FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OOM u FSX:SE Jeden příspěvek | Celý strom
OOM u FSX:SE   5. 8. 2020 / 22:28
Luděk Ch.
Donedávna jsem jel na původním FSX a asi před týdnem jsem nainstaloval na nový počítač FSX:SE, který jsem doteď nepoužil, podařilo se mi nainstalovat i PMDG 737NG a svoji oblíbenou scenerii Skiathosu od 29Palms.de, což je kombinace, která mi na starém počítači s W7, i52500K, GTX960 4GB a 12GB RAM jela v původním FSX naprosto bez potíží. No a s překvapením jsem zjistil, že na novém počítači s R5 3600, RTX2070S 8GB a 32GB RAM mi vždy už na finále nebo při touchdown a nebo nejpozději při backtracku začne házet ve scenerii černé plochy a během pár sekund FSX spadne pro nedostatek paměti. To mě s 32GB docela překvapuje Vím, že u původního FSX se úniky paměti řešily nějakým nastavením cfg s pomocí nějaké utility na optimalizaci nastavení a měl jsem za to, že tuhle optimalizaci už Steam verze má zabudovanou. No zjevně asi nemá Netuší někdo, čím tomu zabránit? Mám pocit, že to byla snad jedna položka ve fsx.cfg, ale už si nevzpomenu, protože jsem se v tom nepotřeboval hrabat několik let, co jsem jel s tou původní instalací.
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 02:33
JirkaK
"To mě s 32GB docela překvapuje"

mě vůbec ne, FSX je 32bit aplikace, fakticky může adresovat max 4GB paměti, jakmile potřebuje víc, má smolíka letí na ústa.

Ne toto omezení paměti nezměníš žádným configem, jedině tak že 14 let stary SW přestaneš používat.

Žádnou "optimalizaci" cfg, který by pomohla paměťové náročnosti nemá, sice se SE chová k paměti o něco lépe než originál FSX, tak rozdíl je spíše kosmetický, nevyřešil to ani P3D.

Problém je že po tom chceš příliš, není problém FSX shodit za pár minut se správnými grafickými detaily. Uber detaily v nastavení grafiky, případně scenérie či jiné addony a mělo by to do jisté míry pomoc. Problém neodstraníš, ale oddálíš.
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 09:06
biblbrox   
Nevyřešil to ani P3D?
Já myslel, že P3D od určité verze je už regulérní 64bit. Nebo ne?
 

OOM u FSX:SE   9. 8. 2020 / 14:27
JirkaK
Ano od v4 je 64bit. Předchozí verze nne.

Nicméně 64bit neznamená že nemůže dojít paměť že, u X-Plane, se mi to u načítání s 32GB bez SWAP stávalo mnohokrát. Musel jsem zapnout swap jen kvůli X-Plane.
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 17:23
Luděk Ch.
S tím 32bit FWSX máš pravdu, to mě nenapadlo Ale pamatuju si, že ve FSX (původní bez steamu) jsem OOM zpočátku v kombinaci s PMDG 737NG zažíval často a vím jistě, že se to něčím podařilo odstranit. Ostatně na tom původním počítači mi to pořád normálně funguje a už několik let jsem tam OOM se stejným letadlem na stejné scenerii nezažil.
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 17:30
Willhelm   
Odstraňovalo se to tzv. 4GB patchem. Osobně si to pamatuji u FS2004, Oblivionu, Fallout NV, Skyrimu které na tento problém při delším běhu trpěly taky.
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 20:24
Luděk Ch.
Blbý je, že to už je minimálně 8 let, co jsem naposledy ten FSX instaloval a řešil to, takže už nehrozí, abych si vzpomněl jak
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 20:39
Willhelm   
Tak zkus tohle:
https://ntcore.com/?page_id=371

Zazálohovat někam originál exe a opatchovat ho touhle utilitou jako administrátor.
Pokud máš SE tak při kontrole souborů ti ho steam ale přepíše na "originál".
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 20:53
Luděk Ch.
OK, díky, vykouším.
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 07:42
xWing   
Ako mas nastaveny pagefile ?
Alebo uz vydrz 12 dni a pride Tvoje vysnivane MSFS20
 

OOM u FSX:SE   6. 8. 2020 / 17:24
Luděk Ch.
Vydržím Ale zatím bych si v klidu poletoval s FSX, překvapuje mě, že na novém počítači s tím je problém, když na starém ne.
 

OOM u FSX:SE   9. 8. 2020 / 14:29
JirkaK
Něco se evidentně liší na starém a na novém A přesně ten rozdíl způsobuje problém
 

OOM u FSX:SE   9. 8. 2020 / 22:17
Luděk Ch.
Je mi to jasné. A ten rozdíl je FSX vs. FSX:SE Akorát bych čekal, že to bude naopak, měl jsem za to, že Steam verze prošla určitým vyladěním, aby se odstranily právě tyto celkem typické potíže. No nepodařilo se )
 

OOM u FSX:SE   10. 8. 2020 / 10:16
JirkaK
Microsoft to nevyvíjí a Dovatail Games kteří to na Steamu prodávají jsou jen distributor a upravili to pro Steam distribuci, upravili MP aby běžel proti serverům steamu a aby člověk nemusel dělat žádné manuální zásahy aby to rozchodil na modernách systémech. Změnily se některé default hodnoty nastavení. Prostě aby to šlo out of box bez nutnosti něco řešit manuálně, plus opravili pár bugů byť jeden z nejzásadnějších, a sice pokles FPS s viditelným kurzorem zůstal i když se toé snažili vylepšit. Jinak je to netknuté co do funkcí, tak do obsahu.

Tady je video FSX a FSX:SE side by side ve stresstestu na paměť,FSX padlo, FSX:SE na hraně ustálo, ale varování z FSUIPC se tam při finále hrozivě ozývá.
https://www.youtube.com/watch?v=OUxjBd4xz58

FSX:SE je jednoznačně lepší verze, která má poladěné některé problémy a i diky nějakým těm změnám v default cfg hodnotách je odolnější na VAS.

Bohužel memory management je bídný, neuvolňuje paměť dostatečně, takže čím déle letíš, a čím víc scenérek se načítá, tím rychleji dojde k pádu na OOM. A tohle nevyřešil ani P3D i když se v LM o to hodně snažili, výrazně zlepšili uvolňování paměti ve v3, proti v2 držel daleko více, ale ve finále padal dost často, ale to je také tím že tomu P3D lidi nakládají víc než FSX.

Jinak pokud ten simulátor běží v defaultu bez addonů, což jistě poběží, je vše v naprostém pořádku. Prostě ty programy nebyly stavěné na addony, které tomu dnes lidi cpou.
 

OOM u FSX:SE   10. 8. 2020 / 15:36
realfeel
U mňa to zase bol podstatný rozdiel. Po rokoch trápenia s FSX, kde som zažíval CTD takmer pri každom lete, bol FSX:SE obrovský skok k lepšiemu. Žiadne nastavovanie v konfig súboroch. Mám spústu addonov, hlavne letísk, lietam hlavne PMDG 737NGX a Majestic Dash8Q400 a nespomínam si na žiadny pád aplikácie už hádam roky! Ale je pravda, že nejdem ani zďaleka na plné graf. detaily. Takisto nepoužívam žiadny traffic addon, keďže lietam výlučne IVAO.
Oproti FSX:SE je u mňa XPLANE 11 podstatne nestabilnejší . Ale tam zasa mám veľmi málo odlietané a asi ho nemám poriadne vyladený.
 

OOM u FSX:SE   10. 8. 2020 / 17:55
Luděk Ch.
Já jsem přesně tohle očekával tady, nicméně s FSX jsem neměl sebemenší problém, ale mlhavě si pamatuji, že jsem tekrát po prvotní instalaci někdy před těmi osmi nebo buhví kolik lety + PMDG musel laborovat, dokud jsem tenkrát nenašel nějakou tu utilitku, která podle mého HW přepsala nějaké parametry ve fsx.cfg a od té doby mi FSX už nikdy nepadlo. To začalo až teď s verzí FSX:SE, do které jsem nainstaloval PMDG737NG (se všemi service packy) a scenerii Skiathosu. To samé, co mi ve starém FSX funguje bez problémů, tak ve FSX:SE padá. Ale to už je celkem jedno, na starém počítači si nechám původní FSX a na nový půjde za týden MSFS
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ