FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 29. 5. 2024, svátek má Maxmilián Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz) Jeden příspěvek | Celý strom
MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   6. 1. 2021 / 16:56
krizoch1
Ahoj všem,

omlouvám se za dotaz, prohledával jsem fórum, ale nic jsem nenašel.

Používám MSFS 2020 cca od září, a zatím vše bylo zcela bez problémů. Létal jsem offline, resp. jen jako multiplayer v rámci hry jako takové.

Dnes jsem se chtěl připojit do VATSIMu. Na první dobrou vše fungovalo dobře. Komunikace fungovala, ATC mě viděl, vše ok.

Nicméně, při jednom dnešním letu cca po 30 minutách mi najednou zamrzl "pohled", nemohl jsem hýbat hlavou (myší nebo ovladačem, nemám VR). Protože se to stalo při nastavování nějaké FREQ viděl jsem jen rádio panel a věci kolem. Viz obrázek Vše ale šlo ovládat, jen jsem nemohl změnit pohled (pohnout, resetovat, načíst uloženou pozici, nic). Chvíli fungovala možnost změnit cameru na external, pak zpět do cockpitu, ale pak navíc zamrzla i myš a již nešlo dělat nic. Appku jsem musel násilně ukončit.

Při druhém letu, po cca 45 minutách se najednou nejprve odpojil signál do monitoru (zčernal obraz), následně se MSFS otevřel v okně (místo ve Full Screenu), následně celá appka spadla.

Vzhledem k tomu, že se to za celou dobu co to používám nestalo ani jednou, nepodezírám ani MS OS, ani MSFS, ani můj HW, ale vPilot, což je jediná aplikace, kterou jsem dnes přidal.

Má s tímto někdo nějaké zkušenosti? Někde jsem našel radu, že vPilot je občas nestabilní, a že pomůže instalovat aplikaci na jiný disk, než C:\, což shodou okolností jsem učinil. Víc rad jsem nikde nenašel.

Druhá věc se týká letadla, konkrétně defaultního B788 (nehledě na vPilot, tohle je obecně). To, že spoustu věcí nefunguje (všude možně inop-erable) je jasné. Funguje vám však správně FMC, alespoň to, co je v rámci toho modelu dostupné? Já například nejsem schopen v LEG přeskočit waypoint (poté co mi ATC zkrátí cestu), dnes mi nešel z nějakého důvodu vybrat Approach - nešlo nijak kliknout na patřičné přiblížení, transition, ani STAR - a děje se spoustu dalších podobných maličkostí. Já to hledal na google (možná blbě), ale nikde jsem podobnou problematiku nenašel. Je to "známé" chování tohoto modelu? Je prostě nutné počkat na PMDG nebo na Zibo a do té doby bude simulace airliners jen taková nereálná sranda?

Díky moc za odpovědi, omlouvám se, pokud se to něco podobného již řešilo.
27447 B / 750 x 422 / 20210106150228_1.jpg
 

MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   7. 1. 2021 / 20:46
spagros
Zkus před samotným letem vygenerovat trasu vestavěným plánovačem a potom by měli SID STAR fungovat.
 

MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   8. 1. 2021 / 15:41
krizoch1
Díky za radu.

No mě jde o to, že nejsem schopnej vybrat STAR / SID, nebo APP přímo v FMC. Ano, když si ji vyberu předem, již to ve FMC dělat nemusím, ale to není moc reál, SID / STAR / Transition / RWY vybírám až jak František (z ATC)..
 

MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   8. 1. 2021 / 17:38
spagros
Jo, já to myslel tak, že si můžeš potom vybrat kterýkoliv SID STAR.
 

MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   9. 1. 2021 / 18:49
krizoch1
Já si otevřu APP/DEP, vybery přílet, vydím všechny APP / transition / STAR, ale když na to kliknu, nestane se nic. Má se to "vybrat", ostatní možnosti mají zmizet, EXEC pak potvrdím zvolenou variantu. Ale já když kliknu, nestane se nic.
 

MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   9. 1. 2021 / 22:39
spagros
Hmm, tak to mě funguje normálně.
 

MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   8. 1. 2021 / 08:28
Jetson
Pokud jde o ten první případ, tak si myslím, že stačilo kliknout někde v obrazu simu a vrátit aplikaci z běhu na pozadí. Občas se mi to stává, když něco zapnu na druhém monitoru, tak musím potom znovu kliknout zpátky v simu aby šel vstup myši kam potřebuji. Joy to bere stále. Ten druhý případ nevím, Vatsim nepoužívám a ani Ivao jsem ještě v FS2020 neřešil, na to mám XPL.
 

MSFS 2020 vs vPilot (a ještě jeden dotaz)   8. 1. 2021 / 15:39
krizoch1
Díky za radu.

Jak jsem ale psal, já jsem mohl ovládat ty rádio prvky, mohl jsem kroutit čudlítkama, atd. Jen jsem nemohl hýbat hlavou. Ani myší, ani joystickem.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ