FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 25. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Berany - žádost od doporučení Jeden příspěvek | Celý strom
Berany - žádost od doporučení   24. 1. 2022 / 13:09
Willhelm   
Ok protože jsem měl i Saiteky/Logitechy zastanu se i Happíka, ale s podmínkou. Musíš být kutil, nebo mít nějakého známého kutila.
Známých konstrukčních problémů Saiteků je několik:
- kluzné vedení, jde upgradovat buď nějakým kluzným pouzdrem od IGUSu nebo rovnou nějakou lineární kuličkovou klecí - Rexroth, Hiwin apod.
- updatovat vracení na gumičkový systém (lze na googlu najít fotonávod)
- poťáky na Hallovy sondy.

To je snad vše co se týče elektromechanickýh záležitostí.

Pak vzhledem k tomu, že origo ovladače byly pro WinXP a Logitech (který koupil Saitek) v ovladačích aktualizoval jen loga Saiteku za svoje, se dle druhu simulátoru připrav na to, že ne vše bude dostupné. V FSXX jsem už neměl příležitost je vyzkoušet neb jsem je tady na péráku daroval za odvoz dřív než FSXX vydali, v XPL byly dostupné komunitní ovladače. Největší peklo se zprovozněním bylo v FSXSE, kde mi zpočáku fungovaly tuším jen osy, ale googlováním jsem se k nějakému řešení nakonec dopracoval.

Jinak já měl ještě pravé Saiteky - co měly hodiny a stopky ve středu Beranů. Tahle funkce bohužel po nějaké aktualizaci windows přestala fungovat úplně a nešly ani hodiny ani stopky. Ale v dobách FS2004, kdy jsem s tím lítal PT Tu-154 jsem si zrovna tyhle dvě fíčury nemohl vynachválit. Logitech to pak nějakou dobu prodával bez hodin/stopek, ale dnes koukám, že už to zase prezentují s nima, tak jsem z toho trochu zmaten. Možná, aby si ukousli kus FSXX koláče tomu po deseti letech konečně i ovladače napsali nanovo...
 
Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ