FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 19. 5. 2024, svátek má Ivo Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
MSFS... a dál? Jeden příspěvek | Celý strom
MSFS... a dál?   14. 11. 2021 / 22:20
Lukyn
Dobrý večer všem, popíjení alkoholu mě donutilo přemýšlet o situaci ohledně MSFS... jakožto vlastníka jak PC tak Xbox verze mě nadšení postupně opustilo a po roce jsem se nejdříve vrátil k Xplane abych pak hned odbočil k P3D v5, kde jsem po HF2 velice spokojený a já se sám sebe ptal proč...

Po roce vývoje MSFS, který se různě potácel od chyby k chybě, které by však člověk pochopil, když se jedná o jaksi revoluční posun... opravdu se jedná o revoluční posun? nebo jen FSX/P3D s možností streamování map z Bing(což je vlastně plus i mínus s ohledem na to, být stále online a když ne, tak se projeví značná odfláknutost s tím, že tam přeci jen něco musí být, když náhodou nefunguje online... fuj...) ale co nedokážu pochopit je to, že ani po roce tu nemáme nějaké kvalitní addony, nebo že tu vůbec není moc addonů(myslím tím letadel) a ty co tu jsou, jsou buď velmi rychle ušité, přeskiované a bůh ví co, nebo jsou to ty nejstarší přídavky co vývojář měl k dispozici. Nevyrazí s něčím novým, zajímavým, ale recykluje a to i tak velmi pomalu a ani nevyužije nových funkcí, recykluje tak, jak bylo včetně všeho špatného, textur, zvuků... a kde jsou velcí hráči? PMDG také recykluje a místo aby naklusalo s velkou slávou a totálně obsadilo trh, vydají plytké DC6? Recyklát. Ostatně Asobo asi také nebude žádný super hráč, když svůj store a vůbec celý projekt updatuje rychlostí šneku, kdy i opovrhovaný Bredok 737, který alespoň svůj produkt obstarává, je dříve v nové verzi na simmarketu, kdežto na store není ani aktuální verze v textu natož v logu...otřesné na AAA titul. Pak je však úsměvné, že obstarožní projekty jako Prepar, kde si člověk říkal, jak to může fungovat, díky tomuto s minimem námahy fungují... a to nemluvím o Austinovi, který sice asi ví co dělá, ale absolutně neví, co základna chce díky za pozornost a podělte se o své názory a postřehy. Díky Luk
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 00:00
Tragédie v JRD
Chtelo by to min chlastu ...

duvod, proc jeste nejsou komercni addony velkych letadel je jednoduchy - msfs je v podstate uplne nova platforma a modely se proto vyviji kompletne od píky.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 10:09
simulatorak
Asobo cielene blokuje vstup tradicnych komercnych addonov do platformy. Tak co sa cudujes? Ano takto pride bod ked ludia zacnu msfs opustat, len pekna grafika to neutiahne. Teraz prave toho 18.11 si myslim ze ide o dost zlom, lebo DX12 ak skonci fiaskom tak ludi to uz postupne prestane bavit. Logike odmietania akejkolkve podpory napr. Hi-Fi Active Sky vobec nerozumiem. Historiu pocasia Asobo ani REX nema, hoci to slubuju uz rok, atd.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 10:30
Tragédie v JRD
bože, co je to za blábol? Cílene blokuje vstup tradicnich komercnych addonov ?

Tyhle teorie.. to se někde učí? nebo .. kde se berou? .-D
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 12:07
simulatorak
To nie je blabol ale fakt Vsteko musis konzultovat s Asobo a Hi-fi odkazali ze nic nebude a tak sa snzia urobit nieco kolene, ale ked nevies tak neviem naco to komentujes...
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 13:09
Tragédie v JRD
je to samozrejmě blábol. není to žádný fakt.

poněkud překrucuješ realitu. a nebo ji překrucuje hi-fi a ty to jenom dál kopiruješ.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 14:27
simulatorak
ano preto hi-fi nic rok neurobili, ha ha ha. Ano robia im napriek.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 15:07
Tragédie v JRD
co to meleš ?
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 16:41
simulatorak
Mozes si to dohladat ako pre Hi-fi odmieta Asobo poskytnut akekovelk udaje o pocasi. A vyslovene sabotuje ich pracu na addone ale pritom s REX weather force problem nemaju. Preto je to vyslovene cudne a Asobo akoby nejakym spsobom obmedzovala addony. Preto to tak vyzera ako vyzera.

 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 16:46
OK-MSS
Podle mne je to trochu jinak. Nechce jim poskytnout model počasí (respektivě engine). Snad jsem se vyjádřil dostatečně odborně. IT specialisté mne opraví A proč by to jako dělali?
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 17:48
Tragédie v JRD
no .. a to je presne ono. hifi neco zpublikuje a pak lidi, co tomu nerozumí, dál šíří bludy. a pak na základě toho vymyslí, že asobo bojkotuje komerční addony.

ano, engine na počasí je v tuto chvíli uzavřený. asobo ho neplánuje otevřit. tečka.

ale to není žádné bránění něčemu a někomu.

prosím, příště, než budeš šírit bláboly, zkus se poradit s někým, kdo ti vysvětlí, o co jde.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 13:37
simulatorak
)) som sa zasmial, ale REX ho otvorili, si nieco over pred tym ako pises. Ano len Hifi ho nechcu dat ani poskytnut pomoc, tak to robia na kolene, uz sa nebudem opakovat. Ano blokuju komercne addony, no minimalne tento jeden. Do zmluv nikto nevidi asi na to maju dovod, ale nepochybujem ze to takto ide aj v inych veciach ked uz ide v jednej minimalne.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 14:34
Tragédie v JRD
Samozřejmě, že hifi nechtěji poskytnout pomoc. Protože hifi se snaží o něco, o čem asobo/micorsoft žeklo, že nejde, nepůjde a není podporováno. tečka.

a pokud rex nějakým reverse engineeringem prokopl díru do MSFS, tak to svědčí o tom, že jsou fakt dobří. ale taky to může znamenat, že to s jakýmkoli dalším upgradem MSFS může přestat fungovat.

takže ne - žádné komerční addony neblokují. prostě jen řekli, že počasí nepůjde měnit. nechápu, co je na tom k nepochopení. je to stejné, jako kdybys tady brečel, že nemůžeš fyziku v MSFS nahradit třeba xplejnem a dedukoval z toho, že někdo někde blokuje nějaký addony.

prober se.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 14:45
simulatorak
dobre, to sa da len sa zasmiat tym tvojim konstrukciam
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 15:01
Willhelm   
Hele zastanu se Tragéda, aby v tom nebyl sám.
Situace nachlup podobná tomu co se nedávno dělo v XP11.
LR jasně řekl vývojářům, že jejich shadery jsou ve vývoji a nedoporučují je zatím nijak využívat.
Přesto se našlo dost frikulínů, kteří to udělali vydali komerční addony zlepšující počasí, stíny a já nevím co ještě. A hádej co. Po prvním updatu XPL to přestalo fungovat. Vývojáři placeného addonu zavřeli krám a zákazníci utřeli, protože při koupi museli odsouhlasit, že jsou si vědomi toho, že to co kupují jede na experimentálních funkcích XPL a po updatu XPL už nemusí fungovat.
Místo LR dosaď ASOBO, místo XPL MSFS a je to přesně to co se ti Tragéd snaží zatím marně vysvětlit.
Kulisy se mění, ale základní principy problému mezi vývojáři platformy a 3rd party addonů zůstávají.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:10
Luděk Ch.
To je ale skutečně blábol jako prase, protože Asobo naopak tvůrce addonů nadstandardně podporuje. Stačí si uvědomit, že tvůrci komerčních add-onů nejsou pro Asobo konkurence, ale naopak podpora a ještě má asobo podíl na zisku z addonů. Jediné co nepovolili, je vrtání se v systému počasí, což je i dost pochopitelné a věří si, že jsou schopni to počasí udělat tak dobře, že addony na to nebudou potřeba. Jinak ve všem ostatním je MSFS naprosto otevřené, takže vůbec netuším, o čem to mluvíš.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 10:49
jožo
Nie, neblokujú. Napr. CARENADO predáva len na ich Marketplace, taktiež Just Flight, An 2 od bývalého SibWingsu tiež bude iba tam. atď. A mne osobne to vyhovuje, nemám platnú platobnú kartu a môžem platiť cez telefón. Takže?
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 13:06
Lukyn
No to uplně právě není pravda. Just Flight produkty a produkty dalších, které taktéž nabízí, můžeš koupit i na jejich stránkách a dlouho to také bylo jediné místo, kde šli koupit jejich Pipery. Taktéž Aerosoftí CRj. Mě by to tedy nevadilo mít dva zdroje, ale samozřejmě vede logika věci využívat interní marketplace, kde je vše pohodlnější včetně stažení a instalace, JENŽE tam narazím na podivnost, že například ten Bredok 737, který jsem si bohužel koupil(i když nemůžu popřít, že se snaží to nějak dolaďovat... alespoň tedy trošku) a znovu bohužel na markteplace, mám stále v neaktuáln íverzi, kdežto na simmarketu už mají verzi novou. Tudíž já v podstatě nemůžu plně využívat produkt, protože jej mám sice z oficiálního zdroje, ale nemám aktuální verzi. Takže buď má být jen marketplace, nebo nějaký externí store, ale né vše dohromady a nebo na tom mají nějak zapracovat. Těhle drobností je tam strašně moc okolo a už to člověka unavuje tak, že to upozaďuje ten prvotní wow efekt.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 13:07
Tragédie v JRD
aerosoftí CRJ je od počátku k dispozici na MSFS storu. a je tam k dispozici vždy současně s jejich vlastní distribuční platformou.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 13:11
Lukyn
Pokud je tam vždy opravdu současně a ani jedna distribuce nemá nějaké zpoždění, tak je to super, ale tak by to tedy mělo být u všeho
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 13:16
Tragédie v JRD
Ano, je tam vždy opravdu současně a nemá zpoždění.

(ale nalejme si čistého vína - ve storu MSFS je nyní čekací lhůta na publikaci ccea měsíc, mají malé zpoždění se schvalováním.

Aerosoft má s CRJ ale od Microsoftu speciální zacházení, jakožto jediný komplexní model letadla, takže předbíhaji frontu. což je i odpověd simulatorakovi na ty jeho fantazie s tím, že Asobo / Microsoft cíleně blokuje komerční addony )
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 16:46
simulatorak
Jedine ty mas nejake fantazie ale Hifi s Asobo realny problem.... Uz davno by Active Sky bol keby to asobo neblokoval.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 17:57
Tragédie v JRD
a ono je snad někde zakotvená povinnost, že na všechno musí být sdk?

ne. prostě sdk nebude, tak hi-fi addon neudělá. nemá to nic společného s marketplacem ani tím, ze by nekdo nekam nechtel nekoho pustit.

nebo snad kdyz mas otevreny msword, tak taky nadáváš, že tam nepustili nahradit editační funkce těma z T602?
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:14
Luděk Ch.
Asobo jasně řeklo, že nechce aby se jim někdo hraba v úplném jádru počasí. REX je jen okrajová záležitost, v podstatě jen stahuje z jiného zdroje počasí, ale nemění nic zásadního. Hi-Fi by to měnit chtěli a Asobo nechce. A úpřímě, co přesně ti tam chybí, že zrovna tohle tak nutně potřebuješ?
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 13:45
simulatorak
Vies ako funguje REX? tak isto ako Active sky tak co to meles? Nikto nechce od asobo ziadne jadro, vsetko su to externe programy. Z nejakeho dovodu to hi-fi nechcu umoznit, asi aby ludia neprisli na to ze externy program je lepsi ako default a rex, ako HiFi a AS bolo vzdy na FSX a P3D najlepsie a malo historiu pocasia navyse 5 rokov dozadu.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 14:12
tvojplaton   
Už sa v tých tvojich teóriách začínam strácať - najprv napíšeš, že REX funguje rovnako ako AS a že sú to oba externé programy a hneď nato napíšeš, že HiFi nechcú umožniť prístup (cit.:asi aby ludia neprisli na to ze externy program je lepsi ako default). A pri používaní REX na to akože neprídu? Alebo ako mám tomu rozumieť? Mohol by si mi vysvetliť, ako si to myslel? Ďakujem.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 17:17
simulatorak
Nuz treba porozmyslat. Rex nerobi nic ine ako by malo Hifi asi je to zlozite chapem...
 

MSFS... a dál?   17. 11. 2021 / 00:50
tvojplaton   
Ty možno chápeš, ale ja z toho tvojho príspevku moc nie... Ale to jedno. Ako písal Tragéd - aj tak sú to všetko bláboly. Ja by som síce použil iný výraz, ale určite by som tým porušil niektoré z pravidiel fóra.
 

MSFS... a dál?   17. 11. 2021 / 09:31
simulatorak
Odo dnes kedze nie si schopny pochopit vyznam textu budem davat vsetko vopred na Maticu Slovensku a pre istotu aj na Jazykovedny ustav, ak pravda v nejakom ustave sam nie si.
 

MSFS... a dál?   17. 11. 2021 / 09:33
biblbrox   
No alespoň, že jsi smazal ten text, který jsi uveřejnil před chvílí...
To už bys fakt neukecal, že umíš slovensky...
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 16:18
xWing   
28958 B / 750 x 511 / 51fgPkAoT6L._AC_SL1024_.jpg
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 16:47
OK-MSS
6003 B / 225 x 225 / stáhnout.png
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 14:26
jožo
@Lukyn - Tak s tým Just Flight máš pravdu, ja som kúpil Piper Arrow III priamo od nich, vtedy ho na FSMS Markete ešte nemali, mali ho iba od CARENADA a ten som nechcel. Teraz ho ale majú už aj tam, ale je myslím o niečo drahší. Vypomohol mi kamarát, od seba mi založil účet a Pipera kúpil na mňa, peniaze som mu potom samozrejme poslal na účet. To len na vysvetlenie. Čo sa týka nejakých 737 alebo Airbasov tak tie ma nezaujímajú, takže mne osobne je jedno akú verziu majú na Marketplace. Najväčší dopravný eroplán aký by som si rád kúpil je Iljušin 14, ale ten bohužiaľ asi nikdy do FSMS nebude, jedine že by ho niekto prekonvertoval z X-plane. Na Asobo síce tvrdia že postupne po An 2 budú ďaľšie legendy ,ale pochybujem, že by Il 14 bola pre západniarov legenda... takže uvidíme, čo sa bude diať ďalej.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 11:13
xWing   
By ma zaujimalo, ako TY, zaryty eFeSkar, co chces lietat, ked opustis MSFS ?
A vobec, neverim, ze TY vobec opustis niekedy MSFS, len silacke reci.

 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 16:33
happypetr   
Ajéjé... Chlapci si zase měří pindíky...
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 16:38
Lukyn
A co by si člověk nezanadával na něco za co vysolil peníze... zvlášť když to má neustále proměnlivou kvalitu jako na houpačce
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 16:42
ulitej
Okecáváš - žiješ - a to je hlavní
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:17
Luděk Ch.
Proměnlivou, ale jestli to sleduješ poslední dva updaty, tak ta kvalita vyletěla dost nahoru, aniž by tam současně nasekali nějaké výrazné chyby. Teď je to zdaleka v nejlepším stavu, co to kdy d začátku bylo. Nevím kdy jsi to měl naposledy puštěné, tipuju tak 2 měsíce zpět před SU5
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:44
Tragédie v JRD
no, zas neprehanej.

nejvetsim bonusem posledniho SU je, ze nic noveho se nerozbilo. ale jinak … nic dramatickyho. nejvic oprav se tyka defaultnich modelu, ktery ale stejne nikdo soudnej netyka.

ale pokud srovnam prvni verze fsx s tim, co mame dnes … tak zmena v podstate zadna.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 22:05
xWing   
Ho Hooo, s default VL-3 som odlietal UL turu na IVAO
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 22:15
Tragédie v JRD
Ok .. oprvuju ) defaulty velkych letadel

tyhle maly prditka... ty jsou v defaultech , aspon subjektive mym pohledem, jeste celkem ok
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:09
Tragédie v JRD
kde a kdo?

zatim se tady jenom jeden ozral a vygeneroval blabol .
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:34
Willhelm   
Nikdo si nic měřit nebude...
Lukyn chtěl jen zkontrolovat Luďka jestli mu na nose pořád ještě pevně sedí růžové brýle.
Lukyne je to dobrý! Sedí pevně...
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 21:31
Lukyn
skvely to jsem moc rad no nic priste je lepsi se presunout s diskuzi ohledne hry na herni portal...zrejme
protoze tady je to zrejme moc tenky led. Nechapu ale budiz.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 22:37
Willhelm   
No nevím, ale když jsem byl naposledy na jednom nejmenovaném herním portále diskutovat, proč dostal MSFS 2020 10/10, byl můj sáhodlouhý příspěvek rozebírající fakticky zjevné chyby a nedostatky které recenzent z nějakého důvodu pominul (což nic nemění na tom, že produkt ASOBO má dalece k 'dokonalému' hodnocení 10/10), smazán a tady už budu klidně šéfcenzora pana A. Smutného jmenovat.

Dále mi má snaha o diskuzi na herním portále vysloužila 30denní ban na celém nadřazeném portále a jeho diskuzích. Důvodem bylo, že z mého příspěvku by někteří čtenáři mohli implikovat nějakou zainteresovanost redakce herního portálu na dokonalém hodnocení a vynášení hry do nebes, jenž výrobci mohlo zajistit při spuštění nemalé prodeje navíc ze skupiny hráčů, která koupí z pricipu každou hru co má 9/10 a více. Toto je samozřejmě jev, jenž se v herních médiích nikdy neděl, a nikdy dít nebude. Proto je dnes zcela běžné, když recenzenti vychvalují nějakou novou hru XYZ2 (9/10), zmíní něco ve smyslu: Toto nebude takový průser jako XYZ, jenž u hráčů i naší redakce propadl, kvůli chybám, technickým nedodělkům atd. XYZ přitom často bylo vychvalováno do nebes a odešlo s devítkovým či ultimátním hodnocením.

Píšeš, že máš XP11 i P3D, tak nechápu co nechápeš. Věci co nefungují v FSXX máš na dosah u konkurence. Vše má své pro a proti, někdo kdo má rád lítání s mega realistickými stroji typu Constallation nebo B377 od A2A je může provozovat jen na jedné platformě a musí při tom skousnout i její nevýhody.

Proč má někdo rád XPL, někdo FSXX a proč někdo zůstává u FSX nebo dokonce FS2004 jsme tady za poslední rok probírali už mockrát a s ničím novým už asi nepřijdeme. Důležité je, že si každý najde to co ho baví.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 23:10
Tragédie v JRD
tohle je zabavny sledovat

 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:02
Luděk Ch.
Místo do sklenice se podívej na web. Evidentně tvůj pohled má právě asi tak rok zpoždění za současným stavem Jistě, spousty věcí chybí, ale postupně se budují. Schválně si vzpomeň, jak dlouho se čekalo třeba na PMDG737 do FSX/P3D. To bylo mnohem déle, než se zatím čeká u MSFS a vypadá to, že se čekání už docela blíží do finále. MSFS je z hlediska tvorby add-onů úplně nová platforma. U složitějších letadel nejde z FSX/P3D použít prakticky nic.
 

MSFS... a dál?   15. 11. 2021 / 20:32
Lukyn
No zas tak optimisticky bych to nevidel. Rok uplynul a nic zasadniho nestalo. Vlastne je to stejne jako windows. Nekdy to jede a i lip a nekdy to nejde vubec. Zrejme mam moc velka ocekavani
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 14:04
simulatorak
Zvysili optimalizaciu, super, ale mraky vyzeraju odporne aj na ultimate nastaveni. Ja by som prijal lepsie mraky a vyzra to ze bijan 4 season pack nakoniec asi budu musiet odkupit aj s autorom lebo chlap robi ten addon coraz lepsie....
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 14:22
Tragédie v JRD
Hele, sem čech, umím obstojně i slovensky... ale prosím, zkus psát aspoň slovensky. Protože krom toho, že blábolíš, tak to ani není slovenština.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 17:19
simulatorak
aha, tak aky je to jazyk? Lebo som zo spisovneho kraju, tak mozno chyba bude predsalen u teba
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 17:23
OK-MSS
nastaveni - povedal by som, že po slovensky je to nastavenie
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 17:59
simulatorak
ultimate nastaveni, mlady pan, funguje na ultimate nastaveni. Spisovna gramaticka slovencina. Slovaka od Zvolena idete presviedcat ze nevie slovensky, to vyzera na vskutku ale poriadny slovensky komplex, ze? To je take primitivne, uplne detinske.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 19:00
OK-MSS
Jo jo mám slovenský komplex. Žena byla Slovenka A ty nerozumíš našemu humoru. A google neumí slovensky https://translate.google.com/?sl=en&tl=sk&text=settings&op=translate
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 19:06
simulatorak
Ono je to vzdy vtipne ked sa cech pokusa hovorit slovensky, neviem, no... Cim to je, ved je to najblizsia cudzia rec na svete malo by to byt uplne jednoduche.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 19:52
Tragédie v JRD
rika nekdo, kdo se slovensky nenaucil za cely zivot….0
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 22:39
Pips   
Ono je to často vtipné i když Slováci u nás mluví česky. Je to stejné asi na obě strany. Dodnes pamatuji svůj údiv nad informací kolegy, že byl dojatý, když viděl své dítě bruslit v dřezu. Naučil se vyslovovat Ř parádně, ale často ho umístil do nesprávných slov
 

OT: MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 22:50
Willhelm   
To mi připomnělo:

Stojí pán v Českém Těšíně na nádraží a čas od času se podívá na tabuli s odjezdy a vzdychne si.
Okolo jdoucí nádražák se ho ptá:
'Pan szuka meskanie?'
A dotyčný na to smutně odpoví:
'Nie, pán mešká šukanie.'
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 19:07
xWing   
Problem je, ze pouzil asi nespravne mnozne cislo.
Spravne by mohlo byt:
-Na ultimate nastaveniach-
Nie som jazykovy ustav, ale vyraz -nastaveni- sa zrejme pouziva v inom kontexte.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 19:14
OK-MSS
Necháme toho. Nejsme tu v jazykovém kroužku.

https://translate.google.com/?sl=en&tl=sk&text=ultimate%20settings&op=translate

Prostě byly použity v jedné větě anglické a slovenské výrazy. A pro mne je to směšné i v kombinaci s češtinou. Tak se tímto bratrům Slovákům omlouvám.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 19:40
xWing   
Len teda posledny dodatok:
Spravne by asi bolo -Ultimátne nastavenia-
A uz koniec.
 

MSFS... a dál?   17. 11. 2021 / 09:45
simulatorak
ultimate nastavenie mrakov je len jedno, alebo kolko ich mas? Prijal by som ultimate nastavenie pre xbox a pre PC, ale akosi nie je.
 

MSFS... a dál?   17. 11. 2021 / 00:58
tvojplaton   
V tom prípade mám z teba slovenský komplex aj ja a to som Slovák. Ono totiž to, že je niekto od Zvolena, ešte automaticky neznamená, že ovláda svoj rodný jazyk. Neuškodilo by ti občas si to po sebe skontrolovať a doplniť nejaké tie čiarky a bodky, nech človek nemusí 10 minút rozmýšľať, čo tým chcel autor asi povedať...
 

MSFS... a dál?   18. 11. 2021 / 14:15
simulatorak
poriadok je hlupakov, genius zvlada aj bordel... ale to sa len hovori
 

MSFS... a dál?   18. 11. 2021 / 15:38
tvojplaton   
poriadok je hlupakov ??? - správne má byť poriadok je pre hlupákov... Vidíš, preto ti nikto nerozumie, lebo nie si schopný napísať ani jednu vetu bez chyby...
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 22:11
Luděk Ch.
Vypadají odporně? Tak přejdi na jiný simulátor, který má plné 3D mraky a vypadající lépe
 

MSFS... a dál?   17. 11. 2021 / 09:44
simulatorak
ano ale tam zase teren a stromy vyzeraju este odpornejsie
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 22:12
Luděk Ch.
Ne? Tak to máš asi hodně krátkou paměť MSFS je teď v podstatně lepším stavu, než před rokem. Holt na to špatné se zapomene rychle a na lepší se rychle zvykne. Ale kdyby ses měl o ten rok vrátit, tak bys koukal.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 22:47
Willhelm   
No já tomu dal šanci chvilku od vydání a teď nedávno cca s 3/4 roční odstupem. Mě tedy příjde, že to jde od sedmi ke třem.
- Po vydání mi přišlo ortho a krajina super a ano WoW efek tse tam dostavil (protože jsem nějakou prozřetelností lítal nejprve malé písťáky a probíjel jsem se dostupnými éra postupně nahoru), teď jsem si říkal co s tím WTF za toho 3/4 roku udělali? Ortho vyblité a stažené ze ZL16 tak na ZL10 - místy vyloženě pixelované, autogen doskakuje před čumákem jako v FSX. Kontroluju jestli si to nějak samo nesnížilo kvalitu grafického nastavení a houbelec, vše pořád na max.
- AI traffic v době po vydání mě moc nenadchnul, ale teď zase: WTF? Dopraváky křizují oblohu v 2500-3500ft. To jako vážně? ATC nezavře hubu, mele hovna páté přes deváté, ještě nedohraje větu a už hlásí další. Nemít mo možnost, že s ATC komunikuje automaticky FO, tak se člověk na frekvenci ani nedostane. Musel jsem ATC zvuk stáhnout na nulu a zavzpomínat na zlatý Flight Unlimited II a III.
- Letový model se sice nezhoršil, ale bohužel ani nezlepšil. Co lítalo celkem OK (malé tralalajty) po vydání lítá OK pořád. Ale jak vezmu nějaký turboprop, nebo turbínu tak je to furt prostě divné a neuvěřitelné. Zlaté letové modely v Crimson Skies a to byla (je) prosím MS arkáda.
- Modely letadel pořád s třetinou funkcí, avionika stále daleko daleko od reálu.
- Jediné co se subjektivně změnilo k lepšímu byla instalace. Ani po vydání jsem sice neměl problémy, ale trvalo mi to stáhnout dva dny. Teď to bylo za jedno odpoledne. Ovšem nevím zda to je díky tomu že zájem opadl a linky jsou volnější, nebo proto, že tomu silně ořezali kvalitu grafiky - čemuž by odpovídalo i mé pozorování zpoět u prvního bodu.

A ne nerozhasil jsem si to žádnýma free addonama z flightsim.to a už vůbec né ničím placeným...

Pro porovnání, LR za rok po vydání XP11 z mého seznamu s desetinovým týmem a prostředky ve srovnání s ASOBO, dokázal z mého soukromého seznamu co mi vadí nebo chybí v XP11 vyřešit nebo odstranit cca 80%.

Možná to bude tím, že lidi co dělají na XPL mají k lítání nějaký vztah, v mnoha případech reálnou zkušenost a ten sim je pro ně srdcovka a kalkulovaný byznys. Podle toho taky oba simy dopadly tak jak dopadly.
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 22:52
Tragédie v JRD
Jediná věc - avionika v defaultech - a co kur*a čekáš? že tam budou letadla na úrovni PMDG?
 

MSFS... a dál?   16. 11. 2021 / 23:00
Willhelm   
No to ani ne. Ale v roce 2020 jsem čekal alespoň něco na úrovni default XP11 nebo DCS letadel.
Jako sorry, ale třeba GNS430/530 a G1000 v XP11 se jakože zásadně moc neliší od reálného Garminu, hlavní funkce jsou a návyk si na tom člověk nezprasí. Chybí tomu proti reálu pár vedlejších funkcí...
V MSFS to jsou přístroje kolikrát hodící se spíše do nějaké sci-fi hry.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ