FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 24. 5. 2024, svátek má Jana Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
ortofoto cr x-plane Jeden příspěvek | Celý strom
ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:02
Lukyn
pratele, diky situaci a zklamani z msfs2020 kdy jsem se cely rok tesil, abych nakonec byl zklamany jako snad ani u Diabla 3, jsem naopak byl mile prekvapen u xplane 11, ktere diky bete 11.50 na meme stroji slape jako hodinky, bych se rad zeptal - existuje nekde nejaka kvalitni ucelena ortofoto mapa CR nejlepe na torrentu? Nebo v praze u nekoho na hdd kde bych si mohl pretahnout na externi disk?
 

ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:08
gabel
ortho si můžeš udělat sám... celá ČR je tak jeden den. ortho4xp verze 1.30. a v kombinaci s xeurope (taky zdarma) máš prostředí a pokrytí o level jinde než MSFS. hlavně s ortho4xp můžeš stahovat podkady od google (bez mraků a různých fujtajblů jako bing)...
 

ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:14
spagros
já použil tohle nastavení a nemá to chybu https://www.youtube.com/watch?v=RYIkfmRKGxg
 

ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:17
gabel
souhlas, tohle nastavení používám taky.
 

ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:21
Lukyn
xeurope prave pouzivam a dal sem si tam LKHB co je tady ke stazeni plus hrad Lipnice a vsechno super sedi, jen ten podklad default xplane je spatnej. Najdu svuj dum, vesnice ma spravne rozmisteni, barakay plus minus sedi, parada. v msfs to bylo spatnyyy. Vesnice plna bytovek, ktere tam nejsou, mjsto benzinky tovarna, misto statku dvoupatrova tovarna a misto usedlosti o dvou bungalovech 4(!) patrovy panelak. A kvuli tomu se to muso stahovat nekde z netu pomoci AI dekuji nechci. Ja radsi offline. Ale zpet k veci. Ja bych ocenil, kdybych to mohl nekde stahnout nebo za uplatu prevzit. Nemam chut ani cas travit den nad vytvarenim, kdsz mam jen vecer chvilku na letani.
 

ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:35
Willhelm   
Pro mě na mé lince bylo časově náročné i to stažení z uloz.to - tvorba jednoho čtverce v ZL16 je pak cca kolem 15-20 minut, ZL17 okolo hodiny.
ZL17 má 165GB - z Prahy nejsem, ale když nebude zbytí a pošleš mi nějaké ukládací médium dostatečné kapacity tak ti to můžu nahrát a poslat zase zpět.
 

ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:55
Lukyn
no to by nebyl problem a bylo by to super!
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 00:15
JirkaK
Kde je ortho ČR nez mraků, s dobrými barvami, které navíc sednou barvám autogenu?

Já fakt nic takového za několik let nenašel.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 08:03
Willhelm   
Ona každá oblast má svá pro a proti.
Dříve byla v Ortho4XP volba Google nebo Bing a z toho Google vycházel lépe (Aktuálnější, méně mraků grafických artfaktů atd.) i když na můj osobní vkus trochu barevně vyblitý.
Dnes je možnost ještě v ARC (arcgisonline) - od včerejška mám už 5 dlaždic ZL17 a nevypadá to vůbec zle. Třeba moje "domovská" dlaždice +49+18 (Ostrava-Žilina) je skoro úplně bez grafických artefaktů a mraků nad Beskydy - což byl problém Google i Bing map.
Ale hned sousední "Přerovská" má nad Libavou občas nějaký výrazně bílý mráček.
Jenže ty jsem se naučil ručně retušovat, když jsem si dělal ortho pro Nepál.
Takže mezitím co ty si jednou dvakrát nezajdeš na večeři, abys ušetřil peníze na nějaký ten hotový produkt od ORBX, já si jednou dvakrát nezajdu na večeři, abych ušetřil nějaký čas, ve kterém si pak mohu ve Photoshopu retušovat dds s mraky.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 08:26
dvojan
Dle tvého doporučení zatím poletuji na ortem ZL17, které je na ulozto. Docela rád přispěji sponzorským darem na tvou večeři, když se s námi o výsledné nové orto podělíš.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 08:28
Lukyn
presne tak!
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 11:00
Willhelm   
To je zatím předčasné, Ostravská dlaždice byla v pohodě, Přerovská taky, ale teď se dostávám k Jihlavě a tam se mi to trochu komplikuje. Nevím i vzhledem k tomu co píše níže Milan zda volna ZL16 by nebyla lepší volbou ze vzhledu na fps a koneckonců i vzhledem k objemu retušovaných souborů.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 13:30
jazan
Já si je upravuju taky sám.Postahoval sem si BING mapy ZL 17 a problematické oblasti sem nahradil čtverci z CZ map.Jsou čtverce jako Jeseníky,kde jsou lepší CZ mapy ale Beskydy vypadají líp v BING.Ty CZ vypadají jako by tam chyběla žlutá barva a třeba Slovensko je nejlíp stáhnout z CZ.Nepoužívám žádný autogen a proto si šlechtím mapy.Jeseníky sem měl v 18ZL a teď sem si to omylem smazal,když sem si dělal místo na disku pro FS 2020.Moc mě to mrzí,protože polská strana je pod mraky a barvy jinde.Musel sem PL mapy po čtverečkách upravovat ve fotosh.Ale jak sleduju vaši konverzaci,tak asi ještě dlouho zůstanu u xpl11.Bing mapy zobrazují (vjemově) víc prostorově ale CZ jsou zaostřenější,lepší rozlišení.Teď jak dělám ten Prostějov,tam vyloženě pasují "žňové" CZ mapy.Bing byly zimní.Ta vysočina ,Jihlava,je nejlepší v CZ.Ale to je na dlouhou debatu.Problémová byla taky Praha-tu sem taky dělal ve fotoshopu v ZL18.Nevím proč byly čtverce moc tmavé.Bavil sem se půl roku,práce moc.Pro mě to má význam,jako pro vrtulníka,ale s autogenem bych to neřešil.ZL 16 (jakékoli)+Euro5.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 15:01
JirkaK
Ok, někdy ten ARC vyzkouším, získat třeba ortho takového norka jsem naprosto vzdal, buď spousta mraků nebo otřesná barevnost.

Retušovat ručně mi přijde jako pakárna a rozhodně bych to neviděl na jeden/dva večery. Bílý flek přes půlku textury nevysretušuješ, musíš to celé nakreslit
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 16:32
jazan
Zkus ještě USA_2,jsou hodně podobné ARC mapám a jsou tmavší.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 16:47
JirkaK
Na USA mám Forkboye, měl jsem jednu dobu všechny jeho balíky, něčím to prohání a barevně to je sladěnější, ale třeba Aljašku a Kanada mezi Washingtonem a Aljaškou je taky velká bída. Zrovna místa o které mi nejvíce jde na tom nejsou dobře nikde, to samé to Norsko

Když jsem pořídil GlobalEarth, tak jsem spoustu ortha zrušil, protože v lokacích kde lítám jednou za rok a to jako přelet třeba v rámci FSE, tak to ortho není nutné a vypadá to solidně. Teď jsem na FSE koupil nová letadla pro FSXX (XCub a Savage Cub) a všechno to bylo kolem Texasu, lítat s tím budu na severozápadě, takže teď mě čeká ferry a první leg co jsem odletěl, tak to byla strašná nuda, placka, samé pole, občas barák, občas křoví, furt to vypadalo stejně.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 16:59
Willhelm   
Z Forkboye jsem byl zklamaný - zkusil jsem New Hampsire, protože tam to znám osobně, ale moc mě to nenadchlo. Další oblasti jsem pak už neměl odvahu zkoušet.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 17:55
JirkaK
Tam jsem snad nikdy neletěl. Lítal jsem primárně západní pobřeží, chvíli trošku po pobřeží floriry a kolem New Yorku. Sice jsem to měl vše ale fakticky tam ani nebyl
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 18:17
jazan
Kdybys náhodou věděl o ortho Vancouvru a okolí (Whistler,Okanagan falls),dej prosím vědět.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 19:28
JirkaK
ORBX TE Washington už tak vysoko nejde a severněji už ortho nemám, stálo to za starou belu, když jsem to naposled dělal, ale tu už bude asi i nějaký rok
 

ortofoto cr x-plane   27. 8. 2020 / 21:28
Willhelm   
Ucelené a jako torrent ne, ale já používám toto:
https://uloz.to/hledej?q=zphotoxp
Pozor některé čtverce jsou tam 2x - jednou jako zip a jednou jako 7z (7z jsou na stahování menší)
Přikládám seznam všech dlaždic pro ČR na obrázku.

Jinak já si teď pomalu dělám svoje ZL17 z aktuálnějších ARC map pomocí Ortho4XP 1.30 po včerejším stěhování XP11 na nový 4TB SSD.
16339 B / 211 x 550 / Ortho_XP11_ZL17.jpg
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 08:50
Milan Lisner   
V Xplane pouzivam autogen X-europe:

https://simheaven.com/simdownloads/x-europe-5/

A s tim orto stazene odtud ( sedi to spolu celkem dobre ):

http://zonephoto.org/Cartes.php

To orto je ZL16. S pouzitim Decals na pridani zrnitosti textur pri pohledu v male vysce to nevypada spatne a jede to rychle a velikost je primerena.

Zkousel jsem i to ZL17, co bylo myslim na tom ulozto. To vypada v male vysce a primo pod tebou lip ale uz mi to snizovalo FPS. Tak zalezi, co mas za hardware a grafickou kartu.
 1x  

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 15:05
JirkaK
To snížená FPS... nebude to malou pamětí grafiky, propady fps přichází když se data textur nevejdou do grafiky a je třeba swapovat s RAM. Jde to poznat na vytížení bus inteface, lítá tam výrazně víc dat.

Víc než ortho mi ale ovlivňovalo využití dat nastavení world objects právě ve spojení s nějakým extra autogenem, snížení kvality textur neudělá takovou úsporu VRAM jako počet objektů. Což je bohužel věc, kterou redukovat nechci. Když se pak sníží kvalita textur, tak to celé vypadá hůř
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 16:56
Willhelm   
Problém Ortha je i Mesh. Ortho4XP přece v prvním kroku tvoří mesh na který pak mapuje textury. Větší ZL tak není náročnější jen na grafickou paměť, ale vytěžuje více u CPU protože musí počítat násobně více vertexů. Dostahoval jsem teď skoro celou ČR v ZL17 a rozhodl jsem se udělat ze stejného zdroje i ZL16 a zkusím si dopad na fps změřit. Třeba LKMT-LKTB stejné éro, stejná denní doba, stejné počasí - jednou default XP beze všech scenerek a pluginů, pak jen s orthem ZL16, pak jen s orthem ZL17 a nakonec ZL16 a ZL17 ale s pluginama X-Europe a scenerkama.
 

ortofoto cr x-plane   28. 8. 2020 / 17:50
JirkaK
To snad není takový rozdíl, však ten model terénu je triviální 3D model s pár trouhelníky ve srovnání se zbytkem. Ani se to nevylepšuje teselací. Zapni si to s minimem objektů s minimální kvalitou textur a posviští ti to v řádu stovek FPS (v závislosti na HW samozřejmě).

https://www.youtube.com/watch?v=d8B1LNrBpqc tady je tech demo Unreal Enginu 5, kolem 2 minuty mluví o práci s miliardou trianglů se kterými se pracuje a z toho je vykreslováno asi 20 milionů. Na 6 minutě máš sochu s 33 miliony trouhelníky, je to přímý export modelu, bez a o kousek dále ji na scéně replikují ve stovkách.

Sice je to prej na nové PS5, ale počítám že se k takovým počtům v simulátorech zdaleka neblížíme
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ