FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 2. 5. 2024, svátek má Zikmund Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Military airport / airfiled / air base / air force base Jeden příspěvek | Celý strom
Military airport / airfiled / air base / air force base   1. 5. 2020 / 13:09
Pilatus
Ahoj lidi, potřeboval bych od někoho znalého pomoc s vysvětlením, jaký je rozdíl mezi uvedenými pojmy známými v češtině pouze pod obecným názvem "vojenské letiště". Jde mi třeba o to, zda některé označení se používá pouze u některého vojenského letectva (např. AFB = USA + Velká Británie) atd. nebo pod čím mám hledat tato letiště v bývalé NDR / NSR nebo teď v Rusku. Když jsem zmínil bývalou NSR - záleží přitom na tom, zda to byla základna USAF nebo ne?
Díky za pomoc, Bob
 

Military airport / airfiled / air base / air force base   1. 5. 2020 / 13:20
OndraT
"airfield" podle mě nemá s vojenstvím nic společného a označují se takto malá letišťátka určená pro GA. Ve videích z reálu, kde je i komunikace s ATC úplně běžně můžeš slyšet piloty mluvit v jednu chvíli o "airport" a druhou chvíli o "airfield" a to jde o stejné letiště. Pak je ještě níž "airstrip", to jsou takové ty různé ranče a dráhy uprostřed ničeho apod.
 

Military airport / airfiled / air base / air force base   1. 5. 2020 / 14:34
Pilatus
Airfield jako označení pro GA znám, ze stejného důvodu jsem neuváděl ani airstrip, ty jsou typické pro odlehlé oblasti, např. Aljašku. Obě plochy navíc mívají většinou nezpevněné ranveje. Mě aktuálně zajímá označení pro vojenská letiště. "Air base" nebo "Air force base" by třeba mohlo platit jen tam, kde je stálé sídlo nějaké jednotky. Ale třeba se pletu a je to jinak.
 

Military airport / airfiled / air base / air force base   1. 5. 2020 / 17:09
Fabo™   
Airbase je obecne letecka zakladna. Air force base je konkretne zakladna vzdusnych sil.

Mas krajiny, kde muzes mit leteckou zakladnu nekoho jineho nez vzdusnych sil, treba armadni, nebo namorneho letectva. A pak mas zas krajiny, ktere nemaji vzdusne sily jako samostatnou "jednotku", proste jsou to letci ve strukture ozbrojenych sil.
Teoreticky muze byt i letecka zakladna civilni. treba Royal Flying Doctors Service oznacuji sve zakladny jako RFDS Air Base.
 

Military airport / airfiled / air base / air force base   1. 5. 2020 / 19:46
Pilatus
Měl jsem na mysli pouze vojenská letiště, max. ještě tak se smíšeným provozem. U nás typicky Náměšť n/O, bývalé Bechyně, Žatec, Čáslav, na Slovensku Kuchyňa nebo Sliač atd.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ