FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 5. 5. 2024, svátek má Klaudie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE Jeden příspěvek | Celý strom
Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   26. 4. 2020 / 17:04
Jirasek
Malý dotaz. Minule jsem vyladil přiřazení kláves k FSX, a tento soubor jsem si zálohoval. Je v c:\Users\**\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\Controls\Standard.XML a po nové instalaci jsem základní soubor přepsal mým zálohovaným a vyladěným. Ani po opakovaném restartu tam minulé přiřazené funkce nejsou a tak FSX-SE používá svoje původní přiřazení. Mám dojem, že jsem dříve přepsal základní soubor po instalaci mým uloženým a namapovaná klávesnice šlapala. Nyní můj zálohovaný soubor Standard.XML překopíruji a funkce mnou dodělané nejsou. Věděl by někdo, co ještě přepsat aby minulá namapovaná klávesnice fungovala po pouhém přepsání souboru? Samozřejmě mohu namapovat znova, ale trápí mě, že to neumím pouze dosadit a přepsat.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   30. 4. 2020 / 10:04
JirkaK
A má data určitě v té složce? Pokud si to z nějakého důvodu myslelo že tam bylo FSX nainstalované tak tam bude FSX-SE složka bych řekl.

nicméně, je tak těžké zmíčknout tlačítko Windows a napsat Standard.XML?

Někdy je dobré používat základní funkce operačního systému. Jak mohou lidi fungovat bez vyhledávání, to fakt všechno hledáte koukáním do složek?
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   30. 4. 2020 / 10:33
xWing   
Cez tlacitko Windows sa da hladat iba v zlozkach, ktore su indexovane.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   30. 4. 2020 / 11:12
Willhelm   
Dobrá poznámka, protože já např. indexaci vypínám. Zpomaluje mi to kompjůtr neskutečně a vyhledávání přes Total commander nemá chybu.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   30. 4. 2020 / 13:06
xWing   
No, spomalit Ti to moze disk, ked prave indexuje, ale indexacia nejde nonstop, takze az tak tragicke to nemoze byt.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   1. 5. 2020 / 08:36
Jirasek
Máš pravdu, TCom je nedostižný. Třeba na dvou monitorech můžeš mít 4 okna, tedy 4 disky (2x TCom) a tahat soubory sem a tam. A zkusil jsi Hromadné přejmenování a Odjmenování? To je věc. Třeba při přiřazování čísel hudebním souborům a tím jim dát pořadí v přehrávání.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   5. 5. 2020 / 12:08
JirkaK
A zkusil sis najít třeba rock muziku z 80 let? Nebo všechny skladby obsahující nějaké slov v názvu, nebo skladby konkrétního interpreta které se objevily na soundtracích?

když chci najít fakturu od určitého dodavatele, nebo z určitého termínu, tak se to asi taky v TC hledá skvěle že? A co třeba maily? Hledáš v mailu? Já ano, jak to dělá TC?

Ano ma brute force přesouvání, kopírování, přejmenovávání je TC fajn, ale kvalitní vyhledávní je o něčem jiném.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   5. 5. 2020 / 12:05
JirkaK
TC je fajn, ale vyhledávání má velice specifické. Když chci najít rockovou muziku z 80 let, jak to v TC uděláš? Nebo budeš chtít najít všechny faktury v počítači v různých typech dokumentů? Co třeba fotky nafocené s určitým expozičním časem a clonou? Jak ti TC prohledá emaily?

Tohle Windows search umí, indexuje metadata a dokonce i obsah dokumentů které TC umí prohledat jen textově, ale ty soubory jsou často binární, kde hledaný text nenajdeš.

Je pravda že indexuje jen to co mu dovolíš, ale třeba složku jako AppData a ProgramFiles jsem jednu dobu indexoval. Doma už nemám potřebu, ale třeba v práci to nastavené mám. Prvotní sestavení indexu zabere čas i na slušné mašině, ale jeho aktualizace už není problém. Běhá na pozadí a při zvýšené zátěži se pozastaví. Nový W10 update bude mít dokonce další optimalizace pro indexování a search.

Kde je indexovaní problém, jsou počítače které běží pořád na HDD. Ale tam je pak tragédie úplně všechno. Ale to je pro masochisty. Každý kloudný člověk koupí i do 10 let staré plečky SSD a bude to najednou jak z jiné dimenze.

Je to fakt návyková funkce. O obsahu už přestávám uvažovat jako o souborech. Nehledám soubor ale písničku, video, fakturu, fotku. Ono to už ani jinak moc nejde. Třeba muzika, u Spotify nemáš žádné soubory a písničky hrají, ano máš možnost udělat si offline cache ale kdo by do ní lezl, když máš UI kde si vše snadno najdeš buď podle obrázků nebo textů.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   5. 5. 2020 / 13:20
Willhelm   
Jako Jirko to už je jiný level. Já su strašná konzerva, takže muziku z 80 let najdu nejlépe tak, že v TC dám Ctrl+D a vyberu na třetím řádku "Music" a já tam snad nic jiného než rock 70-80 let nemám.

Firemní maily mám v Thunderbirdu a většinou vím, že potřebuji najít e-mail tak jej hledám z Thunderbirda.

Takže sice jsi mě skoro zlanařil to zkusit, ale ne. Mě teď čeká fakt největší výzva v přechodu mého desktopu z Win7 Pro na W10 Home.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   5. 5. 2020 / 15:27
JirkaK
Chápu. ono je to těžký, odprostit se od toho že pracuješ se soubory. U muziky mě to naučil před 15 lety iPod, vše podle tagů. To otevřelo neskutečné možnosti vyhledávání v celém, tehdy asi 80GB archivu MP3. Například bylo lehké hledat interpreta ve skladbách, které sám nevydal ale hostuje na nich.

Pokud mají tyhle věci vhodná metadata, tak se dá hledat fakt parádně. Ano stojí to nějaký výkon při indexaci, ale pokud se nedělá rebuild celého indexu, tak to není tragédie na současných mašinách člověk indexaci nepostřehne.

A W10... Já přešel asi 3 dny po vydání. Tehdy jsem strašně čekal na ikonu abych upgradoval a nic, lidi kolem nadávali, já se těšil. Musel jsem to udělat manuálně, jinak bych to měl hned první den. Dřív jsem chvíli používla koupené W8 ale bylyy tam problémy s FSX vs Saitek, tak jsem tam dal W7 (jelikož W8 nebyly OEM, tak de facto nelegálně), proto brzký upgrade.

Už na W8 jsem si zvykl na trošku jiný vzhled, takže W10 no problem. Sice jsem nějakou dobu bojoval kde najít jaké nastavení (a to dodnes) ale celkově W10 fungují jako Win. Navíc mi přijdou nezničitelné. Na WXP i W7 jsem se občas dostal do nějakých problémů a musel to složitě opravovat. Na W10 jsem žádný problém se stavem systému neměl. Za ty 4 roky nebo 5 let jak dlouho jsou venku systém běží jako by byl právě nainstalovaný a to se mu kompletně změnil HW.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   1. 5. 2020 / 08:32
Jirasek
Jirko, protože jsem toho dělal hodně, nepamatuji si již přesně co a jak. Nemysli si, že jsem se nedíval. mám dojem, že jsem soubor přidal a bylo to ta. Nyní to nejde. Ale popíši jakjsem to zjišťoval, a jinak se podívám ještě na to co mi radíš. Vyhledávání jsem použil.
Spustil jsem FSX-SE, počkal jsem několik minut v klidu, následně namapoval z důvodu šetření časem pouze jednu klávesu- Zpětný tah na na páku (v základu je to F2). Otevřej jsem TCom/ Příkazy/ Hledat/ Rozšířené a zde jsem zadal dotaz Hledat soubory NE STARŠÍ než 2 minuty. Vyjel mi ve změnách pouze Standard.XML. Žádný jiný soubor, který bych mohl dávat do souvislostí se změnou se nenašel. Změněným souborem jsem přepsal základní a po restartu to bylo zase bez mnou namapovaného, ale k souboru se nějaká data přičetla, soubor Standard.XML se navýšil, ale funkce Zpětný tah se neaktivoval.
Nezjistil jsem kde by se to mělo aktivovat.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   1. 5. 2020 / 08:46
Jirasek
Já vím, kde soubor je, psal jsem to v úvodu.

Nerozumím tomuto v Tvém textu::: nicméně, je tak těžké zmíčknout tlačítko Windows a napsat Standard.XML?
Někdy je dobré používat základní funkce operačního systému. Jak mohou lidi fungovat bez vyhledávání, to fakt všechno hledáte koukáním do složek?

Mohl bys mi vysvětlit jak to myslíš?
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   1. 5. 2020 / 08:50
xWing   
Myslel to tak, ze nevies pouzivat vyhladavanie priamo vo Windows, to je cele.
Ale uprimne, to vyhladavanie priamo vo Windows stoji za hovno.
Vivat Total Commander, pouzivam k velkej spokojenosti.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   1. 5. 2020 / 12:06
Jirasek
Dík za visvětlení. Vým to, ale raději bych to chtěl od něho. Ale stále nevým nic kde načte přesně FSX-SE mnou upravenou klávesnici.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   5. 5. 2020 / 12:10
JirkaK
Já už FSX nemám v počítači několik let, P3D taky nemám už tak cca rok. Musel bych lovit z paměti, a ta už mi nějako dobře neslouží, je spousta nových věcí co je třeba si zapamatovat a ty starý s věkem prostě odchází.
 

Kde je soubor klávesnice a beranů v FSX-SE   3. 5. 2020 / 16:23
Jirasek
Jak je to s tím uložení namapované klávesnice.
Soubor klávesnice je uložen v c:\Users\***\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\Controls\ Standard.XML. Soubor nelze dodávat kdykoliv. Níže popsaný postup je nutno dodržet.
Postup: Spustí se FSX-SE, navolí let, nejlépe ještě uloží (Flights Save).
Nastavení prvotního namapování po spuštění FSX-SE: H.lišta-Options/ Settings/ Controls/ Buttons-Keys/ vyhledat požadované-- např. Throttle (decrease quickly)=F2, označíme řádek Enter/ New Assigmenment, áááá- nyní pohneme něčím na Beranech nebo stiskneme vyvolenou klávesu/ OK, tato se přiřadí a pokračuje se na další a i dokonce i na další a i dokonce třeba i na další. Klávesnice je namapovaná.
Ukončíme FSX-SE. V TCOM již najdeme na pozici c:\Users\***\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\Controls\Standard v souboru Standard.XML změnu ve velikosti souboru oproti prvnímu spuštění. Toto nastavení bude fungovat stále, ale pouze do příští případné nové instalace FSX-SE nebo nákupu nového počítače.

Vložení uložené zálohované namapované klávesnice po nové instalaci FSX-SE. V TCom se podíváme do c:\Users\***\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\Controls a přepíšeme stávající soubor Standard.XML naší uloženou zálohou. Spustíme FSX-SE, zkusíme, zda namapované klávesy a Berany fungují jak jsme požadovali- (pokud ne, jdeme reklamovat počítač nebo koupíme jiný, který nás bude poslouchat na dobré slovo. Ne každý koupený počítač se chová k naší spokojenosti). Pokud tedy se podařilo, uzavřeme FSX-SE a program si konfiguraci uloží. Po dalším spuštění se již načítá namapovaná klávesnice a v TCom můžeme vidět, že se soubor zvětšil asi na 40 000 impulzů.
Malá poznámka: Opravdu to není reklama na TCom.
 

VWAC
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ