FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FS2020 a dál? Jeden příspěvek | Celý strom
FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 01:01
OndraT
Na různých fórech se objevila zajímavá čísla. Počet v jednu chvíli FS2020 létajících lidí na Steamu - z cca 65-70k v první dny po release bety je to dnes necelých 20k. Na Twitchi, oblíbené to herně-streamerské platformě dokonce na začátku 200k streamů, dnes pod 1k (i když to se mi zdá přehnaně málo, kdoví).

K tomu dokola čtu o celkové uřivatelské "přívětivosti" FS2020 obecně. Víc a víc simptáků z různých simů o FS2020 píše, že scenérie je na mnoha místech úchvatná. Pokud vám sim zrovna nepadá.

Uvidíme za pár měsíců, ale zatím mám pocit, že FS2020 by mohl naplnit nezamýšlenou roli konkurenta, který požene vývoj konkurenčních simů trochu víc kupředu (alespoň LR se tím u XP prsí, Austin dokonce prohlásil, že pro nás mají spoustu - podle něj famózních - novinek, ale chce počkat, až opadne "FS2020 hysterie a hype", protože v tuhle chvíli by dost pravděpodobně nějaká oznámení o budoucnosti XP mohla zapadnout).

U mě dobrý, jak by řekl klasik .
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 06:35
xWing   
Co dal ?
Cakame na nove grafiky RTX 30xx
X-Plane 12 si kupim, takze nech ho kludne vydaju
Ja som zberatel, aj FSX Steam verziu mam kupenu, ale nikdy som ju nemal zapnutu dlhsie ako 10 minut
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 07:24
OndraT
No možná ještě než se vůbec o nějakém XP12 začne mluvit někdo šikovný udělá plugin pro FS2020, který by se mohl krmit například přes UDP letovými daty z XP a tedy by sloužil jako "externí vizualizace" pro XP. Proč by ne . -a ani b to nemusela ani jedna stranat nechat zamáznout, protože by to znamenalo, že lidi, co mají XP si rádi přikoupí FS2020 a naopak. Takový win-win .
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 07:36
xWing   
Obavam sa, ze toto je vlhky sen a realne tomu neverim.
Inak, ja este aktivne lietam XPL11, momentalne slovensku Piston Tour na IVAO
FS2020 je pre mna stale len take rozptylenie pre zabavu, tam sa na IVAO este neodvazim, lebo nikdy neviem ake prekvapenie mozem od tych default lietajucich plechoviek ocakavat
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 07:46
OndraT
Já vím, "sen je sen, probudíš se a je den; sprav střechu, zatejká, podlahy nám žere houba" ... Ale tuším býval plugin na tohle pro FSX do Google Earth? Nebo možná i pro XP? Už si to nevybavuju. Pak to nejspíš asi, pochopitelně, Google zatrhnul, nevím.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 07:23
Tapi   
Já myslím, že ten rychlý pokles "hráčů" FS2020 byl očekáván. Kvůli grafice si to koupili všichni, ale většina po týdnu zjistila, že když se tam nedá nic "killnout", je to nuda a tak je to přestalo bavit

Důležité je, že to byl prodejní úspěch a vývojářům na účet určitě přibyla pořádná sumička. A to znamená, že budou finance na další rozvoj simu pro ty, které baví létat dlouhodobě. Za mne dobrý
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 07:26
OndraT
Souhlas, na tom něco je. Já zas budu rád, kdž takováhle zdravá konkurence postrčí LR k lepším výkonům, však to sám Austin řekl, že FS2020 vítá jako čerstvý vítr do plachet ve vývoji XP, protože v LR měli už moc dlouho pocit klidu .
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 07:29
xWing   
Nooo, az taky finacny prijem to nemusi byt, ked mozno polovica z toho boli len Xbox Pass za 1 Euro na mesiac a potom to utnu
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 07:43
Tapi   
To asi může být pravda. No uvidíme, zda se časem objeví nějaké statisky o počtu skutečně zakoupných licencí. Ale podle ohlasu bych i tak hádal, že byl "launch" pro vydavatele ziskový.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 10:17
Tragédie v JRD
to, že to měli lidi v rámci xbox passu za korunu nebo 100 euro, je vcelku irelevantní . pokud je hra součástí podobnýcbh paušálních nabídek, dostává distributor peníze paušálně - at uz podle odehraných minut, počtu nákupů, nebo jiného klíče. a je jedno, jestli to bylo v akci apod.

takže v tomto případě to zadotoval microsoft sám sobě, protože asobo byli jen vývojáři, ale distribuuje to microsoft (a vývojářům platí).
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 10:50
xWing   
No tak som to myslel, ze Microsoft z toho nemusi mat az taky okamzity zisk, ked si kazdy aktivoval xbox pass za to 1 Euro.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 10:18
Tragédie v JRD
asobo to jen vyvíjí, distributor je Microsoft, takže ten příjem je primárně microsoftu, který pak platí vývojové studio. vývojářské studio z toho má zcela nepochybně nějaký podíl, ale tím rozhodujícím faktorem pro budoucnost je rozhodnutí microsoftu, zda (a jak) bude vývoj pokračovat.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 08:05
lulinak
FS 2020 je z pohledu herni naplne totezt jako FSX, XP atd., tedy vlastne nic konkretniho, jen moznost litat si kam chci a cim chci.
Osobne bych to videl uz jako nevyhodu a spis i fail, naopak by tam meli zapracovat alespon denni mise, nabidky komercnich letu atd. aby clovek porad nevymyslel jestli to vubec zapnout a kam letet, ale mel vzdy nejake ukoly (i kdyz to bude to same, ale i vcetne rolovani po stojuankach, komunikace vysilackou, simulace priblizeni, IFR atd...)
Jinak MS 2020 nastavila jasnou latku jak musi tyto hry vypadat, protoze fotorealisticka grafika je neco co ho ted tahne, a konkurence se IMHO bez toho uz nebude chytat a to je dobre.
Za me s vyjimkou vyse uvedeneho MS 2020 splnil vse co jsem ocekaval, a v grafice to jeste prekonal a nenapada me co by MS 202x mel prinest vyrazne jineho, naopak by bylo fajn kdyby tenhle produkt dale alespon rok az dva ladili a postupne zapracovali kostely, vyskove budovy, kominy atd. tj. to co dnes k VFR realnosti stale vyrazne chybi.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 09:44
Willhelm   
Čekal jsem, že to tak nějak bude. Pro lidi co byli nalákáni pomocí hype je ten sim opravdu jen vylepšenou verzí Google Earth. Podíváš se na svůj dům, pár zajímávých míst co si vzpomeneš, zkušíš pár předpřipravených tutoriálů nebo misí a do týdne je tady nuda. Nedrží tě žádný příběh, žádná kampaň, žádná výzva. Proto mě zarazilo třeba hodnocení 10/10 na games.cz které těžce nechápu, protože jako simulátor to na desítku rozhodně nemá a jako hra by to u mě stěží obhajovalo 4/10 - právě kvůli absenci něčeho co mě u toho alespoň 40 hodin udrží jako většina velkých her.

Teprve teď se začne filtrovat skalní jádro, lidi kteří ví a umí si zábavu v simulátoru sami najít, připravit a užít.
- Minorita zůstane u FS2004/FSX - viz "náš" Oskar.
- Část lidí co nedávno utekla z FSX do XP11 kvůli lepšímu vizuálu a pak se vrátila na FS platformu se možná zase vrátí k XPL - kvůli strojovému parku a dalším subjektivním i objektivním výhodám XPL nad FSXX.
Mě osobně stačil alfa a beta zážitek, FSXX jsem zatím nekoupil, užívám si a dále si vylepšuji prostředí XPL.
- Technofetišisti, kterým jde spíše o vizuál než o simulaci systémů a reálného lítání, budou asi preferovat FSXX a čekat na 3rd party obsah, který určitě bude časem přibývat.
- Komunita plachtařů a mixérářů je zatím v očekávání zda FSXX bude možná jednou i pro ně. Slipy že se dočkají i oni už tu jsou.

Důležité pro FSXX teď bude jak to zhodnotí manažeři MS a nakolik tam uvidí šanci to ještě finančně vydojit - třeba modelem "Dovetail" (FS21, FS22, atd.) Tlak na udržení platformy MSFS ze strany ORBX, PMDG a dalších vývojářů určitě bude.

Klid ze strany LR osobně neberu tak, že by to kluci vzdali, ale přesně jak píšeš to vyjádření Austina - teď nemá cenu cokoliv kolem XPL řešit, protože všichni furt žijí šíleným hypem kolem FSXX.

XPL by si taky zasloužil nějaký restart - ani ne na straně LR, ale hlavně kolem org serveru - ti se nedávno z nějakého důvodu vyloženě distancovali už v hlavičce serveru od Austina a LR, nevím co k tomu vedlo, zda tlak LR nebo naopak něco ze strany Nikolase a jeho suity cenzorů. Myšlenka org store spojeného s úložným prostorem pro vývojáře free obsahu pro XPL a zároveň support fórem byla dobrá, ale v nějaký okamžik se to těžce zvrtlo. Obchod je neudržovaný, stále nabízí obsah nekategorizovaný podle verze simu (jednou se mi bohužel podařilo díky tomuhle a mé vlastní blbosti a zbrklosti koupit mixér nekompatibilní s XP11) nebo obsah autorů jenž se stáhli nebo umřeli a support je pouze a jen na komunitě. Ve free obsahu je šílený bordel a najdeme zde totální odpad vedle diamantů, ale to je problém i Steamworkshopu - Nexus má alespoň prostředky jak si ty diamanty označit a posléze vyfiltrovat. Admini místo aby se starali o pořádek v obchodě a trochu jej zpřehlednili a zlepšili, cenzorují support fóra spřátelených vývojářů, kde vytvářejí falešný pocit u potenciálních zákazníků že "tohle v podstatě nemá žádný vážný problém". Osobně bych se moc nedivil, že to byl právě LR kdo se chtěl od těchto praktik distancovat a donutil Nikolase k tomu prohlášení v logu orgu.

Kdyby LR zaměstnal pár lidí, dal prostor vývojářům a vyřešil prodej "LR approved" contentu třeba přímo z prostředí XPL, bylo by to super. Ale Austin je svůj a myslím naprosto realisticky, že k tomu nikdy nedojde. Nicméně tím jak se více a více vývojářů snaží odstřihnout od Nikolase a jeho org projektu, je jasné, že nejsem sám kdo vnímá přístup orgu jako problém.

Takže v podstatě teď tak nějak všichni nezávisle na preferované platformě budeme čekat jak se věci budou vyvíjet.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 10:16
xWing   
To myslis toto logo ?
Ale inak: "Moc dlouhe"
7072 B / 344 x 90 / org.JPG
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 12:01
Willhelm   
Ano myslím přesně tohle logo.
My grafomani si neumíme pomoct...

Jinak mě ještě napadla skvělá analogie FSXX a Spintires. To bylo v době vydání 1. grafickou revolucí 2. něčím neskutečným stran simulace pohybu terénních vozidel v měkkém terénu (dost relistickou a o mnoho poholdnější a čistější než zapadnout na vojenském cvičení někde na libavě se spojařskou V3S)

Spintires si našlo svou komunitu hardcore fanoušků, ale jako hra pro masy neuspělo právě díky chybějícímu "hernímu" prvku - něčemu co by dávalo všemu tomu težkému zdolávání terénu smysl. Já sám se tam vyřádil jen na dvou mapách s addonovými T813 a PV3S a na další mapy už neměl moc motivaci i když mě napadala spousta scénářů - jako kamenolomy, vojenské mise třeba s přesunem a maskováním štábních vozidel, nějaký "RPG" systém vylepšování a odemykání lepších vozidel atd. Někdy prostě hra zůstane jen ve fázi technologického dema...
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 12:19
xWing   
Jo, Spintires mam a este ho obcas hrajem.
Mam aj MudRunner a tesim sa na SnowRunner, ked bude nejaka prijatelnejsia cena.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 12:58
OK-EUU46   
Ja to mam naopak : mudrunner me nadchnul a snow runner bohuzel. Cekal jsem posun v realite, ale je to bohuzel arkada pro vetsi masy. Ppseudo pribeh to nezachranil a vylepsena grafika take ne.. To ue LR ceka se utisi jypo z Fs je blbost. Kdyz do toho lidi investuji cas a penize, tak uz u toho zustanou. Naopak kdyby ted prisli s tim, ze do dvou let maji to same s googl daty a jeste vylepsene o jine ficury, tak me to treba odradi od koupi jak fs, tak i Hw a pockal bych.. Takhle jdu naplno do Fs..
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 16:58
Luděk Ch.
Tak tohle platí o všech simech Je to jen zábava pro hardcore, masovka to nikdy nebude. I když samozřejmě ten prostor je k tomu opravdu velký, pokud by si někdo pohrál s misemi, tak věřím, že by si na tom mohla nějaká firma postavit solidní byznys. Nějaké balíčky misí za pár dolarů, na vývoj to nebude nic náročného, proč ne Spousta hardcorářů by se tím taky zabavila a přitáhlo by to i příležitostňáky, který potřebují cíl a akci. A to platí pro všechny tři hlavní simy.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 17:07
xWing   
Nejake misie sa predavali tusim aj pre FSX ?
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 19:16
Stew
Pár jich bylo přímo v FSX a za splnění a za nalítané hodiny naskakovaly "frčky".
Některé získat byla celkem fuška
30641 B / 352 x 550 / Rew_a.png
33976 B / 383 x 550 / Rew_b.png
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 21:08
JirkaK
Achievementy jsou i v novém FSXX. Ale je jich asi o něco méně.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:59
Gripen
Některé mise z FSX bych si i rád zopakoval v FSXX, už pro porovnání.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 17:08
JirkaK
Jen je nutná akcelerace času. S kamionama lidi jezdí přes celou evropu, ale mají to za 20 minut odjeté, nestráví s tím několik dní.

To je samo pro ten simulátor poměrně problém, najednou by musel chroustat násobky dat a uživatel by si to pořádně neužil.

Smysl mají nějaké ekonomické nastavby, mise v lokálním prostředí tak aby to nezabralo moc času. Na PC je běžné že jedna hra v nejhranějších titulech trvá 10-15-20 minut a pak člověk může dát pauzu nebo jít na další.

U mobilních her je pak často ten čas ještě kratší. Teď jsem hrával se synem Brawl Stars co je competitivní PvPčko, buď teamové nebo mini battle royale. Když je dobrý tým, některé herní módy jde vybrat za 20-30 sekund. Většina týmových módů je pak omezená na 2-3 minuty, když jednou zkusili do hry dát herní mód co trval 5-8 minut, tak to nikdo nehrál
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 15:13
Flanker184
Za sebe asi souhlas s tím co tu zaznělo... Já to koupil taky, s tím že se po letech vrátím k civilním sim, ale beru to teď spíš jako takové "demo"..
S výkonem problémy nemám, vypadá to úchvatně, hýbe se to, ale přesně, co dál...? Svůj barák mám zkontrolovaný, je tam , VFR v mých končinách super, místo Ještědu je moderní vysoká budova , pár míst jako Řím, Dolomity a tak jsem okoukl taky, nějaké ILS přiblížení na Ruzyň s A320 jsem dal taky... Ale dám tomu čas, až budou scenerky, kompletní letadla, vrtulníky a tak.
Jinak celkově jo, laťka je nasazená hodně vysoko, tak uvidíme jak to posune konkurenci
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 16:12
JirkaK
To je skvělý výsledek přece, leckterý AAA titul si může zdát o takovém initial peeku. To že první dny po launchi na to naběhne každý kdo na to čekal už rok se není čemu divit. Následně ten concurent players klesá.. tohle není specifikum FS

Tady máš příklad Division 1 nejprodávanější nový frachise Ubisoftu a nejen Ubisoftu, přes 350M dolarů tržeb v předprodejích, 113k první den, po 14 dnech sotva polovina, po měsíci třetina. Po pěti měsících
26077 B / 750 x 456 / div1.png
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 16:22
JirkaK
A tady je konkurence - X-Plane a FSX. U FSX není propad tak citelný, ale X-Plane přišel o třetinu, od 18. 8. čím to asi bude?
16444 B / 750 x 361 / div1.png
16666 B / 750 x 358 / fsx.png
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 22:47
OndraT
Ad propad u XP na Steamu - to vím úplně přesně, čím to je.

Je to odlivem různých youtuberů a jinde-streamerů. Přesně těch lidí, co překotně naskočili do XP s příchodem verze 11 díky novému vizuálu a jenž plní .org fórum moudrými dotazy typu "moje letadlo při startu táhne do strany, moje letadlo při finálním přiblížení spadlo po křídle, kde je chyba, podělaný XP" apod.

Jo, přesně tyhle lidi doufám konečně z XP komunity zmizeli přechodem na FS2020. Já s tím nemám nejmenší problém .
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 08:38
Luděk Ch.
Nemyslím si, že zrovna do XP kdy naskočilo nějaké významné množství uživatelů tohoto typu a pokud ano, tak to vzdali nejpozději pár dní, spíš hodin, po instalaci Nicméně každý takový kdo přeci jen z XP skočí do MSFS je vítaný, protože přinese nějaké peníze na vývoj a to je dobře. Hardcoráři by to sami nezaplatili
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 09:20
OndraT
No, ty si to nemyslíš, ale já na forum.x-plane.org chodím každý den a tenhle trend se tam opravdu dal velmi dobře pozorovat . Najednou byly všude tuny streamů halvně ze Zibo 737, ale ty lidi neměli ani zájem o základy létání a divili se, proč se letadlo natáčí do větru, proč spadne po křídle když mají malou rychlost atd. Ono už to pak i bylo ubíjející se snažit jim pomoct, protože to bylo pořád dokola.

Jinak samozřejmě souhlas, zaplatí to hráči a tihle streameři, což je ve výsledku asi i dobře, protože bychom zase neměli ten hnací motor pro další vývoj XP v podobě konkurenčního simu, v tomhle ohledu FS2020 opravdu vítám.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 09:37
Luděk Ch.
Jj, osobně jsem taky hodně zvědavý, s čím přijde XP12, má teď dobrou motivaci se do toho pustit.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 13:33
JirkaK
Neymslím si že X-Plane má motivaci. To že dost uživatelů X-Plane ubyde je jasná věc, však viz ten steam a propad o téměř třetinu. Zbytek zůstane, zůstane velká skupina - lidi používající Apple a drobek co používá Linux, u Win to zastoupení půjde dolů ale nezmizí. Pro X-Plane myslím není životně důležité jestli za 4 roky utrží o 2 miliony dolarů víc nebo méně, protože peníze stejně tečou z komerčních licencí a z mobilů.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 16:31
Luděk Ch.
Nemusí to být motivace finanční, ale věřím, že Austin bude chtít ukázat, že umí. Spíš taková soutěž prestiže.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 16:53
xWing   
Velkym lakadlom vo FS2020 je celosvetove orto a tie 3D data objektov v niektorych lokalitach.
Takze som zvedavy, cim che Austin toto prekonat.
Resp. cim chce nalakat streamerov, youtuberov, influencerov a inych ***erov
Hadam jedine lietadlami v kvalite ZIBO
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 17:48
JBr   
Je otázka, jestli chce Austin vůbec lákat influencery a jiné *ery...
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:22
xWing   
Tak podla niektorych je to udajne to hlavne meritko nakupov ;-D
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:24
JirkaK
Tak aspoň streameři co jsou v komunitě etablovaní a respektovaní mají tak z poloviny aspoň PPL, jeden se třeba pilotováním vlastní Citation živí.

naopak simulátory někteří začali s MSFS řešit, tipnul bych si že ACPL licence a pozice kapitána na Dash 8 by mohlo znamenat že o lítání aspoň něco tuší - https://www.youtube.com/c/Pilotemilie


Určitě každý člověk který bude dělat X-Plane odkaz je vítaný i když to asi není Austinův cíl
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 21:35
JBr   
Tak ono "donutit" streamery používat FS2020 Microsoftu tolik práce nedalo. Stačilo jim zaplatit letenky a hotel na prezentační akci...

Emilie znám, ale třeba takový FD2S sice lítá sranda streamy s FS2020, ale "vážné" lítání pořád streamuje v X-Plane se Zibem (a ano, i jemu zaplatili výlet do Seattle).
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 23:31
JirkaK
Je normální že pozveš lidi k prezentaci a logicky jim zhaplatíš dopravu a hotel za to že se obtěžují přijet.

Jenže právě tam bylo nemálo real world pilotů

 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:24
Luděk Ch.
Nevím jestli může překonat toto, to asi těžko. Ale může zapracovat na osvětlení a počasí, k tomu nepotřebuje žádnou obrovskou serverovou farmu, takže tam by se mohl blýsknout.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 13:26
JirkaK
A kolik lidí tam diskutuje? Na fora chodí možná procento uživatelů a typicky těch nespokojených nebo největších skalních fandů kteří tím žijí a potřebují kolem sebe další takové.
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 17:38
FSPilot   
Skvělý výsledek pro marketing. Z dlouhodobého hlediska to ale ukazuje jediné... "kvalitu produktu". Mám předstírat šok nebo udivení?
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 18:16
JirkaK
Naopak, žádné udivení je to normální jev. Na začátku jsou do toho všichni hrr. U single her dohrají leckndy za den/dva a jdou zase dál, u dlouhodobějších her je normální že ze začátku to lidi hrají hodně a po chvíli to omezí, nehrají denně 5-8 hodin, hrají ob den, či 2-3x do týdne a až se jim to ohraje ještě více tak to zapnou třeba jednou týdně na týdenní úkoly a ani to možná ne a vrátí se k tomu až s dalším obsahem.

Koukni na Horizon: Zero Down, ano na PS4 je to už stará hra ale na PC vyšla jen 9 dní před MSFS. Je to AAA titul...

První den měla peek přes 49 tisíc a to bylo taky naposled. Po 9. dni byla na 20 tisících a aktuální denní peeky přesahují jen 10 tisíc. A tohle rozhodně není singlovka na s pár hodinovou kampaní ale velké open world RPG na mnoho desítek hodin. Je to důkaz "kvality" produktu? Ne, je to běžné

Koukni na fenomén se jménem PUBG, dnes ho hrane 3-4 sta tisíc lidí, ale když to bylo čerstvé tak to hrálo přes 3 miliony lidí najednou a je to i rekord steamu, je PUBG neúspěšný titul že mu počet konkurečních hráčů klesl na osminu až desetinu? Naopak.

 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 18:53
Luděk Ch.
Ani ne, prostě to bylo marketováno velmi všeobecně, ale logicky, ti kteří nemají vztah k létání se brzy pokochají a odpadnou. Zůstanou zase jen ti hardcore. S kvalitou to nemá společného prakticky nic, protože těm nově přilákaným neletcům je opravdu naprosto ukradené, jak moc reálně to létá, nemají s čím srovnávat. Nicméně si můžeš být jistý, že ve finále zůstane uživatelů nesrovnatelně víc, než u všech ostatních simů dohromady, protože mezi těmi, co simulátor zkusilo poprvé a bylo jich obrovské množství, je i dost lidí, které to nakonec chytne Navíc na cestě je velký opravný patch, který vyřeší velkou část hlavních problémů a na cestě je i obrovská hromada add-onů, které teprve ukážou, jaké jsou reálné možnosti MSFS. Takže se ze zdánlivého "neúspěchu" raduješ hodně předčasně
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 19:42
xWing   
Myslite, ze novy FS2020 sa uz priblizil tomuto obrazku ?
Pamatate si to este ?
59318 B / 750 x 550 / fsx_preview.jpg
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 19:51
Tapi   
Jako by to bylo včera Ještě si pamatuju jak jsem byl natěšenej....
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 20:06
Stew
Jo, taky pamatuju. Mě se líbila ta fake voda, ta vypadala v té době dost drsně.
I když - v té době už podobnou vodu uměl třeba Silent Hunter
https://www.subsim.com/sh5/SH5_Subsim_3.jpg

 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 20:20
Tragédie v JRD
Jako by to bylo včera
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 20:31
Willhelm   
Jakpak by ne, jako by to bylo před týdnem. Taky si pamatuji ty bombastické videa. Ale mnohem více jak měl Tomino škrábnuté DVD a jak jsem mu dělal kopii svého a nejvíce to jak brzy jsem to odinstalovával a znova nahazoval FS2004 na které jsem fungoval až do XP11.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 08:17
Pips   
To už mi nedělej, už jsem stihl zapomenout a vůbec mi to nechybělo
 

FS2020 a dál?   8. 9. 2020 / 23:42
mirda   
Chtěl jsem Ti jen dát vědět, že do teď FS2020 nemám a ani neplánuju
Takže s těma číslama za sebe asi moc nepohnu
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 00:05
Willhelm   
Ha druhý rebel co jde proti proudu! Ale zase vem si to, že už jsme dva a kdybychom se přece jen rozhodli to koupit a sesynchronozvali to, tak dva nákupy v jeden den to už by statistikama zahýbalo solidně. Úplně vidím toho borce co sleduje prodeje jak by běžel za šéfem a řval by: "Šéfe, šéfe je tu druhá vlna!!!"
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 01:08
OndraT
Jste saláti. Já zašel v rebelii mnohem dál a i se sebeobětoval, trochu. Zaplatil jsem si na 1 měsíc přístup do Xbox PC Beta Pass. I jsem si kvůli tomu šel koupit nový M2 SSD disk. Radši ani nebudu psát, za kolik (rozhodně to bylo víc než několik po sobě jdoucích průměrných bakchanálií ). A pak, ten sladký moment, když MS produkt v MS aplikaci běžící na plně aktuálním MS systému nejde instalovat , protože vám tvrdí, že je potřeba admin (admin jsem, řešením jsem strávil 4,5 hodiny spolu s Google, jsem jedním z mnoha "šťastlivců", kdy každému pomohlo něco jiného nebo někomu taky vůbec nic a musel reinstalovat Win10, což se mi jaksi nechce už jen z podstaty toho, že je mám nové od loňského léta )

Takže nemám nic, ani FS2020, ani čas, ale mám parádní nový M2 NVMe disk a na ten půjde hromada nových ortho scenérek pro XP .

"Bacha druhá vlna", na to si musím vzpomenout, až/jestli se dostanu k replayi Assassins Creed Black Flag, což je defacto famózní arcade simulátor plenění britských i španělských lodí v Karibiku, tam taky řvou v bouřce "rogue wave!!!" .
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 05:45
OndraT
To mi teď připomnělo nějaký vtip nebo situaci z knížky, možná filmu? Firma hledá zaměstnance, pořádá výběrové řízení, přijde tam chlapík, oni ho zpovídají, zjišťují, že nic z toho, co psali v inzerátu neumí a tak se ho ptají, proč tam vlastně vůbec přišel.

A on na to "já jsem vám jen přišel říct, abyste se mnou nepočítali" .
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 07:34
Instructor
"já jsem vám jen přišel říct, abyste se mnou nepočítali"

Včera mi kurier doručil krabicovú verziu FS2020/Standard. Bohužiaľ DVD č.1 odmieta so mnou komunikovať, ...

V prípade, že niekto má na takýto problém riešenie - prosím o pomoc. Zaťiaľ aj ja sa budem riadiť horeuvedeným mottom.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 09:36
Vita Zenisek
Řešení tu někde psal JirkaK - zaregistruj si to na kdesik na Mrkvosoftim uctu a naisnstaluj pres síť.

Jen drobné upozornění - nemá to 2D panely!
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 12:20
Instructor
Flight Simulator dostane patch, ktorý opraví inštaláciu a ďalšie problémy
PC pridal saver 28.8.2020 o 11:55 pod hry
---------------------

Program obsahuje blokáciu užívateľských mien s použitou diakritikou. Tento problém by mal odstrániť pripravovaný patch.

PS: Vďaka za pomoc a nech Ti to ďalej úspešne lieta v reálu.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 13:24
JirkaK
Co přesně znamená že s tebou disk 1 nekomunikuje, jako že nejde načíst?

"Chybějící disk 1" se řešil u elektronické distribuce kde logicky žádný disk nemáš.

Bylo nutné při spouštění/instalaci být přihlášený k XBOX účtu. Předpokládám že ten požadavek je nutný i pro krabicovku, věřím že to bude někde malými písmeny na krabičce či nějakém manuálu napsané.

Takže, pokud ten disk 1 jde přečíst a pouštíš instalaci.. máš XBOX účet? jsi v době instalace přihlášený?

 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 13:43
Instructor
Co přesně znamená že s tebou disk 1 nekomunikuje, jako že nejde načíst?

---------

V prieskumníku sa načíta, ale "setup.exe" na dvojklik myšou, alebo na klávesu ENTER nereaguje. K počítaču som prizval aj IT experta, ktorý niekde zistil, že FS2020 blokuje užívateľské mená, ktoré obsahujú mäkčene. Vraj tento problém odstráni pripravovaný patch, ktorý by mal v krátkej dobe výjsť.

Ja som si zakúpil krabicovku, ktorá obsahuje 9 DVD. Už som jej vedľa XPL/8,9,10 našiel aj miesto v knihovničke.

Vďaka za ochotu pomôcť.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 13:57
xWing   
To ze vyjde patch Ti ale nepomoze, kym si ten FS2020 nenainstalujes, lebo patch sa aplikuje az z FS2020.
Ale ak ta DVD verzia obsahuje aj nejaky aktivacny kluc (Digitalna licencia) na MS Store, tak sa tam zaregistruj, ak este nie si a potom pockat, kym bude ten patch a naisntalovat priamo z MS Store.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 14:09
Instructor
Vďaka, cca za 10 dní sa ohlásim cez SZ.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 14:22
xWing   
Myslel som, ze chces uz lietat teraz a nie az o 10 dni
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 14:24
Instructor
P3D je stále funkčný ...
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 15:00
JirkaK
Aha, ano patch to odstranil, ale... Ty máš DVD na kterých je patch?

To je jedna ze základních charakteristik diskové distribuce, máš DVDčko které bylo vylisováno určitě ještě před vydáním hry, natož po vydání patche.

Tzn, udělat profil kde ideálně nebudou žádné non asccii znaky.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:47
Instructor
Nie, bez patche. Všetky súbory na DVD č.1 - majú ako dátum úpravy uvedený: 30.06.2020 10:00

Na väčšie zásahy do vlastného systému si netrúfam. Obávam sa, že by som si mohol narobiť zbytočné problémy.

Vďaka, počkám si ako sa bude situácia vyvíjať. Do Vianoc mi plne postačí aj stávajúce P3D, ktoré mi pracuje veľmi dobre.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:54
JirkaK
Tak to datum nic neznamená, ale ano, je možné že v té době se skutečně podklady pro lisování připravovaly.

Dnes jsou placky neaktuální ještě dřív než si ji člověk odnese z obchodu.

Pro úspěšnou instalaci stačí vytvořit nového lokálního uživatele a nedávat mu do jména diakritiku, instalaci pak provést pod ním, zaktualizovat a pak pustit pod součansým uživatelem

 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 19:16
Instructor
Vďaka za rady, na experimentovanie si prizvem IT-posily.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:20
Willhelm   
Tak já dnes taky narazil na zajímavá čísla:
http://dashboard.x-plane.com/

S vývojem počtů autorů pro gateway jsem spokojen, uvidíme zda FSXX bude mít za dva roky takový počet lidí odhodlaných sim nějak vylepšit. Aktuální pokusy o konverze Google earth modelů myslím Google brzy stopne a Asobo (snad zatím) evidentně nemá žádnout koncepci jak legálně zvládat user created content.

Nepřekvapil podíl linuxáků, kteří jsou na fórech slyšet první a nejvíce s jejich oblíbeným nespokojeným "Windoze only..." Naopak překvapil velký podíl lidí co lítají na MACu.

Zibo si může gratulovat, protože po LR C-172 je jeho 738 jasně největším tahákem XP11.
Příjemně překvapila CH 750 v závěsu za Zibem.
Jako majitele obou A320 mě osobně nepřekvapilo, že více lidí stejně jako já preferuje momentálně starší, ale funkční JAR verzi před novější "naleštěnou" FF s diskutabilní funkcionalitou.

Malé čísla u mixérů přičítám i tomu, že s helinou je to spíše o krátkém výletě po okolí. Sám mám nejdelší let s B412 u CVARS Jihlavské mise "U Humpolce v příkrým kopci..." kdy napoprvé jsem hodně podcenil palivo a byl nakonec rád za volitelnou možnost dotankování v průběhu mise.

Každopádně FSXX paradoxně přitáhlo dost lidí k XP11, protože když už načli jednu simulaci a ta je po týdnu omrzela, chtěli si vyzkoušet i "konkurenci" nicméně myslím, že z této množiny se moc dlouhodobých uživatelů nevyklube, ale kdo ví...
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:29
Luděk Ch.
MSFS nemá nic jako gateway, takže ASOBO nemusí nijak řešit obsah tvořený uživateli, to je každého věc, co si do MSFS soukromě doinstaluje a jestli k tomu použil legální zdroje. Google to může být taky jedno, minimálně do doby, dokud se někdo z toho nepousí vytvořit nějaký add-on a nabízet ho komerčně, ale to si snad nikdo netroufne
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:45
JirkaK
No ne, objevil si statistiky, jen je třeba říct že to počítá jen ty kteří to dovolili, telemetrie se standardně neposílá a je třeba ji zapnout v nastavení.

Krásně jde vidět ten podíl Mac vs Win. Potažmo linux, ten ale klesl, míval i 2%.

linux fakticky mohou ignorovat, nemohou ale ignorovat applisty. To je skupina která jim rozhodně zůstane, u té Win vidím v budoucnu propad právě na úkor MSFS.


Taky je vidět že lidé preferují VFR - větší šance že půjdou pryč.
Dále vidíme že nejlítanější 3rd party je Zibo, na druhou stranu je to jen 8% celkové populace. Nejlítanější letadlo je default cesna, to je krásných 12.7% populace.

Tak jak tak to co se lítá nejvíc je FREE, payware

Teď vzpomeňme na Austinova slova o 100 tisících prodaných licencí a aplikujme ty procenta na celou populaci.

Zibo používá 8 tisíc lidí, default cesnu 12.7 tisíce a nejlepší payware letadla mají potenciál prodat 4.5 tisíce koupií ale realističtější předpoklad je 500-1000 kopií..

Třeba DC-6 od PMDG se vůbec nedostala do tabulek. Znamená to max pár set prodaných kusů. Nedivím se že na to hodili bobek stejně jako mnozí jiní
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 19:22
Willhelm   
Pravda jsem trochu "Kryštof Kolumbus" a neuvědomil jsem si, že já sám mám v XP11 přes 3000h (1611h z toho zdokumentovaných jen díky CVARS http://www.cvars.cz/aktivni_piloti.html 800 by se dalo dohledat na mém IVAO profilu tak 200 na FSEconomy a spousta hodin učení se nových letadel je "bez zápisu") a statistická data neodesílám. Linuxáci jsou známi paranoidi, tam bych si tipl, že 2/3-3/4 lidí co jedou na linuxu data neposílá taky.

PMDG DC-6 by možná lítalo lidí více, jen kdyby na to nehodili ten bobek. To éro je svým způsobem super, tak super, že jsem obětoval týden času abych si ho v planemakeru alespoň trochu upravil pro XP11 a dalo se s ním lítat. Pro druhou část IVAO Vintage tour to v XP byla v podstatě jediná rozumná volba i když hned na prvním legu jsem narazil na problém nízkého výkonu motorů a vysoké spotřeby motorů. Ale dost lidí čekalo s koupí na úpravy pro XP11 a těch se nikdy nedočkali. PMDG si to vydání prostě načasovali blbě a za slabé prodeje si z velké části mohou sami svým přístupem. Nicméně mířili dobře, protože éra z poválečné doby v XP rozhodně chybí.
 

FS2020 a dál?   10. 9. 2020 / 07:25
JirkaK
Jestli s PMDG lítalo víc lidí, ano, možná by se dostali do tabulky, takže by měli šanci prodat 500 kopií, nezaplatí ani jednoho vývojáře na rok. Když vidíš že ty obecně nadstandardně dobře přijatá letadla mají při těch procentech zastoupení prodanou tisícovku kopií.

To jsou malé čísla pokud to chceš dělat komerčně a chceš na tom vydělat.
 

FS2020 a dál?   10. 9. 2020 / 07:39
xWing   
To jsou malé čísla pokud to chceš dělat komerčně a chceš na tom vydělat.

Za toto by som vyvojarov poriadne preplieskal.
Ked uz sa unuvaju nieco urobit, tak laskavo nech to dokoncia.
Co je k*rva toto za pristup ? Nieco zacnem, mam maly predaj, tak serem na to ?
Vyvojar dostal odo mna peniaze a ja cakam produkt zodpovedajuci nejakej kvalite.
Tiez by sa Ti nepacilo, keby si si v realnom zivote kupil auto bez svetiel a stieracov a mohol by si jazdit len cez den a iba ked neprsi. Ved naco svetla a stierace, ked si to kupilo malo ludi ? Takze srat na tych co si to uz kupili ?
Takze takto nejak asi pristupuju vyvojari k svojej tvorbe. Cize zhrabnu peniaze za polotovar.
Proste chrapunstvo.
 

FS2020 a dál?   10. 9. 2020 / 08:54
Tragédie v JRD
To je život.. nezaplatilo se to, nedodelali to. Tomu se říká byznys
 

FS2020 a dál?   10. 9. 2020 / 08:55
JirkaK
Nemluvím o supportu, to je jasný prostředníček od PMDG pro ty co to koupili.

Myslel jsem na tom že když vidíš čísla tak si rozmyslíš zda vůbec chceš s něčím začít.
 

FS2020 a dál?   9. 9. 2020 / 18:52
JirkaK
"Každopádně FSXX paradoxně přitáhlo dost lidí k XP11"

To udělal i FSX a potažmo P3D. Hodně lidí zvolilo XP kvůli smoothnes a free orthu, s MSFS mají oboje a bez práce s orthem.

Nicméně po vydání MSFS ze steam čísel jasně vidíš že XP11 ztratil v podstatě třetinu ze stabilních čísel.
 

FS2020 a dál?   10. 9. 2020 / 07:49
lulinak
rozhovor s vývojáři, na konci pak plány a patche do budoucna
https://gamingbolt.com/microsoft-flight-simulator-interview-tech-post-launch-plans-development-and-more
 

FS2020 a dál?   13. 9. 2020 / 22:55
Zdenda
Pro pořízení Microsoft Flight Simulator 2020 nemám zatím železo, tak jsem si dnes odpoledne vyzkoušel dvouhodinovou demoverzi R.

1. HW pro tuhle verzi simu asi jen tak nezaplatím. Pro začátek letu vybráno LKRO. Překvapivě velmi věrný addon, vše na svém místě, nic nelevituje, pojížděčka souhlasí, žádné autogenové stromy a budovy na ranveji. Doplněny drobné terénní nerovnosti. Po scenerii se dá pohybovat - zřejmě BOB od ORBX, navíc se dá s pozemním personálem prohodit pár slov - dobrá vychytávka!

Načetl jsem si Piper 28R Arrow III, klasické přístroje - žádný glass cockpit. Vše v něm funguje do posledního tlačítka jak má. Hmm, asi A2A. Přidán je úžasný čichový vjem, to je velký pokrok oproti předchozí verzi. No, alespoň mám pocit, že nejsem COVID pozitivní. Načítání letadla je trochu zpomalené, asi nutné dotankování.

2. Prvotní dojem z letu. Track IR funguje jak má, ani jsem ho nemusel doladit.
Scenery - dokonalé ortofoto, zřejmě nejnovější verze bing maps. Výšková data se zdají být také docela přesná.
Zcela mi chybí 3D mraky, ale asi to bude načítáním počasí v reálném čase. Lehké kouřmo, předpokládám, že jednoduchý patch tento drobný nedostatek brzy odstraní. Budovy se zdají ve 3D velmi dokonalé a opatřené skvělými fototexturami. U autogenu je na rozdíl od předchozí verze upraveno "vyskakování" přibližujících se objektů. Jen ty stromy jsou hodně často velmi stejné. Zde bude opět potřeba oprava a prostřídat to listnáčema, v souladu se současným bojem s kůrovcovou kalamitou.

AI provoz kolem letiště je značný, včetně automobilového, ale asi to odpovídá skutečnosti. Grafická karta i CPU to překvapivě stíhají i bez OC, pouze by to chtělo lepší chlazení, nějak více to hřeje. Ale to ATC, to je opravdu na úrovni legendárního Flight Unlimited II od EIDOSU. Pouze chybí sympatický ženský hlas jako na Radar Control. Při dnešní snaze o genderovou vyváženost je to velice závažný nedostatek, to se tedy nepovedlo a předpokládám, že tohle bude hlavním cílem prvého opravného patche, včetně doplnění pozemního personálu černé (ježíš, není to sprosté slovo?) pleti. Takhle by to v USA asi nikdo nekoupil.

3. Letový model: Realismus nedokážu objektivně posoudit, neboť tento typ letounu používám poprvé. Ale dle mého to vypadá včetně pana pilota docela uvěřitelně. Překvapivě to nejede po kolejích. Model je asi tentokrát velice dobře spočítán a bodů, které ovlivňují aerodynamiku, bude mnoho tisíc - zřejmě nějaký lepší oddíl. Nad poli to hází slušně, nad lesy se to zklidňuje. Otáčky, plnicí tlak, teplota hlav válců a spotřeba vypadají velmi realisticky.

4. Periferie: panoramatická 10K obrazovka, berany, letecké páky a pedály od firmy Piper, přístrojové panely jsou velmi slušně provedené, srovnatelné s Logitech Saitek. Pedály jsou trochu tužší, bude to chtít možná vyměnit za ty Happíkovi. GTN to nějaké má, ale do toho se zatím nehrabu.

5. Další postřehy ze simulátoru verze R: nějaký autor (že by už Leguán?) všude, kde je třeba, nasázel velmi věrně propracované objekty hradů (např. Házmburk, Šumburk, Hněvín), zámků (např. Kynžvart), klášterů (Teplá), vysílačů (Krašov, Klínovec) s dokonalými fototexturami a vše krásně sedí na ortofotu včetně výškového osazení. Autogenové budovy ve městech a vesnicích jsou asi velmi věrné. Asi staženo z nějaké dokonalé 3D aplikace. Vedle Mariánek rozpoznávám bývalá kasárna Velká Hleďsebe a směrem k Chebu je bývalá tanková a pěchotní střelnice Dolní Žandov. Obojí si dobře pamatuji Nad přehradu Jesenice se prý nesmí, tak točím podél ní.

Také letiště jsou velmi věrně zpracovaná - až moc, protože ATC LKKV mě nepouští do prostoru. A pak že ORBX pro ČR nic nevytvoří!

6. Vodní plochy - dokonalé, včetně místy zčeřené hladiny.Je tam už i nové Mostecké jezero. Jen se mi zdá, že Nechranice jsou více zelené než v reálu.

Závěrem: pořízení této dvouhodinové demoverze je tedy poněkud dražší než Flight Simulator 2020, ale všechny ty nové vychytávky stojí to za to.

A kvíz na konec: co asi znamená to písmenko R v označení nové verze simu?

PS: chlapci já vím, opět moc dlouhý, ale když mě to nedá...
31848 B / 733 x 550 / P1250633.JPG
72639 B / 733 x 550 / P1250601.JPG
 

FS2020 a dál?   13. 9. 2020 / 23:51
Willhelm   
Chvilku trvalo, než docvaklo. Pro moc dlouhý máš aspoň u mě pochopení.
Myslím, že to byly pěkné dvě hodiny. Já naposledy zkoušel R verzi se SONPem.
Screeny pěkné. Černé už je sprosté slovo stejně jako cikán, žena a muž. Doporučím nějaký týdenní genderový kurz, který tě zasvětí do základů identifakace definování jedinců a dozvíš se tam takové převratné novinky jako, že největším heretizmem je tohoto roku: "Menstruují jen ženy". Pohlaví dnes máme tolik druhů, že se v tom sám začínám ztrácet, přece jen jsem ze školy přes dvacet let.
Na ATC z Flight Unlimited II vzpomínám rád, ale dnes bude potřeba dodělat hlas číňana, buzeranta, lesby, osoby jenž sama sebe identifakuje jako transgenderovou. Taky tvůrčí tým bude muset doložit kvóty, že byl genderově a multikulturně vyvážený a měl zástupce všech vyznání, barev a pohlaví. AI co používá ASOBO brzy zformátujou, protože to je jasná snaha developera o vyhýbání se kvótám.
P.S.: R je stejně nejlepší ze všech simů.
 

Ochutnávka nejnovější verze Flight Simulator 2020R   14. 9. 2020 / 06:53
Zdenda
Ve tvůrčím zápalu jsem zapomněl u předcházejícího příspěvku změnit nadpis. Takhle je to správně.
 

Ochutnávka nejnovější verze Flight Simulator 2020R   14. 9. 2020 / 07:05
JirkaK
A teď si to denně zopakuj na pár hodin.
 

Ochutnávka nejnovější verze Flight Simulator 2020R   14. 9. 2020 / 09:48
Zdenda
Tak na to mi zatím musí stačit vymazlené FSX
 

FS2020 a dál?   14. 9. 2020 / 07:18
ulitej
pěkné ti 10k kreslí scenérky
 

FS2020 a dál?   14. 9. 2020 / 07:50
happypetr   
... ten hnusnej šedomodrej opar v dáli... To je XPlane ne?
 

FS2020 a dál?   14. 9. 2020 / 09:49
Zdenda
To bych se tady vůbec neodvážil napsat
 

FS2020 a dál?   14. 9. 2020 / 09:56
OndraT
Jj, fuj, co to je za hnusný nerealistický opar? Doufám brzy vyjde add on za 69€, co tenhle neduh odstraní, protože v reálu to tak vůbec nevypadá!
 

FS2020 a dál?   14. 9. 2020 / 10:06
Zdenda
Jestli to náhodou není, vzhledem k pozadí skrínu, vymakaný addon, který simuluje smog.
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ