FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
MSFS Jeden příspěvek | Celý strom
MSFS   4. 8. 2022 / 19:40
bbrozek
Některá oficiálně nainstalovaná letadla nelze ovládat (L 39. MIG 15). Co s tím? Díky za rady
 

MSFS   4. 8. 2022 / 19:42
ondrys   
Nastavit ovladani.
 

MSFS   4. 8. 2022 / 19:48
bbrozek
V ovládání nastaveno a nic. Nereaguje ani joystik
 

MSFS   4. 8. 2022 / 22:51
ondrys   
Promin delal jsem si blbou srandu. Pokud ti ostatni letadla ovladat jdou ale ty jmenovane ne, pal je na 99% spatne nastavenej francouzskej zazrak. V operacnim systemu ho vidis a kdyz ovladas dela neco. Ve win je moznost kalibrace a zobrazeni os. Tam to mas jak?
 

MSFS   5. 8. 2022 / 07:40
bbrozek
Mig jsem nakonec rozchodil, ale L39 vzlétne a potom padá, dělá to i na autopilota.
 

MSFS   5. 8. 2022 / 08:28
Tragédie v JRD
Nemas z nejakeho duvodu nastavený flight model na legacy ?
 

MSFS   5. 8. 2022 / 09:53
bbrozek
To se nastavuje kde?
 

MSFS   5. 8. 2022 / 09:59
bbrozek
už to mám. Uvidíme.
 

MSFS   5. 8. 2022 / 10:02
bbrozek
Díky jede to.
 

MSFS   5. 8. 2022 / 17:44
Peter HK
Na tom se nás nachytalo víc
 

MSFS   5. 8. 2022 / 18:20
Tragédie v JRD
by bylo zajimave zjistit, proc si to lidi do toho legacy prepinaji

ve vychozim stavu je totiz ten modern …
 

MSFS   5. 8. 2022 / 18:23
bbrozek
Já si ale nejsem vůbec vědom , že bych do toho sahal.
 

MSFS   5. 8. 2022 / 19:12
Willhelm   
Z toho si nic nedělej, nejsi sám. Já o tom problému legacy/modern z fór věděl, tak jsem do ničeho nesahal a taky jsem se v tom nakonec musel šťourat a přepínat do modern.
Takže
a) ne vždy je výchozí modern

nebo

b) je nějaká zatím neznámá mechanika jakou se to do legacy přepne při přepínání něčeho dalšího, instalaci nějakého addonu a já nevím čeho ještě.

Mě by spíše zajímalo, proč tam ten legacy mód vůbec je, tedy kromě aktuální fuknce prudit co nejvíce uživatelů, jenž plní dokonale.
 

MSFS   5. 8. 2022 / 19:20
Tragédie v JRD
pouzij google, tam se dozvis, k cemu je legacy
 

MSFS   5. 8. 2022 / 19:40
Charles   
Tak nám to tu stručně napiš když už jsi v tom a přípíšeš si bludišťáka. Já bych to taky rád věděl ale sem línej to hledat.
 

MSFS   6. 8. 2022 / 09:19
Willhelm   
Ono toho google moc nenajde. Pár odkazů na fóra ASOBO a FS developer, kde některým taky vrtá v hlavě k čemu je legacy dobré. Ve zkratce to mělo umožňovat rychlou recyklaci letadel z FSX do FSXX.
ASOBO navíc kdysi v jednom videu z vývoje zmínilo, že mezi letovými módy půjde přepínat a že komu se nebude pozdávat moderní letová dynamika, bude si moct přepnout do klasického ´´kolejnicového´´ letového modelu z FSX. Bohužel k realizaci nedošlo a nové éra ASOBO podporu starých FSX (tedy Legacy) tabulek nemají jak bylo původně zamýšleno a tak s Legacy letovým módem nefungují.
Tady si nemohu odpustit malou odbočku a rýpnutí na které ASOBO samo nahrává, protože občas u letadel nefunguje ani moderní letový mód: Cessna Citation Longtitude, která je součástí prémiové edice nejen, že má nedodělaný kokpit s chybama jako levitující aretace parkovací brzdy ale má i nefunkčního autopilota a totálně zprasený letový model obecně. Dva roky ASOBO vylepšuje vizuál, ale chyby které dělají prémiové letadlo nepoužitelným jakoby nebyly.
(Díky xWingovi za info o komunitním Longtitude modu - který vzal funkční tabulky z Citation CJ4 (paradoxně obsaženo v základní edici) a trochu je upravil, aby aspoň přibližně odpovídaly Longtitude performance table.) A tak se díky komunitnímu snažení tohle prémiové (v podání ASOBO čti jako Dodělej si sám) éro dá konečně použít

Pak jsou tady škarohlídské spekulace z temných zákoutí internetu, na které se každý pravověrný fanoušek MS (pozor jsme na leteckém fóru, neplést s významem MS na komediálních webech jako e-mimino, i když jsem z existence dalších zvláštních webů přesvědčen, že i takoví fanoušci se najdou) a FS bojí jen pomyslet. A ty praví, že když to tvořili, tak občas koukli k sousedům a na firemní poradě se tak do seznamu co moderní letecký simulátor ´´must have´´ dostala položka Dva letové modely. Jenže nepochopili smysl dvou letových modelů u sousedů a tak se místo standardní/vývojový (budoucí) do FSXX dostala dvojice Ječný/Cígler - pardon to už zase jinde jsme, je to jiná vesnice - dvojice moderní/legacy (historický).
Takovýmto spekulacím pochopitelně zhusta nevěřím.

Historicky jsem osobně v FSX provozoval jen A2A letadla Stratocruiser a Constellation a to jsou tak komplexní výtvory s 60% funkcí za proprietálním SW, že tam nějaká jednoduchá konverze do FSXX prostě nejde. Ale na flightsim.to se asi pár letadel, které jsou vytvořeny konverzí z FSX pomocí Legacy modu, najde. Pokud někomu příjde super User Friendly, že musí nosit v hlavě na jaký letový model má to které éro přepnout, nebo mít u monitoru seznam s FSXX a jejich letovými módy a jeho první položka každého checklistu je ´´Flight model / Check´´, je to pochopitelně jeho věc. Jen podotknu, že v XPL při přepnutí letového modelu se nic extra zásadního nestane. Když spustím éro co má podporu vývojového LM ve standardním LM, tak bude fungovat, jen nevyužije fíčury vývojového LM a to samé platí, když spustím éro s podporou vývojového LM ve standardním LM - prostě třeba turbovrtulák nebude mít extra 0,4% tahu který generují výfuky turbíny, ale pořád to bude funkční a lítatelné.

Nicméně já i po intenzivním Googlování pořád nechápu smysl Legacy. Bude to zřejmě něco jako treasure hunt nebo hledání svatého grálu (TM Monty Python). Protože byl by problém mít jeden letový model a používat jej i u konvertovaných letadel ze starší verze? (Ano jsem si vědom toho, že s konverzí by si autor musel dát trochu více práce.) Takže za mě je to nepotřebná fíčura s primární funkcí zmást nové a nevědomé uživatele. Pokud se tady najde někdo, kdo našel lepší smysl Legacy letového módu je vítán do diskuze.
 

MSFS   6. 8. 2022 / 09:44
xWing   
Wille, stacili prve 3 vety a vsetko je jasne
 

MSFS   6. 8. 2022 / 10:13
bbrozek
Díky všem za zájem a pomoc.
 

MSFS   6. 8. 2022 / 18:42
Tragédie v JRD
s citationou (longitude) jsem obletel pul sveta (behem cca prvniho roku a pul existence msfs v ramci ivao dangerous airports tour) a autopilot fungoval.

zbytek toho prujmu nema smysl komentovat.
 

MSFS   5. 8. 2022 / 18:47
Charles   
Myslím, že se to zapíná automaticky ještě s něčím jiným. Samostatně to pak ale jde vypnout. Takže když se hrabeš v nastavení simu, tak se to může klidně stát aniž by si o tom věděl a nebo mačkal konkrétně tuhle volbu. Já sem to měl taky ale hned sem na to přišel zezačátku, když jsem všechno testoval.
 

Gonzo
VWAC
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ