FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
A320 FBW STAR Jeden příspěvek | Celý strom
A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 09:50
David75
Ahojte,

nevím kde dělám chybu..Normálně mám naprogramovanou trat s nějakým STAR . Ve chvíli kdy se FMC přepne sám z modu des do approach tak mi zmizí nějaké body star na které jsem měl letět a autopilot leti rovnou na bod VIA ze STARu? prostě z ničeho nic přeskočí několik waypointu... Používám develop verzi.
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 09:57
xWing   
No Ty si mi prisiel rovno do rany, lebo tie STAR ma seru uz hodnu chvilu.
Maju to proste nahovno a nechapem, ze toto este nikto nehlasil a neopravil.
Najviac ma sere, ze nastavis STAR a letadlo si da direct na zaciatok planu.
Uplne yeble toto FBW a nastavovanie STAR.
Oni to hadzu ASOBO, ze to je BUG, ale mne sa to nezda lebo...
Taky SALTY mod pre B748 ide ako vino, co sa tyka SID a STAR.

 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 10:19
Willhelm   
Ale ono to opravdu jde za Asobo:
https://medium.com/swlh/microsoft-flight-simulator-2020-no-competition-for-x-plane-11-e7cd0a1d121e
Komu se to nechce číst celé tak k problémům procedur stačí přeskočit na stať: The Systems Modelling The G1000

Mimochodem tady tomu člověku strašně děkuji za jeho detailní srovnávání reálného létání vs. FSXX vs. XP11. Člověk věří, zkusí, dostaví se zklamání, ví že něco není jak by mělo být, ale takhle to detailně odargumentovat proč, to prostě musím smeknout. Zajímavé je, že co se týče chování v nestandardních letových režimech tak se přesně shoduje s FSPilotem, který se tu svého času marně snažil argumentovat proti jedněm růžovým brýlím. Eshka ale jde dál než Ivoš a dokonce rozebere proč to tak je.
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 10:25
Tragédie v JRD
to jako FBW opravdu pouziva interni flight management FSXX a nepouzivaji vlastni?

i blbý CRJ má tohle implementovaný po svém a neni napojený na interní plánovač a s tim spojená omezení se sidy a stary... (a radu dalsich)
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 10:30
xWing   
Ano, je to tak
Na to, aky buum je okolo FBW, na toto proste oni kaslu a nechavaju to na ASOBO.
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 10:41
Willhelm   
Přitom třeba LNM je freeware projekt a Navigraph ochotně udělal Alexandrovi databázi na míru, takže ani tady na tuhle stranu by asi zásadní překážka nebyla. A vzhledem k tomu, že Asobo má preference nastaveny spíše na zlepšování vizuální stránky než na nějaké opravy simulačních aspektů, tak FWB budou asi čekat na nativní podporu procedur celkem dlouho.
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 10:44
xWing   
A pritom staci nejaky workaround ako spominany SALTY mod pre B748, ktory urcite nema samostatne naprogramovany FMS.
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 11:57
Tragédie v JRD
kazdopadne to vysvetluje jednu vec - kyz jsem si s FBW hrál, tak měl aktuální airac .. aniz bych ho kamkoli instaloval. vzhledem k tomu, ze to má online propojení na simbrief, tak jsem si rikal, ze to asi berou taky odnekud z onlinu ...

.. a ono houby - oni to berou primo z fsky (a do fsky se dostal s airacem) .. to jsou veci

tak treba se i ve fbw dokopou tu databazi nebrat s fsky, ale brat ji z vlastniho zdroje..
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 12:10
xWing   
Ked uz spominas AIRAC, je nejaky rozdil medzi ASOBO databazou a Navigraph databazou (myslim z Navigraph Navdata Center) ?
Zatial vzdy ASOBO pri kazdom WU aktualizoval aj AIRAC, preto sa pytam, preco sa s tym trapi aj Navigraph ?
Jedine co ma napada, ze ASOBO nebude asi do nekoncna ten AIRAC updatovat.
15823 B / 750 x 424 / db.JPG
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 13:47
Tragédie v JRD
Databaze od ASOBA - ti to neberou z navigraphu, ale berou to od nekoho jineho (od NavBlue)
Navigraph pak ze svych zdroju, ze kterych plní i addony.

V datech od Navigraphu jsou nektere veci navíc (minimalne drive, nevim jestli to platí stále) jsou navíc třeba geograficke fixy (mapr. nad oceany - napr. nad atlantikem -jsou to takove ty fixy, co jsou po jednotlivych geografickych souradnicich ála 65N30 atd). ty v datbaazi od asoba nebyly

No, a pak - pokud lítáš s addony, které berou databíázi svýho navigačního vybavení od navigraphu (čili prakticky všechny, kromě těch vestavěných), je vhodné mít stejnou navigační databázi v fsx i v addonu.
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 18:39
FSPilot   
Já byl ale označen za troubu, který tomu nerozumí, protože to nikdy nevyzkoušel Tak tehle to vyzkoušel, ale asi je stejný trouba. Nějaký joutúber to určitě zhodnotí objektivněji a realističnost FLIGHT simulátoru je možné hodnotit jen dle vizuální stránky
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 20:22
Willhelm   
Ano je to tak, dobrý sim se pozná hlavně podle vizuálu.
Týden zpět jsem narazil na video kde všichni uchcávají z PDMG DC-6 pro FSXX. Typické video typu Real Pilot Trying... na kterých byla a je postavena kampaň Asobo na sociálních sítích.
https://www.youtube.com/watch?v=1EU1dZwQnk8
Jako se skřípěním zubů jsem to shlédnul, ale je to fakt 58 minut blahořečení jak to je vše skvělé. Chtělo se mi blít, protože ve srovnání s tím jak to éro vypadá v FSX a XPL třeba kokpit vypadá jako poskládaný z lega. Všechno jednolité lesklé plastové povrchy, kde je provozní opotřebění, ohmatance, škrábance? Podle mě tenhle stroj vypadal a choval se zdaleka nejlíp v XPL.

Opravdu jsem trpěl až když to v tom videu dostal do vzduchu. Připadlo mi, že tohle bude reálný pilot asi jako já jsem panna Orleánská. V momentě kdy po startu šlápne do pedálů a 48t mašina instantně změní směr o 15° a začne se třepat jako 30g model na gumičku ve větru.

Nicméně tohle video v komentářích přišel rozebrat pilot Everts. Byl to zdaleka nejdelší, nejlepší a nejodbornější komentář. Bohužel už jen byl. Protože jako jediný byl negativní. Nejen, že pochyboval o tom, že autor v reálu opravdu s něčím lítá (a co ho k této domněnce vede), ale taky začal krok po kroku rozebírat jak je tohle éro v FSXX ze strany PMDG zprasené.
Už pár týdnů se hrabu v opravách DC-6 do XPL, sháním info atd. takže jsem závoj zdánlivě nejlepšího placeného addonu do XPL už zcela stáhnul a mám celkem slušnou představu co všechno PMDG zprasilo v XPL verzi. Ale v porovnání s FSXX verzí je ta XPL dokonalost sama.
Ale zpět ke smazanému komentáři:
- Reálná DC-6 může startovat v celkem čtyřech výkonových konfiguracích. Ty se v podstatě volí podle TOW. Mám operační manuál Everts a je to tam rozepsané i s grafy na cca 6 stra. Na různé výkonostní režimy PMDG s prominutím úplně sere ve všech verzích. Vybrali si fixně jeden.
- Plně naložená DC-6 na maximální vzletový režim dává 150-300fpm VS. V XPL se mi povedlo dostat se při zachování dalších parametrů dle tabulek v reálném operačním manuálu na 500-600fpm. FSXX verze v pohodě dává kolem 1500fpm.
- DC-6 nemá žádnou hydrauliku, všechno musí přetlačit piloti na lanovodech. Ono kopnutí do směrovky co mě tak zvedlo ze židle, hýblo žlučí i tomu týpkovi z Everts, v 165KIAS podle něj tu obrovskou plochu směrovky neutlačí nohama ani dva chlapi. Účinná je při startu a přistání a i tak to potřebuje dost síly v nohách.
- rozebíral pak i další parametry.

Sere mě, že to zmizelo, doteď jsem se domníval, že móda cenzury nežádoucích komentářů na tytrubko ještě nedorazila. Mrzí mě, že jsem si to nezkopíroval, protože dát si práci s takovým rozborem a sepsat kupu textu muselo dát celkem dost práce a pro mě to byl ze všech komentářů pod videem ten jediný s nějakou hodnotou. Jenže PMDG vyžaduje jen blazeování a konstruktivní kritiku nesnese. Ona obecně konstruktivní kritika nebyla vítána už v době betatestování MSFS, jak jsem se mohl přesvědčit na vlastní kůži. Asobo v betatestu od začátku hledalo lidi co budou afektovaně šířit jen pozitivní nálady.

Jako by lidstvo zapomnělo, že nespokojenost je to co hnalo vývoj dopředu. Těžko řešit nějaký problém, když si jeho existenci ani nepřipustím a nebo co hůř odvedu pozornost od problému jinam. O tom že nemáme procedury pomlčíme, ale na startovní obrazovce zdůrazníme, že jsme zaměstnali Leguana a v Německu teď máme vymodelovaných 16 nových hradů...
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 22:20
Tragédie v JRD
-ot-
je neuveritelny, co jsou nekteri lidi na tema fsxx je srajda vygenerovat za elaboráty. tobe to fakt nedává spát, co? .)

(ja mam cece nekdy pocit, ze tohle je az takova zavist xplejnaru ... ze sice maj o neco lepsi era .. ale jinak ze nemaj takovy omalovanky.. .
-/ot-
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 22:38
Willhelm   
-OT-
Trefa. Nic není dokonalé. Závist byla a bude. Stačí vzpomenout na dětství a bitvy TT vs H0 a to už pak z krve nedostaneš do konce života. Dnes v Kaufu jsem byl svědkem bitky dvou důchodců fofrkrikama jestli je lepší máslo Olma nebo máslo Máslo... chvilku jsem uvažoval, že bych do toho vstoupil, že nejlepší je X-máslo, protože s X je vše jak má být, ale pak jsem zhodnotil, že by měli jednak početní převahu a druhak by mě uválcovali o dvacet let většíma zkušenostma v hádání se...

P.S.: Máslo jako správný asociál kupuju zásadně francouzské jemně solené značky Président protože náš místní supermarket od LR zatím nebere.
-/OT-
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 06:14
FSPilot   
Občas mám ze sebe pocit, že jsem se stal xplejnovista

ale objektivně... v době, kdy civilní letecké simulaci vládla FSX popř. P3D, tak jsem já osobně tunil co šlo, aby to bylo co nejreálnější nejen po vizuální stránce. Třeba Accu-Feel od A2A pro mě byla nutnost. Hodně to dodalo na pocitu z letu.

Tehdy jsme se (snad) všichni snažili zlepšit vizuál stejně jako dbali na realističnost chování (v rámci omezení simu). No dneska je to jak Infinite Flight pro PC/Xbox s překrásnou grafikou, ale jinak arkáda. Doba pokročila a letecký simulátor by měl nabízet víc, než jen pěknou krajinku
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 07:58
Tragédie v JRD
ale jo, tomu rozumim a jo, je to arkada ….

ale to, ze to nekomu stoji za 6 odstavcovy elaboraty a furt dokolecka…. to neni samo sebou

bavi me to
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 18:04
FSPilot   
A to je to hlavní
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 06:54
xWing   
V momentě kdy po startu šlápne do pedálů a 48t mašina instantně změní směr o 15° a začne se třepat jako 30g model na gumičku ve větru.

Neboj, toto iste robi aj 400 tonovy Boeing 747
 

A320 FBW STAR   18. 10. 2021 / 21:20
kutak
používej experimental verzi.. tam je už docela funkční LNAV
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 19:44
David75
a funguji tam ty STARy? trochu mám obavu instalovat nestabilní verzi...
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 19:47
xWing   
Asi nebudu fungovat, lebo FBW A32NX nema vlastnu databazu (AIRAC).
Uz tu o tom pisal Traged.
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 20:27
velosport
Mne osobne funguju ako SID tak aj STAR v experimental verzii. Vypada to tak, ako by tahal a
AIRAC priamo s MSFS. V experimental verzii mam nalietanych cez 300 hodin a zatial sa mi nevyskytol ziadny problem so stabilitou. Taktiez pri vkladani bodov za letu ci uz direct na urcity bod co mam na naplanovanej trtase, alebo na doplneny bod, vsetko mi funguje ako ma. Co sa o stabilnej verzii povedat neda.
 

A320 FBW STAR   19. 10. 2021 / 22:08
xWing   
STAR ako take funguju, vies ich nahodit, ale robia bordel v letovom plane, lebo FBW pouziva interny planovac, ktory ma nejaky BUG
 

A320 FBW STAR   20. 10. 2021 / 09:03
velosport
No ako som uz pisal vyssie, mozno robia bordel v stable verzii, ta sa u mna chova presne ako A320 od Asobo a po pridani star mi rozhadze cely plan. Ale experimental verzia mi slape v pohode, po zadani STAR mi nic nerozhadze a aj jednotlive STAR body na trati mam podla aktualnych map.
 

A320 FBW STAR   20. 10. 2021 / 11:19
kutak
normalně přes simbrief si udelam OFP a potom ho přes MCDU že simbriefu načtu.. všechny STAR i SID si tam potom načtu... občas dělají problém non-rnav procedury, tam to člověk musí trochu hlídat pomocí VORu a DME, ale jinak v experimental verzi s tím problém nemám, za mě je nejlepší.
Hlavně na LKPR tam není ten bug kdy po vzletu z 24 mě flight director vystřelí hned doleva
 

A320 FBW STAR   20. 10. 2021 / 16:17
xWing   
Tak ja teda neviem co robim zle, ale aj v experimental verzii je to rovnaky bordel.
Ako priklad, si skuste na LKMT zadat STAR na drahu 22 cez BAXEV s IAF BOGTU a prelistujte si letovy plan od BAXEV az po drahu 22.
Akoze to sa Vam zda OK ?
 

A320 FBW STAR   20. 10. 2021 / 18:58
Tragédie v JRD
a co tam mas blbe?
 

Gonzo
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ