FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Virpil HW Jeden příspěvek | Celý strom
Virpil HW   9. 2. 2022 / 08:54
Willhelm   
Nedá mi abych se nepodělil o zkušenosti s objednávkou z Virpilu.
Objednal jsem základny cykliky a kolektivu a k tomu pak nádstavce.
Platba kartou při objednávce, peníze blokované. Po třech týdnech mě kontaktuje Virpil, že si dnes chtěli konečně strhnout prachy a moje banka jim to zamítla. Jdu do bankovnictví a opravdu blokace pryč, prachy zpět na účtu. Jenže to nebyla vina banky, ale Virpilu, že si to nestihli strhnout v časovém limitu. Takže mi poslali novou fakturu s tím, že začnou vyrábět až když budou mít peníze. (Malý WTF? moment vzhledem k potvrzení objednávky starému tři týdny...) Uhradil jsem obratem, tady zmizly peníze hned druhý den. Po dalších 14 dnech, info že tedy zboří odesílají FedExem. Tady to začíná být taky zajímavé protože ortodroma mezi litevským Alytusem a Příborem nevede jak by člověk čekal přes Varšavu, ale přes Paříž a následně Lutych. Není divu, že doručení bude trvat cca 14 dní. Ty hejblátka se mnou virtuálně nikdy nenacestují tolik, kolik reálně urazí než se ke mě dostanou.

Jako chápu, že na lince Vilnius-Mošnov toho zboží k dopravě moc nebude, ale stejně mě ta logistika letecké nákladní přepravy nepřestává fascinovat.
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 09:15
xWing   
Ked uz spominas logistiku.
Objednaval som nieco v eshope, ktory je v Dunajskej Strede, cca 50 km od Bratislavy.
Ovsem podla trackeru, to islo najprv do Banskej Bystrice...cca 200km od Bratislavy
Az z BB to islo do BA
Viem, to sa neda porovnat Pribor - Pariz, len som poukazal na logiku logistiky
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 10:26
Willhelm   
Ano v principu je doručení Dunajská Streda - Banská - Bystrica - Bratislava stejně zábavné jako
Alytus - Vilnius - Paříž - Lutych - Mošnov - Příbor.
Možná ještě zábavnější, když si člověk uvědomí, že DS - BA je 30 minut autem a procentuelně tipuji z BA nejvíce objednávek...
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 11:11
JirkaK
Spediční firmy mají logistiku hodně dobře zmáknutou a snaží se to co nejvíce optimalizovat a i když pro tebe to může připadat úsměvné, odvézt něco 30km může stát více peněz než to odvézt na 200km, Při té 200km cestě může sesbírat a doručit další zásilky z/do menších hubů odkud se to převeze na centrální hub a pošle směrem k cílové destinaci.

Bánská Bystrica mi přijde jako ideální centrální hub pro SK, protože je +- uprostřed. Takže jestli jde zásilka do Bratislavy nebo do Košic, je to ideální místo odkud to vypravit. I když to zboží jede z Dunajské Stedy, tak se v Bystrici přeloží do Bratislavy, stejně by odtud mířily zásilky ze západu..

Je prostě lepší to někde centralizovat než mít hromady decentralizovaných tras, které ne vždy budou efektivně využité.Ty firmy to mají dobře spočítané...

To je stejní i u hromadné dopravy. Pokud máš jezdit na komerční bázi, tak se ti nevyplatí jezdit linky mezi kotěhůlkama ale mezi velkými městy, kotěhůlky odbavíš dotovanou linkou placenou třeba krajem, kde ti je jedno kolik v tom jede lidí, svoje vždy dostaneš.
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 15:22
Algy   
Představ si, že bydlíš v Teplicích, máš Hyundai i30 vyrobený v Nošovicích a rozbije se ti čelní sklo. Autoskla se vyrábějí v Teplicích. Odtud putují do skladu dodavatele v Žilině, kde se z nich stane náhradní díl. Pokud si ho objednáš, sklo jede z Žiliny (přes Teplice) do Německé Brehny na sklad distributora. Z Brehny ho pošlou kamionem (přes Teplice) do Prahy, kde je hub přepravce. Ten jej přeloží na menší nákladák, který je vozí celou noc po republice v rámci své rozvozové trasy, až dojede do Teplic, kde ti jej složí.

Tohle trvá třeba dva týdny a mezitím ti vytoužené sklo jede dvakrát kolem baráku. A pak nemají být dálnice plné kamionů. Tož tak...
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 15:30
Tragédie v JRD
co bys raději. sklo , který objede půl evropy za současnou cenu, nebo sklo, který pojede z Teplic do Teplic rovnou, ale bude stát o polovinu víc? .)
ono se to nezdá, ale logistika je celkem oříšek a věda a ono prostě vyjde levněji to stáhnout z místa výroby do centrálního místa, a pak to zas hromadně rozvést.

mimochodem, jsi na omylu. kdyby měli každý díl vozit dodávkou z místa výroby rovnou do cíle, tak nejen, že to bude stát víc, ale ty dálnice by byly ještě ucpanější - místo jednoho kamionu bys tam měl dvacet dodávek.
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 16:55
Luděk Ch.
To je slušný Ale bohužel dnes nic divného.
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 17:40
Willhelm   
Selský rozum to prostě nebere a v některých případech se opravdu ani nechce věřit, že zvolená logistická strategie na základě čísel je ta nejlevnější a nejoptimálnější.
 

Virpil HW   10. 2. 2022 / 19:16
ondrys   
Spis bych se pozastavil nad vyberem dopravce. To co ti poveze Fedex 14 dnu je pripade DHL 2 dny na trase Vilnius Lipsko a jak to je v Lipsku, da se rict ze to mas v rukach.
 

Virpil HW   10. 2. 2022 / 20:13
Willhelm   
Člověče já ti mám pocit, že v tomto týdnu se nestačím nad výběrem dopravců pozastavovat.
Kupuju zboží ze Švýcarska, které tady následně přeprodávám. Obvykle mi to posílají přes DPD balík je tu do týdne i s celními papíry. Dodavatel totiž poctivě vyplňuje průvodní dokumentaci a jsou tam vždy nomenklatury, moje DIČ, EORI i IČO, adresa, kontaktní informace i to že CZ není transitní zemí, ale zemí konečného určení kde má být zboží propuštěno do volného oběhu. Tentokrát se to ale asi nevlezlo do limitů DPD, jede to na nestandartní paletě a tu dali DB Schenker. Ti mi poslali naskenované dokumenty pro vyclení s požadavkem, abych jim vše přepsal na jejich formulář, naskenoval spolu s prohlášením že jim uhradím jejich poplatky a poslal zpět + formulář kde mám vyplnit zda preferuji komunikaci e-mailem, poštou nebo faxem. DB si účtuje dvojnásobek toho co DPD a to si vlastně administrativu dělám sám.

Zpět k Virpilu a jejich výběru dopravce. V pondělí přišlo avízo, že mám v úterý očekávat zásilku. V úterý poslali e-mail, že to tedy bude středa. Ve středu přišly trackovací čísla, kde byl termín doručení čtvrtek nejpozději do 18h.
Je čtvrtek 19:35, nic samosenbou nedorazilo. V 18:30 se v trackování objevilo že to bylo přijato 17:35 na Pražské depo. Rozkliknul jsem detaily trackování a nestačil se divit. Z Vilniusu to do Paříže neletělo, vezli to do Varšavy, odkud to letělo do Paříže, pak to přeletěli do Lutychu, odtud po ose do Kolína (DE) a odtud do Prahy. Snad se dočkám zítra, pokud to náhodou nepojede ještě na depo do Slovesnkého logistického centra Banské Bystice odkud to to je do Příbora blíže než z Číhoště což je geografický střed České republiky a tím pádem optimální poloha pro logistické centrum v ČR.

Zlatý Happyho pedály: 1,5h tam a 1,5h zpět + bonus hezký výlet s kochačkou na zasněžené Jeseníky... 280km a cca 500 za benzín při reálné spotřebě 5,9/100 - za ani ne 4 hodiny celkem po vyjetí, už jsem byl zpět doma a šlapal do pedálů. Fedex za dopravu účtuje 70 EUR (půlku hradí Virpil jako bonus k objednávce nad 500 EUR) jako bonus Fedexu sedím jak na trní a čekám kdy dorazí už třetí den.
Kdyby to v té Varšavě počkalo až se jim nasbírá dost balíků na Prahu, tak to přece muselo být lepší přeletět tím jejich nákladním játrem Varšava - Praha. Oznámit termín doručení mohli až po přijetí na Pražské depo. Jako koncový zákazník mám možnost si u Fedexu zadat i telefonní číslo kde mě má řidič kontaktovat. Bohužel to bere jen (WTF? u globální logistické firmy) Americké, Jihokorejské, Kolumbijské, Indické a Kanadské předčíslí...
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 15:45
oldboy
Ahoj, Willhelme prosim Te posli fotku kdyz Ti dorazi po te dlouhe ceste ty hejblatka na (predpokladam) helikopteru.
Dekuje Ti Karel
 

Virpil HW   9. 2. 2022 / 17:52
Willhelm   
Pošlu, ale bude to chvilku trvat. Budu muset pro kompletaci koupit ještě novou sesli na kterou se to namontuje. Ono to má kotevní konzole a minimálně u kolektivu se počítá s montáží. Ale chci mít nejprve tu konzoli reálně v ruce. Mám už na Alze předtipované dvě kancelářské židle bez područek - resp. jedna je má, ale jdou volitelně odmontovat aniž by trpěla tuhost konstrukce židle. Většina židlí používá područky s třemi kotevními body na zavětrování sedáku s opěrákem...

U Virpilu byly na dokoupení nějaké rychlomontážní nádstavce, ale ty mi přišly předražené a zbytečně komplikované. Zvažuji zda neudělat i něco v Happyho stylu, co by se zaparkovalo v koutu kanceláře a vytahovalo jen na odpolední/večerní/víkendové lítání.
 

Virpil HW   11. 2. 2022 / 19:38
Willhelm   
Tak zásilka původně avizovaná na úterý dorazila dnes po 14h.
Budu muset všechno zprocesovat, nechat projít hlavou a pak tady sepsat nějakou minirecenzi.
Není to rozhodně produkt - vytáhnu z krabice, zapojím a lítám.

Taky než se to u mě finálně zabydlí, bude tomu třeba udělat nějaké kotvení.
Na Virpil fóru jsem viděl nějaké obrázky konstrukcí z ITEM profilů (kotevní konzole má dokonce na ITEMácké profily i připravené díry) a jako exkonstruktér uvažuji, že opráším starou CAD stanici, kde stále odpočívá platná fixní licence na CREO a zkusím něco navrhnout a objednat u Haberkornu. Tohle si totiž trochu snahy i z mé strany vyloženě zaslouží.

Nevíte jestli by se někde nedalo za nějakou rozumnou cenu sehnat sedadlo z Mi-2 nebo Mi-8, případně z jiné heliny (ne žádný luxus z telecích předkožek vytažený z EC135 VIP)?
Auto vrakáč mám v FM za rohem, ale nevím kde je nejbližší heli vrakáč.
 

Virpil HW   17. 2. 2022 / 22:27
Willhelm   
Takže po vybalení HW od Virpilu, jsem jako strojní konstruktér zůstal jako u vytržení. Tak precizní a vypiplanou konstrukci jsem rozhodně nečekal. Žádný 3D tisk, nebo garážová výroba. Hliníkové díly jsou z extruderu a CNC opracované, všechny hrany precizně sražené a ogrodované - i když jsem udělal plnou rozborku a sborku kvůli záměně pérek a kulis, nenašel jem jedinou ostrou hranu ani nikde vevnitř. Povrchová úprava hliníku je eloxování a u nás málo běžné balotinování. Dodáno to bylo včetně nářadí a aršíků s potisky v Angličtině a Ruštině. Pro první montáž a instalaci je třeba zajít na Virpilácký web, kde je vše ve stylu IKEA popsána montáž vč. záludností.
U kolektivu mě fascinuje mechanická pojistka volnoběhu. Pro UH-1, EC135, B-412 a další mašiny co v reálu mají tenhle zámek je to fantazie.

V prvním nadšení jsem provedl naprosto prasáckou montáž na svou kancelářskou židli, ze které jsem odmontoval područky. Montáž na kancelářskou židli by nebyla nemožná, ale má to svoje mouchy. Tou hlavní je, že židle je otočná a tak by rukojeť kolektivu byla brzy poškozená od nechtěné kolize s nohou stolu.

Takže jsem koupil novou kancelářskou židli s tím, že bych použil jen sedák a opěrák a přimontoval ji na nějaký stojan. Nakonec se mi ale naskytla koupě sedadla řidiče z trojkového Renaultu Laguna za 1500 CZK. Takže jsem sedl a zkreslil si rám z osmičkových profilů ITEM, celé to bude mít 1500x600 a vpředu dvě kolečka na ložiskách pro lepší manipulaci s celým heblem. Přiznávám, že má HELIsesle má silnou inspiraci Happíkou ´´kozou´´ i když pultík na klávesnici, kafe a štamprli chybí. Použití automobilového sedadla mi dá možnost mít posun sedacího místa jako v autě nebo helině vpřed/vzad a taky to má zdvih nahoru/dolů v rozsahu asi 5cm. Takže teď zase čekám až mi přijde matroš z Haberkornu, který u nás ITEMácké profily obrábí a dodává. Na posledním obrázku je 3D model z mého PTC Creo - modeloval jsem všechna zařízení a sedadlo nahrubo - hlavně připojovací rozměry a aby mi seděly vnější rozměry.
28310 B / 750 x 338 / 20220212_105548.jpg
29692 B / 750 x 338 / 20220212_105540.jpg
28422 B / 750 x 338 / 20220212_105501.jpg
20062 B / 282 x 550 / 20220212_105526.jpg
21540 B / 574 x 550 / HELISESLE.jpg
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 06:18
happypetr   
Nádhera! Držím palce. Akorát bych dal kolečka s brzdama i dozadu. Manipulace bude o dost příjemnější.
3583 B / 205 x 187 / palec-nahoru-zmenseny.jpg
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 06:34
Willhelm   
Ano tohle jsem taky zvažoval, ale nakonec jsem se rozhodl pro větší plochu zatížení nožkou s kluzákem 40x40, aby moje korková podlaha nedostávala tak zabrat.
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 07:00
ulitej
Tak gratulace k pěkné sestavě, vzhledem k tomu , že to je spřátelené země EU, tak bys mohl ještě podat info jak to bylo po dodání do naší republiky.
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 07:51
Willhelm   
Jak píšeš, Litva je brána jako země EU, takže žádné clení, dodatečné poplatky atd.
Zatím jediným stínem na celé objednávce byla ta nešťastná doprava FedExem, ale včera jsem si ještě doobjednával prodloužení cykliky a pro montáž na šrouby o dost vhodnější menší základnu cykliky a Virpil už má v nabídce přepravy i DHL. Dokonce vychází levněji než FedEx. Takže tentoktát mi to poveze DHL, tak uvidím jak si povedou oni ve srovnání s Fedexem.
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 08:19
dvojan
To bude polítáníčko. Nakolik to i s dopravou vyšlo?
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 08:52
Willhelm   
4 položky (dvě řídící jednotky + dvě hlavice) plus doprava, mínus slevy za objednání řídící jednotky a hlavice dohromady, mínus 50% za přepravní náklady při objednání 4 položek 956,25 EUR.
Což je cca 45% toho co by vyšel kolektiv a cyklika od Komoda (okolo 2200 Liber). A protože je Komodo(UK) už mimo EU, bylo by to ještě zatíženo 15-25% navíc v celních poplatcích a clu.
Virpil má všechny plastové díly z forem, Komodo má plasty z 3D tiskárny. Hydraulicky brzděná cyklika od Komoda mě lákala hodně, ale Rockefeler nejsem a nakonec tedy rozhodly finance. Odhodlával jsem se k téhle koupi rok...
21703 B / 719 x 550 / VIRPIL.JPG
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 09:17
ulitej
Rok si odřekneš cigárko a pivečko a je to doma , opravdu se na to asi dá na to ušetřit , ale je to darda to jó, ale je polétáni poté o něčem jiném.
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 09:20
oldboy
Wiliku nadhera, uz nekolik let nad tim uvazuji (Komodo), ale ta cena me stale drzi spet. Zacnu setrit, abych si to casem poridil. Dekuji za vycerpavajici informaci.
S pozdravem Karel
 

Virpil HW   18. 2. 2022 / 10:24
Willhelm   
Bohužel to Komodo je to nejdražší co existuje, i když si to lidi pochvalují hodně. Našetřit 2000 liber bylo nad moje možnosti. Když už to bylo na kupě tak se něco vysralo na baráku a bylo po úsporách.
Pak Brexit a najednou to okno na nákup z UK bylo pryč.
 

Virpil HW   20. 2. 2022 / 20:49
ROBBE
Já o tom také uvažuji. Zatím jsem koupil tohle, a vůbec nelituji, škoda jen, že nedělají i kolectiv.
https://flightsimcontrols.com/product/gunfighter-mk-iii-modern-combat-edition-ultimate-cea/
 

Virpil HW   20. 2. 2022 / 20:52
ROBBE
Ještě jsem zapomněl dodat, že to prodloužení 20cm tomu dává úplně jiný rozměr.
 

Virpil HW   20. 2. 2022 / 21:19
Willhelm   
Já měl jako univerzální joystick na stůl VKB Gunfighter Mk II, ale VKB jako Americká firma teď nechce posílat do Evropy, a jak píšeš nedělají kolektivy. Nicméně kvalitativně VKB a Virpil jsou celkem srovnatelné.
 

Virpil HW   21. 2. 2022 / 10:00
ROBBE
Co se týče kolektivu, tak jsem koupil samo doma vyráběný kolektiv, replika Uh 1. Je to na Halech, otočná rukojeť plynu, přepínače, klobouček. Vše chodí v pohodě. Ale samozřejmě na Virpil to nemá. Komodo si myslím, že je strašně předražené, a co jsem se někde fórech dočetl, tak ta kvalita zpracování není zase tak ohromující, 3d tisk a pod.
A co se týká sil v řízení, tak se mi zdálo že jsou tam použity tlumiče modelů rc aut.
Možná že by se to také dalo použít, třeba na pedály. Co na to říkáte.
 

Virpil HW   21. 2. 2022 / 05:12
dvojan
Šetři na ovoce a zeleninu, nejrozumnější je počkat, až celý komplet začne dělat Happík -
 

Virpil HW   22. 2. 2022 / 21:54
Willhelm   
Tož asi jsi měl pravdu s těma bržděnýma kolečkama. Ty nožky mi úplně neplní funkci co jsem chtěl. Defaultní ITEMácké koncovky osmičkových profilů se mi na plovoučce chovají doslova jako kluzáky, bez náznaku nějaké frikce.
Můj záměr, aby to sedělo na zemi jak přibité se tedy nepovedl zcela na 100%.
Nicméně po namontování sedadla, jak to dostalo nějakou hmotnost se ta neskutečná klouzavost částečně vytratila. Dneska už jsem v tom seděl, i když HW zatím jen přitáhnutý stolařskýma svěrkama.
Zítra odpoledne ještě odměřit a vyvrtat 16 děr do spárovek, přitáhnout to k rámu a ověřit dneska odhadnuté pozice ukotvení HW prvků než to zavrutuju, nebo přišroubuju.
Jsem rád za to automobilové stavitelné sedadlo. Nastupuje se do toho jako do heliny - pravýma dveřma na sedadlo v zadní poloze a to pak přišoupnout dopředu. Myslím, že se s ním za provozu nehýbalo tolik co s ním najezdím a nahýbám já za první rok. A nákladově jsem furt pod cenou levnější kancelářské židle bez područek. V Renault servisu se mi dnes smáli, že se v mém případě vůbec nediví, že jsem sháněl pro domácí kokpit zrovna sedadlo z Renaultu. (Mám od nich už 4. auto) a s jejich nářadím to měli odstrojené za pár minut, momenťákem dotažený a zalepený šroub držáku bezpečnostního pásu na kterém jsem málem doma zlomil ráčnu, urvali jedním šikovným grifem jejich o něco delší ráčnou než mám já.
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 18:55
Willhelm   
Tak v pondělí dorazila druhá a pravděpodobně poslední zásilka z Litvy a já to mohl dnes dokončit.

Doprava: Podruhé jsem po otřesné zkušenosti s FedEx zvolil DHL, který Virpil nově nabízí (a nenabízel při mé první objednávce). DHL bylo levnější, balík doručili na trase Vilnius-Poznaň-Brno-Mošnov za tři pracovní dny a trackování na rozdíl od FedExu fungovalo.

Jako budu se s tím muset naučit lítat snad úplně nanovo. Proti desktopovému joysticku je to sakra rozdíl.
Co mi trochu vadí je docela velká výchylka cykliky (na 200mm prodloužení) do stran. Nutí to sedět s celkem roztaženýma nohama.

No uvidím, jestli časem budu ještě nějak vylepšovat. Už teď mě napadá cykliku předělat na nějaké rychloupínání, kdybych si chtěl zalítat s berany na stole...
35012 B / 750 x 338 / 022_03_08_01_Helisesle.jpg
32081 B / 750 x 338 / 022_03_08_02_Helisesle.jpg
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 19:31
happypetr   
SUPER! Kurva nemůžu najít ten palec nahoru... Jako by tam byl.
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 19:38
happypetr   
Už ho mám!
3583 B / 205 x 187 / palec-nahoru-zmenseny.jpg
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 19:35
milo   
Super Wille,

tie duralové profily si kde zohnal?
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 21:08
Willhelm   
Z ITEMu resp. jejich CZ/SK zastoupení Haberkorn v Mokrých lazcích
https://sk.item24.com/

Pokud si u nich založíš účet, tak můžeš použít i jejich webové CAD udělátko, které konstrukční práce dost urychlí: https://item.engineering/DEen/tools/engineeringtool

Hlavně v tom, že ti pohlídá kusovník a způsoby spojení a montáže profilů na sebe.
Na konci ti to vyplivne komplet dokumentaci, návodku pro montáž, kusovník pro poptávku, řezné a vrtací plány. Já profily ITEM jako konstruktér používal do různých projektů leta a patlal jsem se s tím v PTC Creo CADu. Tohle bylo poprvé kdy jsem je kupoval pro osobní potřebu a vyzkoušel si ten jejich web tool.
Myslím, že práci s tím zvládne i nekonstruktér, akorát pak je dobré se podívat na jejich stránkách na videa s pokyny k montáži, např. automatická samořezná M8 spojka má levý závit a klasickým točením po směru hodinových ručiček ji člověk do toho profilu prostě nedostane...

Jako mít jako Happík dílnu s švajcaparátem, tak to asi udělám jako on z ocelových profilů a nechám to nakomaxitovat. Ale v mých jednopokojových podmínkách byly ITEM profily jasná volba.
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 19:39
milo   
...ešte technická, dá sa použiť cykl.s týmto predĺžením aj ako knipel pre éro?
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 20:56
Willhelm   
Dá, zkoušel jsem akrobatická éra, kde mi naopak krátký klacek vždy vadil a s tím dlouhým je to o něčem jiném.
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 19:57
biblbrox   
No jo, to je škoda, žes už dopředu neuvažoval o prodloužení.
WarBRD základna je totiž primárně pro desktop použití bez prodloužení.
Při použití s prodloužením je mnohem lepší sáhnout po MongoosT-50 základně, právě kvůli menším maximálním úhlům výchylky. Pěkně je to vidět na schématech.

11909 B / 525 x 550 / 1.png
11912 B / 525 x 550 / 2.png
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 20:55
Willhelm   
No to vím, já tu WarBRD původně prodlužovat nechtěl, a montáž jsem zvažoval na kancelářskou židli - přimontováním základny na překližku sedáku.
Po testu se to zvrtlo na stacionární Helisesli a po montáži kolektivu a pedálů se mi jevilo prodložení a montáž na tu horní desku optimální a 200mm prodloužení tam vycházelo do takové celkem ergonomicky příjemné výšky. Lítá se s takovým rozsahem fajn, takže toho prodloužení zas tolik nelituju.

Je to můj první takový ´´mini home cocpit´´ projekt, až budu dělat tak třetí, bude zkušeností tolik, že tam už to určitě zvládnu napoprvé jako Kája, nebo Pája nebo já už nevím jak to v tom večerníčku bylo.

Když zvážím výhody a nevýhody autosedadlo vs. kancelářská židle, tak u mě osobně výhody autosedadla o dva chlupy vítězí nad kancelářskou židlí. A po pocitové stránce ze sezení vede o šestky kozy autosedadlo, to má k éru nebo helině fakt blízko.
 

Virpil HW   8. 3. 2022 / 21:47
happypetr   
Pája vole...😁
 

Virpil HW   9. 3. 2022 / 04:55
dvojan
Až se vy dva dáte dohromady, dejte vědět, dávám předběžnou objednávku. A nezapomeň si udělat díru do stropu, aby sis při vzletu nerozbil hlavu. Nebo aspoň helmu.
 

Virpil HW   9. 3. 2022 / 10:52
Willhelm   
No tak Broxova stopa na tom už je, protože dělal Happymu oponenta a betetestera jeho heli pedálů, které v tom mám.

Díky za nápad s helihelmou. Akorát se obávám, že ta bude zcela mé finanční možnosti. Podle tohodle článku taková Helihelma vyjde na 50 litrů bez DPH, což je v podstatě dvojnásobek toho na co celá má helisesle vyšla.
 

Virpil HW   9. 3. 2022 / 14:30
PB   
A co místo prodlužování udělat spíš pod cykliku podstavec? Tím bys to dostal do správné ergonomické výšky, a přitom měl rozumné výchylky. A případně na ten podstavec udělat na rychloupínák výměnnou desku na kterou půjde chytit buď ta cyklika, nebo ty berany...

PB
 

Virpil HW   9. 3. 2022 / 14:58
Willhelm   
Ano. Už mám rozkresleno, zatím asi do šuplíku, ale jako jednu z možných variant úprav.
 

Virpil HW   9. 3. 2022 / 11:56
ulitej
Jen takový malý dotaz o kolik je ta plocha od Petra výše než tvá dřevěná základna , asi to ve finále může být takový mechanický indikátor, kde máš položenou nohu.
Jinak moc pěkné provedení a tak ještě pár čudliků před sebou - plánuješ ?
 

Virpil HW   9. 3. 2022 / 13:22
Willhelm   
Dobrý dotaz, tohle bylo trochu tricky. Nakonec jsou ty plochy od sebe 100mm abych dosáhl nějaké optimální výšky ze sedu na pedály. Ale to autosedadlo má zdvih, takže 50mm se dá ještě napumpovat nahoru. Tak spíše hint pro někoho, kdo bude uvažovat o použití autosedadla. Od podlahy je to třeba dostat 100mm nahoru aby člověk neměl takový automobilový lehosed. U použití sedadla z nějaké dodávky by tento problém asi odpadl tam je nativně sedací posed.

Zatím mám namapováno v XP11 na ovládacích prvcích kolektivu, cykliky a pedálů snad vše co jsem potřeboval. Pohledy celkem řeší TrackIr. Na stole mám RSG GPSky co se týče ovládání navigace a zatím víc nepotřebuju, takže ani neplánuju. DCS jsem teď uložil do šuplete, tak časem ještě uvidím jaké to bude s UH-1, Mi-8 a Mi-24 v DCS.

Včera jsem zkoušel podsunout pod stůl, oddělat cykliku a na stůl namontovat Honecomb berany a plyny a ergonomicky taky dobrý. Fakt jsem nechtěl něco co by mě natrvalo přišpendlilo k jedné mašině. Přece jen to člověk rád prostřídá.
 

Virpil HW objednávka v současné době   4. 4. 2022 / 22:19
ROBBE
Ahoj,
objednával jste někdo v současné době něco od Virpilu. Oni sice posílají z Litvy, ale problém může být v zemi původu výroby.
Virpil sice píše že objednávky probíhají normálně dál, ale čert ví, jak je to v reálně.
 

Virpil HW objednávka v současné době   4. 4. 2022 / 23:25
Willhelm   
Objednával jsem příslušenství už po napadaní Ukrajiny a nebyl žádný problém. Jak ale píšu ve vlákně, doporučuji vybrat jako dopravce DHL a Fedexu se vyhnout obloukem.
Jinak tedy mám za to, že země výroby je Litva.
Od půlky Března zvedli ceny o 5%, což je ve srovnání se západníma firmama, které v průměru zvedaly ceny v reakci na dění na burze a vývoj cen energií kolem 7% pořád solidní.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 12:00
ROBBE
Díky za odpověď.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 13:26
ondrys   
Z Litvi jo jen posilaj abys nemusel resit clo. Vyrobce je Belorusko.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 14:22
Willhelm   
Hele já to včera hledal a hledal a nikde nenašel, kde jsi došel na to Bělorusko?
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 14:30
biblbrox   
To je tak nějak všeobecně známý.
Dřív to bylo ve všech možných článcích a recenzích, kde byly Virpil výrobky.
Je možný, že v dnešní době moc nechtějí ukazovat, že jsou z Běloruska.

https://www.google.com/maps/place/Virpil+Controls/@53.7206334,23.8308322,510m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46e07fc533fd91cd:0xb07326b1de25af46!8m2!3d53.7210104!4d23.8322816!5m1!1e4
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 15:15
Willhelm   
Aha, máš pravdu to možná bude důvod, proč jsem na jejich stránkách nikde nenašel bližší info. Dnes nebude úplně v kurzu chlubit se tím, že jsem firma z Ruska, Běloruska nebo Maďarska. Všechny moje zásilky šly z Litevského Alytusu.
Ne, že by na tom záleželo, jak píše Ondrys - je to kvalitní produkt a aktuální politiku do toho nemá cenu tahat.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 15:20
ulitej
Maďarsko fakt nechápu proč to tady vůbec probíráte. Osobně bych si ty příspěvky jako autor smazal.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 15:56
Willhelm   
Probíráme protože je to k simlítání, resp. k osobním zkušenostem s nákupem HW k simlítání z firmy, kde evidentně posledních 5-6 týdnů vyvstává více otázek, než se dostává odpovědí. Osobně bych se do diskuse nezapojoval, pokud bych k ní něco neměl.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 14:35
ondrys   
Asi bych vyuzil pravo drzet hubu a neodpovidat. Je to kvalitni produkt a politika sem nepatri.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 20:14
ROBBE
Ano, produkt to je bezesporu kvalitní, a vzhledem k tomu, že VKB nedělá kolektivy, tak jediný kvalitní produkt za ještě přijatelnou cenu. Šetřím na něj delší dobu, a teď , když bych to mohl zakoupit, tak jsem se jen zeptal vzhledem k situaci jaká je, jestli někdo v této době něco od nich obědnával. Politiku do toho nikdo netahá. Vím, že to posílají z Litvy, ale výrobce je z Běloruska.
 

Virpil HW objednávka v současné době   5. 4. 2022 / 22:57
Willhelm   
Držím palce, sám jsem se k tomu odhodlával dva roky. Měl jsem strach, ale o to větší nadšení, když jsem to pak vybalil a rozchodil.
 

Virpil HW objednávka v současné době   28. 4. 2022 / 16:51
ROBBE
Ahoj,
tak dnes dorazil kolektiv od Virpilu.
Vše bez problému, přes DHL. Objednáno 7.4. 2022.
35677 B / 750 x 338 / 20220428_162446.jpg
34086 B / 750 x 338 / 20220428_162602.jpg
22810 B / 750 x 338 / 20220428_164033.jpg
 

Virpil HW objednávka v současné době   28. 4. 2022 / 17:18
Willhelm   
Tož vitaj v klubu. Budeš instalovat na kancelářskou židli, nebo plánuješ něco jak jsem zbastlil já z automobilového sedadla?
 

Virpil HW objednávka v současné době   28. 4. 2022 / 17:38
ROBBE
Já už mám autosedačku z auta, jenom musím udělat nový držák abych to mohl přidělat přímo na sedadlo, pohybovalo se to se sedadlem.
Vyfotím to.
 

Virpil HW objednávka v současné době   28. 4. 2022 / 18:01
ROBBE
25021 B / 750 x 338 / 20220428_175303.jpg
23882 B / 750 x 338 / 20220428_175510.jpg
22658 B / 750 x 338 / 20220428_175544.jpg
 

Virpil HW objednávka v současné době   28. 4. 2022 / 18:31
ulitej
Pěkné , pod těmi MFD máš aktivní displej nebo jen ty jejich papírky ?
 

Virpil HW objednávka v současné době   28. 4. 2022 / 19:29
ROBBE
Jenom ty papírky. Co se týče toho kolectivu na fotce, tak je plně funkční, i otočná rukojeť plynu. Je to na hallech, a asi ho prodám.
 

Virpil HW objednávka v současné době   28. 4. 2022 / 18:55
Willhelm   
Aha, takže u tebe jde spíše o upgrade už provozovaného kokpitu.
Super!
 

Virpil HW   6. 4. 2022 / 11:22
petjoh
Ahoj,
když už je tady řeč o cyklikách a kolektivech, mohl bych doporučit tyto:
https://www.apachesimulator.com/en/apache-v2

Sám je používám, jsou perfektně vyrobené, snadné zprovoznění a fungují výborně.
Platba i doručení z Itálie naprosto bez problémů.
 

Virpil HW   6. 4. 2022 / 11:57
ulitej
I když to asi nikdy mít nebudu , ale i tak dotazy dva
- to je včetně té konstrukca z jaklů
- škoda ,že tam nejsou vznačeny úhly pohybu nebo je to v dodané dokumentaci
 

Virpil HW   8. 4. 2022 / 19:47
petjoh
Je to komplet včetně té konstrukce. Tak jak je to na těch obrázcích.
Úhel plynu je asi 85 stupňů
Úhel kolektivu asi 45 stupňů.
 

Virpil HW   7. 4. 2022 / 14:58
lancasterpilot
Ahoj kluci, něco z mé tvorby pro mixéry.
39850 B / 750 x 500 / DSC_0551.jpg
50408 B / 750 x 500 / DSC_0554 (1).jpg
50408 B / 750 x 500 / DSC_0554.jpg
16278 B / 367 x 550 / DSC_0556.jpg
 

Virpil HW   19. 7. 2022 / 11:38
Willhelm   
Kdyby někdo uvažoval o HW od Virpilu, tak mají 10% letní slevu na skoro všechno.
https://virpil-controls.eu/

Zároveň s tímhle ohlásili reakci na růst cen všech vstupů a to 10% zvýšením cen od 1.8.2022
Tak pokud nešetříte na tepelné čerpadlo, domácí reaktor na studenou fúzi, dříví na otop apod. a zvažovali jste ovladače od Virpilu, máte možnost ušetřit na poštovné - jen připomínám, vyhněte se dopravě od Fedexu a zvolte cokoliv jiného.
 

Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ