FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 19. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
TOBII EYE TRACKER Jeden příspěvek | Celý strom
TOBII EYE TRACKER    27. 11. 2021 / 18:07
kingroad
Zdravím polétavci.Uvažuji k vánocům o TOBII EYE TRACKER. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Díky
 

TOBII EYE TRACKER    27. 11. 2021 / 19:57
Willhelm   
Zkušenost s tím nemám, kdysi jsem koupil u Konrada ve výprodeji TrackIr 4.
Tohle vypadá, že funguje nachlup stejně jako TrackIr - ale bez nutnosti mít na kebuli kšiltovku s těmi třemi reflexními body. Já teď TrackIr právě už moc nepoužívám, protože mi to lítání v kšiltovce vadí.
Do Tobii bych aktuálně nešel, protože sice má podporu DCS, ETS2 a dalších věcí co sem tam používám, ale ne XP11 který používám ze všeho nejvíce - tam se to sice dá rozchodit, ale přes placený X-Camera plugin, který mám koupený, ale nepoužívám neb mi to dělalo bordel ve spoustě mašin.
Ale podpora simulací a her roste a třeba se tento trend jednou protne s klesající cenou zařízení a pak do toho půjdu a poděkuji se TrackIr.
 

TOBII EYE TRACKER    27. 11. 2021 / 23:33
milo   
...ja som tu už písal o mojej skúsenosti s týmto kúskom, na GA kochačku je to naozaj super, doporučujem.
X-camera, tiež to mám kúpené, ale používam len s TrackIR.
Pri airlineroch ani TrackIR, ani X-camera.

https://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=538589&lan=0
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 07:28
ulitej
No já bych se zeptal na toto -zkoušel to někdo ?
https://www.youtube.com/watch?v=y9t59heYI40


 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 08:22
Willhelm   
Působí to na mě s porovnání s TrackIr a Tobii ET trochu nedůvěryhodně.
Na fóru Elite: Dangerous si to lidi pochvalovali, do té doby než to
http://www.edtracker.co.uk/
zabalil v červenci 2020.

Nicméně o vlákno vedle vidím, že elektronika a mikropáječka ti nejsou cizí a tady můžeš koupit součástky a najdeš tam i návod jak si ED Tracker vyrobit svépomocí:

https://hobbycomponents.com/electronics/440-diy-head-tracker-bundle

On to vlastně byl od začátku opensource komunitní projekt, ti angličani to zpřístupnili těm co nejsou zrovna zruční kutilové...
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 08:45
ulitej
No on to opravoval kolega v práci (dva roky zpět) tak jsem hned udělal svoji kopii DPS a nyní to Arduino ProMicro skončilo v mém posledním výtvoru a tak z toho DPS na EDT zbyl jen mrtvý projekt v šuplíku ale dík za ten odkaz (hodby..... když ta jejich doména je mrtvá)
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 09:10
Pips   
Měl jsem to chvíli půjčené a zkoušel jsem s tím létat. No, každopádně jsem se s tím moc nesžil. Tobii reaguje na každý pohyb očima a v tom virtuálním kokpitu se s tím krásně dozvíš, jak těma očima těkáš po všem možném. A tam se ti otáčí ten virtuální pohled. Zpočátku to byl pro mě strašný blázinec. Pak jsem našel režim vlastního soustředění, kdy jsem ten blázinec docela úspěšně krotil, ale nebyl to žádný relax a pohoda z letu. Docela brzy jsem to zase vrátil a od té doby mi to ani jednou nechybělo
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 09:16
kingroad
Díky za názor.Asi tomu ježíškovi o tobii přece jen napíšuvyužiju to i na jiné hry.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 10:31
Willhelm   
Wow díky za poznatek, tohle bych asi nedal. Očima človět pořád přejíždí z budíku na budík.
Pokud se Tobii nedá nějak nastavit aby to reagovalo jen na hlavu jako TrackIr, tak to u mě asi TrackIr nepřekoná... Tam mi ten systém celkem vyhovuje, vadí jen ten kšilt.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 11:18
Pips   
Myslím si, že TrackIr je skutečně lepší a komfortnější. Tobii se sice nějak nastavit dal, do XPL byl k tomu plugin, který měl taky nějaké možnosti, ale i tak jsem s tím moc sžitej nebyl. Zkoušel jsem to i v jiných hrách, například Arma, no a tam jsem byl už úplně ztracenej, neboť takové Master úrovně sebeovládání, abych pohled vedl přesně skrze mířidla a něco trefil, jsem nedosáhl. Ale z druhé strany mince, je to rozhodně pozoruhodná technologie. Až se nad tím tají dech, co všechno lze ovládat jen očima.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 10:56
biblbrox   
Tobii jsem nezkousel, ale mel bych strach z user friendly pouzivani.
Nejlepsi je, kdyz vec k necemu urcena funguje naprosto prirozene bez toho, aby ses na ni musel soustredit. A presne tohle reseni mne prijde, ze se na nej bude hodne slozite zvykat, abys o nem ani nevedel- presne jak pise Pips.

U Trackiru nastavis deadzone podle potreby, takze nemusis sedet nijak ztuhle, aby se ti nahodou furt nepohyboval obraz, kdyz to zrovna nechces. Az pri trochu vetsim pohybu hlavy natoceni obrazu zareaguje.
Ksiltovku nenosim, ale mam pripnute diody na sluchatkach- ty mam stejne vzdycky.
Nastaveny to mam tak, ze si vlastne ani neuvedomuju, ze pouzivam nejaky dalsi zarizeni.

I kdyz treba pujde i u Tobii nejak rozumne deadzone nastavit, aby se tohle zarizeni dalo pouzivat bez soustredeni.
Kazdopadne byt tebou, tak bych krabicku rozbalil opatrne a vse si pekne nechal bokem na kupicce, kdybys to nahodou chtel do 14 dnu vratit
Jestli do toho pujdes, tak potom napis postrehy.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 11:03
xWing   
A kto nepouziva sluchatka, tak to ma pripnute na celovke ako ja
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 11:44
Willhelm   
Diody to myslíš ten TrackClip Pro?
https://www.naturalpoint.com/trackir/accessories/
Nebo sis nějak pořešil připnutí toho TrackClip co byl v balení na sluchátka?

Jinak souhlas s Pipsem, technologie to je neuvěřitelá, na TyTrubko jsem viděl nějaké video jak s tím hrál někdo nějakou FPS, tam to vypadalo jako, že to míření mířidly jde úplně samo, takže jsem vděčen za postřeh, že to chce ovládací skill trénovat. Tím páden definitivně ne pro mě. Teprve minulý týden jsem se konečně po 26 letech naučil používat střední tlačítko myši. Zmastrovat ovládání něčeho mýma roztěkanýma očima, by vyžadovalo čas, který už nemám k dispozici.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 12:04
Pips   
Hele, ono asi není FPS, jako FPS. U většiny ovládáš pohled hlavou i mířidlama kvéru najednou. Tam to asi může být docela výhra. Ale u Army je ten zmatek o to větší, že když máš tyhle vymoženosti, otáčíš jenom hlavou a pohled zvlášť od ovládání míření zbraně.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 15:16
biblbrox   
Pripnul jsem tam to, co bylo v baleni.
Podle obrazku to vypada prave na ten TrackClip Pro.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 15:18
biblbrox   
Jo a ten TrackClip na ksiltovku byl v baleni taky, ale ten nepouzivam.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 12:47
glider11
já mám trackhat a je to bomba. Můžu doporučit, bez jediného problému.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 15:28
PZu
Používám TracIr 5 v X-plane 11 a MSFS, mám pasivní Track Clip na kšiltovce, díky počínající vlasové nedostatečnosti s tím nemám problém. Aktivní TrackHat se mi díky další šňůře ke sluchátkám moc neosvědčil, ale ani jsem ho příliš netestoval, jsem plně spokojený s Clipem na kšiltu. Světlo, tma, slunce svítící do místnosti - nic není problém. Problém byl po posledním updatu MSFS, ale i ten se podařilo uspokojivě vyřešit. U Tobii bych měl osobně obavu z brýlí.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 17:54
SimaCZ
A co tohle. Bez kabelu
https://store.steampowered.com/app/929270/ViewTracker/
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 19:51
Willhelm   
To jsem zkoušel před TrackIr - pomalé, seká to, pro simulaci nepoužitelné. Když jsem pak vybalil TrackIr a poprvé s ním nahodil DCS a MI-8, tak to bylo úplně jiné kafe - tak 4-5 levelů výše.
 

TOBII EYE TRACKER    28. 11. 2021 / 20:39
Jetson
Když jsem to řešil, tak mne tahle varianta velmi zaujala. Cena byla na úrovni TrackIr, ale nakonec jsem šel právě do TrackIr i přesto, že musím mít něco na hlavě/sluchátkách. Důvody proč ne, tenkrát byly hned 2. Omezaný rozměr monitoru/TV a nutnost umístění snímače pod monitor. Když lítám na prohnuté TV 48 a její spodní okraj zakrývá cockpit, tak je mi to nanic.
 

TOBII EYE TRACKER    29. 11. 2021 / 22:14
kingroad
Tak po dalším pátrání na forech jsem usoudil,že to nemá cenu zatím kupovat.Prozatím jsem to vyřešil aplikací Smuth track.
 

TOBII EYE TRACKER    30. 11. 2021 / 09:05
OndraT
Pokud bys chtěl trackovat bez čehokoliv na čepici/sluchátkách apod., prostě bez toho clipu s IR LEDkama, tak vyzkoušej FaceTrackNoIR, je zdarma a podle ohlasů funguje celkem dobře, stačí ti libovolná web kamerka.

Případně pak mám dobrou zkušenost s levnější variantou TrackIR což je libovolný clip a IR kamerka a k tomu nějaký free trackel, používal jsem OpenTrack, mj. umí výstup v protokolu TrackIR, takže to funguje pak ve všem, co má nativní podporu TrackIR. Clip a kamerku z Playstationu s vyjmutým IR filtrem jsem onehdá koupil na Ebay doslova za pár stovek.
 

TOBII EYE TRACKER    30. 11. 2021 / 09:48
Pips   
FaceTrackNoIr jsem kdysi provozoval. Sestrojil infraLED čepici, vykuchal IR filtr z webkamery a chvíli to fungovalo. Než ty čínsky šmejdský diody pochcípaly. Pak jsem objevil tu funkci, že to umí sledovat jenom ksicht a hrál jsem si s tím. Shledal jsem to nakonec jako nepoužitelné, neboť AI rozlišující obličej byl v mém případě totálně zmatený - neuměl si poradit s plešatou, brýlatou hlavou s plnovousem A ne, otočení kamery hlavou dolů tomu nijak nepomohlo
 

TOBII EYE TRACKER    30. 11. 2021 / 09:53
xWing   
Nahodit paruku a cocky a bude to OK
 

TOBII EYE TRACKER    30. 11. 2021 / 11:02
happypetr   
Používám ho k plné spokojenosti a nemusím u toho vypadat jako Robokop, doporučuji.
Předevčírem u mně lítal kamarád, já mu to zapnul, takže měl zaměstnané nohy, ruce i hlavu a jak se začal vlivem nezkušenosti motat kolem dokola s helikoptérou tak mi tam málem hodil tyčku...
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ