FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 2. 5. 2024, svátek má Zikmund Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Osa brzdy u pedálů CH Products Jeden příspěvek | Celý strom
Osa brzdy u pedálů CH Products   11. 3. 2021 / 20:50
jelen149
Ahoj všem,

měl bych na Vás dotaz ohledně pedálů od CH Products. Bohužel jsem u 777 od PMDG zjistil, že mi levá brzda u pedálů blbne a nevrací se do výchozí polohy, vlastně ani nedosáhne maximální. Plus při vracení do výchozí polohy (které je celkem dost pomalé) hodnoty poskakují. V příloze zasílám hodnoty právé brzdy (osy), která je v pořádku a problematické levé brzdy (osy).

Toto způsobuje hned dva problémy u PMDG777. Jednak se vyhazuje parkovací brzda a nelze ji tak aktivovat dokud se hodnoty alespoň trochu nestabilizují a i pak se kdykoli vypne, jakmile se hodnoty pohnou.
Druhý problém je horší, jelikož mi kvůli naplno nevrácené levé brzdě vyskočí po vzletu Brake temp a někdy mi to hází až bouchnutí pneu.

Toto se mi děje pouze u PMDG777, takže jsem doposud neměl tušení, že mi levá osa brzdění u pedálu takto blbne. Dokonce se mi toto neděje ani u staré 747 od PMDG. Snažil jsem se všelijak poupravovat nastavení co se týče citlivosti této osy nebo nulové polohy, ale nic moc nepomáhá.

Budu vděčný za vaše rady, nerad bych se zbavoval těchto pedálů, jsem s nima leta spokojený, díky moc.
JJ
36799 B / 438 x 550 / Prava brzda.jpg
38796 B / 457 x 550 / Leva brzda.jpg
 

Osa brzdy u pedálů CH Products   11. 3. 2021 / 23:54
Stew
To vypadá na špatný potenciometr pro tu brzdu. Rozebrat pedál, vymontovat potenciometr, zjistit/změřit/opsat hodnotu a koupit nový, nebo ho aspoň zkusit prostříknout kontoxem, jestli se ještě nechytí. A pak znovu zkalibrovat osu.

https://forums.eagle.ru/topic/187635-help-repairing-ch-rudder-pedals/?tab=comments#comment-3617112

Měl by to být poťák 100kOhm/linear, ale nevíme úhel aktivní dráhy.
Original tam býval tento:
https://www.flightsim.com/vbfs/showthread.php?225843-CH-Products-Yoke-and-foot-pedals
 

Osa brzdy u pedálů CH Products   12. 3. 2021 / 11:12
jelen149
S největší pravděpodobností to samozřejmě bude potenciometrem, už jsem koukal jestli se dá sehnat no a nevím co bude horší jestli to rozmontovat, vyměnit a nepos..t, nebo sehnat ten potenciometr, předpokládám, že tady u nás ho neseženu.

Ještě bych ale rád zkusil nějak poupravit nastavení jestli by to nešlo zatím nějak obejít aby na tuto chybu PMDG777 nereagovala tak jak reaguje. Jelikož jak říkám u ostatních letadel je to v pohodě, respektive ta chyba osy tam je i u ostatních ale nijak se neprojevuje.
 

Osa brzdy u pedálů CH Products   12. 3. 2021 / 21:19
Stew
OK, ještě tu osu zkus zkalibrovat tak, že ji při kalibraci nedotáhneš úplně až na oba konce. Začni uprostřed, a projeď osu tak, aby jsi se nedotknul úplně krajních poloh. A po kalibraci už tu dráhu zkus celou. Tohle mi pomohlo, když odcházel potenciometr na plyn, na krajích byl nestabilní a furt tam i na idle trochu poskakoval do plusu. Ale to je nouzovka, ideélní je ho vyměnit.
 

Osa brzdy u pedálů CH Products   13. 3. 2021 / 18:23
jelen149
Jojo nastavil jsem to teď tak, že krajní hodnoty jsem nastavil na hodnoty kdy brzdu naplno sešlápnu a pak ihned jak ji pustím, to znamená, že při puštění brzdy to je na hodnotě někde 9800 namísto 16300. Jelikož tam je ten největší problém, kdy já když pustím brzdu tak se to z tý hodnoty kolem 9000 pomalu šplhá k 15000 a tím mi to generuje brzdění ikdyž brzda dávno není sešláplá. Takže jsem tím teda ten rozsah od 9000-15000 vynechal. Zatím to vypadá, že by to mělo fungovat, ale jak říkáš no je to nouzovka. Už jsem si od CH products nechal napsat jaký je to přesně potenciometr a zkusím ho objednat.
 

Osa brzdy u pedálů CH Products   12. 3. 2021 / 22:43
Algy   
Ještě se pro jistotu podívej do nastavení os v simulátoru, jestli se ti to někde netluče s nastavením FSUIPC. Potom se ve Windows podívej do ovladačů/kalibrace pedálů, tím bys zjistil, zda je závada skutečně v pedálech.
No a pokud chceš prozatímní řešení, nastav si v FSUIPC brzdy tak, že vadný pedál nebude ovládat nic a funkční pedál bude ovládat obě brzdy. Sice nebudeš moct brzdit zvlášť levou a pravou, ale to u dopraváku stejnak nepotřebuješ, ne? A můžeš si to tak nastavit jen pro tu B777.
 

Osa brzdy u pedálů CH Products   11. 3. 2021 / 23:56
tvojplaton   
Keby sa tá vada prejavovala u všetkých lietadiel, tak by som povedal, že je čas rozobrať tie pedále a skontrolovať mechanické aj elektronické súčiastky, pretože popis chyby sedí presne na to. Ale takto sa mi to javí ako problém v nastavení konkrétneho lietadla. Začal by som v nastaveniach samotného lietadla, teda povypínať všetky plánované aj neplánované failuries, prípadne ešte urobiť údržbu, ak tam taká možnosť je (znie to ako hlúposť, ale ja som údržbu nikdy neriešil a po čase sa mi na PMDG738 pri vzlete sám od seba začal vysúvať podvozok, až kým som neurobil údržbu... odvtedy mám pokoj). Potom v nastaveniach FSUIPC skús v tej sekcii vľavo dole (Type of action required) prepnúť na Send direct to FSUIPC Calibration a nastav si tam tie brzdy. Potom sa prepni do karty Joystick Calibration a skús si tam tie brzdy skalibrovať. Snáď ti to pomôže...:/
 

Osa brzdy u pedálů CH Products   12. 3. 2021 / 11:14
jelen149
Díky za nápady, zkusím se v tom ještě pohrabat, protože jak jsem psal výše, rád bych se ještě před pokusem o výměnu potenciometru pokusil nějak PMDG777 přimět k tomu, aby na tuto chybu nereagovala tak citlivě a ideálně ji ignorovala.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ