FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Potvrzeno! Chemtrails existuje! :) Jeden příspěvek | Celý strom
Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 06:25
happypetr   
https://aeronet.cz/news/potvrzeno-chemicky-rozbor-destove-vody-nachytane-po-chemtrails-praskovani-na-zahradce-v-ceskem-raji-odhalil-kobalt-baryum-olovo-a-silene-prekroceni-aluminia-zpusobem-ze-v-laboratori-se-chemikum/?fbclid=IwAR2zsQkT_WS446zdo8cA-YlGfZBMswFM2VTUMrGyXgngwJ2gZJO2JMMDaN0
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 06:51
Rumperstross
Mají v tom rozboru i docela hezky vysoký obsah koliformních bakterií, to mě pobavilo. Buď si z těch chemtrails do tý vany kákli, nebo přes ně spíš přeletěl fekální bombardér
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 07:26
happypetr   
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 09:17
Willhelm   
To je přece známá věc, lidi v letadlech konstantně něco vyměšují a ono to trubkou padá dolů cestou to zmrzne, roztříští se to na malilinkaté částečky a padá nám to na hlavy. V oblastech pod letovými koridory se nikdy nemuselo hnojit dusičnany.

Tak a teď pojdmě rozebrat ještě kvadraturu kruhu a perpetum mobile.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 09:22
Rumperstross
Nebo třeba metodiku přistání mouchy na strop
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 09:40
Pips   
Ne, už ne! Já jsem tudlenc to perpetum mobile rozebral a od té doby mi to nejde složit zpátky. Já se dneska asi nebudu pouštět do žádnejch větších akcí.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 10:44
ulitej
Ach tak, proto mi na zahradě roste mech jak divej
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 08:48
Tragédie v JRD
budoucnost patri aluminiu
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 09:16
Tucano
samozrejme! Názov hliník je predsa od slova hlina.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 09:19
Willhelm   
Hliník se přece odstěhoval do Humpolce...
Ale prý se jezdí rekreovat na Slovensko, někde kolem Hronu má tuším dareba tu chatičku...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 09:46
milo   
...a fúkaním dymu do vody zlato nevzniká....
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 11:05
Ctirad
Na každém šprochu pravdy trochu. Hodně jsem toho sledoval i na zahraničních vebech a odpověď na tuto základní otázku stále nemám. Četl jsem spoustu výpovědí svědků, jenže internet snese vše, papír jakbysmet. Dokonce jsem četl i přiznání se od vysokých vládních činitelů USA. Přiznali existenci vypouštění chemických látek do ovzduší, ale prý pro naše dobro, kvůli zachování klimatu. Existuje tedy chemtrails, nebo je to jen contrails, někdy malý, někdy velký a dlouhodobě viditelný? Viděl jsem mnoho zaručených fotografií, kde ukazovali v cocpitu ovladače spouštění, my polétavci ale víme své, my ty čudlíky známe, nás neoblnou, taky nádrže uvnitř trupu, na vše ale dovedeme odpovědět, jenže...
Mám teď docela dost času, když už se ze mne stal bohužel plný invalida, sledovat na obloze, následně pak na radaru, co nade mnou letí. Sleduji klasický 24radar, nebo ruský, ale taky americký radar, hlavně ten ruský je super, ukazuje téměř vše i vojenské, taky třeba americké špionážní drony. No a je to asi půl roku zpátky, kdy jsem něco dělal venku a já jak furt tlemím nahoru, to vlastně dělám téměř neustále, až si ze mne dělají vsichni srandu a jedině z letadla tlemím spíš dolů, tak jsem pozoroval každé letadlo, které letělo. Ten den skoro žádnou stopu nedělali, ať letěli odkudkoli kamkoli. Ale pak hukot! Kouknu nahoru a vidím velké éro letící směrem na západ a široká čára, jako prase, za 5 minut to samé, ale o asi 10 km vedle a po dalších 5 minutách třetí, zase asi 10 km vedle. Čáry jako prase, vydržely tam asi 4 hodiny, spojily se v jednu a jak se rozprostřely, bylo skoro zataženo. Já hned letěl k radaru a na 24 nic, ale na ruském to ukazovalo 3x Boeing KC135 Stratotanker, letěli až po Cheb po stejné trati, jeden pak sedl v Ramsteinu a 2 letěli do Anglie.
Tak kdo mě vysvětlí, co si mám myslet?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 11:16
happypetr   
Vždyť to píšu - Potvrzeno! Chemtrails existuje!
Ale ten ruskej radar mě zajímá, kde to najdu prosím.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 12:12
xWing   
Aj mna by zaujimal ten rusky radar, ak mozem poprosit.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 12:17
Ctirad
Promiň zdržení, syn si tady na compu dělal distanční výuku. Ten radar je planeradar.ru ale má to mouchy, někdy žasnu, co vidím létat, ale někdy to hodně dlouho načítá a pak to spadne.
A k tvému článku jen tolik, že jsem na něj reagoval proto, že spousta lidí odradí ten zdroj, odkud jsi to načetl. Pro někoho je to absolutně desinformační server a zrovna to odsoudí. Já sám tady taky občas lovím, ale ne se vším, co zde napíšou souhlasím. Rozhodně je ale neodsuzuju a jsem rád, že i takové zdroje informací máme.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 12:46
happypetr   
Tak ten planeradar.ru je boží! Našel jsem armádní MI-8 MT s úplně ožralým pilotem! Super.
46195 B / 750 x 422 / Beze jména.jpg
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 17:24
jazan
Výsadky Chrudim,samý okruh.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 19:42
happypetr   
Jojo, taky jsem si to myslel.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 12:27
Tragédie v JRD
???
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 12:58
MzM   
Jako, různá výška, různá teplota, různá vlhkost. Když je víc vlhko tvoří se pára. O pár set metrů níž může být tak málo vlhko, že se netvoří. Občas je vidět i přerušování.

Rovnoběžné čáry jsem taky pozoroval - oni totiž ty letadla lítají v jednom koridoru a když fouká vítr napříč toho koridoru, tak tu čáru odfoukne bokem, za chvíli ve stejném koridoru ledí druhé letadlo a čáru dělá jakoby kousek vedle. Ale to snad všichni vědí...

Po několikáté píšu, že kdyby chtěl někdo chemicky ovlivňovat lidi, tak je blbost cpát chemikálie do letadla a pracně se trefovat, když je mnohem jednodušší cpát chemikállie do paliva pro auta. Nazvat to tajná formule a lidi za to ještě zaplatí. Vypouštění chemikálií auty mělo mnohem lepší zacílenost, prakticky nezáleží na větru atd...

Prostě chemtrails existuje...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 20:12
Ctirad
Vše, co jsi napsal beru, popisuješ naprosto běžné jevy, které se dají pozorovat převážně vždy jindy, ale já tehdy pozoroval mnoho letadel, všechny byly v FL od 330 do FL390 a nic nekreslily, pouze ty Stratotankery psaly čáry široké a nemiznoucí. Už si nepamatuju jejich výšku, ale bylo to v tomto rozmezí, myslím asi FL 380, hlavu za to nedám. A neletěli přesně za sebou ve stejné trati, tu stopu tedy neposunul vítr, bylo i na radaru vidět, že letěli s rozestupem naprosto přesně až po ten Cheb, kde se rozdělily. Taky nemyslím, že by chtěli kropit lidi, to by šlo samozřejmě udělat účinněji, ale mohli tím ovlivnit atmosféru, když už se vlastně k tomu i přiznali, že to dělají, to by smysl dávalo. Nejsem magor chytlavý na každou dezinformaci, ale toto si jinak vysvětlit prostě neumím...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 20:45
Tragédie v JRD
ja porad doufal, ze si delas legraci ...

... a ono asi ne ...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 23:52
Algy   
Jasně, rozprašování letadlem je neefektivní. Co jim to třeba přidávat do jídla? A nebo jim to můžeš rovnou píchnout. Pojmenuješ to třeba Tečka a oni ti na to ještě budou stát frontu!
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   15. 12. 2021 / 00:41
Tragédie v JRD
tam to bejt nemuze. tam uz jsou 6G čipy a wifiny. dalsi tam nenacpes.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 17:11
Luděk Ch.
Zkus použít vlastní mozek a budeš vědět, co si myslet A ne, pořekadlo na každém šprochu, pravdy trochu, opravdu neplatí. To by znamenalo, že když si teď vymyslím naprostou píkovinu, tak že automaticky bude z části pravdivá?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 19:26
Willhelm   
Ano Luďku bude. Stejně jako neumíme, aby počítač generoval zcela náhodná čísla, tak ani ty si nevymyslíš nic originálního, vše s čím příjdeš bude mít nějaký kořen s tím co jsi v životě zažil, slyšel, přečetl.
Hezký článek na toto téma kdysi napsal A. Sapkowski, tuším že se to jmenovalo v Šedých horách zlato není - v principu pojednává, že on ve své fantasy tvorbě vychází z pohádek, a ty vychází z dávných dob kdy si skutečné události lidé převypravováním nakonec nafoukli do pohádek. Stejně tak Tolkien vycházel z Artušovské legendy atd. Ať se budeš snažit vymyslet si tu píkovinu sebevíce nakonec důsledným rozborem tam ten střípek pravdy najdeš.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 22:20
LUdo
To je fakt. Když napíšu Každé ráno snídám buvolí trus a zapíjím ho odvarem rulíku zlomocného, vyplivnu čip od Billa Gatese a jdu si zaběhat, tak v tom střípek pravdy je. Buvolí trus existuje, dokonce u některých národů je docela užitečný. Rulík zlomocný taky existuje, nevymyslel jsem si ho, jistě se z něj odvar připravit dá a při vhodném dávkování bude mít pozoruhodné účinky. Bill Gates něco s čipy má, to bez debat. A běhat.. mě už taky někdo možná viděl, i když je to podobná pitomost.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 20:23
Ctirad
Reagoval jsem na příspěvek MzM, přečti si. Přesto se mi z mozku kouří
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 13:20
Arcturus
Nevím jak je to KC135 ale v 737 jsem našel panel, kde je přímo uvedeno chemtrails s přepínačem off, auto a on. Dokonce je tam i Copilot Eject a Turb Gen, což bude asi generátor turbulencí. Předpokládám, že podobně to budou mít i v KC135, když je vyrábí stejná firma. Doporučuji ihned nasadit alobalovou čepičku.
----------------------------------------------

To mi chcete říct, že těmto nesmyslům opravdu (ale myslím tím skutečně opravdu, žádnou recesi nebo tak něco) někdo věří?!
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 14:27
Willhelm   
Člověče byl jsem kdysi z firmy poslán v rámci zlepšení dovedností obchodního vyjednávání na rychlokurz marketingových podvodů a manipulačních technik. Tam nám říkali, že ať vymyslíš sebevětší bejkárnu, statisticky se v populaci najde vždy minimálně 8% lidí, kteří se na to chytnou. Dál už se to nerozebíralo, takže k nějakým dalším korelacím jako např., že v populaci je 8% lidí s IQ pod 80 - náhoda? Nemyslíme si! jsme se jaksi nedostali...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 14:35
Tragédie v JRD
IQ pod 80 má jenom 8%?

člověk by řekl, že jich je tak 2x-3x víc....
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   9. 12. 2021 / 07:51
Willhelm   
No na tom školení jsem byl v roce 2007, osobně bych pro dnešní dobu ten 8% index upravil na interval 30-35%...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   9. 12. 2021 / 07:53
Rumperstross
Tomu bych věřil. Bohužel rozmach informačních technologií má přesně opačný efekt, než se před čtvrtstoletím zdálo, že bude mít...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 14:44
ulitej
Takže reakce na - sebevětší bejkárnu

V Lánech se nyní řeší také interpolace - co to je?????
no něco takového
přibližný výpočet hodnot funkce v bodě ležícím uvnitř intervalu z hodnot funkce v krajních, příp. i některých vnitřních bodech intervalu

šlo by to?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 16:48
Ctirad
Budeš se divit, ale ten generátor turbulencí v letadlech opravdu je. Pokud mi to nevěříš, kup si knihu Létání - letecké střípky a tam to autor knihy, dopravní pilot Štěpán Kolomazník popisuje. Zajímavé je ale to, že se nenachází přímo v kokpitu. Funguje prý ale naprosto spolehlivě. Mají ho ve výbavě jak Boeingy, tak i Airbusy. Montuje se snad asi do všech dopravních letadel.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 17:22
Stew

https://m.facebook.com/golfcharlie232/photos/three-hidden-switches-in-the-boeing-737-cockpit-chemtrail-turbulence-generator-a/1723406227751601/?_rdr
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 18:30
MzM   
Jo, generátor turbulencí alias vortex generátor (obrázky viz google) vylepšuje vlastnosti křídla pro malé rychlosti (tuším). Akorát pro ty vyšší zase trochu drhne...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 18:38
Willhelm   
No jo ale doby kdy dopraváky lítaly 0.92-0.95M jsou nenávratně pryč. Dnes je vše orientované na spotřebu, nízký aerodynamický hluk a žádoucí je spíše pomalý let. Někde jsem kdysi narazil na tabulku se srovnáním časů za jak dlouho se jaká trasa lítala v 60. letech a za kolik se lítá dnes. Kupodivu čím modernější technika tím pomalejší.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 19:33
OK-MSS
A počkejte až budeme létat na baterky, to budou teprve chemtrails ......
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 19:56
Ctirad
Ten generátor se ale nachází v letadle, ne na letadle, zpravidla v kuchyňce, myslím dokonce výhradně tam. Je to obyčejný kávovar Cpt. Kolomazník popisuje, že vždy, když má nastat pohoda a klid a objedná si u letušek kávu, tak ta mrcha turbulence přijde...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   9. 12. 2021 / 13:46
MzM   
Ajo, na tenhle generátor turbulencí jsem zapomněl.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 13:13
vojtas
Informační hodnota mého příspěvku je nulová, ale i tak si ulevím. Konspirátor = debil. Děkuji za pozornost.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 20:20
Ctirad
Chápu tvoji rovnici, ale na druhou stranu nic není černobílé. Na mnoha příkladech se ukazuje, že jediný rozdíl mezi konspirací a skutečností je pouze jeden, a to několik měsíců, nebo let. Už hodně toho co bylo označeno za konspiraci, nakonec stalo se skutkem...Ale opatrně, ne vždy to platí, svět je pestrý, zapnout mozek a přemýšlet. A hlavně si pamatovat, nezapomínat, co se zavrhovalo. Lidé hodně zapomínají...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 21:08
vojtas
Ten můj výkřik si prosím neber osobně. Pokud jsi člověk, který dokáže změnit názor, moje rovnice se tě netýká.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 22:46
Ctirad
Ale ano, já umím přiznat omyl a uznat porážku, názor po věcné argumentaci také změním, nejsem ješitný, ale potřebuju fakta, to jsi nenabídnul. Byl bych velice rád, kdybych se mýlil, nechci totiž věřit, že by nám takto někdo chtěl škodit, ale asi jsem naivní. Mocní škodit chtějí, to je bohužel fakt, historie se neustále v periodách defacto opakuje a nic se na tom v čase nemění. V každé době je třeba být ostražitý a hlídat si ty nahoře, oni zatím historicky vždy zvlčili. Zpátky k věci, proč zrovna 3 Boeingy KC135 Stratotankery a žádné jiné tou samou dobou letící letadlo tu stopu nezanechávalo? Proč to nebyl třeba B747. A380, B737, A320, co se tam motaly taky? Proč letěli s rozestupy 10Km, když letěli až asi 5 až možná 10 minut za sebou? Byl bych moc rád, kdyby se toto dalo vysvětlit racionálně. Nebo že by jim natankovali zelenou naftu? O leteckých palivech cosi vím, vozil jsem A1 JET ze Slovnaftu do Mošnova, ty procedury při předávce zákazníkovi nejde zapomenout...Jednou jsem tam to moje palivo plnil taky zrovna do IL76, jak ho tenkrát zablokovali, protože načerno převážel zbraně...
Ale nic, nemusíme se tomuto tématu věnovat, když jsem se o tom chtěl bavit i s aktivními piloty, vždy to šlo do vytracena, nikdo se tím nechtěl nějak ztrapňovat. A já to ztrapnění unesu...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 22:56
Tragédie v JRD
Proč potřebuješ raciální vysvětlení npro něco, pro co neexistuje?

to je jako by jsi se ptal, proč támhle za sebou jednou dvě červený auta místo jednoho červenýho a jednoho modrýho jako včera.

a jinak - racionální vysvětlení je jednoduché - říká se tomu fyzika. Jiné racionální vysvětlení není, protože nikdo z nás už tu neví, jaké bylo tehdy počasí, stav atmosféry apod.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 00:55
Balooo   
Pojď do toho, Ctirade! Máš na víc, velký učitel ti bude vzorem a my se budeme na Péráku zase dobře bavit, chemtrejly jsou jenom začátek!
27629 B / 439 x 550 / hamtrails.png
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 17:11
Luděk Ch.
Ono se těžko dokazuje, že něco neexistuje. Tady je opravu míč na straně toho, kdo tvrdí, že něco (chemtrails) existuje a on to musí dokázat. Ty jsi vážně viděl někdy někde sebemenší důkaz?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:02
Ctirad
Pokud je to dotaz na mne, tak odpovídám, že jsem viděl, co jsem viděl. Za tím si stojím, ale někteří to jaksi nezkousnou asi pro to, že to samé nepozorovali také. Přitom je potvrzeno, že chemtrails existuje, už toho bylo i na mainstreamu dost, to nejsou zprávy pouze z alternativy. Viděl jsem ale jen jeden případ, který jsem popsal, vůbec netvrdím, že to ostatní je taky chemtrails, na ty ostatní případy různých čar existuje i pro mne racionální vysvětlení, viz příspěvky většiny tady na vlákně. Tedy si myslím, že chemtrails existuje, ale netvrdím, že se tady používá, ani že se pravidelně používá někde jinde ve světě. A proč si myslím, že jsem viděl opravdu vypouštění něčeho, to už jsem popsal někde výše, nebudu se už k tomu vracet...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:16
Luděk Ch.
A co přesně jsi viděl? Jak jsi přišel na to, že to nějak dokazuje chemtrails? Existuje nekonečné množství variant klasických kondenzačních stop, v závislosti na teplotě, osvětlení, vlhkosti, letové hladině, větru a spoustě dalších věcí. Jediné za čím můžeš stát je to, že jsi viděl letadlo. To jediné je skutečně jisté Nic jiného z toho nemáš šanci na zemi poznat. A ne, mainstream nikdy ani vzdáleně chemtrails nepotvrzoval, to pěkně kecáš
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:34
Ctirad
Hele, já se tímto vůbec nezabývám, je mi to docela fuk, abych si někde zaznamenával adresy vebů, kde se o tom píše. Mám jiné zábavy. Jen mi to bylo divné, co jsem viděl, můžu se hodně mýlit, ale nikdo mi tady nenapsal nic, co bych sám nevěděl, myslel jsem si, že se od někoho dozvím víc. Ale beru to, mýlil jsem se, je vás víc, asi jsem si to špatně vyhodnotil. Ale jen dotázek, Prima je snad ještě seriozní mainstream?
https://www.youtube.com/watch?v=Z-mRB6B7trQ
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 16:32
Luděk Ch.
Jo a ti odbornící jsou takoví, co mluví v té reportáži a jako jedinou kvalifikaci měl uvedeno odborník na chemtrails? Co to je, to se někde studuje?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 16:50
Tucano
Prečo nie? Dnes máme toľko odborníkov, ktorí ako povolanie majú uvedené: Influencer
To sa tiež niekde musí dať študovať.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 19:59
Ctirad
Tak zrovna on teda na odborníka nevypadá, ale beru jako docela odvážný počin to, že tohle odvysílala televize Prima. A je fakt, že Prima je vůbec taková nejodvážnější stanice.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   16. 12. 2021 / 20:30
Luděk Ch.
Neříkal bych tomu odvaha, ale spíš hloupost Holt Prima v té době prostě naháněla sledovanost, tak jí byl každý nesmysl dobrý. Vzít si tam někoho a otitulovat ho jako odborník na chemtrails bez vysvětlení, co to označení vlastně znamená a jakou k tomu ten člověk má kvalifikaci, to už chce hodně velkou dávku novinářské hlouposti Jinak osobně sleduji nejvíc právě zpravodajství na Primě, ale tohle byl fakt úlet, který tomu opravdu žádnou váhu nepřidal
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 11:23
Willhelm   
No tenhle počin si pamatuji docela živě, spolu s reportáží Novy o jejich šokujícím objevu co udělá za hodinu voda v -20°C to osobně řadím do mého Top Ten WTF? momentů televizního vysílání.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 12:04
Ctirad
Ale tady nejde o to, že to byla kravina, ta reportáž, ale že jakoby rádoby seriózní TV odvysílala něco podobného. Tady se řeší, co je skutečnost, co je dezinformace, ale zprávy kategorií obou najdeš všude. A když někdo napíše, že sleduje jenom kvalitní zdroje a uvede odkaz na zahraniční weby, tak kde bere tu jistotu, že jedině on má právo říct, že našel pravdu? Pravda není vždy jen jedna. Pokud by lidstvo nepřekročilo propagované dogmata, tak by se nikdy nikdy člověk nevznesl do vzduchu, nemohl by ani, přeci nemá křídla, jako pták. To jen malý příklad. Zprávy jsou různého druhu a člověk si nakonec musí udělat představu o pravdě sám, tu mu nikdy nikdo jasně a se zárukou nedá. A kdyby lidé přijali pouze to, co předkládá vrchnost, budeme placatým středem vesmíru a slunce se kolem nás bude vrtět, jako čamrda a nikdy nebudeme létat.
Je zajímavé, kolik lidí zde absolutně není ochotno připustit, že jsem mohl být svědkem něčeho jinak nevídaného a okamžitě mě podezírá z kardinální neznalosti a bláznovství. A to chci být ještě slušný. Přitom je snad každému jasné, že tady na fóru se snad pohybujeme jen my, kteří cosi o věcech spojených s létáním vědí. Byla chyba ale ode mne vůbec něco zmiňovat, bylo mi jasně vysvětleno, že jsem viděl něco úplně jiného, než si myslím. Je přece naprosto jasné, že by si nikdy jakákoliv armáda nedovolila něco podobného provést, že jsou tady vždy jen pro naše dobro a naši ochranu a celé planety.

 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 12:29
Tragédie v JRD
Na tom, že tě tu všichni podezírají z bláznovstvtí, není nic divného. Ne, opravdu jsi nebyl svědkem ničeho nevídaného.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 17:29
Luděk Ch.
Ach bože, nikdo netvrdí, že jsi neviděl tři stratotankery. Jen že si z toho děláš nesmyslné závěry. Jediné co jsi mohl z tvého pozorování s jistotou odvodit je to, že jsi viděl přelétat několik letadel. To je všechno, nic jiného na základě vizuálního pozoorování nemůžeš tvrdit.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 12:28
Tragédie v JRD
Prima není odvážná. Prima odvysílá naprosto cokoli. Pokud někdo občas kouká poslední rok, co jsou jakožě CNN, tak se nestačí divit

(a pak z toho vzniká to, co tady předvádíš Ty. to jsi opravdu tak naivní, že jen proto, že to odvysílali dementi z primy, tak tomu věříš?)
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 13:17
Ctirad
Mám na tohle odpovídat? Už jsem psal o 3 řádky výš, co si o tom pořadu myslím...ach jo...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:50
Tragédie v JRD
tvl .. to si děláš prdel .. nebo to fakt myslíš vážně?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 23:07
Ctirad
Ok, nic jsem neviděl, celou dobu si dělám prdel...stačí?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 13:31
Tragédie v JRD
napada me domtor strossmayer
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 14:10
Ctirad
U takhle krátkého příspěvku, který jsi napsal, bych snad gramatickou chybu neudělal. Ps: MuDr. Štrosmajer byl tuším ortoped, neměl jsi na mysli MuDr. Chocholouška? Tomu bych mohl dát docela práci...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 14:22
jožo
MUDr.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 15:04
Tragédie v JRD
Nikoliv. Měl jsem vskutku na mysli Dr. Štrossmayera.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 20:03
Ctirad
Stále nerozumím, leda že bys myslel, že bych se tady nadnášel a lítal, jako holubička. To bych docela bral, létání je můj oblíbený koníček...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 20:07
Tragédie v JRD
bingo. jeste si ale vzpomen, jaky byl duvod toho nadnaseni
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 20:29
xWing   
https://youtu.be/Eb520HkZQvo
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 21:49
Ctirad
Hele, že to nemá smysl, pokračovat v téhle debatě? Neznáš mně, já neznám tebe, nebudeme se navzájem napadat. Děkuji.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   14. 12. 2021 / 22:52
Tragédie v JRD
ono by neco zmenilo , kdybych Te znal?

o lidech co veri na placatou zemi si taky myslim, ze jsou to hnupove. a nemusim je znat.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   15. 12. 2021 / 08:26
tonde   
.....nuž, k tomu historka z dovolené před třemi roky z Kréty....
sedíme tak v plážovém baru s manželkou, je tak cca 10 hodin dopoledne, máme v sobě pár whiskey v rámci óól ynkluzýf a z manželky při pohledu na moře vypadlo:
Mojko, ten ohyb (rozumnej horizont), je dajak blizko..... Zem bude predsa len placata a my sme blizko okraja....
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   15. 12. 2021 / 09:02
Tragédie v JRD
to je ale pod vlivem ... to se nepočítá
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 07:21
biblbrox   
Ja se dobrovolne priznavam, ze jsem taky konspirator.

Na chemtrails jsem si nazor nevytvoril, protoze jsem se o nej nikdy poradne nezajimal a zaroven mam tak malo informaci, ze se v soucasne chvili nemuzu priklonit nikam.

Ovsem zpet k tomu, proc jsem konspirator.
Jak jiste kazdy vi, tak v dnesni dobe se pojmem konspirator oznacuje kazdy, kdo ma na urcite veci odlisny nazor nez je politicky a medialne tlacene.
Protoze podle jejich logiky, pokud nekoho oznaci jako konspiratora, potom s nim nemusi diskutovat.
Je jedno, jestli ma v dane problematice mnohaletou zkusenost, tituly a ve vysledku i pravdu.
Proste nejedes noticky, tak jsi konspirator a siritel hoaxu, se kterym se skutecna oboustrana debata nevede.
Ona vlastne ani zadna realna diskuze na medialni a politicke urovni v dnesni dobe neni mozna.

No a jelikoz ja si informace overuju ze vsech moznych zdroju a ve vysledku si udelam vlastni nazor (ktery se bohuzel v dnesni dobe uz od toho jedineho spravneho mnohdy znacne lisi), potom jsem dozajista taky konspirator.
A ve stejnem duchu se snazim vychovavat i sve deti, tj. slepe neprijimat vse, co je jim naservirovano, ale overovat, premyslet, a ve vysledku mit vlastni nazor a nebat se ho vyjadrit, nehlede na nazor vetsiny.
Neznamena to, ze musim mit vzdycky pravdu.
Ovsem vlastni nazor s moznosti svobodne ho vyjadrit je ve svobodne spolecnosti naprosty zaklad.

Uprime lituju ty, kteri si uz predem v hlave vytvorili schema konspirator = debil, popripade nejake jine oznaceni v kombinaci s urazkou / nadavkou.

No a na zaver- jsem skutecne rad, ze mam kolem sebe spoustu empatickych, inteligentnich a vzdelanych konspiratoru = lidskych bytosti, kteri jeste dokazi pouzivat to, co jim bylo Bohem dano- vlastni vedomi a rozum.

Taktez dekuji za pozornost
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 08:22
Ctirad
Tvé reakce si nesmírně vážím, důvod je prostý, popisuješ mi vlastně můj život od dětství, prostřednictvím výchovy tvých dětí. Já také v takovém prostředí vyrůstal. Vždy rodičové a blízký specifický okruh přátel byl i s námi, mnou a bratrem schopni hovořit bez obalu o všem, co bylo nějak mimo propagandu, která byla, je a bude v každé době, v každém režimu. Nejdůležitější je myslet, dělat si vlastní úsudek, je to pak v životě jediná věc, na kterou se můžeš spolehnout. Lidí, kteří jen tupě jedou podle notiček mám bohužel kolem sebe dost, musím přiznat, že se jim ale žije většinou i lépe, bezstarostněji.
Já nepropaguju názor na chemtrails jako na fakt, který prostě je. Když jsem dělal piloťák, taky jsem se učil o atmosféře, fyziku, tvorbu kondenzačních čar, zájem o letectví mě drží od nepaměti, aby ne, otec pilotem byl a na letiště jsme chodili každou chvilku. Já mám napozorováno oblohy hodně a nikdy bych nikomu nevykládal, koukej, jak to dnes práškujou. Vím, jak to v těch velkých výškách za letadly je. Já se tady bavil pouze o jednom konkrétním případě, který jsem pozoroval a nedošlo mi, že když to samé se mnou nepozoroval nikdo tady v té skupině, tak mohu být k smíchu. Tento jediný případ, který jsem popsal neznamená, že na to jako celek věřím. Ale tehdy prostě z těch Stratotankerů něco padat muselo a vypouštěné palivo to nebylo určitě.
Ale dobrá, tady se chce ještě Balooo pobavit na můj účet, tak mu nadhodím:
Otec se jenom takovou malou administrativní chybou nestal pilotem Migu15, tak jako někteří jeho spolužáci, tehdy v rámci zkušebního projektu, vojín základní vojenské služby pilotem Mig15. Ale jeho dobrý kamarád, který tím projektem jako záklaďák prošel a byl u nás párkrát na návštěvě vzpomínal, že při jednom letu pozoroval něco, co se nedá vysvětlit jako pozemní technika. Byl to objekt, který letěl chvíli na dohled stejnou rychlostí, pak prudce zrychlil, změnil prudce směr, asi tak, jak se dnes popisuje UFO, co budu kolem toho dlouze kecat. Otec se ho ptal, co mu na to říkal velitel a jestli to někdo viděl na radaru. On říkal, že to nikdy nikomu neřekl, věřil, že v ten moment by prostě dolétal. Po mnoha letech se o tom ten kamarád ale bavil s kolegou, který byl na letu taky a potvrdili si to navzájem...
Tak a teď do mně.
Ne ale vážně, dnešní doba je hodně smutná v tom, že se politikům prostřednictvím kovidu podařilo národ rozdělit na očko a neočko a kdo má tedy vše na svědomí atd. Lidi se mezi sebou hádají a voni se smějí. Můžou si s náma dělat co chtějí. A to bude trvat minimálně do doby, kdy řekneme DOST!!!
Tak pojdmě se nehádat, spojme se....Děkuji
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 17:11
biblbrox   
Já právě když jsem tě viděl samotnýho proti smečce, tak jsem tě musel jít podpořit

Ohledně UFO.
To je taky velice zajímavý téma a mimochodem se o něm píše i v knize Pětatřicátník, která se zabývá provozem Mi-24 v Československu a ČR.
V knize popisují, jak se v roce 1987 ve 24ce naháněli s objektem ve tvaru válce.
Velice zajímavý...





 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 20:15
Ctirad
Díky za podporu.
A k tomu UFO, máš pravdu, já nehltám konspirační teorie, napsáno a ukázáno toho o UFO bylo dost. Ale jak tomu můžeš věřit, když člověk se dá oklamat snadno a rychle. A když to dokonce má primárně sloužit jen jako vyvolávání senzací a následně zpeněžení, tak se pak rozumně přikláníš na tu racionální stranu. Akorát já to mám posunuté tak, že pokud nejde něco vyvrátit, jsem ochoten akceptovat obě možnosti. Takže já v existenci mimozemských civilizací napůl věřím, dokud to někdo spolehlivě nevyvrátí. A ta poznámka o knize, to je ten pro mně docela přijatelný zdroj informací. Já to už totiž taky párkrát četl, jako by zážitek tak nějak mimochodem. Kniha o úplně něčem jiném, ale autor to vzpomene a nedělá to pro svůj zisk, nedělá to pro senzaci. Mám opravdu hodně knih o letectví, ale už si nevzpomínám konkrétní knihu, kde se o tom autor pilot rozepsal. Jen vím, že o Mi24 nic nemám, tohle jsem nečetl.
Mám známého, bydlí tady u nás v té naší malé osadě, který s Mi24, Mi8, možná to už je Mi117, nevím, létá, zkusím se ho zeptat
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 20:59
biblbrox   
Tak jsem si to teď otevřel a mělo by se jednat o službu z Božic.
Osádka kpt. Čestmír Tesařík, npor. Ivan Pospíchal a npor. Milan Šaro.
12. července 1987 se s tím objektem naháněli v prostoru Vranova nad Dyjí.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 21:13
Stew
https://www.cez-okno.net/clanok/rubrika-neveriaceho-tomasa/rozkaz-k-sestreleni-ufo-v-cechach
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 21:21
Ctirad
Zajímavý článek...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 17:14
Luděk Ch.
Jak přesně jsi přišel na to, že z těch stratotankerů něco padalo? Nikdy jsi neviděl, že letadlo letící třeba o dvě hladiny výše, kondenzační stopy dělá a letadlo letící níže je nedělá? Protože prostě mezi nimi bylo rozhraní vrstev s odlišnou vlhkoství vzduchu nebo teploty.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:12
Ctirad
Asi tak, když jsem to pozoroval, koukl jsem na radar a tam jsem viděl, že ty Stratotankery letěli v hladinách, kde se pohybovala i ta ostatní letadla. Před i po nich se ve stejných hladinách čáry ztrácely v podstatě hned. Ty letadla byly vidět tehdy pouze na ruském radaru. Jinak samozřejmě vím, co ovlivňuje vznik contrails, proto si myslím, že nikdy jindy jsem to nepozoroval, vždy jindy jsem věděl, jak to je. Nezvyklá mně ani, když vidím tu čáru přerušovanou, vážně nejsem magor, mrzí mně, že si to někdo tady myslí.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:17
Luděk Ch.
Za to si ale můžeš sám, tím co tady vykládáš
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:51
Tragédie v JRD
doporučuju ocet.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   16. 12. 2021 / 20:33
Luděk Ch.
Ty stratotankery určitě neletěly ve stejných hladinách, jako ostatní letadla. To jaksi není možné A ano, i rozdíl jedné hladiny může způsobit, že letadlo dělá/nedělá kondenzační stopy.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 12:16
Ctirad
Můžu se jen zeptat, proč nemohou Stratotankery letět v hladinách, jako ostatní civilní letadla? Je na to nějaký předpis, nebo omezení? Nemohu vědět vše. Díky
A mimochodem, také jsem na živo pozoroval let vojenského transportního letadla, letícího z Ankary kamsi na vojenskou základnu kousek za Londýnem. Zaujal mě ten let tím, že jsem spatřil pomalu letící 4motorový docela hlučný stroj, dost nízko, ale pokud by letěl do Brna, jak jsem si myslel, tak mě nehrála ta jeho poloha. Koukl jsem na radar a viděl jsem, že letí už z Ankary v 8000ft, takto nízko letěl až do cíle. Taky je to nemožné?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 12:30
Tragédie v JRD
Spiknutí. Letadlo letělo v 8000ft. Určitě rozstříkoval AdBlů.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 13:13
Ctirad
To tvrdíš ty. Já bych spíš uvěřil, že rozhazoval letáky Kauflandu, než to, co napadlo tebe. Ale vážně, spiknutí v tom nehledám, přesto že se letem nad Hodonínem hodně vzdálil z optimální tratě, ale ptal jsem se na to proto, že jestli je to vůbec možné, letět takto nízko, když není možné aby letěly Stratotankery v hladinách dopravních letadel...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 13:38
Tragédie v JRD
co je to prosim optimalni trat?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 14:32
Ctirad
Zkus se podívat na ortodromu z Ankary do Londýna, zjistíš, že poletíš asi 50km pod LOWW, ale Hodonín je trochu z ruky, že jo? Samozřejmě důvodů k jejich letu může být mnoho. nepopírám...Např. oblet Alp, ale tolik se odchýlit nemuseli.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 15:08
Tragédie v JRD
Hmm. Ortodroma... To ale není správná odpověd na otázku, co je optimální trať.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 17:13
Rozšafín Ctibum   
Leteli tudy, prosim

37440 B / 750 x 402 / stratoca.jpg
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 18:07
Tucano
Keď tak na tú mapku pozerám, tak je to úplne jasné prečo letel tak nízko. Predsa hľadal toho Miga, čo sa zapichol pri Cérovej.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   19. 12. 2021 / 10:02
Tragédie v JRD
kdyz uz jsme u toho .. existuje nekde nejaky centralni misto, kde si muzu vytahnout dokumentaci o tom, ktery z hranicnich bodu v rámci FRA prostoru je mozne pouzit jako Entry, Exit ... ? nebo jako bezny smrtelnik to musim hledat v aipech jednotlivych zemích?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   19. 12. 2021 / 10:04
Tragédie v JRD
aaa... odpovim si sam ... existuje

https://www.eurocontrol.int/publication/free-route-airspace-fra-points-list-ecac-area
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   19. 12. 2021 / 14:21
PB   
No, to je jen seznam bodů. Nevykoukáš z toho jejich vzájemnou (ne)použitelnost, různé mandatory routingy, apod. Takže si můžeš zkusit trať poskládat, ale pak jí stejnak musíš projet validací, jestli to tak jak chceš ty může být.

PB
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   19. 12. 2021 / 15:41
Tragédie v JRD
To jo, ale pro účely Ivao bude dostatečné E a X, aby to dávalo aspon trosku smysl

Řešit ještě mandatory routingy.... zas bych to nepřeháněl
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   19. 12. 2021 / 21:12
Rozšafín Ctibum   
No jasne ze existuje, je na to lepsi dokument

https://www.nm.eurocontrol.int/RAD/2112/index.html

a pro CR je nejlepsi FRACZECH

https://aim.rlp.cz/en/fraczech/planning.html
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   19. 12. 2021 / 21:36
Tragédie v JRD
RAD a souvisejici … tohle je uz (ten prvni odkaz) na ivao overkill, kdyby to mel clovek delat rucne )
ty city pair flight levely

zustanu u respektovani entry/exit bodu
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   21. 12. 2021 / 23:05
Rozšafín Ctibum   
Myslenka, ze nekdo dokaze pres Evropu naplanovat manualne validni trat, je uz davno v oblasti totalni scifi. Ani my to nedelame, dokud neselzou vsechny automaticke nastroje + vykradani trati jinym spolecnostem . Kdyz uz nevyjde nic, holt jedeme prstem po mape s RADem a ruznymi FRA weby, ale to je opravdu zalezitost klidne na par hodin.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   21. 12. 2021 / 23:22
Tragédie v JRD


kdyz uz jsi to nakousl - je tohle pripad jen evropy, nebo podobny zverstva jsou i severni amerika a afrika / asie? nebo je to tam blizsi stylu prstem po mape a po carach/sipkach?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   21. 12. 2021 / 23:53
Rozšafín Ctibum   
V USA Ti jeste klidne projde VOR to VOR . Maji jen specificke routingy pro prilety a odlety z velkych letist a na to vydany Supplementy, ty je potreba dodrzet, ale kdyz to neudelas, taky se vetsinou prd stane. Jinak klidne directy po libovolnych bodech, vetsinou si poradi, kdyz ne, proste Ti ATC do letadla nadiktuje jinej routing. Nesmis ale bejt moc mimo, aby ti vyslo palivo.

Afriku projedes po tratovy mape tak jak se Ti hodi, tam je zase ale potreba se vyhybat nepratelskym a nebezpecnym statum, viz:

https://safeairspace.net/

Asie dost podobne. Kde neni Eurocontrol, je proste tak nejak vetsi volnost. Ale zase nemas uplnou kontrolu. Nad Evropou posles trat do validacniho nastroje a vysledek mas hned. Vsude jinde odesles letovej planek AFTNkou na jednotlivy FIRy a doufas, ze je to dobre/snesitelne. A pokud ne, ze Ti na to poslou nejakou REJ zpravu at mas cas to upravit a nezastavej Ti letadlo nekde na hranicich FIRu.



30826 B / 750 x 420 / validovatko.jpg
 1x  

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   22. 12. 2021 / 07:35
xWing   
vykradani trati jinym spolecnostem

To mam chapat tak, ze na kazdu airway je nejaky copyright ?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   22. 12. 2021 / 07:51
Rozšafín Ctibum   
Kdepak, ale muzes se podivat do seznamu letu, jestli nekdo neleti citypair, ktery zrovna ty potrebujes, ci nekam pobliz a pak uz to jenom dovyladis. Jsou i male navigatorske radosti, jako ze ubojujes trat mezi nejakymi blbymi letisti a pak se za dva dny podivas, ze po te trati leti Qatar

V USA se pak koukáme na flightaware, tam tu trat maji hezky priznanou

26176 B / 750 x 282 / ec_flightlist.jpg
29767 B / 750 x 391 / flightaware.jpg
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   22. 12. 2021 / 08:37
Tragédie v JRD
jo, v emerice je blaze. tam do ty databaze realnych pouzitych trati leze i simbrief
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 17:32
Luděk Ch.
Podívej se, kudy všudy létají letadla. Můžeš si být jistý, že to fakt není po ortodromě z bodu vzletu do bodu přistání
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 21:12
Ctirad
Samozřejmě že letadla nelítají po ortodromě, optimální tratí jsem myslel, že od ortodromy nebude příliš daleko letem po trati, ale tohle už bylo myslím dost daleko, ale neřeším to jako nějaké spiknutí, vím, že důvody můžou být mnohé. Ale ta mapka mi moc nesedí. Není to skutečná dráha tehdejšího letu, ale výsek z mapy letových tras, tedy jen předpoklad. Mohu se mýlit, ale podle této mapky by musel letět nade mnou, ale oni letěli trochu víc na jih, odhaduju to podle pozorování tak nad Pánovem u Hodonína. Ale to je snad úplně jedno, toto neřeším, jen jsem to uvedl jako takový příklad, že může letadlo letět daleko a přitom pořád velice nízko a pomalu, jako např. SMARTWINGS na jeden motor. Třeba měli taky v provozu jen jeden motor, a to ještě jen APU, na ten to fakt letí blbě. Když mi tu píšete, že vojenské letadlo KC135 musí letět separátně, co to vůbec znamená? Koukám na radar často a když koukám na ruský, je tam podstatně více letů vojenských, které vypadají svýma parametrama jako let civilní. A pozorováno ze země bych nedokázal poznat vojenský velký transportní letoun, který letí v cestovní hladině. To jsem rád, že někdy rozpoznám podle siluety typ a společnost snad jedině EMIRATES, nebo Norwegian. A k těm Stratotankerům, pevně si stojím za tím, že podle radaru letěli s bočním rozestupem asi 10km a asi 5-10 minut za sebou, i když mi to tady kdosi vyvrací, jako nesmysl. Letěli ve stejné hladině a takto ten let vypadal až po Cheb, nad kterým se pak rozdělily, jak už jsem psal. Byly jediní, kteří za sebou měli kondenzační čáru, která vůbec nemizela a já jsem z toho vydedukoval, že by to musela být už ale doprčic velká náhoda, když veškeré lety ostatních letadel v hladinách stejných a blízkých nic za sebou nenechávaly. Napsal jsem jen, že na každém šprochu pravdy trochu a ejhle, co z toho vzniklo. Chemtrails to být nemusel, ale nemohu to vyloučit sám pro sebe. Existenci mimozemšťanů taky nepopírám, nemůžu se totiž o tom nijak přesvědčit, toto je podobné. Jinak vše, co jste mi tady psali beru, jsou to pohledy zasvěcené, mám jej také, vím o letectví mnoho, mnoho dovedu vysvětlit, studoval jsem to i kvůli pilotnímu průkazu, nejsem takový magor, jak si myslíte, ale už mě nebaví to dál rozebírat. Doufám, že jsem tady nikoho neurazil, jako se o to postarali někteří vůči mě, ale já si to tak neberu. Letu zdar!
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   19. 12. 2021 / 07:22
Rozšafín Ctibum   
Samozrejme, ze ta mapka je vysek tratovy mapy, cos cekal, ricni sit? Ta mapka je podany letovy plan, jestli dostali nekde direct, mohli letet trochu jizneji, nebot se to cele pak staci k jihu.

Ostatni teorie nechavam bez komentare, ale doporucuji se probudit
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 17:30
Luděk Ch.
A pak nemá AdBlue chybět na benzinkách
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 13:18
Tucano
Tak si v lete sedim na terase a tesne nad hlavou mi preletela Beluga. Pozriem na radar 4000ft. Bývam asi 1600ft vysoko. Antonov 12 počujem už dopredu. Tie mi tiež do Ghany lietajú ponad dom. A nemajú vždy 8000ft.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 14:34
Ctirad
Ty si děláš srandu, ale já ne. Ten let opravdu proběhl, věř, nevěř, je mi to jedno...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 17:34
Luděk Ch.
To je ovšem přesně to, co ti všichni věří. Jestli jsi to doteď nepochopil, tak tady vůbec nikdo nezpochybňuje, co jsi viděl. Jediné co je kravina, jsou ty závěry, co si z toho děláš a pro které nemáš sebemenší podklady.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 17:16
Rumperstross
Poměrně banálních důvodů, proč k tomu mohlo dojít, je spousta. Třeba technický přelet s nějakou závadou, který neumožňuje letět výše a/nebo rychleji. Typickým příkladem je poškozený potah přetlakovaného letadla. Ale takových příčin může být nespočetně.


Hele já takovýchto nestandardních letů letěl nespočetně. Třeba jednou nám naplnili éro na delší linku, cca 6h. Pak mělo závadu, a po opravě ho nasadili na tříhodinovej let. S palivem, který už bylo na palubě, se sice dalo odstartovat, ale byli bychom tuze těžcí na přistání. Odsát jen tak nejde. Vypouštění za letu ten typ nemá. Jediná možnost byla spálit to v luftě. Takže místo hladiny 360 jsme lětěli asi 240 a protože ani to nestačilo, letěli jsme cik - cak, jako plachetnice proti větru, abychom přidali alespoň jednu hodinu. Ano, nebyl to zrovna nejekonomičtější a nejekologičtější let, Gréto promiň, ale k nějaké konspiraci to fakt mělo daleko. Ovšem jestli nás někdo sledoval na Flight radaru, tak chápu, že jsme působili jako typický chemtrailsový letoun.

A takhle bych mohl pokračovat několik hodin jen při popisování podobných letů, které jsem za těch dvacet nebo kolik let zažil (zálety, předváděcí lety, technické přelety), ale nemá to smysl, stejně budeš o své pravdě přesvědčený
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   17. 12. 2021 / 17:27
Luděk Ch.
Ne, já jsem tím chtěl říct to, že nemohli letět naráz ve stejné hladině, jako ta ostatní letadla, z důvodu separace.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 09:39
Tragédie v JRD
Větší uraženecký blábol tady už dlouho nebyl.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 10:08
biblbrox   

Jsi uplne mimo. Mne to vubec neurazilo.
Ale to bohuzel asi nepochopis, protoze nase uvazovani je podle vseho naprosto odlisny.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 10:20
Ctirad
Já si ale myslím, že to Tragédie myslel s tím uraženeckým blábolem na mně. Já se ale taky neurazil. Je totiž mnohem chytřejsí, pravdu už našel, já ji teprve hledám...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 11:13
ulitej
Ahoj jak se říká -- jsou to jen keci a keci nemaj cenu -- , ale je to zajímavé čtení a poštuchování je takové to koření na tomto fóru a ve finále to je správné.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 10:45
vojtas
Hrdě se hlásíš ke konspirátorům, protože dle tvé definice je konspirátor každý, kdo je otevřen alternativním názorům. Být otevřen alternativním názorům je jistě důležité a chvályhodné. Problém vidím v tom, že ani na základě těch několika málo protiargumentů, které tady někteří nabídli, sis na chemtrails ještě nestihl názor udělat. Prostě není sebe lepšího argumentu, který by běžného konspirátora dokázal zviklat v jeho přesvědčení. Já potom cítím frustraci, když s člověkem, který má dva tituly před jménem, musím vážně diskutovat na téma placaté země. Takový člověk nutně musí trpět jistou formou debility (medicínský myšleno), i když jinak má poměrně vysoké IQ. Příběh o vaně s dešťovou vodou, který nám tady happypetr zákeřně předhodil v naději, že bude zase sranda, byl poslední kapkou. A já pocítil potřebu si ulevit a tak jsem si ulevil. Jinak jestli tě to potěší, mám podezření, že se proporce konspirátorů a mainstream-ovců mění ve prospěch konspirátorů, takže nás jistě čeká světlá budoucnost.
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 16:59
biblbrox   
Chápeš mě špatně.
Kdybych si chtěl udělat názor na chemtrails, potom nejspíš budu po informacích pátrat jinde a ne tady na péráku. Ale jelikož mě toto téma nijak nezajímá, potom nechávám ladem i vaše jednotlivé argumenty.
Čili není to tak jak píšeš, že jsem si ještě nestihl udělat názor na chemtrails na základě zdejších argumentů, ale já si ani názor na tuto problematiku v současné chvíli utvářet nepotřebuju- jak říkám, protože mě nezajímá.

Ohledně tvé diskuze s někým ohledně placaté země.
Věřím, že se takoví jedinci najdou. Problém je ten, že i kdyby takovýchto jedinců bylo v populaci 0,1%, potom se tito budou udávat jako příklad, jak jsou konspirátoři debilní.
A to právě proto, aby se seriózní názoroví oponenti předem diskvalifikovali i přesto, že s podobným názorem nemají nic společného.
Přesně ve stylu dnešních mainstreamových médií- udělat z oponentů předem blbce (neboli označit je za konspirátory), vůbec s nima následně nediskutovat a pro jistotu ani nikde nešířit jejich postoj. Nehledě na jejich odbornost a zkušenosti.
Ale to už se opakuju.


 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 22:24
Luděk Ch.
Ono se těžko diskutuje o něčem, co neexistuje. Všechny ty stupidní konspirace mají jednu společnou základní chybu, kteoru ovšem konspirátoři nedokážou nijak vyvrátit Většina těch konspirací je totiž tak rozsáhlá, že by v nich muselo být zapojeno obrovské množství lidí. A jak je někde takové množství lidí, tak je naprosto vyloučeno, aby se to dalo utajit, protože obzvlášť v dnešní době se vykecá všechno, existuje k tomu milion anonymních způsobů, aniž by ten, co to vykecá, riskoval, že bude odhalen a potrestán. A obecně, nikdy v historii se žádná větší konspirace neprokázala a zrovna o chemtrails se plácá už desítky let a přece vážně nemůže nikdo věřit, že by se to dalo utajit, přestože by to toho za tu dobu musely být zapojeny už generace desítek tisíc lidí
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   7. 12. 2021 / 17:05
Luděk Ch.
Konečně! ))
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 13:57
JiriS
Nebylo by dobrý, přejít na další zajímavý tema, jestli je Země placatá...
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 16:37
Ctirad
To by bylo krátké téma, Země totiž opravdu placatá je. Mám to ověřené už mnohokrát. Už mockrát jsem šel hodně dlouho jedním směrem a nikdy jsem se nevrátil do místa, odkud jsem vyšel. Potřebuje někdo další důkaz?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 19:42
happypetr   
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   9. 12. 2021 / 06:43
Rumperstross
Země rozhodně placatá je! Chceš dúkaz? Je jich MIMINÁLNĚ 200! Jeden z hlavních je, že !!!!NEEXITSUJE !!!! Norma, která by říkala, jak moc musí být zahnuté koleje směrem dolů, když se stavý železniční trať. Kdy by byla Země kulatá, jak mainstreamové OVCE říkají, musela bi taková norma bít! A ne nechte se mílit nějakou vědou, GRAVYTACE je jen umněle vytvořený KONSTRUKT aby to Ovcím vycházelo! NASA a vlady světa mají !!!JEN!!! deset dúkazů že je kulatá a všechny lze snadno vivraťit!!!! Mi máme těch dúkazu dva krát tolik!

Kupujte než to invikikotizitoři SPÁLÍ! Dodám se slevou za POUHÍH 2500korun včetně alobalolový čepičky a rozstřikovače octa

https://www.amazon.com/200-Proofs-Earth-Spinning-Ball/dp/B072PPB3HB
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   8. 12. 2021 / 15:23
lulinak
i svym detem rikam aby se trapily jen vecmi ktere jsou schopne ovlivnit, a pokud ne, at to uplne pusti z hlavy a uzivaji si zivot.
Takze at existuji nebo neexistuji, neni to be finale z duvodu vyse kurna uplne jedno?
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   11. 12. 2021 / 07:11
tonde   
moc dlouhý. Celý vlákno
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   11. 12. 2021 / 09:03
jožo
O nič nejde. Ide len o to, že keby náhodou o niečo šlo, aby sme vedeli o čo ide.
 

Panebože   13. 12. 2021 / 15:32
Jennik   
Čekal bych, že většina lidí na tomhle fóru bude mít v tomhle trochu jasněji. A hlavně dost rozumu a důstojnosti na to, aby nesdíleli zbytečně takovou informační žumpu, jako je Aeronet...
 

Panebože   13. 12. 2021 / 16:44
Tragédie v JRD
No .. neber mi iluze. ja doted doufam, ze cely tohle vlakno (a zejmena nekteri diskutujici) to mysleli .. jako vtip
 

Panebože   13. 12. 2021 / 17:37
Willhelm   
Ano 100% mých příspěvků v tomto vlákně bylo myšleno nevážně. Ale iluze ti vezmu, bylo tu pár co to mysleli vážně a ty bych dělil do dvou skupin. házeče hrachu na zeď a pak Pipse, který zcela vážně žádal abychom se na tyhle konspirace vysrali a netahali je sem ani v legraci.
 

Panebože   13. 12. 2021 / 18:56
Pips   
No jo, no, trochu mi to ujelo. Už jsem se začínal obávat, že by tady někdo mohl aeronety a ty konspirační klystýry myslet vážně
 

Panebože   13. 12. 2021 / 19:18
happypetr   
Takže můj příspěvek není pravda???
 

Panebože   13. 12. 2021 / 22:27
Pips   
Jestli myslíš ten odkaz na aeronet? Tak tam není pravda prakticky nic. Snad jen aktuální datum si tam nenalhávaj, ale i tak bych byl opatrnej

To chce seriózní zpravodajský weby! Například
https://www.theonion.com/

A nebo můj velmi oblíbený
https://www.the-postillon.com/

 

Panebože   13. 12. 2021 / 20:42
lulinak
nekecat, ted jsem potkal Elvise a rikal zer pristani na mesici tocil on v atelieru v juesej
 

Potvrzeno! Chemtrails existuje! :)   13. 12. 2021 / 20:51
Zdenda
Na jaře se mi disk s celým FSX odporoučel do křemíkového nebe a už drahnou dobu jsem nezavítal na fórum.
Ale k tomuto tématu mám co dodat. Známi mi občas posílá podobné konspirační emaily a já se bavím a neodpovídám. Ale u chemtrails jsem se neudržel a napsal jasná fakta:

S házením hliníku z letadel začali už za druhé světové války Američani. Vlastní bombardování byla jen zástěrka na odvedení pozornosti od hliníkování těch nešťastníků dole. Později se přešlo jen na účinnější práškovou formu. A jak že se tomu hliníku za války říkalo? No přeci Windows. A kdo obchoduje s produkty Windows? Na to si odpovězte sami a je tedy zcela prokazatelně jasné, kdo za tím vším chemtrails stojí....

No a již dlouhou dobu jsem žádný podobný mail už nedostal.
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ