FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 29. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
CVARS pro DCS World Jeden příspěvek | Celý strom
CVARS pro DCS World   8. 12. 2020 / 19:45
orl
Všiml jste si již někdo tohoto projektu pro DCS World? Jmenuje se DCS SAR a jedná se o server zaměžený na záchranné operace s helikoptérami
Běží již od dubna.
nechci se vnucovat, jen mi to přišlo zajímavé a zatím jsem tam nepotkal českého pilota

Trošku jsem se ho snažil popsat, tak kdo má zájem ať se podívá:

https://simulators.cz/search-and-rescue-on-the-dcs-sar-server/
 

CVARS pro DCS World   8. 12. 2020 / 20:12
Milan555
Dík za info. Rád se na to podívám.
 

CVARS pro DCS World   8. 12. 2020 / 20:34
Willhelm   
Někdo si všiml, nicméně když zvážím, že DCS na rozdíl od XPL nepromine nic kvůli koliznímu systému a chybí tam nějaká lehká záchranářská helina, tak jsem to ani nezkoušel.

Mám Mi-8 hrozně rád, ale přece jen si záchranářské mise raději zalítám s Mi-2 či EC135 v XPL. Pravda začínal jsem u CVARS s šestitunovou Bell-412, protože v té době ještě žádný lehký záchranářský pro XP11 nebyl, ale teď preferuji obratnější a lehčí stroje.

Nevylučuji však, že to časem zkusím. Ale teď jsem DCS zaparkoval, protože ani na osmý pokus nejsem schopen dát v Oilman kampaňi tu misi se stěhováním těžní věže pomocí lana. Naposledy mi po třech úspěšně odvezených nákladech ten poslední čtvrtý rozhoupal v letu vítr tak, že to urvalo lano - byla hodina a půl od startu. Nejblíže co jsem se kdy dostal k splnění téhle mise.
 

CVARS pro DCS World   9. 12. 2020 / 08:52
Vita Zenisek
Musis litat pomalu. Kolem stovky se nic nehoupe...
 

CVARS pro DCS World   9. 12. 2020 / 10:56
Willhelm   
Díky za tip Víťo, tam pak bude další problém - vyjít s palivem. Protože už teď se dostávám k dlouhým časům. Na DCS fóru se více lidí shodlo, že tohle je nejnáročnější mise v "Oilman" kampaňi. To už fakt chce mít tu Mi-8 v ruce aby člověk prázdný letěl rychle, plynule zpomalil a rychle zavěsil, pak tedy letěl pomalu a zase co nejrychleji zavisel a spustil. A to celé 4x po sobě bez jediné chyby. Kromě toho že ztrásím hodně času při zavěšování a vyvěšování je hodně háklivá hlavně ta 3000kg nádrž s naftou. Tu jsem dvakrát rozbil při pokládání, i když jsem byl přesvědčen, že proklesávám hooodně pomalu. Takže od třetího pokusu, beru jako první vždy právě ji, pak ty tunové kousky a na poslední kolo si nechávám ten nejtěžší kus železa. Ono v DCS je strašně znát tak ta váha, tak jak to cuká s řízením když se to houpe, a ono se s tím težkým nákladem v závěsu letí líp, když jsou na konci palivové nádrže o nějakou tu tunu lehčí...
 

CVARS pro DCS World   9. 12. 2020 / 20:12
Vita Zenisek
V te Oil kampani jsem uz nejake podvesove mise lital a neprislo mi to az tak hrozne. Mozna se da letet i 150, zkus. On to bortak hlasi, ze se naklad zacina kyvat, tak pak je potreba ubrat.

Ale treba uz jsi dal. Je to pred tou misi s hledanim ozralu pomoci NVG nebo po ni?
 

CVARS pro DCS World   9. 12. 2020 / 20:31
Maverick24
Já tu nejtěžší podvěsovou misi dal na první pokus. Doporučuju si vyzkoušet nějaký přistání ve vyšších výškách s mašinou na maximální vzletové hmotnosti. Ten způsob pilotáže je hodně podobný. Všechny režimy se nastavují s daleko větším předstihem. Za sebe doporučuju do/pod 100km/h létat jen rovně, s minimálními náklony a zatáčky provádět až nad tuhle rychlost, pak se ten podvěs tolik nekýve. Co se týče paliva - pokud si dobře vzpomínám, ta mise umožňovala vrátit se na letiště a doplnit palivo.
 

CVARS pro DCS World   9. 12. 2020 / 20:56
Willhelm   
Kluci oběma díky za tipy. Opilce jsem ještě nehledal, a kvůli tomuhle se kousnu a snad to o víkendu dám.
Maverick má pravdu v popisu mise tam ta možnost dotankování je. To ale abych si vyhradil další hodinu navíc. Myslím, že esenciální bude ten tip držet to pod stovkou. Já se to pravděpodobně ve snaze ušetřit čas mezi jednotlivým visením snažil i se závěsem zbytečně moc hnát a to bude ten problém.

Pro mě v téhle kampani zatím nejsilnější zážitek ta záchranářská mise. Nic co bych při misích CVARS už víc než padesátkrát absolvoval s různými stroji. Ale v téhle misi to hnusné počasí a jen velmi mylý vertikální prostor mezi vršky stromů a spodní hranici nízké oblačnosti udělalo strašně silný zážitek. I když to bylo jen jako, úplně jsem v té mašině měl pocit takového toho zvláštního tepla co člověk má když jede v deštivé noci v dobře fungujícím a vytopeném autě a uvědomuje si jak je rád, že není "tam venku" vystaven přírodě. Do toho ten adrenalin se sledováním kurzu, terénu a výšky. (Vím dalo se teoreticky vystoupat výš do mraku, odletět to na autopilota a pak zpomalit a velmi zvolna vyklesat z mraku ven, ale to mi nějak nepřišlo správné a vzpomněl jsem si na svého instruktora "Nikdy, nelítej do mraku, z něj se akorát pobliješ a ztratíš prostorovou orientaci, ne nutně v tomto pořadí." a já to respektuji i v simulátoru, pokud neletím vyloženě IFR mašinou.)
 

CVARS pro DCS World   9. 12. 2020 / 21:13
Vita Zenisek
Tak to ji mam asi za sebou. Ale asi to nebylo žádný drama. Matně si vybavuju, že jsem u jedné mise hleděl s obavami na ukazatel paliva a klidně to mohla být tahle.

Ale určitě jsem jí dal na poprvé. Zavěšení nákladu mi moc času nezabere a položení taky ne. Snaž se to dobrzdit tak, abys pokud možno zavisel přímo tam, kde máš. Pak se to moc nekejve. Nejhorší je se s tim snažit šmrdlat dopředu-dozadu, vlevo-vpravo. Ovědčuje se mi na to klesání z větší výšky - jako bych chtěl do toho místa sednout, ale tak +30 m. Brždění a klesání zároveň snáší náklad dobře.



 

CVARS pro DCS World   8. 12. 2020 / 20:49
biblbrox   
Ano, všiml jsem si ho už při původní zmínce zde:
https://www.helisimmer.com/news/new-custom-dcs-server-sar

Jenže od té doby jsem se na něj někdy v průběhu léta snažil několikrát připojit a pokaždý byl mimo provoz.
Takže buď jsi měl větší štěstí, nebo už opět jede a bude standardně dostupný.

Teď jsem asi tři měsíce vůbec nelítal, ale už zase začínám, takže se na to rád podívám.

Jinak ono jde lítat SAR mise i v rámci válečného online multiplayeru. Když je nějaký pilot sestřelený, tak obdržíš souřadnice místa sestřelu, naladíš jeho nouzovou frekvenci a letíš.
No a doufáš, že se brzo neocitneš ve stejné pozici jako on
 

CVARS pro DCS World   8. 12. 2020 / 20:59
orl
Však jsem psal, že je spuštěn už od dubna, ta dostupnost byla mizerná tak jsem se rozhodl o zalétání a popsání až teď. Už několik týdnů nemáš s připojením problém. Že je možné létat SAR mise i jinde je známo asi všem, kdo na DCS létal s Heli online. Ale tady jde čistě o SAR server s vytvořením základen a nemocnic. Doufám že to dotáhnou dokonce.
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 21:50
Honza "PickNick" Bartoň
Ahoj kluci,
to vypadá skvěle. Já jsem začal lítat na Windowsech až teď o víkendu, doteď jsem byl na MACu, tak jsem DCS neměl. Koukám, že ty kampaně můžou být super věc. Které jsou Vaše další oblíbené? BTW: Hláška u kampaně STEAM Incompatible - má nějaký smysl mít DCS na steamu?

Díky H
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 21:58
Honza "PickNick" Bartoň
Klidně uvítám TIP pro začátečníka DCS do čeho jít nejdřív...
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 22:18
Vita Zenisek
Jestli chceš nejhelinovatější helinu, tak určitě Mi-8MTV
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 22:41
biblbrox   
Tak to hodně záleží na tom, co preferuješ.

Já moc porovnávat nemůžu, protože v DCS mám jen a pouze Mi-8.
A vlastně ani nic jinýho nepotřebuju
K ní je v základu kampaň Spring Tension, což je pro začátek určitě dostatečný.
Potom mám dokoupenou kampaň Oilfield- ta je taky povedená.

Když bylo free zkoušení modulů, tak jsem zkusil ještě UH-1. Ten byl fajn, ale nešel jsem do něj.

Další zkušenosti s ostatními moduly v DCS nemám.

Vcelku jsem zvědavej na Kiowu, ale nejvíc natěšenej jsem stejně na Mi-24.
Oboje by mělo vyjít příští rok (Kiowa měla být původně letos).

Pokud bys radši něco bez rotoru, tak třeba A-10C je prý hooodně velká výzva.
Kdybych neměl v oblibě vrtulníky, už bych ji beztak měl koupenou.
Už jen kvůli tomu 30mm otvíráku na konzervy a jeho vruuuuum




 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 23:31
orl
A-10C je parádní věc, mám ji již od bety, ale jak se s ní naučíš tak to bude víceméně už jen o taktice. najdi, zamiř, pal, otočka a tak párkrát dokola až nezbude AA a můžeš spustit GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR .
Jinak Pokud uvažuješ např o F/A-18C, bez modulu s letadlovými loděmi to není ono.
Pro začátečníky je Flaming cliffs 3. (F-15C, MiG-29, Su-27, Su-25 a Su-33)- velmi zjednodušený letový model i ovládání.
Jako heli je tu asi nejoblíbenější Mi-8. Kdo se mnou ltali vědí, že pokud nemám pedáli, je to bez asistentů Hardcore.
UH-1H se dá i bez pedálů.
Gazelle mě moc nechytlo.
Pokud ale chceč něco na precizní útoky nebo obrněné cíle pak je tu A-10 mezi vrtulníky = KA-50 Black Shark
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 22:17
Vita Zenisek
Za mě - DCS na Steamu nemá žádný výhody. Online je všechno tak jako tak. A je to spíš omezující - některé věci na Steamu nejsou.
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 22:23
orl
Navíc mimo Steam lze instalovat současně já betu tak finále. Pokud se v tom pak člověk hrabě ještě víc, lze pre GUI utilitu vybral kteroukoli verzi apod.
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 23:12
Honza "PickNick" Bartoň
Super. Díky všem
 

CVARS pro DCS World   13. 12. 2020 / 23:43
Willhelm   
Já se připojím k Víťovi. Za mě v DCS používám jen Mi-8 a mám k ní obě kampaně. UH-1 mě lákala, koupil jsem a nelíbí se mi ani provedení heliny ani kampaň k ní. Raději UH-1 v XPL. Do Steamu bych nešel, vidím tam jen nevýhody - dost přídavků do DCS je Steam nekompatibilních.

Z fofrtrubek jsem neodolal L-39, Mig-21 a M2000 protože 2x "česká stopa" a 1x "Les Chevalier du Ciel". A protože jsem měl kdysi Krabickovku Lock-on mám v DCS odemčené i stroje a kampaně "Flaming Cliffs", ale k tomu už se moc nevracím, protože ty éra jsou tam o dvě třídy níž - hlavně co se týče 3D kokpitu - vše se tam ovládá postaru na klávesové zkratky.

Původně jsem chtěl po radách od Vítě tento víkend pokračovat v Oilmen kampani, kde jsem se zasekl někde v půlce u převážení těžebního tábora pomocí lana. Místo toho jsem se učil klikal mise CVARS. Mám snad úspěšně hotové dvě pro K9P a třetí, kde zkouším závěsy, rozpracovanou. Další tři scénáře promyšlené a nanečisto offline odlítané, abych zrekognoskoval terén. Právě jsem porovnával možnosti DCS a CVARS editoru. DCS asi vede v možnostech, ale CVARS zase poráží o tři třídy DCS v uživatelské přívětivosti a intuitivnosti editoru. Nevím teď s kým jsme si to v týdnu psali po SZ o DCS - byl to jeden z našich mixérářů v důchodu - Dvojan nebo Jazan - že v DCS změnit konfiguraci a skin mašiny je nutné tak, že si musíš naklikat celou misi. To na DCS vidím jako velký opruz - nemá to jako XPL či FSka možnost volného letu, kdy si nastavíš v menu jednoduše mašinu, konfiguraci, liverku, palivo a vybereš kde se chceš v simulaci objevit. Tvůrci navíc poskytují SDK jen "ověřeným" partnerům takže nových věcí je v tomhle simu poskrovnu. Ale lepší vrtulník než Mi-8 v DCS člověk nikde nepotká, takže na občasné odreagování od XPL super.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 00:17
Vita Zenisek
Na volne lety pouzivam v DCS multiplayerovou misi, kterou jsem si pro ten ucel vytvoril.
Naklikal jsem si do ni vsechny letouny a heliny, co mam + par podvesovych nakladu.
Takze kdyz jdu litat, spustim si (zaheslovanej) MP, nahraju si misi a uzivam si.
Ma to spoustu vyhod.

- Nemusim si delat mise na kazdy letadlo zvlast
- Muzu skakat z letadla do letadla kdy chci a nepreloadlovava se to hodinu
- Kdyz to rozsekam, novy letadlo mam hned
- Vsechny letiste mam jako modry, takze mi vsude natocej plnou a prezbrojej
- Soucasti prezbrojeni muze byt i zmena skinu
- Kdyz si chce nekdo zalitat se mnou, staci mu rict heslo a adresu TS

Letadel a vrtulniku mam hodne, vetsinu z nich umim jen nastartovat a letet. Strelba mi nic nerika.
Nejdal jsem se asi s bojovym pouzitim dostal u Mirage, ale uz jsem to uspesne zapomnel
Treba v duchodu.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 08:05
Willhelm   
Tak to je zajímavé nezávisle jsem cca před třemi měsíci došel k podobnému řešení. Dal jsem si ten čas a naklikal jsem si taky misi se všemi éry co mám s tím rozdílem, že je to SP mise "Willhelm_freeflight". Vidím, že tvůj způsob má výhodu v tom, že je všechno modré a můžeš měnit skiny. Předpokládám, že všechny skiny sis upravil tak aby byly definované pro modré i červené. Protože tahle definice u konfigu skinu je někdy taky solidní opruz. Se střelbou jsme na tom stejně, já se nejdále dostal u Mig-21, kde když jsem se ji učil podle tutoriálů nahazovat a lítat jsem pár minut vážně zvažoval že bych si spustil i zbraňový tutoriál. Ale byl pozdní večer, já už byl unavený a do rána jsem se z toho vyspal. Takže v DCS nemám zatím vystřelen ani jeden náboj ani jednu raketu a u panelů ovládajících zbraně dál dělám, že tam nejsou.

Na třeba v důchodu zapomeň, když to vezmu podle svých rodičů jak se kdysi těšili na důchod a měli plány co všechno v něm budou dělat. Už jsou v něm deset let a zatím na nic nebyl čas.

 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 09:41
Pips   
Mně střelba v DCS šla dobře. Něco se zmáčkne, něco udělá rámus a v lepším případě se to od tebe vzdaluje. A pak to zase někde dělá rámus. V mém případě ovšem většinou někde, kde není žádný cíl. Odlétat kampaň UH-1 bylo tedy velmi nesnadné. Když už jsem se domníval, že to ojebu tím, že si bude střílet AI posádka, přišly noční mise. Ani jeden z těch AI vořechů nic v noci neviděl. Po úplně zbytečných pokusech, kdy jsem vystřílel plný palebný průměr do ztemnělé krajiny, jsem zvolil mnohem úspěšnější taktiku. V noci jsem přiletěl k červeně označenému cíli, zapnul přistávací světlomet a šikovně zavisel tak, aby se do cíle AI trefil. Měl to většinou tak dva metry, nemohl minout! Jakmile cíl vzplál, létal jsem v kruzích okolo a ohněm ozářené další cíle byly pro AI viditelné Na jednu stranu to byla hrůza. A na druhou stranu si nevzpomínám, kdy jakákoliv jiná počítačově lítaná kampaň dokázala vyvolávat takové spektrum emocí.
 

CVARS pro DCS World   15. 12. 2020 / 17:52
biblbrox   
A tak to já si zase občas rád zastřílím. Když už to ty petardy na sobě má

Jenom aby bylo jasno -co se týče střelby, tak já se rozhodně za žádnýho specialistu nepovažuju.
Naopak jsem někdy pěkně levej až žasnu, co jsem schopnej netrefit

Ono není zase tak složitý naučit se obsluhovat zbraňový systémy.
Mnohem horší je naučit se s tím dobře zamířit na takovou vzdálenost, abys svůj útok vůbec přežil.

Jenže jelikož jsou AI jednotky v multiplayeru extrémně přesný a nebezpečný (alespoň na serveru, který jsem lítal), tak ti nezbývá nic jinýho, než se snažit být maximálně opatrný a efektivní.

Můj pocitově nejlepší zářez byl, když jsme letěli ve dvojici- já s Mi-8 a nějakej maník s Gazelou.
Letěli jsme nízko, pěkně pod úrovní stromů až k místu, kde byla podle mapy Šilka.
Ta stála na mírném svahu směrem k nám a my přilítali tak, že už z dálky byla poměrně pěkně vidět.
No a jelikož se kolega do útoku moc neměl a v podstatě začal sledovat co bude, tak jsem provedl útok sám.
Ze zkušeností jsem věděl, že tyhle Šilky jsou strašný ku.vy ke kterým se nemůžeš moc přiblížit (jinak tě rozsekají na hadry během pár vteřin), tak jsem se na ni pěkně srovnal, rozjel a vyskočil nad terén jenom tak, abych mohl odpálit salvu raket a hned odval zpět a dolů pod stromy.
Ve stejné chvíli, co jsem stiskl spoušť, tak na mě spustila i Šilka.
Pálili jsme na sebe zhruba z kilometru. Netrefil jsem ani já, ani ona.
Gazelák to jen zpovzdálí sledoval a asi se pěkně bavil.
Já jsem se při zemi otočil, opět nasměroval na Šilku a zopakoval útok.
Tentokrát jsem ji trefil přesně.
V tu chvíli jsem byl na sebe zatraceně hrdej, protože jsem úkazal Gazelákovi, že to jde i bez těch jeho moderních hračiček.
Cílů jsem předtím i potom zničil ještě dost, ale právě tenhle mně zůstal nejvíc v paměti.

Takže jo, někdy si rád zastřílím

 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 07:52
OK-EUU46   
Hezky pribeh, skoro na knizku.
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 10:09
biblbrox   
To by byla hodně krátká knížka

Spíš jsem chtěl trochu navnadit ty, kteří ke zbraňovým systémům zatím moc nepřičichli.

Když už jsi ale zmínil knížku- tuším, že to byl Maverick, který tady už před nějakou dobou dával odkaz na část jeho čtivého literárního počinu právě z prostředí výcviku na Mi-17.
Pokud to nebyl Maverick, tak se autorovi omlouvám.
Jak je to s pokračováním? Mně se to moc líbilo.
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 10:56
Maverick24
Jj, byl jsem to já, děkuju Jsem rád, že se ti to líbilo. Pokračování pokračuje velice pomalu, ale je to záliba, takže mě nic netlačí. K dispozici mám několik dalších podobných povídek, zvlášť jedna z prostředí Kavkazu a Su-25 by se vám asi líbila, ale zatím váhám se zveřejněním.
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 12:42
biblbrox   
Obdivuhodnej koníček.
Tak až to bude, tak se nezapomeň pochlubit
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 16:23
OK-EUU46   
Proc vahas zverejnit? Bojis se Putina?
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 16:56
Maverick24
Z Putina fakt strach nemám, nechápu, proč bych měl mít. Ale přiznávám, že politika je přesně jedna z věcí, u kterých se bojím, že mě budou lidi pokládat hloupé otázky, napadat a škatulkovat, vzhledem k tomu, kde se děj má odehrávat. To si neber osobně, je to opravdu jedna z věcí, která mě od toho trochu odrazuje. Stojí mě dost času a dost úsilí vymyslet geopolitické pozadí pro příběh, který za těmi povídkami stojí tak, aby to bylo uvěřitelné a abych se současně vyhnul nepříjemnostem.

 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 18:21
Pips   
Nepříjemnostem se vyhnout nelze. Nikdy není možné se zavděčit všem. Takže já považuji za optimální dělat to, co tě baví a naplňuje tě a pokud se to někomu zalíbí, je to jenom dobře a třeba trochu motivuje, když to zrovna nejde snadno. A věční oponenti a traviči studní a jiné kategorie lidí, které se vyznačují tím, že je baví někoho prudit a kazit mu radost a shazovat ho, ti ať si třeba vyserou voko Takže odvahu, Mavericku!
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 18:40
orl
S tím nelze jinak, než souhlasit. Mám podobné zkušenosti. Mám svůj web, bohužel už časově nestíhám a mám spoustu nedodělané práce. A pokud mě to někdo kritizuje házím to za hlavu. Tvořím to jen ze svého zájmu a pokud se to někomu zalíbí nebo mu poradím a pomůžu, udělá mi to radost. Kritici ať si trhnou a zkusí si to sami!
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 19:08
Maverick24
Díky za podporu chlapi .
 

CVARS pro DCS World   16. 12. 2020 / 16:44
Maverick24
Jsem člověk mnoha zájmů, často se za to proklínám . I proto mě to psaní trvá. Ale díky za podporu .
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 09:36
orl
L-39 je dobrá volba. Poslouží přesně k tomu, k čemu je určena- k výcviku. Nemá žádné hi-end prvky ale letový model je dobrý. Naučí základy a u ostatních novějších prouďáků už se jen přidávají další vymoženosti.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 12:18
jazan
Můžu vše jen potvrdit a doporučit.Mám 3500h ve skutečnosti na Mi-8 a 17(taky čekám na 24 na které mám jen 150h).Absolvoval sem i trenažer Mi-171 v Mošnově a můžu potvrdit,že DCS a Mi-8 je nejlepší volba,která se neskutečně přibližuje skutečné mašině.Opravdu se vyhráli.K tomu mám zdarma Su-25,UH-1a Mustanga,kterého si občas zalítnu pro pobavení ale žádné mise.Chtěl sem si zalítat podvěsy,ale dopracovat se k tomu v edit,misí se mi nedaří.Podmínku to jednu ale má,chce to mít zbastlený vrtákové "klacky" + pedály.Bez toho je to o ničem.Já to mám udělaný ze základu dvou joystiků.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 12:59
Willhelm   
Podepisuju, bez pořádného HW se to nedá. Ideální pedály a klacek na pružině bez FF. Mám od VKB sim Gladiatora Mk II, ten je fajn, ale ocenil bych asi delší páku - něco jako tady nedávno tuším Biblbrox ukazoval od Virpilu tu základnu + hlavici kolektivu + heli profloužení páky a mít to na podlaze.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 15:11
Vita Zenisek
biblbroxův setup je boží. V létě jsem ho byl vyzkoušet a nic lepšího jsem zatím neviděl. A to jsem seděl i na sim udělátoru pro heliny za bratru 100 000.

 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 18:53
biblbrox   
Tak to mě těší
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 15:12
Vita Zenisek
Chystám se svoji misi vylepšit ještě o nějaké místo na doručení. Bude-li to pracovat správně, tak jí pak nabídnu ke stažení.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 15:15
Willhelm   
To bys byl hodný a protože by to bylo asi i výrazné zlepšení toho k čemu jsem došel já, máš na krku hnedle druhého zájemce.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 18:40
biblbrox   
Taky bych se s dovolením hlásil
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 20:42
Gripen
Můžu prosit o nějaké detaily k té 2x "české stopě" na M2000? Asi jsem o tom ještě neslyšel/nečetl.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 21:06
Willhelm   
Z fofrtrubek jsem neodolal L-39, Mig-21 a M2000 protože 2x "česká stopa" a 1x "Les Chevalier du Ciel".
=
1x česká stopa L-39
1x česká stopa Mig-21
1x Les Chevalier du Ciel M2000
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 21:09
Gripen
Jo takhle, já jakože ta M2000 měla důvody za ní napsané. Tak takhle jó. Díky.
 

CVARS pro DCS World   14. 12. 2020 / 21:12
Willhelm   
Nicméně i když ji lítám hlavně ve Francouzkých barvách základy "Orange", ta mám i tenhle fiktivní český skin: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/3305983/
 

CVARS pro DCS World   22. 1. 2021 / 06:44
orl
Tak jsme se dočkali hašení požárů
https://simulators.cz/dcs-sar-helicopters-and-civilian-ops-project-haseni-pozaru/
 

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ