FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
TOPGUN Jeden příspěvek | Celý strom
TOPGUN   20. 6. 2022 / 19:43
Branislav
Vcera som chcel byt dobrym otcom a zasli sme si s manzelkou, synom a dcerou do kina. Manzelka s najmladsou dcerou si pozreli Jursky park 3. Aj ked ma cela seria Jurskeho parku nebavi, lutujem, ze som nesiel s babami. Videl som aktualny TOPGUN a preto pisem, lebo som hlboko presvedceny, ze je to najhorsi film mojho zivota. Ale nechcem byt najmudrejsi, tak radsej spoznam aj nazor ostatnych. Mozno je moj postoj ovplyvneny skutocnostou, ze som v rovnakom tyzdni zjedol najhorsie jedlo v mojom zivote. Ale to je iny pribeh. Ano, som stary a vyrastal som na skvelych filmoch ako Vesmirna odisea 2001, Lietajuci cliper, Nado mnou nebo, Let Intruderu, Nova Apokaplypsa … Vcera som lutoval, ze som si nepozrel radsej Staryky uchodjat v boj alebo Pribeh ozajstneho cloveka. Maverićka II radim este za Hriesny tanec alebo Babovresky. Ano aj vcera vecer sa ludia smiali na „duchaplnych“ hrdinských bonmotoch, kym ja som trpel ako zviera a aj napriek pretvarke som pokazil synovi vecer. Chudak ma tam ukludnoval, lebo aj potme si uvedomoval, ze som na pokraji zrutenia. Viem prezit vela ale toto bolo trapne a s trapnostou mam vzdy problem. Tak ma sudte ale zatial tu bol film bez komentaru i ked viem, ze ho viaceri videli. Lutujem tie prachy, lebo za vstupne a za pukance, ktore som tam zozral som si mohol kupit Beech D 18 S. Mozno, keby bol niekto napisal skor postreh mohol som si usetrit zdravie. Ospravedlnujem sa vsetkym, ktori su filmom nadseni. Maju svoj nazor a maju na to pravo. Ostatni ma nesudte, lebo som nemal informacie a preto dovod neist. Brancoj
 

TOPGUN   20. 6. 2022 / 19:59
xWing   
Ja chodim na filmy podla recenzii.
A tento film co spominas ma na CSFD 91% a to ja uznavam filmy od 75%.
Film je urceny pre laicku verejnost a tej je drviva vacsina, a zbytok je nepodstatny.
Pre jednotlivcov ako Ty to mohlo byt ubijajuce, ale film zaraba a to je podstatne.
Ja osobne som sa bavil, neriesil som nerealne veci, proste oddychovka, nenudil som sa a 7 Eur za listok nelutujem.
 

TOPGUN   20. 6. 2022 / 21:13
oldboy
Brano ja som ten film nevidel a asi ho ani neuvidim. Nemam pre taketo umelecke diela cit. Aj ked proti hlavnemu predstavitelovi nemam ziadne vyhrady. Moj syn na tom filme bol a povedal zaujimavu vetu: Ked nechas doma mozog, tak je to docela dobry film. A skoncil som.
 

TOPGUN   20. 6. 2022 / 21:20
OK-MSS
Nejsi starý. Minulý týden jsem se podíval na TOP GUN 1. Kdysi se mi líbil, ale je to stejná hovadina jako ten nový. Je to jen o prioritách. Už nás netáhnou bezduché propagandistické slátaniny byť s pěknými leteckými záběry. Spoustu lidí to pobaví a já jim to neberu.
 

TOPGUN   20. 6. 2022 / 21:39
Tragédie v JRD
Prosím .. používej entery.. .to se nedá číst

o čem tám píšeš?

PS: Nový top gun je super film . Královsky jsem se bavil. a to je přesně to, co člověk od letního blockbusteru čeká. Zítra na to jdu podruhý.
 

TOPGUN   20. 6. 2022 / 21:43
Pips   
Existuje staré Čínské přísloví, že kdo chce psa jíst, vždycky najde si hůlky. Jako letec bych nemohl jít nikdy do kina na letecký film a něco hlubokého čekat. Věděl jsem o tom, že Cruise si dal podmínky, že se v pokračování top gunu musí reálně létat a že si v něm bude také reálně létat se svým Mustangem. Chtěl jsem vidět, jak se to povedlo a nakonec to byla pěkná podívaná. Je jasné, že u filmů tohoto typu nelze čekat nějakou hlubokomyslnou zápletku, protože o tom tyhle filmy fakt nejsou. Kdo něco takového od filmů typu tog gun očekává, je přinejmenším velmi naivní. Hledat chyby jsem do kina nešel. Šel jsem se do kina bavit, byl jsem tam s partou kamarádů, pak se šlo na poletový debrífing na pivo a bylo to super. Takovejch večerů se dá za sebou vydržet i víc!
 

TOPGUN   20. 6. 2022 / 23:12
Karci
Možno je to aj vekom Videl som jednotku ako 16 ročný a bol som z toho filmu vtedy hotový. Tie zábery, tá atmosféra, to prepojenie záberov a hudby. Dnes som už kritickejší k tomu filmu, ale stále to radím medzi moje top letecké filmy. Samozrejme, bola to agitka, príbeh bol miestami nelogický, ale čert to vezmi, mne tam šlo o lietanie. Dvojka je pokračovanie pre tých čo milovali jednotku a pre ostatných, ktorí milujú lietanie. Príbeh je aký je, nemali tú výhodu, že by mohli ťažiť zo skutočných udalostí, ale v rámci možností je dobrý a samotná finálna operácia bola ideovo podobná akcii Izraelcov, keď v 81 zničili Iracký jadrový reaktor. Mňa osobne pravidelne do vývrtky zas privádzajú sovietske filmy s ich boľševickým pátosom. A keďže viem , aký je môj vzťah k ruskej kinematografii, tak ju obchádzam oblúkom, aj keď riskujem, že možno prídem o niektoré kvalitné filmy. U mňa osobne napríklad z tých filmov čo si spomenul ako tak bodoval jedine Let intrudera, aj keď zas tak uchvátený som z neho nebol. Vesmírnu odysea 2001 som ani nedopozeral (tým netvrdím, že som pri ňom trpel , prípadne bol na pokraji zrútenia, jednoducho ma nebavil). Každý máme svoj rebríček filmov a každému sa páči niečo iné.
 

TOPGUN   20. 6. 2022 / 23:46
Arcturus
Je to věkem. Jako kluk jsem žral nejen Top Gun 1, ale i Airwolf, Knigh Rider pozdějí i Helicops, apod. Ale dnes, když už jsem starší, moudřejší a zkušenější, mě nic nenutí se na tyto seriály nebo filmy cíleně podívat znovu. Bohužel úplně stejně to mám s Top Gun 2. Jako oddehchovka dobrý a když to někdy budou dávat v TV, tak si to možná jako kulisu k XP pustím, ale že bych si řekl dnes večer si pustím Top Gun 2, tak to určitě ne...
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 07:32
ulitej
Tak já si myslím , že každý film má své pro i proti . Řekl bych i ten nejzaritější odpůrce by našel pár záběrů, kde by určitě řekl tak to je pěkné a nebo aspoň zajímavé, tak tedy šup a sestříhat si těch pár záběrů co se mi líbily (až to bude někde ke stažení)
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 09:31
Maverick24
Nikoho bych neodsuzoval za to, že se mu to nelíbí, spíš bych přispěl se svojí troškou do mlýna:

Ale napřed otázka - viděls to s dabingem nebo v originále? Na dabing bych neměl odvahu .

Jestli měl někdo fakt strach, že to zk**ví, tak já. Od druhé třídy jsme si představovali, jaká by dvojka mohla být a o čem a po těch letech jsme se konečně dočkali. A když ten film skončil, oddechl jsem si: fakt to nezk**vili. A byl jsem na něm dvakrát a ještě jednou plánuju jít.

Jedničku jsem viděl asi v 7 letech. Od té doby se počet shlédnutí jedničky v mém případě počítá na vyšší stovky. Jako malej jsem to žral jako naprosto reálnou věc, později jako uvěřitelnou, postupně se to u mě přerodilo jednoduché rčení - Je to pohádka pro piloty a k jako takové je k tomu potřeba přistupovat. A dneska si to pouštím prostě proto, že to mám rád. Je to pocta k určitému druhu letectví, stejně jako dvojka. S kamarádama si z toho děláme srandu, házíme po sobě hlášky z těch filmů, občas někdo něco plácne i do rádia, nosíme na společný akce trika s topgunem - prostě to do našeho univerza patří no.

Příjemně mě překvapilo několik skutečností:
- navázání na jedničku - byť jednoduché - nesnaží se to být za každou cenu lepší, jedničku to nepopírá, jako některé jiné druhé díly, váže se to k jedničkové background story (,,...průlety kolem pěti kontrolních věží a jedné admirálské dcery!! ,,Penny Benjaminová..??; Iceman jako admirál, Maverick vydržel být instruktor 2 měsíce, ...)
- spouštění 14ky mělo hlavu a patu
- žádná velká politika
- žádný gender sračky

Na premiéru naběhlo 12 retardů v kombinézách nebo minimálně aspoň s Top Gun tričkama, protože prostě je to náš film a vůbec se za to nestydíme. Premiéry některých dílů Hvězdných válek nebo Harryho Pottera vypadaly ještě hůř

Ten film neni dokonalej. Je to pohádka. Je to prostě pohádka. Ale v nejlepším smyslu slova. Kdo z nás si jako malej přesně na tyhlety akce nehrál, nebo si na ně nehraje dodneška (DCS, apod). A tady to vidíme na plátně. Za mě je to boží. Nesmíme být přehnaně kritičtí jen proto, že do toho světa víc nebo míň patříme, že víme, že některý věci by takhle být nemohly, že některý věci takhle fakt nefungujou, atd. atd. Tím bych si jen kazil zážitek.

Cruisovi patří obrovská poklona za to, co z toho filmu dokázal s kolegy vymáčknout. Je to to, co to má být, je to prostě Top Gun. Nepopřelo to samo sebe. Dostali jsme přesně to, co jsme očekávali.
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 09:59
xWing   
Tesim sa na ''trojku''
Snad nebude az o 40 rokov ako tato ''dvojka''
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 09:38
Vita Zenisek
Je mi líto, že jsi tak trpěl.

Mně se Topgun 2 líbil. Hezká, výpravná pohádka pro piloty a nejen pro ně.

Mohl bys nám popsat, co tě tak strašně rozhořčilo? Očekával jsi snad při znalosti prvního dílu něco jako zfilmovanou taktickou příručku F-18?
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 16:42
Srandista2
Zdravím, celkem dlouhý příspěvěk, ale nikde jsem se nedozvěděl, co že se ti na tom vlastně nelíbilo. Já jsem to viděl v originále s titulkama a byl jsem nadčenej. Šel jsem na to jako velký fanda letectví a těšil jsem se na krásný letecký záběry. A nebyl jsem zklamán. Ty letecký záběry byly naprostá špica. A děj? No dobrá, klasická americká pohádka. Ale kdo by chodil do kina na exaktně přesný manuál jak lítat s F18? Za mě je to jeden z nejlepších filmů s leteckou tématikou. Dost možná i nejlepší film. Nikoho za názor kamenovat nehodlám, i když je otázka zda dlouhý text o tom jak moc je film špatný bez udání jediného důvodu je vůbec názor...
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 17:35
Luděk Ch.
Asi čekals něco úplně jiného, než to je a než psali všichni Ty jsi čekal umělecké dílo, ale to je samozřejmě omyl, nic takového nikdo nesliboval. Dějově plochá historka okresního formátu, stejně jako první díl, ale navíc proloženo opravdu kvalitními záběry a solidními výkony herců. Ale žádné umění to být nemělo, prostě oddychovka a kochačka. Nevím kdo ti nakecal, že to bude něco jiného
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:19
Branislav
Tak podme na to. (davam enter)
Uz som zistil v com je problem.
TOP GUN 1 som videl ako tridsiatnik.
Niektori mi pisete, ze ste nemali este ani 10 rokov.
Som uz dochodca a asi mam uz vela napozeraneho
To ze startuje FA 18 priamo proti mne z lietadlovej lode ma uz nerozhodi.
Su to zabery z dokumentov len o trocha horsie ako tento „superbiak“.
Pred nejakym casom som pocuval podcast ceskeho rozhlasu o tom co je to
podcenovanie divaka pri filmovej produkcii.
Stotoznil som sa s tym.
Kino sa tlamilo do nepricetna, ked Cruisa vyhodili z putiky.
Mna to nechalo chladnym, Taktiez mi nic nezvlhlo, ked sa Cruis pozrel na tu babu.
A ten sekundovy zaber na prepinace v kabine F14, tiez nepovazujem
za vierohodne nahadzovanie.
Vobec som nesiel za divackym zazitkom z ktoreho by som umrel.
V mojom veku sa uz umiera celkom bezne z nicoho nic. Nemusim platit za kino.
Tak dam radsej naschval neleteckz priklad (letecky by nas rozhadal).
Ludia pozeraju filmy a serialy o lekaroch a sestrickach.
Su nasrati, ked zlyhaju, niekto zomrie.
Nepodcenovanie divaka vidim napr. v tom, ze k prvej transplantacii hlavy na svete
nezavolaju sekundara (hoci uspesneho, ktory bol pri 200 operaciach).
Uz sice 10, ci 15 rokov netransplantuje ale postavi sa a povie:
„Ahojky vsetci. Uz dlho som to nerobil, ale v minulosti som to robil.
Teraz sa venujem ocnej chirurgii a to je tiez vazna vec.
Vasi oteckovia si ma uzili.
Ukazem a vysvetlim vam ako sa transplantuje hlava.
Cele roky som neoperoval hlavovy gulas po tazkej buracke na motorke bez prilby,
ale i tak vam teraz predvediem, ze to ide. Je to ako bicyklovanie, nezabudnes!
(povedzte to profesorovi Traubnerovi co operoval Joza Raza z Elanu)
Sup sem, sup tam ukradnem si z dvoch izieb na spickovej klinike dvoch pacientov, uspim si ich
na prave prazdnej operacke a vymenim im hlavy.
Tak sraci ide to aj, ked mi nikto neveril.
A ked toto urobite v piatok – vyhrali ste, lebo uz mame iba tri dni. Nasemu pacientovi sa pritazilo,
skratili nam cas na pripravu.
V pripade, ze zlyhate, smutiaca rodina vam odstreli gule.
Uz ich to cele stalo spustu prachov a chcu mat deduska v poriadku.
A este maly problem!
Dedusko je vlastne babicka a my mame iba muzsku hlavu.
Chcel som len v leteckom formate aspon trocha realne situacie so samozrejme peknymi zabermi
„Mame pre deduska – muza hlavu rovnako stareho pana a transplantacia hlavy je fakt vazna a tazka vec.
Budeme improvizovat, ale zabojujeme, chce to precvicit mozne krizove scenare… vybrat a testovat najlepsiu varintu“
Ja som rad, ze sa vam TOPGUN 2 pacil a ze mate skvely zazitok.
Prajem vam to zo srdca a len som chcel vediet, ci sa mylim.
Svet pretinaju hranice kultur. Kultury su odelene vekom, prezitym, povolaniami, bublinami, kmenmi, nabozenstvami, narodmi v ktorych sa pohybujeme a pod.
Preto mozeme mat ine nazory, iny pohlad.
Len ma prekvapuje, ze napriek uhorkovej sezone (ked tu nic nepribudalo),
nikto sa o filme ani nezmienil, napriek tomu ze bol nirvanou.
brancoj

 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:26
Tragédie v JRD
hele, nechci bejt za rejpala … ale tys fakt od top gunu cekal realny spousteni ?

zbytek nechapu. wtf?
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:54
Branislav
Necakal ale niekto z vas mi napisal, ze mu to prislo realne, tak som mu odpovedal. ja len odpovedam na to, co mi kto napisal. B
 

TOPGUN   22. 6. 2022 / 15:49
Maverick24
V tom případě odpovídej přesně na to, co jsem napsal. Napsal jsem, že to mělo hlavu a patu. Ne, že to bylo reálné, nejsem idiot. Tím myslím, že navzdory tomu, že to je Top Gun, tam někoho napadlo aspoň naznačit, že to není jenom sednout a letět. Že motory potřebujou vzduch na spouštění. Že se musí zatáhnout žebřík. Že se musí zavřít nějaké servisní otvory. Že to má dva motory. To jsem totiž v těch mainstreamovejch filmech zatim neviděl, nebo si to aspoň nevybavuju. Proto jsem to zmínil jako plus.
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:38
Pips   
Rozumíte někdo té části s hlavama?
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:59
Branislav
Ja tomu rozumiekm, lebo som nechcel pisat o tom, ze som len mysel, ze by reaktor mohol byt v trocha inej casti sveta a priprava na jeho znicenie mohla byt len trocha realistickejsia a prirom rovnako tazka. Len vedome som nechcel uz nic pisat na dej v TOPGUNE, lebo vsetkym sa to velmi pacilo a napisal som, ze by sme na tom pohadali. Preto som dal priklad na filmoch, kde asi nie sme emocne zainteresovani. Opakujem. Problem je vo mne, nic sa mi nepaci. Vsetko komplikujem a spekulujem. Som stary a mrzuty. Bolia ma nohy, chuiti mi kava a to su vsetko dovody preco vsetkym obcas leziem na nervy.
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:55
Stew
Vykašli se na dojmy z celého Top Gunu2. Je to jen zábavný film. Jsi stará škola a v dnešním kině není nic jednoduššího, než přepnout do modu movie , uvidět znovu Cruisáka, vidět slušně F-18, zobat popcorn a na tří hodiny kašlat na všechno kolem
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:59
ulitej
A poslouchat jak to fíčí kolem dokola a bacha na rozlitou colu do klína při průletu ve filmu to bylo asi kafe.
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 21:14
Stew
No.. trochu se mi při tom průletu rozhodilo synchro mezi nabíráním kukuřice z kýble a otvíráním huby, ale buráceli v Dolby Atmosu velmi hezky
 

TOPGUN   21. 6. 2022 / 19:57
xWing   
Do buducna doporucujem pozerat uz len dokumentarne filmy, kde budu len realne veci a fakty.
 

TOPGUN   22. 6. 2022 / 19:55
sokol
Náhodou, já jsem si to užil. Hudba, akce, super záběry... ))
 

TOPGUN   26. 6. 2022 / 03:52
tonde   
Za mne naprosto excelentní film, letové záběry nádherné, ve mne to probudilo vzpomínky.
Herecké výkony super, chování herců v letadle při reálných 5 - 7g parádní, při letu v údolí na sedmi géčkách Cruisovy pohyby hlavou striktně do zatáčky - naprosto parádní, ten chlap ví, o čem je lítání.
Já šel do kina s velkými obavami, ale byl jsem nadšen a rálovsky jsem se bavil.
Ad reálné postupy - kdysi jsem četl, že v komerčním filmu nikdy nebude reálný postup v letadle - aby to nebylo možno zneužít.
Přeju jim, aby tu miliardu dolarů na tržbách překonali, tuším, že před týdnem pokořili 900 milionů, byť čekali jen 400.
Tento film se bude velmi těžko překonávat, ba dokonce je to asi i nemožné, Top Gun je prostě klasika a Maverick je jen jeden
Samozřejmě, že občas jsem se jen pousmál, ale to chce u takovéhoto filmu nepřemýšlet, prostě se jen bavit. A já se fakt bavil královsky a těším se na bluray a hned si ho doma pustím na projektoru na úhlopříčce 3,5 metru
Peace, brothers!
 

TOPGUN   26. 6. 2022 / 09:47
OK-EUU46   
Tak pochvala od nejpovolanějšího. Tak to už snad asi vyjasní spory.

Těším se až na to půjdu.. Snad to ještě stihnu do kina, než to přestanou hrát..
 

TOPGUN   26. 6. 2022 / 10:09
xWing   
No a ked nestihnes, pojdes k Tondemi pozret na projektore
 

TOPGUN   26. 6. 2022 / 10:46
ulitej
Asi to bude i u mě jeden z mála bluray_dů
 

TOPGUN   28. 6. 2022 / 10:04
Admin
Tak já na to taky půjdu. ) Jenom mám obavu, že to prohloubí moji krizi středního věku. )) Když jsem to viděl jako sedmiletej poprvé, tak jsem snil, že budu lítat tryskáčem. A hovno.
 

TOPGUN   28. 6. 2022 / 10:45
Karci
Lieta tam aj na Mustangu. A pri troche predstavivosti tak aj Z526 vyzerá skoro ako Mustang. A to by sa mohlo podariť 😁
 

TOPGUN   28. 6. 2022 / 12:20
OK-EUU46   
Mě to zase s věkem přešlo. Myslím to: být stíhačem. Došlo mi, že bych byl strašně ve stresu a stejně si to neužil Navíc bych nebyl dobrej, nemám na to dost testosteronu.
 

TOPGUN   5. 7. 2022 / 23:29
Admin
Tak jsem viděl, obrovský zklamání, kdybych tam byl sám, tak ani nebudu čekat na konec.
 

TOPGUN   6. 7. 2022 / 01:17
OK-EUU46   
Také jsem od toho čekal trošku více. Že to bude více o létání a méně o
té akčnosti. Je to opravdu takový retro biják.
 

TOPGUN   8. 7. 2022 / 12:58
ondrys   
No ono uz prvniho top gunu resili piloti ze to ma bejt tak a onak, ale dostalo se jim odpovedi, ja vas nebudu ucit jak letat a vy me nepoucujte o tom jak tocit holywoodskej trhak. Jestli chcete dokument o letadlech plnej nejen realnejch, ale i realistickejch zaberu F14, pak si sezente Speed and Angels.
 

TOPGUN   8. 7. 2022 / 15:13
Tragédie v JRD
do kamene tesati
 

TOPGUN   8. 7. 2022 / 21:33
Admin
Dík! Přiští rok by měl v Imaxu snad být taky dokument o Blue Angels.
 

TOPGUN   6. 7. 2022 / 15:35
Zaremba   
Tak já už to konečně taky viděl a bylo to super.
Krásná pohádka, jako jednička. Rád se na to podívám znovu
 

TOPGUN   6. 7. 2022 / 18:53
Jetson
Oproti jedničce, hodně dobře udělanej biják, který jsem si užil a rád si ho někdy zopakuji.
 

TOPGUN   27. 7. 2022 / 17:31
OK-EUU46   
Když už řešíme ten TOP GUN, tak by me vlastně zajímalo proč Kobru (manévr) umí jen Ruské stroje. Proč toho vlastně Hornet a jiné US stroje nejsou schopny? Elektronika, přepisy....?
 

TOPGUN   27. 7. 2022 / 17:42
Tucano
lebo:

https://en.wikipedia.org/wiki/Cobra_maneuver

alebo nemecka verzia wikipedie. Je tam aj lepsi zoznam lietadiel, ktore to vedia.
 

TOPGUN   30. 7. 2022 / 12:48
xWing   
Proč Maverick nelétá v F-35?
https://youtu.be/sbvKGhsJcLg
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ