FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ? Jeden příspěvek | Celý strom
Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   14. 5. 2020 / 21:57
maverick60   
Ahojte. Na xEnviro prachy nemám ( narodili sa mi pred 2 týždňami dvojičky ). Tak rozmýšľam nad týmito dvoma produktami. Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience. Máte s tým niekto skúsenosti. Oplatí sa?
Ďakujem za akúkoľvek info.
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 10:00
JirkaK
Mám za to že xEnviro dělá něco trošku jiného., Je to mimo jiné weather engine a to ještě tak špatný, že nemá smysl ho kupovat. Však se nedá lítat s vlastním definovaným počasím pouze online. Chceš letět s xEnviro VFR v místě kde je zrovna hustá oblačnost, nebo fouká jak prase? Máš smolíka, letíš jinde nebo bez xEnvira.

Ty další jsou vizuální enhancery. Dnes bych nekupoval nic podobného. Pár datarefů a nějaký replacement textury mraků a víc neřeším. Výhodou je skvělý výkon, dá se to akceptovat, nic to nestojí.

Nové simulátory přicházejí s daleko zajímavějším pojetím počasí i celkového osvětlené scény. Dřív nebo později na to X-plane bude muset přistoupit taky. Do té doby si vystačím s tím replacemententem textur a datarefy. Platit za to už nebudu
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 10:11
maverick60   
Ja som si niečo o tom študoval.
xAmbience ponúka celkom zaujímavú vec. A to: podporu ročných textúr ( teda aspoň dúfam že som si to správne preložil ) a námrazu na lietadle. Teda vizuálne pokrytie lietadla snehom a námrazou. To ma oslovilo. Plus údaj, že na FPS to má mať minimálny dopad a krajšie textúry oblakov.

No samozrejme ortho to nedokáže pokryť.
V ďalšom článku som čítal ( http://tomscockpit.com/2019/01/15/hsts-xambience-review/ ), že Laminar sa bude zaoberať ročnými textúrami a dokonca aj pokrytím ortho textúr. Tak som zvedavý.
Zatiaľ asi len predsa počkám.
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 11:22
Willhelm   
Hele roční období už dnes v XP řeší spousta dalších (a free) pluginů. Já osobně používám SAM Seasons.
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 12:23
maverick60   
SAM Seasons mám v sime. Ak vývojári z Laminaru spravia to, že zimné textúry búdú prekrývať aj ortho to bude mazec.
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 15:57
OndraT
"vizuálne pokrytie lietadla snehom a námrazou"

XP je v tomhle hodně omezené, vývojáři to obvykle řeší buďto přes librain nebo přes nějaký vlastní třeba SASL bazmek, ale v obou případech to vyžaduje mít letadlo k tomu upravené (obvykle druhý objekt křídla, který je o malinko větší a je neviditelný, je na něm vidět jen textura mapovaná přes průhlednost, když je potřeba námraza).

Tak se mi moc nezdá, že by tohle xAmbience umělo "jen tak" na jakémkoliv letadle. Máš nějaký zdroj? Video? Protože jinak se na fórech toho napovídá strašně moc (např. naposled někdo zarputile tvrdil, že "někde viděl" RealTurb zprovozněný pro XPlane a když se na něj sesypali lidi, že to je hloupost a jstli má nějaký dzroj, tak už ten člověk nikdy nenapsal ).
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 17:56
maverick60   
Nasiel som to tu: https://store.x-plane.org/xAmbience_p_908.html

W.I.P. features:
Particle snow (1.1)
Particle rain (1.1)
AdvancedFlow (Cloud flow, fog flow and e.t.c)
3D puddles

tu: https://www.thresholdx.net/news/xamv11

a tu:

https://highskytech.com/xambience_pro.html
{ 3D Effects, We have our own effects like: Snow on aircrafts, 3D Snowfall, 3D Rainfall and more }.

Ale nie som si 100% istý či je to v tejto verzii ( https://store.x-plane.org/xAmbience_p_908.html ), alebo v takzvanej pripravovanej verzii xAmbience Pro. Čítal som už toľko článkov a toľko aj protichodných informácií, že už sám úplne neviem.


 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 18:11
OndraT
Tak snad to není další věc z východu, kde půlka věcí zůstane WIP. Navíc se může stát, že využití efektů bude podmíněno úpravou scenérky/letadla, jako je tomu třeba u xEnviro - to taky umí loužičky na letišti, ale musí tomu to letiště být uzpůsobeno.

Ty efekty na letadlech zní super.

Díky za info.
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 18:18
maverick60   
O tej úprave lietadiel som sa nikde nedočítal Ondro. Na obrázkoch je znázornená 737 asi verzia 800. Predpokladám že je to default XPL mašina.

Ale boh vie ako to nakoniec vývojári spravia.

 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 18:27
OndraT
Já mám pocit, že ani u xEnviro se nikde nedočteš, že letiště musí mít specifické textury. Dočteš se to až po koupi v manuálu, že je na to jedno krásné demo letiště (tuším UKBB či co to bylo za díru po granátu).

Pokud se pletu, budu jedině rád.
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   15. 5. 2020 / 19:20
Willhelm   
Bohužel obchodní praktiky některých vývojářů připomínají Obchodníky s deštěm.
xEnviro v tom nejsou sami, pokud se chcete pobavit, tak si projděte reakce nadšených zákazníků AirFoilLabs na KAWO. Obě tyto zkušenosti jsem si bohužel prošel sám, takže pešek...
Od KAWO aféry si před koupí obstarám vše u soudruhů v ruské zátoce a platební kartu tahám jen pokud se mi "demo" líbí. Ono to je euro k euru a na konci roku člověk zjistí, že nasypal 15 tisíc do věcí se kterými není spokojen, nefungují nebo mají jiné šméčka. Takový Rasmussen, ten by prodal i SSG B748 jako nej letadlo v XP, a člověk pak často po koupi sedí a kontroluje zda omylem nekoupil jiný produkt...
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   16. 5. 2020 / 11:28
JirkaK
Tak pokud si uvědomíš jak jde těchto efektů dosáhnout, tak pak musí být jasné že bez podpory v dalším addonu se prostě člověk neobejde a pak je to o tom, jak se dokáží vývojáři dohodnout mezi sebou a zda se vzájemně podpoří. Pro některé to může znamenat příliš práce navíc.

Proto je fajn, když tohle bude podporovat nativně simulátor a pak bude vůle autorů to implementovat větší protože ví že k tomu není potřeba žádného dalšího addonu, bude to fungovat všem.
 

Ultra Weather XP 2.5 alebo xAmbience ?   16. 5. 2020 / 11:25
JirkaK
Roční období v X-Plane neřeším, dokud na to nebude připravený samotný X-Plane. Jsou addony co nahradí default textury, ale pak máš scenérku třeba letiště které nepoužívá default a je uprostřed bíla zcela zelené apod. O orthu pak nemůžeš uvažovat. Stejně tak nemusí sedět autogen, pokud používáš třeba X-Europe které má vlastní knihovnu objektů.

Až bude sníh pomoci particles efektů, což teď snad nějak dělá xEnviro, tak to bude lepší, ale opět, počkal bych na oficiální podporu.

Navíc zima u nás a zima třeba v africe či jiných rovníkových zemích vypadá zcela jinak. Vůbec to pak neřeší další roční období. Na jaře u nás vše kvete a je plné barev, podzim také ale barevně zcela jiné. V létě barev ubývá, převažuje žlutá či hnědá podle toho co se pěstuje na polích a zda už je po žních nebo před. Tohle už snadno particles nevyřeší.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ