FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je úterý 16. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
OT: Hnus velebnosti Jeden příspěvek | Celý strom
OT: Hnus velebnosti   11. 1. 2022 / 19:34
Willhelm   
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pachatel-oslnil-vrtulnik-zachranne-sluzby-laserem-posadka-mu/r~87da239872f911ecb02dac1f6b220ee8/

Vzhledem k tomu, že se pachatele takových incidentů trvale nedaří odhalit a potrestat, by optimální bylo záchranářské vrtulníky vybavovat nějakým automatickým obraným zařízením, které by do místa odkud vyjde leserový paprsek vypálilo raketu s bleskurychleschnoucí montážní pěnou, která by pachatele přikurtovala na místě do příjezdu policie.

Kombinace nočního vidění a technologie automatického stmívání svářečské kukly by možná byla nebezpečná více než to osvícení laserem.

Jinak nevím co by s tím šlo reálně dělat.
 

OT: Hnus velebnosti   12. 1. 2022 / 07:33
Ctirad
Je to velmi smutné, co dovedou někteří pitomci udělat. Nechápu to. Na druhou stranu se ale taky divím, jak to ten hňup dokázal, to asi není moc snadné. Vrtulník se pohybuje, psali dokonce že byl 300 metrů vysoko, paprsek je tenký, jak dokázal trefit oči pilota nevím. Ale zlá věc se asi podaří vždy. Nebo stačí jen rychlý letmo záchyt paprsku a je vymalováno? Možná. Když ti blbci svítí na velké přistávající dopravní letadlo, mají myslím větší šance. Kdo ví, nešel si taky posvítit teď na ty Emirates s B777 na Mošnově?
Řešení bych měl, budou muset létat ty záchranářské vrtulníky autonomně bez pilota a je po problému. Jako teď ten nákladní vlak z Košic do Maďarska. Jednoducho si ufujazdil preč sám bez rušňovodiča. Loko Brejlovec a 22 vozů. Ale taky se to dá vysvětlit, fíra prostě neměl kovidpas, tak poslal vláček ať jede sám...
 

OT: Hnus velebnosti   12. 1. 2022 / 08:44
Pips   
Ono není nutné trefit přímo oči pilota, ale stačí, když lízne okno. Ty mikro škrábance způsobí, že se to okno jasně rozzáří prakticky celé. Určitě na to téma najdeš i dost video ukázek.
 

OT: Hnus velebnosti   12. 1. 2022 / 08:55
Willhelm   
No psali jako lokaci Stará bělá, to je hned vedle Zábřehu kde mají heliport, vrtulník sice není tramvaj nebo vláček, jeho pohyb je trochu více nevyzpytatelný, ale předpokládám, že při návratu ´´domů´´ tam nějaký zvyk je. Může to být klukovina, může to být i zlomyslnost. Někomu třeba vadí hluk vrtulníku, protože kvůli němu nemůže sledovat Ulici ve 100% zvukové kvalitě...

Emirates v Ostravě pokud vím nikdo neosvicoval, nicméně ten důvod divertu mi příjde divný. Jasně v cílové destinaci Varšavě byla nouze, ale ta se nerozsypala na kousky jejichž úklid by trval půl dne.

Jinak řešení asi taky dobré, ale 100% autonomita pro záchranářský vrtulník, to by i pro Boston Dynamics byl úkol na tři dekády.
 

OT: Hnus velebnosti   12. 1. 2022 / 10:06
Ctirad
Můžu říct, že já mám rád letecký provoz nade mnou, alespoň mám co sledovat. Pokud si létám nad svým barákem sám, je to lepší, ale jinak pokud mi kamarád letí kolem a já jsem doma a čumím na bednu, tak se mi zpravidla signál rozsype na Maincraft. Ale dělají to všechny sportovní letadla, které mi přelétají nad domem, nebo mi zastíní směr na pálavský vysílač. Že bych si pořídil taky laserovou lucerničku? Dělám si srandu, raději podotýkám...Jinak já taky nerozumím, proč sedli s těma třema sedmičkama zrovna v LKMT, jasně, je tam dlouhá dráha, lepší než aby sedli v Kunovicích, ale proč chvilku nevyčkat a pak sednout normálně v EPWA, bylo by to určitě levnější. Ale kdoví, znát všechny okolnost, asi bych to pochopil.
Každopádně bych byl raději za takovéto nečekané návštěvy, než z Mošnova udělat základnu NATO.
Ale hodně mě mrzí, že jsem nevěděl o Il62 MGR, utčitě bych se přijel mrknout...
 

OT: Hnus velebnosti   12. 1. 2022 / 14:49
OndraT
Taky to nechápu. Skupiny lidí, co tohle udělají se rozlišují na debil, ožralý debil a dítě, co nemá šajnu. Policajty jsem teda zatim nikdy nevolal, ale už 2x mi kdosi z protějšího domu jezdil laserovým ukazovátkem po oknech. A i kdž ti to jen tak přejede sítnici, tak to není nic moc. Záleží na výkonu. ukazovátko pro zabavení koček/psů má prd výkon, ale třeba nějaký hvězdářský ukazovátko by mohlo i docela uškodit. Nehledě na tu kombinaci s nočním viděním, ono i než to zareaguje a sníží citlivost jakmile dojde k nárůstu venkovního světla, to taky chvilinku trvá.

Mimo to lidi jsou někdy opravdu pacienti, tuhle jsem koukal na FlyRosťův rozhovor se sestřičkama z LZS v Líních a řikaly, že zažily ledascos, mj. například to, že si na ně stěžovala nějaká matka, který letěli v rámci zásahu nad domem, že jí probudili dítě z odpoledního šlofíčku. Eg. Lidí nasranejch na všechno co lítá, bez ohledu jestli to někomu letí zachránit život nebo ne a odhodlanejch škodit, těch může být asi víc než tušíme.
 

OT: Hnus velebnosti   12. 1. 2022 / 16:02
Willhelm   
S tím rozdělením potenciálních pachatelů vřele souhlasím.

Ad stěžující si matka - to může být diagnóza, některé jalovice, zvláště ty intelektuálního zaměření si po porodu v krátké době tzv. ´´vykojí mozek´´. Takže by si pravděpodobně stěžovala i kdyby letěli k jejímu dítěti, které by se třeba během poledního šlofíčku začalo dusit. Akorát, že by to nebyla stížnost na to že vůbec letěli, ale že letěli příliš pomalu.

Jo jo lidí co si potřebují vybíjet frustrace je všude dost, nový dálniční most nám tu vydržel neposprejovaný asi 6 týdnů, po které jsem se bláhově domníval, že by tu mohlo hezčí prostředí než se starým silničním mostem.

Dovolíte malou odbočku? Naše nové arcidílo architektury přívábilo zavětrovanými loži mostních ložisek bezďáky. Ale bezďák v ruských maskáčích, s přenosným termoiglů, kupících odpadky celkem drahé stravy je divný. Za komančů by tu nevydržel dvě noci, protože by lidi hned nahlásili že je tam někdo koho neznají a nemá tam co dělat. Dnes lidi chodí okolo a nikomu to divné nepřijde. Paragraf za příživnictví je pryč, ono by ho v podstatě ani nebylo za co zabásnout. Nevím jestli jsme to s tím polevením zákonů, disciplíny a obezřetnosti v té postcoldwar éře nepřehnali.
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ