FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 16. 5. 2024, svátek má Přemysl Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Tak jeste jednou fps a mazanice a pod Jeden příspěvek | Celý strom
Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 22:35
Jennik   
Prave jsem se dohnal k peclivemu reinstalu FS, protoze me prestaly bavit ty stale castejsi CTD a prehrabovani se ve Scenery Library nebo pri vyberu letadla. Pokazde, kdyz neco pridam, otestuju to a pak teprve pokracuju dal.
Jen pripominam, ze jsem po instalaci jeste nahodil FS patch 9.1.

Takto jsem napriklad zjistil, ze mi u nekterych letadel blbne ActiveCamera 2004 v.1 a zpusobuje CTD, kdyz se letadlo ci vrtulnik (addon - napr. PWDT L-410 nebo Augusta A109) nacte s otevrenym 2d panelem.

Take experimentuju s nastavenim grafiky a an obrazcich nize uvedenych je to asi tak nejak: AI 100%, Scenery+autogen atd. na Dense, View 60nm, 100% 3D clouds (nahradim optimalizovanou texturou) a Global texture jeden stupen pod Massive.

Mam P4 2,8Ghz, 512 DDR, PCI-e Radeon X-300 a jedu ve window modu na 2 monitorech 1280x960 + 1024x768 (hlavni okno zvlast a ostatni na vedlejsim)

Na co jsem zatim prisel:
1. Velkou ztratu FS a temer fatalni chyby vykreslovani zpusobi dalsi 3d pohled umisteny na druhem monitoru (tady ovsem asi hodne zalezi na graficke karte).
2. Take GPS umistena na druhem monitoru ubere asi 1/3 fps, ostatni pristroje jsou v pohode, vcetne FS Navigatoru.
3. Velmi sporadicky a spis ZADNY rozdil mezi nastavenim cca 30 a Unlimited Target framerate, jenom se pripadne osidim o prijemnych 60fps na mene exponovanych lokacich.
4. Tucko 154 jsem neistaloval a asi ani nebudu
5. FSUIPC nepusobi zadne potize

Takze se zda, ze zatim dobry. ale mam taky dotaz: podivejte se na dva screeny s Hradcanama. Je to v cca 7h rano a nad udolim reky se tahnou podivne stiny, ktere je dokonce mozne podletet... je to zase nejaka chyba, nebo si proste engine FS v takovych extremnich podminkach nevi rady?

A nakonec jeste k nize probiranemu problemu s rozmazanyma texturama. Jsem presvedceny, ze to zpusobuje orthofoto Brna. Faktem je, ze se mi to drive stavalo i jinde (napriklad ve Svycarsku u addonu Swiss Military Bastions), ale jak rikam - doposud cista FS bez ZADNYCH uprav a modulu vyjma FSUIPC a stalo se mi to okamzite po startu z Medlanek (to nove letiste tam zatim jeste nemam). Vsimnete si, ze mam unlimited framerate a take toho, ze se rozmazavaji textury i na objektech scenerie i autogenu, jakoby FS na chvili zahodila vsechny textury a zkrouhla si je na sotva 16x16px... Ale ma to jednu malickou vyhodu, kouknete na framerate: 70fps
img_forumn/r54260_1.jpg (500x333)
img_forumn/r54260_2.jpg (500x333)
img_forumn/r54260_3.jpg (500x333)
 

Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 22:57
Zouzman Air
No to by mě zajímalo kde je teda zakopanej pes, víš ta věc s tim rotmázánim. Netvrdil bych že to je ortofotomapou. Lítáme z bumprem online docela dlouho na Medlánkách a tento problém sme takřka zároveň zachytily až v posledních dvou třech týdnech. Lítal jsem nad Prahou jak blázen něco okolo hoďky a půl a nic. Začínám podezřívat FSko že je to nějaká pandořina skříňka.
Pokud mám uvést jen tak pro zasmání další věc u které mi zůstal rozum stát: L410 a Hadec Kálové. Pokud jsem dal vytvořit tento let, FSko spadlo. Pokud jsem dal místo L410 jiné letadlo, jelo to dál. Aha, řekl jsem si, chyba je v L410. Jenže pokud dám L410 na kterékoli jiné letiště tak to fachčí taky. Tudíš sem usoudil že nejlepším řešením bude nestartovat s L410 z LKHK ).
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:01
Tragédie v JRD
kolik mas ramky?
jak mas rychly disk?
kolik mas video ramky?
rychlost proceosru?

to jsou faktory ktere ovlivuni rozmazavani pozemnich textur
 

Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:07
bumper   
faktory ja treba sedim uz delsi dobu porad u stejnyho pocitace se stejnym nastavenim a najednou matlanice,nevim,v tomhle to asi nebude,nekde bude chybka ve scenerce,nebo cert v cem
 

Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:10
Tragédie v JRD
v pripade brna tam snad i nejaka chyba je (viz nejaky z predchozich threadu) ..

jinak to muze byt neprimo zpusobeno instalci nejakeho doplnku, ktery zpusobi, ze z nejakeho duvodu se prestane dostavat pameti (ci videopameti) pro ulozeni textur a fska pak ty textury zmensuje...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:14
Cesmina
Většinou to je nedostatečnou kapacitou compu. mě to dělalo občas taky , po výměně grafiky za 9800pro + 256Mb a přidání 1G ram jsem to už nezažil
 

Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:26
Zouzman Air
Ramky 1,5 GB
Vram 128
Disk 7200ot
Procák 1600XP

nicméně jak říkám, předtím to šlo a poté co jsem přidal: Netscenery, komíny v Brně, Kubíčka, LKMT a ten VFRCELL někde u mělníka tak najednou rup.
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:12
Cesmina
To je paměťovej bordel ve FS. Sejde se několik addonů v nevhodné kombinaci a spadne to. Mě to dělal Fokker 100 v2 . Pokud jsem letěl z Berlína do Prahy, v okolí Frýdlantu natvrdo spadl. S jiným letadlem nebo jinou trasou (např přes KV) všechno v pohodě.
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:19
OK-Milda (BHA410)   
Jsem zrovna nedávno odlítal s L-410 TAM(PWDT) z LKHK a vpoho.
 

Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:05
bumper   
co presne mas vsechno nainstalovane pro Brno ?ciste ortofoto to nedela na 100%,uz jsem se s tim nekolikrat setkal,jednou u budov od Ondry,ale to bylo jen v beta testu a jen u jeho budov,chybka texturovani a pak tohle globalni rozmazani delalo LKTB,ale opet v beta testovaci verzi,jelikoz litam skoro porad (pokud mam cas litat) jen nad Brnem a okolim,tak me z toho zustava rozum stat,nejsem si vedom,kdy tohle rozmazani nastalo a proc,navic treba cessmina lita v pohode a nic se mu nerozmazava ... a ted si tomu dal ranu tim,ze se ti to maze po ciste reinstalaci FSka a jen zakladem v Brne i bez letiste Medlanky,balonu ad.?teda pokud to dobre chapu?
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod - Brno?   24. 5. 2005 / 07:25
Ondra O.K.
Ehm, musim ac nerad pripustit jeste jednu moznsot a to ze chyba je na strane naseho ustavu (max. 2x za 10 let). Lidi se tu dost bavi o balonech Kubicek a kominech, nezapominejte ale ze prave pred takovou dobou jsem vydal update budov pro BrnoVFR...

Nemuzete tedy nekdo otestovat litani jen s puvodni verzi bez update? Pripadne pokud se to potvrdi, tak treba postupne umazavat bgl, abysme zjistili co to dela?

Nerikam ze to tak je, jen pripoustim moznost...
 

Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:17
OK-Milda (BHA410)   
Tak já tedy přispěji se svou troškou do mlýna. Co se týče toho "rozmazávání", tak dle mého jsou na vině ovladače gr. karty a použávání mipmappingu. Mě se něco podobného děje třeba po xtém spuštění FS po sobě a vždy pomůže až přenastavení kvality mipmappingu (stačí tam-zpět) u uvladačů gr. karty (ATI 9800Pro-CALALYST 5.4). Taky mě k tomu vede fakt, že donedávna jsem měl nVidii FX-5900XT, ktrá nic pdobného nevykazovala (podotýkám, že mezi výměnou karet a prvními projevy chyb jsem s FSkou nic nedělal).
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:30
bumper   
no ja mam nVidia FX 5900 XT a jak uz jsem psal,v nastaveni jsem nic nemenil ...
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:37
Masak
před hodinou se mi stala nad Bnem přesně ta stejná věc popsaná výše. Textury povrchu země i autogenu se jaksi rozmazaly. Myslel jsem, že je to špatným počasím a otočil zpět na Černovice a tam se mi textury daly najednou sami dopořádku ale při letu zpět nad centrum se chyba opakovala a textury se zjevily až na západ od Buhuňovic a pak bylo až do konce vše OK. Podezírám buď Kubíček nebo komíny, protože to jsem instaloval naposled a předtím to všechno makalo bez problémů. Vyzkouším to odinstalovat.
P4 3GH, 512dual, GF6600gt
 

Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:52
bumper   
jsem zvedav,jak kominy,tak komletni kubicky vc. dyn balonu na LKCM jsem testoval a odebral a "zavada se opakovala"
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:38
Tragédie v JRD
trosku zavadejici tvrzeni, ze je to kvuli mipmappingu usuzovat z toho, ze se to zpravi tim, ze prekliknes mipmapping jezdce v nastaveni ..

to je jenom klam, kdyz zmensi takove nastaveni, tak to zpusobi ze se znovu nactou textury v tvem okoli...
 

Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   23. 5. 2005 / 23:42
OK-Milda (BHA410)   
Nemyslel jsem v FSce, ale přímo v ovladačích a navíc jsem nic nezměnil - hodnotu jsem jen změnil jedním směrem a pak hned zpět a potvrdil. Jinak mi to rozmazávání dělalo už při staru FS na zobrazovaných letadlech.
 

Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 09:38
Jennik   
Jak vidno z prispevku, chybka asi bude opravdu neco v Brne. Ja tam mam v tuto chvili posledni verzi Brna i s kominy, jen bez medlanek a Kubicka. Sam mam pocit, ze se mi to zacalo delat po nainstalovani kominu, ale nerucim za tuto informaci.
Jak psal Charlie par stran zpatky, on odhalil jako vinika pri podobnem pripadu jeden model v netscenery a jeho upravou se to zase napravilo.
Sam mam pocit, ze je to opravdu nejaka nevhodna kombinace objektu a povrchu pri ktere dojde v "memory managementu" FS k nejakemu zkratu. Navic se to deje VZDY ke vztahu k nejakemu konkretnimu mistu - u me Swiss Bastions a Brno. Nezavidim tvurcum VFR Brno, jestli se pokusi to vychytat, ale dopredu jsem jim vdecny, stejne jako za Brno vubec

A opakuji jeste dotaz ohledne tech podivnych stinu: Je to nejaka chyba v cerstve nainstalovane scenerii, nebo jde o standartni vec pri extremnim osvetleni?
 

Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 10:24
Lowmick   
Me se to takhle skoro vzdycky rozmazava kdyz si menim pohledy, ale tak po pul minute se to zase doostri. Nevite cim to muze byt? Mam FX-5200.
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 10:32
OK-PPT (AVP57T)   
Mi to začalo dělat problémy jíž mnohem dříve. Ale když litám jenom po Brně tak to je v pohodě, ale jak vyletím nebo vletím do prostoru Brna většinou mi FS spadne na chybu. Nemám Medlánky, ani Tuřany.
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 10:33
Tragédie v JRD
to je tim ze se docitaji textury a to co je kolem tebe.. tipuju ze mas pocitac s malo pameti
 

Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 10:37
OK-PPT (AVP57T)   
No to je možné, mám jenom 256 ramky. Ale nedělá mi to pokaždé a jenom ve dvou místech.
 

Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 10:46
Tragédie v JRD
256 ramky je pro FSku extremne mala hodnota....specialne pri prepinani pohledu
 

Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 14:57
Jennik   
Lidi, podivejte se, prosim, jeste na ty podivny stiny, co jsou na screenech v uvodnim prispevku.
Nastavte si nekdo cca 6:30 teto rocni doby a Proletnete se pod Hradcanama nad rekou a trosku dal po proudu.
Jestli se vam tam pachaji taky takove podivne stiny ve vzduchu...
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 19:10
OK-Milda (BHA410)   
Stíny ve vzduchu je vlastnost FSky, kdy objekty vrhají stín vždy do roviny svojí základny. Stojí li tedy objekt na kopci, tak ten stín jakoby leze od paty objektu po vodorovné rovině. Pokud vím, tak jediný řešení je vypnout stíny. Jinak určitě se to tady na fótu už řešilo.
 

Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   24. 5. 2005 / 19:45
bumper   
nevim jak u Hradcan,ale tyhle stiny jsou bohuzel asi standartni chybka u nekterych objektu,me to dela treba vetrny pytel na strese hangaru,vrha to stin do luftu,nebo domky na kopcich,problem nastane prave casne rano,kdyz je jeste slunce nizko
 

Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   17. 6. 2005 / 13:50
Kolbiš (OK-KOL)
Přišel už někdo na to, čo dělá to rozmazání textur v Brně? Jako tvůrce LKTB jsem s tím před časem bojoval. Pak jsem na závadu přišel a od té doby byl pokoj. Včera jsem letěl online kolem a zase se to rozmazalo. Jediné co si jsem vědom je, že jsem nedávno doinstaloval Kubíčka a Komíny pro Brno.

A ještě moje zkušenost z tvorby LKTB. Já jsem zjistil, že je scenérka háklivá k rozmazání, pokud se používají hodně malé a nebo nečtvercové textury. Prostě než deset textur 32x32 nebo dokonce 16x64 pro každý objekt zvlášť, tak raděj jednu 512x512.
 

Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   17. 6. 2005 / 15:15
JM   
Já mám podezření na komíny. Od té doby co jsem je vypnul se mi žádné rozmazání nestalo, ale zas až tak moc jsem tam nelítal, abych to mohl tvrdit na 100%.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   17. 6. 2005 / 15:44
Marky Parky   
Ještě bývá zdrojem problému použití stejné textury ve dvou hodně různých úrovní zvětšení.
 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   17. 6. 2005 / 16:11
Jennik   
Me se to rozmazlo naposled vcera. Kominy mam taky, ale k tomuto escesu doslo dokonce az nad Novymi Mlyny... Protoze jsem letel misi, nechtel jsem se hrabat v nastaveni atd a dolitnul jsem to az do Brna. V momente dosednuti na platformu na LKCL mi to zase naskocilo...
 

Re: Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   17. 6. 2005 / 18:26
Kolbiš (OK-KOL)
Nevím. Já teď (ve dne) odlítal z LKTB s Opensky 747 a nic se mi nemázlo. Včera jsem letěl kolem s default B737 a rozmázlo se to. Většinou se to mázne (alespoň mně to tak tehdy dělalo), když se ten vadný objekt dostane do zorného pole. Jinak řečeno, dokud čučím jinam, tak nic. Jakmile se otočím tak, že se na obrazovce objeví ten vadný objekt, tak se to mázne a nepomůže už ani "pohled odvrátit)

Mimochodem. Opensky B747 mi lítá v ustáleném letu hrozně natažená (asi 5-10 stupňů) a vypadá to blbě. Nejde to opravit nějakým parametrem v aircraft.cfg nebo tak nějak? Default B747 ve stejném režimu letí hezky.
 

Re: Re: Re: Re: Tak jeste jednou fps a mazanice a pod   17. 6. 2005 / 19:11
bumper   
rozmazavani textur pri letani nad Brnem zpusobuji kominy,uz se to resi a pristi tyden snad dostanu k otestovani novou upravenou verzi,problem je na 99% v texturach.
 

Gonzo
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ