. Zachránit tradiční firmu a značku měli, když to ještě mělo nějaký význam. ČSA bylo jméno spojené s kvalitou a nějakým způsobem vydobytými exkluzivními leteckými spoji. Teď už to dávno nemá moc co nabídnout. A pokud se to nepovedlo vzkřísit doteď, tak přechodem k nejhoršímu možnému hospodáři - stát, se to nepovede tuplem. Takže přispívat z daní na krachující aerolinku, zrovna v týhle době, to by mě sere fakt už jen ta představa.
 

Budoucnost ČSA   16. 4. 2020 / 08:02
Toomitsch
Včera jsem poslouchal odpoledne radiožurnál a tam mluvil (musím říct celkem rozumně) nějaká prezident asociace cestovního ruchu, nebo něco takového...
A mimojiné se ho ptali, co si myslí o tom, že by stát mohl koupit ČSA. Krásně to vystihl, že stát by měl vstupovat do strategických firem, které jsou ohroženy bankrotem. Že kdyby například krachovala Škoda auto, tak by bylo fajn, kdyby do ní stát nějak vstoupil a zachránil ji (logicky, že, na ŠA je navázáno spousta dalších firem a průmyslu). Ale že do ČSA, které jsou v podstatě firmou na charterové lety není důvod vstupovat. A ani zahraniční model, kde stát koupil "národní" aerolinky, dosadil tam vrcholové manažery a připravil firmu k prodeji u nás nemůže fungovat, protože prostě takové odborníky nemáme...

A když vidím, jak se tu kupují roušky, tak mu nelze jen než dát za pravdu...
 

Budoucnost ČSA   16. 4. 2020 / 08:25
Willhelm   
Já s Tebou i Pipsem naprosto souhlasím. Už teď mě jako daňového poplatníka bolí kapsa, když vidím jaký účet se bude muset za Koronaizolaci zaplatit a ČSA od dob Tvrdíka jsou dávno za bodem kdy se dalo něco dělat. Takže ne žádný sentiment, raději ať to padne na hubu - největší cenu má dnes možná už jen to OK. Nicméně je mi líto jaký sešup z Pozice na vrcholu u ČSA nastal - destinace, flotila, kvalita servisu na palubě.

Mimochodem volal mi včera kamarád z Anglie co je momentálně "uvězněň a izolován" ve Francii - zavedl jsem řeč na to, že takový prodloužený neplánovaný pobyt asi musí být finančně dost náročný a on mi povídá: "No máš pravdu, ale co to je proti takové Lufthanse - ta na koronavirových opatřeních prodělává milion EUR každou hodinu."
 

Budoucnost ČSA   16. 4. 2020 / 09:11
OndraT
Na bolavou kapsu sere pes, hlavně, ať jsme všichni zdraví. Mě zas bolej pěsti, co se mi svíraj, když vidím venku debily bez roušek, hlavně teď se jich vyrojilo, každej je najednou sportovec a jde si zaběhat nebo na kolo a lup, bez roušky a ostatní mi polibte prdel.
 

Budoucnost ČSA   16. 4. 2020 / 13:58
xWing   
Ja Ti dobre rozumiem, ale skusil si niekedy 30km a udychat to cez rusko ?
Infarkt som mal na krajicku.
 

Budoucnost ČSA   17. 4. 2020 / 12:24
MzM   
... na druhou stranu, pokud člověk není zrovna nakažený, tak roušky jsou poměrně k ničemu...
U nemocného nerozšíří kapénky, které se stejně moc daleko nedostanou a pokud si nějaký bacil letí jen tak, tak roušky, které by jeho proniknutí do organismu zabránili nejsou.

Já to beru jako cvičení na horší věci. A jak sleduju moc nefunguje. No nic, při nejhorším nebudeme první druh, který vyhyne.

Jinými slovy je to spíš test toho, jak jsou lidi ochotní poslouchat, než něco, co zabrání šíření infekce.
 

Budoucnost ČSA   18. 4. 2020 / 00:09
Atarian   
Presne tak. Od te doby co nemaj 62-ky a nedavaj knedlo-vepro-zelo s kulatejma br.knedlikama, jsou u me mrtvy!
 

Budoucnost ČSA   18. 4. 2020 / 09:48
Jennik   
Já se obávám, že momentálně se za stratetgickou národní aerolinku považují Smartwings s 49% čínským podílem a majitelem, co chodí na svatbu Hrabišovi a nedávno mu otevřeli hobbymarkety. Nejsem zastánce konspiračních teorií, ale u nás už ta gun smoukuje tolik, že není vidět na špičku nosu...
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ