FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je sobota 27. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
AIR HAULER 2 - lítáte s tím někdo? Jeden příspěvek | Celý strom
AIR HAULER 2 - lítáte s tím někdo?   25. 4. 2021 / 14:06
Honza "PickNick" Bartoň
Ahoj, lítáte někdo XPL11 nebo cokoliv jinýho s AirHaulerem 2? Jaký to je? Vypadá to fakt docela hezky a promakaně s využitím free i payware letadel, i konkrétních scenérek, který se dají importovat.

Je to friendly s online VATSIM / IVAO lítáním nebo je to jen offline?

Hledám prostě vedle FSEconomy něco, co by zajímavě motivovalo, nebylo omezený jen na určitý typ letadel nebo lokace a bylo zároveň online a offline friendly. SimtoolkitPro beru jen čistě jako EFBag deníček a virtuální aerolinky jsou prostě jen airlinery + pár větším vrtulí, ale třeba s KA350 si nezalítáš.

 

AIR HAULER 2 - lítáte s tím někdo?   25. 4. 2021 / 14:06
Honza "PickNick" Bartoň
https://www.youtube.com/watch?v=ie0Fbk_r0A0
 

AIR HAULER 2 - lítáte s tím někdo?   25. 4. 2021 / 23:22
Willhelm   
V dobách FS2004 jsem strašně rád lítal FSPassengers, v XPL mi něco podobného citelně chybí. Mám koupeny a staženy snad všechny pluginy/addony které se FSPassengers snaží přiblížit, takže i AH2 a musím říct, že to nenaplnilo mé očekávání.

- UI z 90. let se mi vůbec nelíbí, a obecně AH2 prostě chybí atmosféra.
- Jednoznačná orientace na Cargo lety (ne, že by mě nebavily, a máme v XP11 cargo verze L-410, B738, B767, B747, A310, Belugy - takže je s čím lítat)
+ Funguje to.
+ Není problém letět offline, online (IVAO, VATSIM nemám), ve spojení s ACARS systémy (CVARS).

Většina podobných programů se snaží přiblížit FSPasseners a většina z nich si vezme tak 40% a zbytek nepokryje. Třeba Self Loading Cargo, je hlavně o zvukové kulise a starání se o spokojenost pasažérů stylem hry SIMS, opomíjí ekonomickou stránku, údržbu atd.

Nejvýše asi hodnotím X-CPL - ale to je zase úzce zaměřené spíše na vyhlídkové lety, aerotaxi a vývozy parašutistů, navíc vyžaduje dost uživatelského upravování (sehnat si modely pasažérů, kufrů, autobusů, dodávek atd., definovat si v oblasti kde chce mít domovskou základnu a lítat, POI pro generátor misí...). Ale když tomu človět věnuje trochu času, tak je to celkem fajn. Začínal jsem na LKMT na C-172 a celkem brzy se propracoval ke koupi L-410. Nicméně to je spíše o přidání nějaké té omáčky k lítání, mise si stejně člověk víceméně musí vymyslet a definovat sám, pokud nechce lítat nad náhodně rozeseté POI, kde nic není. Přestal jsem používat, protože není kompatibilní s CVARS a stane se to brzy monotóním.

Přerušil jsem i lítání na IVAO. Různé tůry na poznávání nových míst byly fajn. Ale po nějakém čase člověk zjistí, že tu planetu oblítal mockrát a na většině zajímavých letišť už byl. A lítání v dvouminutovém vláčku z A do B mi moc ARAIG nepřijde.

Jinak třeba JR SF-260D je hodně komplexní a ta ekonomické a údržbová stránka tohodle éra je super. Odlítal jsem s tím celou Caribbean VFR tour na IVAO se současným logováním na CVARS. Kontrola oleje, svíček, výměna komponentů poškozených při drsném přistání, která člověka uzemní a neumožní éro použít půldne skutečného času je fakt hodně motivující k tomu lítat podle metodiky a letové příručky k danému éru.

Nejvíce mi sedí CVARS, které se dá lítat online i offline a má jak mise, tak možnost linkových letů.
Vyblbnu se tam s vrtulníky, GA éry, středními turbopropy i airlinery. Nikde žádné omezení s čím můžu nebo nemůžu lítat, grindování peněz atd. Plus člověk si může zkusit mise vytvořit sám.

Nejlepší na těch všech možnostech je stejně to, že tady vůbec jsou. Protože každému nakonec vyhovuje něco jiného.

P.S.: FSPassengers pro XPL bych 100% koupil první den prodeje.
 

AIR HAULER 2 - lítáte s tím někdo?   25. 4. 2021 / 23:51
Honza "PickNick" Bartoň
Díky za super hrnutí Willhelme. Je vidět, že už máš něco za sebou. Já mám teď chuť primárně lítat hlavně online a posunout se v IFR komunikaci a frazeo. A tak na to hledám nějaký šikovný podhoubí, který by mě prostě dávalo inspiraci a motivaci. SF260 mám taky rád. Teď mě ale hodě baví KA350, ale jak tak koukám prostě se s ním nikde moc v reálu kromě NAVY a speciálního nasazení moc nelítá. Když už tak B1900. Pořídil jsem GTN750 a ta je v kombinaci s tím modulem fakt dobrá, myslím.

Mám koupený ORBX Anglii a USA a planetu jsem zatím fakt neobletěl, takže mám pořád co dohánět. Kdybych bych nejradši lítal nějaký obsah tam. Koukám, že je už když, tak dost používaný SAAB 340.

Jdu si googlit všechny apky cos zmínil Díky
 

AIR HAULER 2 - lítáte s tím někdo?   26. 4. 2021 / 05:49
orl
Ahoj, ještě můžeš zkusit Fly The World. Je to víceméně něco podobného jako FSEconomy, s drobnými rozdíly, navíc máš možnost létat leteckou záchranku(tam mě bavila Cessna 172 Bush Kit a létání v horách z Machmell Fisheries) anebo různé mise. Ale pokud se ti FSEconomy zevšednilo, je to podobný, tady je ale jednodušší létat větší dopraváky a nákladní. Pokud by jsi chtěl detailnější popis napiš.
 

AIR HAULER 2 - lítáte s tím někdo?   26. 4. 2021 / 13:24
simulatorak
Air Hauler 2 na P3D som mal, ale vobec ma to nechytilo, same bugy, nic tam vlastne neslo, alebo som nechapal ako.. Ked som to chcel na FS2020 chlapik si vypytal zase tusim 30 eur, ze akciova cena pre majitelov pre p3d ))

na FS2020 mi vychadza pouzivat jedine NeoFly. Co chlapik skoro doslovne kazdy den vylepsuje, a zakladna verzia je zdarma! Len rozne perky su potom platene, zatial 16e za vsetky. Fungujem zatial na zakladnej verzii. Cize jedine NeoFly, progresivne. Jedine co ma stve ze tam nema failures, zatial. a opotrebenie lietadla, co FSka ma. Ale je to zabavne uz teraz.
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ