FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 26. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Ground Handling Deluxe - liverka LKMT Jeden příspěvek | Celý strom
Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 09:20
Willhelm   
Používá tady někdo placený Ground Handling Deluxe pro XP11?
Jak si tak průběžně tuním Ivošovu scenerku LKMT, dělal jsem minulý týden statické vozidla pozemní obsluhy letadel a od toho byl už jen kousek udělat si pro LKMT i liverku do GHD, jako to má Praha nebo Vídeň.

Mám: sanitku (ZZS MSK), traktor pro tahání kufrů a kontejnerů, Catering (Gastro Air), Cisternu Jet A-1 (Lukoil), GPU, všechny tři nakladače, autobus, schody, dodávku. Všude vyretušovány JAR loga, doplněny ostravské SPZ u vozidel co jezdí na SPZkách, u dodávky doplněn znak VW a sjednoceno tónování skel.
S cateringovým vozidlem jsem našel jen jednu referenční fotku, Gastro Air už neexistuje a nenašel jsem kdo provozuje catering v OV teď (pominu-li, že poslední rok vzhledem k nulovým počtům letů asi nikdo), ta fotka byla dost s dálky, takže cateringové vozidlo je takové volně inspirované záběrem z dálky.

Nemám: Hasičské auto (nepoužívám, protože ten americký model je pro evropská letiště úplně mimo mísu a úplně kazí dojem z tohodle pluginu), limuzínu (nepoužívám, viz předchozí bod), Stairway_I (protože tento typ se na LKMT nepoužívá).

Dělal jsem to podle dostupných fotek na webu Mošnovského letiště (sekce technika) a fotek z plochy od cestujících, jenž se povalují po netu.

Nevím zda by o to byl zájem a mám to zveřejnit. Uživatelů XP11 je dneska v ČR, že by nesložili dohromady fotbalové mužstvo a netroufám si odhadnout, kolik z nich GHD používá, nebo si dokonce řeší akurátní liverky pro letiště kam lítá... archiv má 42MB a měl jsem trochu problém rozběhat liverky cisterny a bagážového traktoru. Nemám zatím jistotu, že moje řešení je blbuvzdorné a replikovatelné i u jiných uživatelů. JAR nějak nepočítali s tím, že lidi budou chtít repaintit i cisternu a traktor, takže jen textury do složky GndHandling/liveries/LKMT/ nefungovaly, protože plugin si neudělal korektní instance a musel jsem to řešitruční kopií a editaci modelů ve složce GndHandling/Cars, ale pak jsem měl třeba traktory u všech liverek šedé dokud jsem do hlavičky modelu nedal cestu k LKMT textuře dvakrát (všimnul jsem si, že z nějakého mě neznámého důvodu to JAR u některých modelů má).
27785 B / 750 x 422 / GHD-LKMT-2021-03-22 7.03.46.jpg
27556 B / 750 x 422 / GHD-LKMT-2021-03-22 7.06.26.jpg
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 10:37
kc147
Před takovým nadšením a umem tiše smekám a mám jen poznámku k tomu, že uživatelů XP11 je dneska v ČR, že by nesložili dohromady fotbalové mužstvo.
Já jsem stále uživatel XP11 a ještě asi dlouho budu, sice novému MSFS trochu závidím tu grafiku, ale zase když čtu o různých stížnostech na FS2020, tak zatím nemám důvod si ho pořizovat a předpokládám, že tvůrci XP11 svou firmu buď zavřou, anebo obohaceni o chyby konkurence přijdou s XP12 s neméně dobrou grafikou. Navíc si pro XP stavím různé externí panely a sotva jsem se to trochu naučil, tak se mi zatím nechce přeučovat na jiný systém.
Takže můj komentář je mimo dané téma - což uznávám, ale chtěl jsem se trochu zastat XP11.
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 11:59
Willhelm   
Omlouvat se netřeba, mě to přijde k tématu. Reálně nás asi bude více jak jedenáct, já to s trochou snahy o nadsázku podhodnotil. XP12 je podle vášnivých diskuzí uživatelů na Thresholdu a orgu na spadnutí, ale LR drží plánované fíčury pod pokličkou, což je podle mě dobře. Raději nic nevědět a být příjemně překvapen, než mít více jak rok zcestné představy vymaxované hype marketingem.

Grafika MSFS se mi už okoukala a taky mě omrzelo stahování desítek GB znova a znova aby byly dvě chyby opraveny a tři přidány. I když nemám nic extrémně závislého na XP11, tak u mě je rozhodujícím faktorem to, že jsem se v tom celkem naučil rýpat, předělávat si to k obrazu svému a můžu lítat bez problémů vše od ultralightů přes heliny až po dopraváky a nadzvukového Concorda a ke všemu komunita stále udržuje hardcore simulace ruských mašin jako Tu-154M, An-24 a Yak-40.

Co se týče spekulací o tom co XP12 přinese nového, jsem spíše realistou a očekávám, že Austinovy zkušenosti s vývojem xAvion aplikace se promítnou i v XP12 a snad se dočkáme velké předělávky počasí. Myslím, že bude pokračovat Vulkan optimalizace, možná se vylepší pozemní provoz na letištích. Naopak neočekávám kopírování FSXX scenérie v oblasti globálního ortha a bohužel ani přeřešení systému meshe s možností lokálních úprav topologicky náročných letišť nějakou uživatelsky přívětivou formou, což jsou věci asi nejvíce očekávané (vizuál uživateli a ten mesh vývojáři).

V XPL je spousta pluginů super, akorát, že tak nějak nespolupracují spolu - např. Traffic Global hodnotím velmi vysoko, stejně jako XChatter a 124thATC, ale kdyby tyhle tři samostatné věci fungovaly spolu, to by bylo super - a v podstatě věc co uměl Flight Unlimited nebo FS2002 před dvěmi dekádami.
Kupodivu více lidí napadlo, že super by bylo do nové verze XPL integrovat geniální pluginy typu Better Pushback, ale nedávno jsem na toto téma četl pěknou rozborku v časopise Laminar a Research Mládeži od někoho z LR, že vzhledem k aktuálním zákonům o intelektuálním vlastnictví je tohle neskutečně rizikový podnik, ono to ostatně je pěkně vidět na NAPS library, která už je opět více jak rok nedostupná, protože jejího tvůrce něčím nasrali po orgu i na Thresholdu, kam se v poslední době stěhuje více a více tvůrců i uživatelů nespokojených s tím, že Nikolas a jeho parta zamindrákovaných cenzorů už jen sosá peníze a snaží se vyvíjet dojem jak je vše růžové.
Ale kde jsem to... jo pluginy - Ground Handling je taky super plugin, ale bohužel nerespektuje scenerky. Je prostě moc neflexibilní a někde pak (stejně jako better pushback vozítko) projíždí scenerkou, což působí dost rušivě. Mě by se líbilo, kdyby to bylo zkombinované s nedotaženou myšlenkou pozemního (zběsilého) provozu v XP11 - tedy mám ve scenerce definovány stanoviště cateringu, cisteren, traktůrků atd, umíme definovat i cesty po kterých mají vozidla jezdit a GHD zase umí pěkné animace, reálné rychlosti vozidel a definovat kolem éra, kde má co jaké místo. To by teda mě udělalo větší radost než implementace Bing/Google/ARCgis ortha do XP12.
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 12:42
spagros
Co mě nejvíc irituje na xp11 jsou defaultní řeky, pobřeží. Google, Bing taky nutně nepotřebuji na celý svět,ale ta možnost si stáhnout data je super.
Jinak k tématu ground handling nepoužívám na naložení Cessny stačí dvě ruce 😀.
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 13:16
Willhelm   
Pobřeží neřeším, k těm máme daleko a tětšinou lítám vnitrozemí. Řeky mě v XP11 iritovaly do doby než jsem si začal dělat custom ortha, kde mi přijdou řeky, rybníky a přehrady asi nejvíce reálné realitě. V FSXX mě ale točí neskutečně, je to tam vše rozměrově přehnané. Náš lokální tok je v FSXX cca 3x tak široký než by měl být, ale ono to je všude takhle - z kdejakého potůčku je řeka.
Tož to začíná vypadat, že su jediný klient JD v ČR, tomu sa mi ani nechce věřit.
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 15:42
spagros
Toho jsem si u msfs všiml taky, že potoky jsou jako řeky a mění se to podle úhlu. Například Madeira, včera jsem si dal přistání a bylo to hrozně vidět. Zdá se my, že to tak nebylo.
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 11:38
xWing   
XPL11 pouzivam, ale GHD nemam a nebudem mat.
To len pre info.
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 14:28
FSPilot   
Jéééé, já jsem se k tomu jednou chtěl dokopat, protože mi to v simu chybí! Určitě zájem je!
 

Ground Handling Deluxe - liverka LKMT   22. 3. 2021 / 14:48
Willhelm   
Ivošu tož tys byl poslední záchrana. Že lítáš v XP11 dopraváky jsem ze screenshotů věděl, ale netušil jsem zda používáš GHD. Tak link v SZ a já su napnutý jak kšandy jestli to teda u tebe bude OK.
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ