FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Z toho mrazí... Jeden příspěvek | Celý strom
Z toho mrazí...   8. 6. 2021 / 19:44
happypetr   
https://www.mojevideo.sk/video/350c5/ruce_nahoru_ruce_nahoru_ruce_nahoru.html
 

Z toho mrazí...   9. 6. 2021 / 01:45
Willhelm   
No tam mrazí z více věcí.
- Přístup instruktorů - nevím jestli bych se chtěl svěřit těmhle lidem.
- Záložka zamotaná do šňůr křídla - tady Tomáš Brauner vysvětluje jak je důležitá energie daná do vyhození kontejneru: https://www.youtube.com/watch?v=JLgvN36Zr9o Na tom videu se stalo přesně to před čím tam varuje.
- Jé voni mi tam stojej! - Prostě borka na konec.
Nevím zda bych po takovém zážitku měl ještě chuť do toho sednout.
 

Z toho mrazí...   9. 6. 2021 / 09:11
vojtas
Popravdě, moc tvé kritice nerozumím. Pro nezasvěceného to video asi opravdu dramaticky vypadá a může vyvolávat emoce, ale vzhledem k okolnostem, se nic strašného neděje. Právě proto se tyhle věci jezdí cvičit nad vodu, kde máš kompletní zázemí, včetně záchranného člunu, na krku plovací vestu a na rádiu instruktora (viz. moje vlastní zkušenost s tím samým instruktorem https://www.youtube.com/watch?v=oUrq_-7XkyA). A v tomhle konkrétním případě slyším pouze smysluplné instrukce. A to netvrdím jen z úcty k instruktorovi, který už bohužel není mezi námi. Mimochodem, osobně si myslím, že by přistání v dané konfiguraci bylo bezpečné i bez záložního padáku.
 

Z toho mrazí...   9. 6. 2021 / 17:18
Willhelm   
Když jsem mrknul na tvoje video, tak to je úplně jiná káva. To přece jako kapesníkář musíš vnímat.
V momentu kdy se tvé křídlo stalo nerozpletitelným šel povel záložka. (Mimochodem smekám jak pěkně hozená...) Nikdo nečekal na zázrak rozmotání šňůr. Prozraď mi jen jedno - to vytažení kontejneru bylo tak bleskové po povelu, nebo jsi na povel nečekal a v momentě kdy přišel povel, už jsi to řešil sám?
To první video jsem si pouštěl dvakrát, protože jak se to rozjelo, zdaleka nebylo z titulku videa jasné, že to je SIV kurz, to mi došlo až ke konci. Tenhle poznatek si vynutil puštění znova.

Souhlas, pokud zvážím vodní hladinu pod sebou a rychlost opadání toho jeho smotku asi by tam problém nebyl ani bez záložky. Ono stejně - jak se mu tam namotala na to křídlo, tak stejně nebyla 100% funkční a subjektivně mi přišlo, že rychlost opadání zůstala stejná jako před jejím vyhozením.

P.S.: Tvé Best of SIV je pěkný přehled snad všech nestandardních letových režimů. Osobně mám rád spíše endorfiny a křídlo nad hlavou než adrenalin a křídlo pod nohama, ale je fajn se na to občas aspoň juknout.
 

Z toho mrazí...   9. 6. 2021 / 19:32
happypetr   
Omlouvám se, netušil jsem že jde o nácvik nad vodou ale jako parašutista s jedním samostatným seskokem si tuhle situaci nedokážu představit, kdyby se stala mě...
 

Z toho mrazí...   9. 6. 2021 / 22:00
vojtas
Petře, není za co se omlouvat. SIV kurzy bývají divácky vděčné.
 

Z toho mrazí...   9. 6. 2021 / 21:54
vojtas
Je to jak říkáš. Ve chvíli, kdy jsem dostal do zorného pole své ruce, spodek vrchlíku a jezero, jsem už věděl, že to budu házet, proto to šlo tak rychle. A stejně jako ty, adrenalin nevyhledávám a v létání tím spíš. Právě proto bych SIV kurz doporučil každému, kdo se pro paragliding rozhodne. Člověku to dodá na jistotě a snad i trochu na zručnosti. Teda pokud to člověka od létání zrovna neodradí, což už jsem viděl taky.
 

Z toho mrazí...   9. 6. 2021 / 01:55
Willhelm   
A tak abychom neměli z PG jen ty hororové situace:
https://www.mojevideo.sk/video/110a9/mal_problemy_s_vtakom_.html
Úplně vzorně:
5s - náraz do šňůr
10s - orientace co se stalo
15s - uvědomění si že křídlo je dále neovladatelné
20s - odhození záložky - velmi energeticky a na druhou stranu od šňůr křídla
Tenhle kluk vypadá na to, že záložku neházel prvně v životě nebo na školeních a tréninku nechrápal, jako ostatní spolužáci.
 

Gonzo
VWAC
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ