FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 23. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Video Milan test SPACE X Jeden příspěvek | Celý strom
Video Milan test SPACE X   17. 4. 2021 / 10:29
Milan Lisner   
Dík, jsem rád, že tu nejsem osamocený fanoušek

To testování Starship průběžně sleduju a jak už to i jiní někde zmiňovali, je to takové naše Apollo, když jsme to tehdy nemohli vidět na živo. Že můžeme sledovat vznik něčeho úplně novýho. A navíc to můžeme sledovat takhle skoro online, i s porodními bolestmi.

Původně jsem ani netušil, že by v X-Plane šly i nějak rakety, když je to letecký simulátor. Je tam sice raketoplán, ale to je spíš letadlo než raketa a tam taky jen víceméně plachtí a nebo se veze na hřbetě B747.
Ale pak jsem viděl video, jak někdo u toho raketoplánu zprovoznil motory, stačilo nastavit parametry pro palivový nádrže.
Tak jsem zjistil, že v Xplane Planemakeru jsou i raketový motory a že na ně funguje i vektorování tahu a že je tam i možnost manévrovacích motorků.

Pak se objevil i originální Starship od tvůtce XPlane ale jen pro Apple iPad. A protože v desktopovým XPlane nic zatím nebylo, udělal jsem pár pokusů, co by šlo dělat a jak by se to chovalo.
Nešlo to najednou a snadno ale jak to začalo trochu fungovat, udělal jsem k tomu i vizuální model, pak i zjednodušenou scenerii a i ortho okolí testovací základny Boca Chica v Texasu, abych měl dojem co nejvěrnější. Jako vedlejší produkt i Starhopper, se kterým se dá trénovat manévrovaní a poskakování a přistávání na jeden motor.

Plánuju to už teď brzo zveřejnit, tak i ostatní fanoušci si budou moct vyzkoušet, jaký to je ručně řídit takovýhle vehikl, když vám vypadne automatika, resp. tady v tom modelu ani teď žádná automatika není ... ( částečně může pomoct autopilot při stoupání nebo při visení )

Takže přístávání hezky ručně, jako za časů Neila Armstronga


Koho zajímá víc, více informací a obrázků/videí jsem dával sem:

https://forums.x-plane.org/index.php?/forums/topic/241706-spacex-starship-experimental-model-for-desktop-xplane/
 
Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ