FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 17. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube Jeden příspěvek | Celý strom
Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   22. 3. 2022 / 08:25
Pips   
Pokud někoho zajímá x-plane a těší se na Rotate MD-11, dnes bude několik jůtuberáků představovat éro před vydáním, které je snad po mnoha letech vývoje už za rohem.

Od 17:00:
https://www.youtube.com/watch?v=lvshJ1OyON8

Od 19:00:
https://www.youtube.com/watch?v=cQkrKEPOfK4

Možná jsou i další, ale o těchto padla zmínka na orgu ve fóru. Neznám je, nesleduji je, takže netuším přesně, co vás čeká za zážitky, nebo typickou youtube lobotomii, pokud neodoláte a pustíte si to
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 00:18
Fabo™   
Myslis, ze to bude stat za to? nebo to bude zase jako IXEG a budeme cekat az brzo doplni nedulezite drobnosti jako VNAV nebo PROG page?
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 00:31
Willhelm   
100% to bude mít své mouchy a myslím, že tvé přirovnání k IXEG je celkem na místě. Mám jejich MD-80, jako není to průser model super, systémy nadprůměr, pár mušek se najde, ale nestarají se o to. FF s aktualizací éra jednou za rok a půl, jsou proti Rotate starostliví vývojáři... Brzo v podání Rotate je pět let.
Jsem tak nějak vnitřně přestal na MD-11 čekat už před rokem a půl. Raději menší třímotorák od Aerobasku Falcon-8X, i když mám trochu strach, že to na mě bude mít moc skla a málo budíčků...
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 00:38
Fabo™   
Tak to vypada ze zustanu u P3D. Leonardo dela radost, PMDG je klasika, i ta kocicka od Reku je fajn (i kdyz Lefteris me taky umi nekdy nasr... dit)

a vypada to ze ceny HW konecne zacinaj klesat, do toho nejaka ta prizniva danova situace a konecne po malem 10ti letech bude sance upgradovat HW. Ale na NG simu asi zatim nepreskocim.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 08:06
Willhelm   
P3D mě úplně obešlo, ale některé věci probublají i do mainstreamu. Lefteris - není to ten borec z firmy co do svého Concorda narvala schválně vir aby byli schopni vytrekovat lokace všech pirátů?

Držím palce s HW updatem.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 19:02
Fabo™   
Jo, ten panak. Ke cti jim slouzi, ze pak vsechno refundoval, komukoli cokoli kdykoli to koupil.

Krom toho me serou spis takove veci typu ja jsem chief senior dev, vy nevite co chcete a pak nejake sliby chyby co a jak bude interfaceovatelne (mel jsem nejake SW plany co bych idealne byl byval propojil s letadlem. nejaky FOQA skrinky, mozna datalink a tak)

zas je nutno uznat, ze ten jejich je vubec prvni airbus co se chova jak airbus a ma systemy jak airbus.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 08:24
Pips   
Fabo, já jsem optimista, takže věřím, že to nebude vyloženě špatný éro. Podle videí se zatím moc posoudit nedá. Včera pozdě večer jsem obě videa zkusil omrknout a po několika minutách sledování zoufalství obou jelit, který - kromě toho, že o MD-11 nevědí nic, tak nemají zjevně ani moc tušení o souvislostech systémů jeden na druhý, natož souvislostech systémů s létáním samotným - jsem ty videa opustil. Snad jediná informace, která tam měla nějakou váhu, se týkala manuálové výbavy stroje, která působila rozsáhlým dojmem. Společně s FCOM od KLM, který se mi povedlo vyprosit od jednoho človíčka na orgu, to dává docela solidní zásobu na studium. Uklidňuju se tím, že než se to povede dočíst, může vyjít patch, který opraví třeba nějakou zásadní mouchu, která by po vydání kazila radost

Každopádně to má vyjít zítra a nebudu to zatracovat, dokud si to nevyzkouším.
https://www.youtube.com/watch?v=VYLw1XFeuG8

A kdyby to byl průser, je tu furt Felisova královna. Takže jde v zásadě o prd
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 09:37
Willhelm   
Tak to se těším jak poreferuješ. Já tu odvahu na koupi nemám (ne z finančních důvodů, spíše s časových, protože studium takového éra bude chtít hafo a hafo času, který teď nebudu mít). Je to MD, takový západní ekvivalent Tupoleva a Iljušina aneb proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě a věřím, že studium manuálů bude nutné, neb i přes svou velmi mírnou skepsi nevěřím, že by to Rotate zprasilo tak jako SSG kterékoliv éro na které sáhli a přítomnost custom FMC místo XP11 defaultní, nebo nějaké 3rd party pseudoFMC mě v tom utvrzuje.


To prezentační video je fantastické, to skoro vypadá jako by to dělala ta samá firma co dělala CDPR trailery a intro k Zaklínači 3.

Už z něj je vidět, že se s tím vyloženě pět let neflákali. Ty opotřebované textury se mi moc líbí. A vypadá to, že jak kolem toho moc nekomunikovali, tak by to mohlo mít i pár WOW překvapení v rukávu. (Já byl lehce zaskočen když jsem viděl animaci nakládání kontejnerů, nevzpomínám na moc letadel kde bych se s tímhle detailem potkal...)
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 10:15
Pips   
Tady je ještě k přečtení detailní náhled:

https://xplanereviews.com/index.php?/forums/topic/6248-aircraft-review-mcdonnell-douglas-md-11-by-rotate/

Já si to určitě pořídit chci, i když asi ne hned zítra a taky bude záležet, kolik za to bude potřeba vyšpulit. Ale pro MDčka mám slabost (I když za DC-10 bych byl mnohem radši), asi zase moc dlouho tu kartu v ruce žmoulat nebudu. Dám pak vědět, jestli se mi s tím povedlo vůbec nějak smysluplně letět
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   27. 3. 2022 / 14:57
SONP   
U Joviše, to je krásný video... Úplně jsem dostal chuť si to koupit a celý večer si hrát s těmi hejblátky Ani bych s tím nemusel lítat... Ještě, že už to na ničem nespustím
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   28. 3. 2022 / 08:42
Pips   
Ono tam zase až tolik hejblátek není. Všechno nutné a důležité se musí před letem naklofat do FMS a pak už je to takovej automatickej airbus, který vyrobili u MD. Dokonce i s logikou ovladačů na glareshieldu - rychlosti, kurzy a výšky - natočíš a stiskem ovladače necháš na automatice, nebo vytažením ovladače předáš strojníkovi. Naštěstí se to manuálně nemusí řídit veselými postranními klacíky, které se dovedou proti sobě anulovat, tak je to přeci jen trochu víc normální letadlo Na hejblátka je v mém hangáru naprosto nepřekonatelná Felisova královna.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 17:00
Vačice   
Já do něj zítra nejspíš taky půjdu. Na FS9 to bylo vedle PT Tu-154M další letadlo na kterém jsem strašně rád létal. Mě prostě přitahují 3 motorové mašinky. Tu-154, Boeing 727, MD-11. Na tu MD-11 od Rotate už čekám snad od vydání infa, že na něm pracují a v XPL mi strašně chybí. Tak snad to bude alespoň trochu stát za to. Oproti FS9 však teď bude ta výhoda, že si to budu moct vychutnat na kompletních Medových plástvích a ne jen na joysticku.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 19:55
Fabo™   
Koukam, ze na ty medovy plasty uz normalne existujou 3rd party doplnky, vcetne flap detentu na 737, dobre oni. Asi budu muset zvysit rozpocet na HW....
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 20:00
Fabo™   
Jen skoda, ze neudelali reverzy alespon dvoupolohove. I kdyz ono to je mozna fajn, si to naFSUIPCuju jako nasobic na osu, ze to pujde do reverzu na volnobehu na volnobeh a jestli pridam s reverzem tak na vykon...

Se mi to zacina cim dal tim vic libit.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 21:19
Vačice   
No, ty reverzy jsou takové trochu jak dětská hra. Prostě gombik, ale tak dá se to. Ty doplňky co se dají vytisknout jsou docela zajímavé, tedy myšleno hlavně různé verze západek klapky pro různé mašiny. Mám k tomu i ty rádoby Airbus plyny a je to takové, mno, drahej plast, ale pro ten pocit.. Líbí se mi ta variabilita mašin, co si na tom můžeš udělat. No a když je člověk šikovnej, tak se así bude dát vyrobit i zajímavé nádstavce. Vlastně jak tam jsou ty kontakty na těch páčkách, tak si člověk může i leccos navrhnout a vymyslet sám

A pokud je jetej echt na 737, tak se s tím dá vymyslet i pár šíleností

https://youtu.be/EyPJwwm859M
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 21:56
Willhelm   
Bastlírna strašná, smirek, kit a trochu laku by si zrovna tohle zasloužilo. Ale jinak se mi to líbí moc a moc. Je to ve stylu mých 3D tištěných plynů s reverzama pro Tu-154M a Saitek TQ - nedestruktivní.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 22:26
milo   
Chlapi o akých ovládačoch/HW to tu hovoríte? Znie to zaujímavo ale netuším o čom to je, ...
Môžte pls priblížiť?
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 22:28
xWing   
Honeycomb Bravo
https://flyhoneycomb.com/products/bravo-throttle-quadrant
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 23:24
Willhelm   
No já si na své Saiteky
https://www.saitek.com/uk/prod-bak/quad.html
kdysi spíchnul Tu-154 nádstavbu.
Ony mají dole takovou detent zónu, v defaultu je tam takový plastový zobáček, o který se ty páky na chvilku zarazí a po překonání cca 8-10N se teprve dostanou na konec dráhy kde se aktivuje reverz.
Honecomb to má řešeno trochu lépe. No a já udělal takovou jemnou mechaniku s táhlem, které tvořilo doraz, přes který ta páka nešla do reverzní polohy, ale přezažením páček reverzů se táhlo stáhlo a G1 a G3 pak seply reverz. G2 reverz nemaje měla doraz pevný v těle nádstavby. Byl to můj první projekt kde jsem využil 3D tisku a byla to celkem dodinářská práce. Šroubky M2 a M2,5, kolíčky pr1,5... Celý koncept jsem měl tak abych do origo ovladače nijak nezasahoval a využíval jsem jen kotevních otvorů Saiteku. 4. osu na brzdy jsem měl od jednoho Rusa (Nick tuším SergeySAM), chtěl jsem to dělat i na prodej, ale on nejprve nasliboval, že není problém a když jsem mu poslal objednávku na prvních deset kusů, tak už se mi neozval... Druhou sadu jsem už nikdy nezprovoznil a tak zůstalo jen u jednoho prototypu (Jako An-225 - taky mám neopracované ještě 3D někde v krabici, ale bez elektroniky na 4. osu je to k ničemu).
17651 B / 750 x 524 / 2018-02-04 19_15_48-S-T154 - Creo.jpg
19119 B / 750 x 526 / 2018-02-04 19_17_41-S-T154 - Creo.jpg
25420 B / 750 x 529 / 2018-02-04 19_19_26-S-T154 - Creo.jpg
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   24. 3. 2022 / 09:03
Vačice   
Tak tohle vypadá fakt luxusně Technicky by to nebyl problém adaptovat na ty Honeycomby. Teda reverz by se spouštěl jen tlačítkem, ale byla by to pecka
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   24. 3. 2022 / 09:46
Willhelm   
Ano už jsem o tom uvažoval, Honecomby nemají problém chybějící 4. osy, ale připojovací rozměry jsou jiné, takže bych to fakt musel celé předělat (zvětšit), na druhou stranu ten hodinový mechanismus, který u Saiteku obsluhoval reverzní zámek by mohl odpadnout takže by se to zjednodušilo. Nemám na to teď čas, nicméně z hlavy to nepouštím.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   24. 3. 2022 / 09:52
Vačice   
Kdybys to náhodou někdy dotáhl do zdárného konce na ty Honeycomby, tak bych se hlásil jako zájemce o další kus
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   24. 3. 2022 / 09:47
Tucano
Aj ked lietam len VFR, tak pozivam Thrustmaster TCA Quadrant Boeing edition. Ma to vsade Hallove senzory. Od vyroby to ma aj namapovany reverz. Dokonca k tomu vyrobca dodal niekolko roznych pacok.
Ja to mam nakonfigurovane na throttle, trimm a flaps podla vzoru jednej realnej VL3.
41897 B / 750 x 421 / TCA .jpg
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   24. 3. 2022 / 09:55
milo   
Dik, už som v obraze
...ťa nadstavba na Saitek je parádna!!!
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   24. 3. 2022 / 18:41
Fabo™   
Ty jo, to chci budu mit pak bravo na B, thrustmastra na A a saiteky na T

 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   23. 3. 2022 / 19:18
Fabo™   
FCOM od KLM, to by se mi libilo. Budu se muset nekdy stavit na Schipholu, zda nekde nemaj neco nazbyt

Tak snad to bude fungovat stejne hezky jak to vypada. Maj par mesicu na reseni much nez se dokopu k nove bedynce, tak je tam neco malo nadeje


U Felise... no, snad plany neskazi valka.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   26. 3. 2022 / 09:40
mirda   
Těšil jsem se, stejskalo se mi po PMDG, koupil jsem a jsem ve svým živlu!!!
TCAS je někdy zdá se mi splašený, hlásí i kdy nemusí. Což může být nějaký problém s addonem Traffic Global.
Nevím zda je o tom něco na xpl.org. S nativním xpl trafficem se to třeba neděje. Nevím. Jsem tůůůze líný prolejzat celý MD-11 diskuzi na orgu.
O čem je tam zmínka, tedy čeho jsem si všiml byl problém s LNAV. A to můžu potvrdit.
Ten sem včera zažil taky, nu což no. Pilot je tam od toho aby to checkoval, DIRECT TO v FMC na další bod to vyřeší. Nebo direct to na bod od kterého se letadlo odklání a je ještě dostatečně daleko. Na posledních 5nm to nemá smysl nutit.
Další co se stalo za těch několika málo letů je, že v hladině začně klesat rychlost. N1 ukazuje např. 95,3 a z .846kts to sleze klidně až na .731. Řeším to v FMC - PERF/ Thrust limit/ odkliknu výkon motorů T/O 102.9 a rychlost se vrátí.
Jinak bych řekl, slovem z anglického jazyka přeložené googlem, míra ponoření je fantastická
V reálu jsem s tím nikdy nelítal, typovku na to nemám, návody mě nudí číst (teď momentálně) takže jestli všechno svítí a ječí přesně dle reálu Vám neřeknu. Odfláknutý to teda, ale rozhodně určitě není.
Jen nějaký ty dětský nemoce.
Letu zdar!!!
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   26. 3. 2022 / 09:59
Vačice   
No, já jsem pro změnu strašně zklamanej. 2x jsem se snažil odletět z PANC. 2x jsem se na to vykašlal prl frustrace. Letadlo správvně naložené, vyážené, postupy správně, ale nedostal sjem se nad FL150. Pak jsem to vyzkoušel na jiný let, tam všechno v pohodě až teda na zajímavý VNAV, kdy se mě to snažilo stáhnout do A3000 pro ILS, tak že to vycházelo že v té výšce budu cca 80 nm před letištěm. Tak jsem si dal zase odlet z PANC a zase ani za boha.
Pak jsem si udělal lokální let LKTB-obletět ČR a zpátky na LKTB. FL260. Relativně v pohodě. Zkoušel jsem holdy a nad OKL dle map Poprvé to vypočítalo úplně jiný inbout track, než jsem si tam zadal. Hold jsem smazal a dal znova a pak byl správně (možná to byla moje chyba, ale vím, že inbout track jsem tam dal správnou). V Brně jsem si dal zkušebno GA ten byl docela v pohodě a pak při točení na finále pro opakované ILS jem myslel, že vyskočím z kůže. z HDG 090 jsem chtěl točit na HDG 310. Místo doleva to zařalo točit doprava. Říkám si OK, tak asi moc ostrej úhel. Dal jsem 360, což je vlastně o 90° vlevo. Začalo to točit správně, tak jak jsem byl v té zatáčce, tak si říkám, že už by to mělo být v pohodě. Nastavil jsem zase 310 a hýdejte co? Začalo to točit zase vpravo, pak jsem to vzdal a nechal jsme ať udělá ten manévr podle svého uvážení....... No, vzniklo tohle. Věřím, že ty bugy opraví, ale zatím pro mě zklamání a vyhozené peníze a to jsem se na MD-11 těšil, protože v FS9 jsem se s ní po Tupláku něco nalítal.
19761 B / 750 x 546 / Snímek obrazovky 2022-03-25 170830.png
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   27. 3. 2022 / 09:08
Pips   
Nářek nad bugy je veliký. Já sám jsem to měl možnost jednou krátce zkusit, ale zatím se závěrem, že největší bugy do toho vnášela moje neznalost a nepřipravenost Tím jsem patrně značně zastínil i ty produktové bugy. Nicméně, při pročítání fóra na orgu je dobrým signálem vstřícnost rotate, komunikace a započaté práce na hotfixech. Vyhozené peníze to určitě nebudou, jen mnoho očí teď najednou nachází nedostatky, které vývojáři po tolika letech vývoje už prostě nedokázali vidět. To, myslím, postihuje dlouhý vývoj jakéhokoliv software a považuji to za úplně běžné.
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   27. 3. 2022 / 10:02
Vačice   
Já chápu, že bugy se prostě najdou. Je to strašně komplexní stroj, ale ať se na mě nikdo nezlobí, ale když je tento addon v betaverzi cca 5 měsíců a v den vydání není letadlo schopné se udržet po trati, kdy během 7 hodinového letu, jsem ho na ni musel vracet 3x, popište uživatelskou chybu, nebo není schopno adekvátně točit na HDG přes 360° (viz můj příspěvek výš).... Tohle jsou 2 nejdůležitější věci co by právě letadlo mělo umět v den vydání po takhle dlouhém beta testu. To, že letadlo při letu v hladině a větrem do zad (85 kts) není na své cruise limity schopné udržet rychlost, i když naložení bylo přesně dle manuálu, CG byla ve správných hodnotách a hladina FL290, a musí se v FMC nastavit režim na na climb, to jsem schopen s přivřenýma očima tolerovat tím, že je hodně addonů na počasí (osobně používám xEnviro).

Tohle jsou 3 základní a majoritní bugy, které se na fóru neustále opakují a ještě jednou připomínám po 5 měsících beta testingu. A když se tam člověk slušně zeptá jak probíhal beta testing, protože tohle by mě fakt zajímalo, tak vám to smažou a ještě vám dají varování?

Já věřím, že až to opraví, tak to letadlo bude super, ale tímhle mi ho tak strašně znechutili...
 

Rotate MD-11 - První představení před vydáním na youtube   27. 3. 2022 / 14:23
Willhelm   
Cenzura konstruktivní kritiky a nechtěných dotazů je na orgu bohužel běžná. Nikolas zaměstnává armádu cenzorů a po vydání se snaží prodat co nejvíce. Jsou na tom zainteresovaní, protože Rotate jim dali exkluzivní prodej. Bohužel mi přijde, že v tomhle už org pomalu a jistě předehnal x-aviation.

Mě svrbělo v nose, že tak komplexní éro nebude úplně na koupi v prvních dnech po vydání. Sdílím Pipsův optimismus, ale chápu i tvé rozhořčení. Doufejme, že na opravný patch se bude čekat kratší dobu než u produktů od FF.

Jsem teď ještě hodně zvědavý na komunitní reakce až PMDG vydá NG pro FSXX... Tam to podle mě bude podobné jako u téhle MD-11, nebo u jejich už vydané DC-6 (která dodnes není opravená co jsem četl naposledy fóra).
 

Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ