FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 3. 5. 2024, svátek má Alexej Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Kam zaletět v FSXX? Jeden příspěvek | Celý strom
Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 12:52
kmarciniszyn
Někde jsem pochytil (možná tady) tenhle web - https://flightloc.com/locations s místy, kam zaletět v FSXX. Nebylo by od věci zkusit se zamyslet třeba i nad podobným seznámkem pro ČR a okolí. POtkali jste něco zajímavého? Něco kam se vyplatí frknout jen tak na čumendu?
 

Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 13:11
franta123
Zkus třeba jeseníky, praděd ta AI zajímavě udělala , ty pozemní budovy odhadla správně , věž né. Škoda, že v MS kraji dost hodně už nesedí lesy které stačili za rok vyrubat.
Třeba takový výlet LKKR (Krnov) , LKSU(Šumperk) a třeba potom rovnou na mošnov...
Myslím, že je pro tu hru hodně dobrá vizitka , když lama jako já může letět VFR podle toho jak to zná z realu. Někdy je to zprasené samozřejmě , někde je víc lesů, ale jinak to celkem sedí tak jak to je out of box bez doplňků a to je bomba.
 

Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 13:41
JBr   
Vzhled u nás je poplatný tomu, jak moc jsme pro Bing důležitý trh (= vůbec). Za všechno mluví to, že třeba Havlíčkobrodsko má na Bingu (a samozřejmě v simulátoru) orto staré 7 let! Praha a okolí je na tom o něco líp, tam je orto cca z loňska.

Takže v ČR rozhodně neplatí, že si můžete prohlédnout v simu svůj dům -- jen pokud máte štěstí.
 

Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 13:52
JirkaK
Já ho kousek od Prahy našel, je to sice generecký, ale je snadno jsem se v tom zorientoval
 

Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 14:13
JBr   
To já taky, dokonce je tam i náznak bazénu na zahradě (taky jsem kousek od Prahy), ale na mém domovském aeroklubovém letišti (LKCT) chybí většina staveb, protože vznikly až po roce 2013 a ve městě u něj díky tomu taky chybí velké kusy výstavby a změn v uliční síti a silnicích (kruhové objezdy atp). Jako perlička, AI vyhodnotilo hromadu hnoje na poli vedle prahu dráhy jako domek...

Včera jsem si prolítával oblast v Xplane s zPhoto ortem a XEurope a porovnával s fotkami co jsem fotil při lítání a screeny z FSXX. FSXX se "pocitem" blíží reálu, celkovým vzhledem je to velmi podobné reálným fotkám. Ale když si porovnám reálné fotky "obsahově", tj. reálné budovy a budovy na screenech z FSXX, tak ty simulátorové budovy jsou prostě divné, nesedí vzhledově, na mnohých místech ani typově. XEurope z OSM dat je v tomhle ohledu daleko realističtější. Graficky ale samozřejmě FSXX vede o nejednu koňskou délku.
 

Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 14:20
JirkaK
Dobré na OSM je že jsem v čechách a tady je pokrytí OSM jedno z nejlepších vůbec, vyzkoušej něco mimo střední evropu, nejlépe na jiném světadíle a výsledky OSM dat budou jinde.
 

Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 14:24
JBr   
To nerozporuju Tam má zase ale Bing lepší data. Ale ono až se pořádně přijde na to co a jak, tak šikovné české ručičky určitě něco vymyslí, aby vylepšilo to co tam je teď...
 

Kam zaletět v FSXX?   24. 8. 2020 / 13:40
Willhelm   
Když vzpomenu na mé obvyklé výlety v XP11 s orthem, tak:

LKMT-Starý Jičín (zřícenina)-Štramberk (město a obří vápencový lom)-Kopřivnice (Areál Tatry a zkušební polygon)-Hukvaldy (zřícenina)-Frenštát(můstky)-Pustevny-Smrk-Lysá hora-Javorový-Třinec (areál železáren)-Karviná (OKD haldy a kaliště) - Dětmarovice (Elektrárna) - Bohumín (obří železniční uzel) - Ostrava-Vítkovice (průmyslový areál) - LKMT nebo LKFR

LKMT-Hladké Životice-Fulnek (zámek na kopci)-Vrchy-Hradec nad Moravicí-Krnov-Vrbno pod Pradědem-Praděd-Dlouhé stráně-LKSU/KLMK

LKKL-Křivoklát-údolím Berounky na Beroun-Koněprusy-Svatý Jan pod Skalou-Lomy Amerika-soutok Berounky s Vltavou-LKTC

LKTC-údolím Vltavy až do Hluboké nad Vltavou (cestou bezpočet kochacích míst a dost památek) - LKHS/LKCS

I když uznávám hezký vizuál FSXX, tak zatím furt preferuji Ortho v XP s XE a Leguánovými památkami.
Dostat komplet památky, sila, vysílače od Leguána, JM a dalších do FSXX, by default FSXX krajinu dost vylepšilo...
 

Kam zaletět v FSXX?   25. 8. 2020 / 10:50
Blackrat
Moje oblíbené real výlety - určitě budou hezké i v FSXX (na který já bohužel nemám počítač) :

Na západ

LKBE - Týnec n. Sázavou, pak po vodě k soutoku, Štěchovice, Slapy, otočka na sever - Cukrák, Karlštejn, okruh kolem LKBU přes lomy Amerika, Svatý jan p. Skalou, Beroun, Nižbor, Křivoklát, Točník, Žebrák a přes raketovou základnu Klodnajk v Brdech na Mníšek a přes Neveklov zpět do LKBE. Je to cca na hoďku a chvilku s Echem, s Cessnou to bude podobné.

Na sever:

LKBE, Konopiště, Jevany, Český Brod, Milovice, Stránovský viadukt a Zámek, Mšeno, Kokořín, Houska, Jestřebí, Mácháč, Bezděz, Ralsko, Ještěd, Frýdštejn, Malá Skála, Kozákov, Hrubá skála, Prachovské skály, Trosky, Kost, Komárovský Rybník, Drábské světničky, Zvířetice, Michalovice, pak nějak k Sázavě, např přes Kouřim, Český Šternberk a domů do LKBE. Trvá přes dvě hodiny při cca 180 km/hod ale je tam mraky památek a nádherná krajina.

Na Jih

LKBE - Miličín, Borotín, Tábor, Bechyně, Týn nad Vltavou (Temelín, bacha na prostor) , Veselí nad Lužnicí, Červená Lhota, Choustník, Šelmberk, Blaník, LKBE.

Dřív když se dalo lítat za rozumnou cenu i z LKLT, (což v simu jde ), jsem měl moc rád i let na sverozápad -
LKLT - Stará Boleslav, Mlékojedy, Neratovice, Mělník, Říp, Terezín, Lovoš, Košťálov, Házmburk, Raná, Dycky Most (prohlédnout rypadla v povrchových dolech - luxus), Milešovka, Ronov, Vlhošť, Mácháč, Bezděz a zpět.

https://blackrat.rajce.idnes.cz/2015-11-16-Letadlem_na_sever/
https://blackrat.rajce.idnes.cz/2014-11-15-Litani-Severozapad/
https://blackrat.rajce.idnes.cz/2014-09-08-Letadlem-na-zapad/
https://blackrat.rajce.idnes.cz/2014-07-27-Litani-Jih/
 

Kam zaletět v FSXX?   25. 8. 2020 / 11:27
Willhelm   
Tady je vidět, že zatímco v dobách FS98 až FSX jsme se v simu omezovali na lítání mezi scenerkami letišť, později díky vektorovým datům alespoň nad reálnou silniční a železniční sítí, tak XP11 (s Orthem a českými scenerkami a památkami) a FSXX (relativně z krabice) nabízejí objevování spousty zajímavých míst nad CZ/SK regionem.

Ještě dám do placu mé výlety z Frýdlantu:
LKFR-Frenštát-Valašské Meziříčí-Bystřice pod Hostýnem-Kroměříž-LKVY
LKFR-Ostravice (vodní nádrž Šance)-Dolný Hričov International Airport-Žilina-Strečno-Vrůtky-Ružomberok-Liptovská mara-tatranským údolím na LZTT nebo LZKS
Moc hezká je taky modifikace minulého letu z Vrůtek na Martin a údolím Fatry na Turčianské Teplice Žiar nad Hronom a LZSL
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ