FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos Jeden příspěvek | Celý strom
Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   27. 7. 2022 / 17:47
Maverick24
https://www.aeroweb.cz/clanky/7794-plzen-line-v-ohrozeni-skonci-jeste-letos-dalsi-letiste
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   27. 7. 2022 / 18:19
Willhelm   
Nemám slov. Revitalizace brownfieldu demolicí Líňského letiště a postavením průmyslového parku (skladů/montoven) jako to bylo v Žatci mi přijde jako špatný vtip. 18000 pohybů ročně to mezi 2007 a 2014 nemělo a momentálně už zase nemá ani LKMT s mezinárodním statusem. Jdu blejt vaše blahorodí.
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   27. 7. 2022 / 19:39
Madvlk   
Veliká škoda...snad se tak nestane.další slavný počin zločinecké bandy kolem ODS.... ( sorry za politiku )
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   27. 7. 2022 / 19:46
PT
Mám obavu, že je dobojováno... Svině klouzavý...
https://www.kurzy.cz/zpravy/663763-vlada-schvalila-zamer-vybudovat-u-plzne-podnikatelsky-park/
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   27. 7. 2022 / 19:59
Willhelm   
Mě kromě věcí co mě na tom serou fascinuje, že se tady kritické věci jako třeba obchvat Frýdku Místku schvalují dvacet let a tohle někdo naplánuje a odschvaluje za pár měsíců. Plzeňský kraj s Faiveley, ŠT a jejich subdodavateli fakt potřebuje další megafabriku. Nakonec to skončí jako v Hranicích, postaví se megaareál a pak se bude pět let hledat na co ho kdo využije.
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   27. 7. 2022 / 20:01
PT
Tam se to dokonce jevi tak, ze baterkarna je jen zastupny projekt - v podstate to potrebuji zbourat a pak asi rozporcovat... Zajimave je, ze jeste minuly tyden se mluvilo o tom, ze to vlada bude projednavat az na konci srpna. Nekdo asi hodne spechal...
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   27. 7. 2022 / 20:03
Tragédie v JRD
ale tady jeste nic schvalne neni (vystavba neceho) .. tady to jen bouraj. takze srovnavas dve nesrovnatelne veci.

dopadne to jako jinde - zbouraj to a pak dvacet let budou resit, co tam postavit.
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   28. 7. 2022 / 11:29
Maverick24
Co k tomu řekl starosta Dobřan:

Vyjádření k dnešnímu jednání vlády o letišti Líně
Jsme velice znepokojeni tím, jak vedení kraje nesplnilo svůj slib informovat nás o všem zásadním. Naopak při připomínkování vládního dokumentu aktivně doporučuje, jak obejít některé obavy obcí. Doslova za našimi zády. Proto dnes odešel panu hejtmanovi a jeho náměstku protestní dopis za všech pět obcí, na jejichž katastrech se letiště nachází. Dobřany, Chotěšov, Líně, Nová Ves a Zbůch.
Lepší informace máme přímo z centrálních úřadů, se kterým jsme naštěstí navázali předvídavě přímý kontakt. Kraj s námi vždy hovořil výhradně o pouze částečném využití areálu letiště, ani nám nedal vědět, že usnesení vlády počítá s úplně celým areálem, což dramaticky zvyšuje ohrožení velkým počtem agenturních zaměstnanců.
Za naprosto nepřijatelný považujeme nápad, že kraj sám vybuduje ubytovací kapacity pro tisíce zaměstnanců zóny v těsné blízkosti obcí mikroregionu. Buď to bude gigaubytovna, která zničí sociální klima široko daleko. Nebo na samotě u lesa vznikne kompletní nové město, do kterého se bude jezdit krkolomně přes Lhotu? Obojí je peklo pro širší okolí. A přitom je to černé na bílém jako oficiální připomínka k vládnímu materiálu.
K podobným překotným nápadům jsme se neměli ani možnost vyjádřit, asi se tušilo, že bychom se ozvali. Informována nebyla ani obec, na jejímž území má krajské sídliště vyrůst. Obrátili jsme se o pomoc na rozumné kolegy ze STAN, aby příznivě působili na své krajské reprezentanty. O totéž se pokusíme i u Pirátů. Krajská a obecní samospráva má působit sehraně, jinak to uškodí všem.
Toto prohlášení by asi v normální době patřilo na Dobřanské listy, ale vypadalo by to možná jako zneužití prostoru pro kampaň. Jeden z volebních soupeřů má totiž blízko ke straně, jejíž představitelé přestavbu Líní prosazují velmi razantně. Nemají dokonce ani čas plnit příslib, že se za zády obcí nic dít nebude.
Od začátku říkáme, že to jediné, co by mohlo být možná na nápadu na gigafactory zajímavé, by bylo, pokud by to byl jediný a poslední investor v oblasti. Zbytek prostoru by zůstal bez průmyslu. A to ještě za předpokladu, že by to byli opravdu slibovaní Středočeši a ne agenturní pracovníci. Návrh na úplné zastavění je naprosto proti zájmům území. Těžko pak věřit i ostatním avizovaným výhodám.
V celé věci se ukázal jeden centrální úřad, který zafungoval rozumně a vznesl adresné připomínky. Bylo to Ministerstvo financí ČR, které tak alespoň něco málo vylepšilo. Zaslouží si za to pochválit, ačkoliv k tomu obvykle moc důvodů u vrchnosti není, tohle se povedlo.
Vracíme se na začátek, kdy se taky jednalo o nás bez nás, znovu důrazně připomínáme, že bude obtížné nás obejít jako vlastníky pozemků. Lidem ze širšího okolí bychom rádi sdělili, že po celou dobu postupujeme solidárně. Naším zásadním požadavkem je i to, aby se kompenzací dočkaly všechny obce, kterých se záměr dotkne. Odmítáme, že bychom z toho nějak těžili jen my, na jejichž pozemcích to mělo být. Neexistuje dost vysoká částka, aby se vyplatilo zaprodat duše občanů.
Martin Sobotka
starosta Dobřan a předseda Mikroregionu Radbuza
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   30. 7. 2022 / 11:43
Radek38
Mě by zajímalo, co znamená ten název Líně ? To jako pomalu ?
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   30. 7. 2022 / 11:50
PeBr
To je přeci zeměpisný název. Líně jsou starou obcí, připomínající se již roku 1115 jako rolnická osada.
Kronika z r. 1934 uvádí možnost vzniku od hlíny, která se v okolí vyskytuje - původní název prý zněl Hlinné. Není však známo, že by ve starší minulosti býval v obci nějaký průmysl využívající hlíny k výrobě jakýchkoli předmětů. Další možností je odvození od slova léno, což značí zástavu čehosi. Objevují se i zmínky o vzniku vsi Líňů, neboli obyvatel lenivých. Nejpravděpodobnější se ale jeví hledat původ názvu v souvislosti s rybami líny (latinsky linca vulgaris), které žily v početných rybnících okolo vsi.
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   31. 7. 2022 / 09:20
Radek38
Takže těch možností podle čeho ten název vznikl je tedy dost. Dík za zajímavé info.
 

Konec letiště Plzeň-Líně ještě letos   31. 7. 2022 / 09:46
Rumperstross
S ohledem na to, že místňáci velmi často říkají Líny, tak to možná bude s těma rybama souviset.
 

Gonzo
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ