FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Můj problém s Prepar3D. Jeden příspěvek | Celý strom
Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 01:12
Bořek Beránek
Zdravím.
Mám velký problém a potřeboval bych jej, pokud by to bylo možné, vyřešit.
Po pár letech létání na simu P3D mi náhle totálně vypověděl službu můj počítač a již se do něj nedalo vůbec dostat, jak mi řekl jeden můj kolega. Na tom počítači jsem měl právě nainstalovaný ten sim P3D a byl to počítač s Window7. Tím pádem jsem přišel kompletně o vše, co jsem na PC měl. Nebudu to tady rozepisovat, i když to byla pro mě osobně veliká ztráta cenných dat, o to ale tady již teď nejde. Ihned jsem se obrátil z prosbou na onoho kolegu, zda by mi nemohl nainstalovat nový P3D do mého druhého počítače, ale on mi řekl, že bohužel nikdy nelétal na žádném leteckém simulátoru a že by nevěděl, co se tam má vše ještě potom doinstalovat a abych se tedy obrátil na někoho, kdo této instalaci tohoto typu simu rozumí a taky na něm létá!
Mě jde nyní o to, že bych velmi moc potřeboval někoho, kdo se ztotožní s mou situací a byl by mi ochoten nainstalovat na můj druhý PC, (kde mám již Window10), kompletní nový sim ale maximálně s verzí P3D v.3. Lepší verzi P3D,třeba v.4, nebo v.5 si dovolit bohužel nemůžu. To by mi již asi ani můj druhý PC neutáhl. To by již musel posoudit ten, kdo by mi byl ochoten novou instalaci P3D provést a to na dálku přes TeamViewer. Mám vypsané kompletní minimální hardwarové požadavky pro verzi P3D v.3 a tak bych je mohl tomu, kdo by mi byl ochoten instalaci provést, je prvně ukázat na TeamViewru a potom i můj hardware co mám na svém počítači, aby mi on řekl, jestli mi PC utáhne nový sim. Záleželo by potom pochopitelně na nastavení parametrů přímo v novém nainstalovaném simu P3D. Předtím jsem létal (než mi kleklpředchozí počítač), pouze na základní verzi P3Dv1.4. A byl jsem vcelku spokojen, protože jsem si byl vědom toho, že na lepší verzi by můj PC již neměl. To mi ostatně řekl i jeden můj známý, který mi odkudsi z internetu před pár lety nainstaloval tu první verzi P3Dv1.4 (prosil jsem ho, aby mi nainstaloval tu novou verzi, ale už nechce, že nemá čas) a já jsem byl rád, že mám alespoň něco, na čem můžu létat.¨
Rozepsal jsem se malinko podrobněji, aby jste pochopili jak to se mnou asi vypadá.
Ještě trochu na vysvětlenou. Létám již vlastně od mládí. Ve 14-ti letech jsem začal modelařit, měli jsme svůj modelářský klub tady u nás v Adamově,(okr. Blansko) který vedl můj táta a později jsem se stal náčelníkem klubu já. O hodně let později jsem se stal členem LMK Babice nad Svitavou. Vybudovali jsme si tam své modelářské letiště a létali jsme tam převážně s RC akrobatickými modely. Nyní již jsem v důchodu a bez auta, (se kterým jsem do Babic na modelářské letiště dojížděl) a tak jsem z klubu musel vystoupit a začal jsem létat alespoň simultálně na počítači. Létám již několik let na různých simech, mám to ostatně tady vypsané v mém účtu, tak si to můžete přečíst. Ale dodnes jsem se namouduši nenaučil instalovat letecké simulátory. Vždy mě je někdo musel nainstalovat. Tedy mimo DVD simy. Ty jsem si vždy nainstaloval sám. )
Děkuji, že jste si věnovali trochu času a přečetli si můj příspěvek tady na FlightSim.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 07:33
ulitej
Ahoj , s instalací ti bohužel nepomůžu , ale opravdu se nikomu v tém okolí nepodařilo přečíst data na pevném disku co jsi měl v tom starém počítači a snad ho ještě máš.
Chápu snad správně tvůj příspěvek, že jde o data k leteckému simu a další data jiného charakteru (třeba fotky).
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 07:47
DarrianCZE
Souhlasím. V prvé řadě by to chtělo pevný disk připojit k jinému počítači, a podívat se, jestli jsou opravdu data ztracena.

Napadají mě jen jednotky scénářů, kdyby s celým počítačem umřel i pevný disk. Pokud skutečně umřel i pevný disk, tak se to pořád dá specializovanou firmou obnovit, ale samozřejmě to bude stát nějaké peníze. Pak je na zvážení, jak moc citlivá data jsi tam měl.

Osobně si ale spíš myslím, že ti tam spíš odešla jen nějaká z komponent, kterou by stačilo vyměnit.

 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 13:50
Bořek Beránek
Zdravím tě a děkuji za odpověď,
Měl jsem PC tady v naší firmě, kde opravují pc . Měli ho tam pár dní a pak mi řekli, že s tím nejde opravdu nic dělat a že se vůbec nemohou vůbec dostat dovnitř pc .Po zapnutí pc je jen černá stránka a nic se dále vůbec neukazuje, ani základní obrázek, co se objevoval hned po zapnutí a všechna data jsou prý nenávratně ztracená. Jelikož se s nimi dobře znám, tak mi nabídli náhradní pc, s tím, že mi do něj nainstalují okamžitě Windows 10.Ve starém jsem měl ještě stále W7.Já jsem tuto nabídku od nich pochopitelně přijal, protože jsem jsem stejně potřeboval již ty Windows 10.Nyní tedy potřebuji někde najít sim P3D, jak jsem již psal a nechat si jej od někoho kdo tomu rozumí, nainstalovat. Nevíš prosím tě, kde se dá Prepar sehnat? Je k dostání na DVD a kolik asi stojí? Nebo se dá někde stáhnout ze stránky na internetu? Nemají jej k nabídce za peníze na Ivao, nebo na Steam? Já nemám zatím vůbec ponětí odkud jej získat a kdo by mi ho mohl nainstalovat.
Jinak ano, měl jsem tam hodně cenných věcí na tom počítači. Mnoho nenahraditelných osobních fotek i mnoho různých věcí k simu P3D,např. 150 podrobně vypracovaných tras letů na programu Plan-G, hodně různých rad, a dalšího. Měl jsem tam i stovky obrázků z mého létání na Simech Flight Gear, FS 2004, FSX, P3D a bojových War Thunder, Wings of Prey, IL-2 Sturmovik 1946. Musím to ale hold oželit a začít pomalu se vším znovu.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 14:02
xWing   
Stejne tomu nerozumiem.
Podla popisu je asi pokazena zakladna doska.
Ale zeby zaroven odisel aj disk ? To musi byt fakt velka nahoda.
Ten disk treba zapojit do nejakeho ineho PC a skusit obnovu suborov alebo dokonca celej particie, nastroje na to existuju.
Ovsem pokial je disk elektricky v tahu, tak to je smola, na to uz len specializovane pracovisko, ale to je kopa prachov.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 15:21
ulitej
eště jednou , pokud mušeš upřesnit tuto otázku.
Máš ten pevný disk z tvého původního počítač k dispozici?
Pokud ano tak tak nejsnadší je ten disk připojit přes adaptér USB který by měl umožnit načíst jen sice určitá data (to jsou prosím tě ty co jsou jen tak vložena jako jsou fotky , textové soubory a třeba i nějaké scenérky atd) k jakémukoliv počítači a hned se uvidí jestli ten HDD je funkčí.
Podle toho že máš uplně černou obrazovku tak to s největší pravděpodobností nemusí být závada toho HDD protože by se ti museli objevit určité startovací informace než se začne spouštět ten starý WIN7.

Nezlob se , že to píší takhle hloupě , ale opravdu jsi zatím neodpověděl tady na tu základní otázku jak je to s tím HDD (pevný disk) - píšeš ....data jsou prý nenávratně ztracená.....
Jak to tedy zjistili?
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 10:32
airacobra
tohle jsem našel a je to grátis - https://czcams.com/video/zZOuQ8HPpP4/download-prepar3d-v3-2-3-free.html
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 17:23
biblbrox   
Cituji z podmínek péráku:
Jakékoliv zmínky o nelegálním software a veškeré příspěvky s komerčním a politickým podtextem jsou přísně zakázány.

Zábava na roky dopředu za 1500Kč mně nepřijde nijak drahá, tak proč krást?
https://www.prepar3d.com/prepar3d-store/
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 17:30
airacobra
aha,to platí pro mne - no,já se omlouvám,chtěl jsem pomoct kamošovi,poslal jsem mu odkazy,aniž bych se podíval na obsah ... čili moje blbost,já taky neuznávám stahování ,,načerno P.J.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 18:01
Charles   
Neboj, takovej prohřešek to tu zas není. Každej se tu tváří jak svatej ale kradou stejně.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 18:48
biblbrox   
Nemyslím si.
Nevím s jakou skupinou sim komunity jsi v kontaktu ty, ale podle mých zkušeností si v dnešní době už většina lidí věci okolo simulátorů kupují a nekradou je.
Na to nemusí být nikdo svatej.
Samozřejmě taky znám některé, kteří stahují kde se dá, ale je jich rozhodně menšina.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 19:52
Tragédie v JRD
nesud ostatni podle sebe.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 17:44
ulitej
Svým příspěvkem jsi znemožnil smazání NEPATŘIČNÉHO příspěvku autorem - je to tak? náprava tedy asi nebude vykonána
Třeba by to zachránila SZ pokud by nikdo nereagoval

A jak to je tedy když už měl ten sim v počítači a ten odešel do záhrobí , nebylo by lepši se zaměřit na tuto věc , to jsem štoura co ?
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 18:50
biblbrox   
Neboj, pokud JM usoudí, že by bylo vhodné příspěvek smazat, tak ho smaže i tak.

Předpokládám, že pokud měl Borja v původním počítači legální instalaci P3D v3, může si ji směle nainstalovat i na nové pc a nic navíc nemusí platit.
Maximálně bude muset absolvovat nějakou proceduru k ověření.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 20:48
Bořek Beránek
Zdravím,
Ale vážení kolegové. Já to shrnu jak se říká lidově. Myslím si, že nemá cenu se tady kvůli mě dohadovat. Ve chcíplém počítači jsem prostě měl od mého bývalého kolegy nainstalován legální sim P3D, ale ne verzi v3,ale v1.4 a létal jsem na něm v pohodě déle jak 3 roky. A jsem již smířený s tím, že už nevydoluji z předešlého počítače vůbec nic, tak jak mi to sdělili chlapi tady z mého města. Mají tady firmu, která se zabývá kabeláží a připojováním internetu po domech a také mimo toho se tam s No a ti mi nabídli (když zjistili, že je po mém počítači již ho..o. A já jim v tomto věřím, protože se s nimi znám již delší dobu. Disk, jak mi sdělili je také k ničemu, takže ho nemá cenu nikam posílat, a za něco platit. Prostě ,hodil jsem to za hlavu a teď mi jde jen o to, zda by jste mi někdo nemohli nainstalovat nový simulátor P3D s verzí maximálně v.3.Za prvé, to mě bude na létání bohatě stačit, protože P3Dv3 je oproti P3Dv1.4 kterou jsem měl doposavad, již mnohem lepší (porovnával jsem si je na Youtube) a za druhé by mi od verze v.3 a výše již asi pozlobíval počítač,což bych byl nerad. Kámoši, se kterými létám mají daleko silnější počítače než já a tak má jeden z nich nainstalovaný sim Microsoft 2020 a druhý P3D v.5. Upřímně, sice jim to tak trochu závidím, ale na druhou stranu vím, že si to z důvodu malého důchodu a několika půjček nemůžu dovolit pořídit také.To je asi tak vše.
Borja.
Přidám ještě dva obrázky z mého létání na P3D V1.4.Jeden je při vzletu ze Selaparangu (WADA),druhý je z přistávání na starém mezinárodním letišti Kai Tak (VHHX),Hong Kong,Čína. Na obou obrázkách je letadlo Robin DR 400.
Takovýchto obrázků z mého létání mám naštěstí uchovaných ještě spoustu, protože jsem si je na rozdíl od jiných složek v minulém počítači zazálohoval. Na ostatek jsem bohužel zapomněl se zálohou. a teď se mi to krutě vymstilo.
72191 B / 734 x 550 / 12.jpg
74207 B / 738 x 550 / 13.jpg
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 20:51
Bořek Beránek
Omlouvám se.
Ve dvou větách jsem trochu zazmatkoval a nedotáhl jsem je do konce.
Borja
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 07:39
Barik
Asi lze očekávat, že PC ani disk už nemají žádnou cenu, ale záchranu dat bych tak lehko nevzdal. Jak psali kluci výše, pořád mi případá, že něco kleklo, ale nemusel to být disk. Navíc bych očekával, že je to starý mechanický HDD. Ten i když klekne, většinou se z něj ještě něco vydolovat podaří, třeba po kouskách, vždycky než v něm zarachotí....

Jestli jsi z toho Adamova u Blanska, tak se ti na to mohu příležitostně mrknout, občas jezdím okolo. Asi by to ale dopadlo tak, že bych si odvezl vykuchaný disk domů a zkusil to ve svých strojích nějak vzkřísit, pokud ti to není nesympatické.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 17:29
Bořek Beránek
Zdravím tě a děkuji za zájem.
Nic se s PC nedalo už dělat. Chlapi z místní firmy si odvezli celý počítač a já jsem s nimi byl telefonicky v kontaktu. Je to adamovská firma, která má na starosti po Adamově vše kolem internetu a zabývají se taky opravami počítačů. Protože se s nimi dobře znám, tak jsme se domluvili a oni můj PC zkoušeli znovu zprovoznit, ale po pár dnech mi zavolali, že se jim to bohužel nepodařilo a že zkoušeli dělat vše možné, ale do počítače se vůbec nedostali. Vůbec již nereagoval, nebo jak bych to řekl. Proto mi nabídli, že mi dají do kupy jiný počítač a že do něj nainstalují zrovna Windows 10. Já jsem měl v tom starém počítači totiž ještě pořád Windows 7 a tak jsem jim na to okamžitě dal svolení. Dali mi tam i větší paměť. Teď mám tedy repasovaný PC a ten mi jede velmi dobře. Zachránil jsem nějaká data ze starého počítače, která jsem měl již dříve zálohovaná ale to asi tak polovinu. Ostatek včetně P3D simu jsem si já blbec nezálohoval a to se mi teď vymstilo. Ale již jsem to oželel. Simulátor P3D jsem taky nezachránil a o to mi teď nejvíc jde - potřebuji ke spokojenosti do něj nainstalovat nějaký letecký sim. A o tom jsem právě tady na Flight Sim založil můj úvodní článek.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 09:04
Barik
Ale to je opět to stejné: ...ale do počítače se vůbec nedostali. Vůbec již nereagoval.... To ve mě spíš opět posílilo podezření, že ten disk nevyndali, a tedy že problém bude spíš někde jinde než v disku. Tedy, že došli ke kvalifikovanému závěru: Už víme, co tomu je. Nefunguje to.

Takže pořád věřím, že data by se zachránit dala, ale je to tvoje věc.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 22:09
Bořek Beránek
Letu zdar!
Prosím tě, chtěl bych se tě zeptat, jak mám rozumět té stránce, na kterou jsi mi poslal odkaz?n Já jsem tam nenašel za prvé, komu ta stránka patří a kde se tam dá ten Prepar koupit. Na co tam kliknout pro zakoupení Preparu? Ceny jsou tam teda v dolarech a vychází to zhruba na těch 1500 kč, jak ty sám píšeš. Teď jsem se na tu stránku díval s kámošem (shodou okolností je to můj dlouholetý kámoš pod pseudonymem airacobra,kterého jsi jak tak koukám tady jemně sepsul) a nerozuměli jsme tomu oba.
Nedá se tady u nás koupit Prepar3D v různých verzích třeba na IVAO,nebo v obchodě ve STEAM? To bych bral raději. Nevíš o tom něco? Když tak mi napiš. Jinak, díky za odkaz.
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 22:53
xWing   
Co je zac to druhe PC s Winodws 10 ?
Mozno by stalo za uvahu si teda na STEAMe kupit MSFS a lietat to na nizkych alebo strednych nastaveniach.
Horsie od P3D to snad nemoze byt.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 18:24
Bořek Beránek
Ahojky.
Nóó, to jsi se mi tedy velmi trefil do mých myšlenek. Víš, že nad tím teď taky podobně uvažuji? Na Steam jsem stejně již asi rok zaregistrovaný, ale zatím jsem tam nic ještě nenakupoval. A ani nevím, co tam všechno nabízí a ani jsem si ještě nikdy jejich stránky podrobně neprohlížel. Mohl by jsi mi prosím tě napsat kolik tam stojí MSFS 2020? Pokud jsi četl vše co jsem zatím napsal, tak jistě víš že nemám kreditku a že můžu tedy nakupovat jen za hotové. Nevím, jestli by to na Steamu šlo. A prodávají tam také P3D?Sháním případně i P3Dv3. Tady kolega z FlightSimu biblbrox mi tedy poslal odkaz na stránku, kde se nabízí na prodej P3Dv3 i v3.2, ale možná P3D nabízí i Steam,to opravdu zatím nevím.Teď mi jde o to,který sim by byl pro můj dá se říci středně silný PC výhodnější.
Základní MSFS kontra P3Dv3?


Řeším toto dilema. Teď se obracím i na ostatní, kdo čtou mé příspěvky. Kolegové, prosím poraďte.

Já vím, že je potřeba aby jste k tomu znali hardware mého počítače, tak jej dodatečně extra pošlu.

Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 18:29
Charles   
Zrovna nedávno byla akce 25% skeva.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 19:06
xWing   
P3D na STEAMe nenajdes.

Tu je ponuka na MSFS na STEAMe
https://store.steampowered.com/app/1250410/Microsoft_Flight_Simulator_Game_of_the_Year_Edition/

Microsoft Flight Simulator Standard Game of the Year Edition 69,99€

Microsoft Flight Simulator Deluxe Game of the Year Edition 89,99€

Microsoft Flight Simulator Premium Deluxe Game of the Year Edition 119,99€


Na STEAMe Ti to vie kupit kazdy, kto ma STEAM ucet a poslat Ti to ako darcek do kniznice STEAMu.
Otakza je, ako dodas peniaze dotycnemu, co Ti to kupi.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 21:02
Bořek Beránek
Ahoj
Díky za odpověď. Víš, já bych nejraději létal znovu na P3D. Už jen proto, že jsem na něj zvyklý a i když neumím anglicky, tak jsem znal za 3,5 roku co jsem na něm létal, vše nazpaměť, neboli intuitivně, prostě jsem věděl co se pod tou angličtinou skrývá. O MSFS 2020 zatím vůbec nic nevím. Ještě jsem se o tento sim vůbec nezajímal a dosud jsem slídil na internetu jen po P3D a sledoval jej na Youtube. To, že není na STEAM sim P3D mě mrzí. Vím, že se dá často koupit buď na Heureka, nebo na Aukro. Tam je vidím dost často a se slevami. Já mám sice na STEAMu založený účet již přes rok ale zatím jsem tam nic nekupoval, hlavně proto, že nemám kreditku a pořídit si ji momentálně nemůžu. Určitě se ti bude zdát tato věta divná, ale je tomu skutečně tak a já to tady nebudu rozvádět. Prostě, na internetu můžu nakupovat(a taky často nakupuji), ale jen na dobírku a za hotovost.
No a jak píšeš o těch penězích, tak ty by se daly dotyčnému poslat bez problému a to složenkou na poště.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 22:08
xWing   
S P3D Ti nepomozem, to ide uplne mimo mna, nikdy som to nemal ani naisntalovane.

 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 22:45
Bořek Beránek
Na jakém simu létáš ty? Na MFS 2020? A má základní MFS 2020 vyšší nároky na PC než P3Dv3,nebo je to naopak? Jaký má přesný název základní verze MFS 2020?
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 16:28
xWing   
Ja lietam hlavne X-Plane, airlinery.
MSFS lietam len pre kochanie sa s malymi GA lietadlami.
Ako som pisal, nikdy som nemal P3D, tak neviem ake ma naroky a porovnat to s MSFS
Ale v Tvojom pripade bude problem pamet, 8GB je dost malo na MSFS a graficka karta by mala by dedikovana, nie interna na CPU, ale AMD procesry vobec nepoznam, ja som odjakziva Intel pozitivny
Zakladna verzia MSFS ma nazov Microsoft Flight Simulator Standard Game of the Year Edition.
Schvalne som, zvyraznil slovo Standard, lebo nazov Game of the Year Edition maju vsetky verzie.
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 21:11
Bořek Beránek
Ahojky
Dík za odpověď.
Já mám ve Správce zařízení - Grafické adaptéry napsané tohle:
AMD Radeon R7 Graphics
NVIDIA GeForce GT 620

Ještě mě vysvětli co je to pojem - dedikovaná. Tomu slovu nerozumím.
Pokud se týče té paměti, tak v tom máš pravdu. Já mám teď v tom mém posledním počítači těch 8GB. Mělo by být alespoň 16GB paměť, to je mě jasné. V tom předešlém počítači, který mi odešel, jsem měl ale jen 4GB paměť a létal jsem na P3D v1.4, prostě na základní verzi. Měl jsem v Options (Nastavení) v P3D skoro všechny úrovně nastavené naplno a létal jsem v pohodě, bez pocukávání obrazu. Fps jsem měl stále danou na 100%. Obraz byl čistý a ostrý. To ti může potvrdit i můj kámoš airacobra, který je taky zde na FlightSim.Mám z létání stovky obrázků a cca 15 videí na Youtube z mého létání na FS 2004, FSX, z bojového simu Wing of Prey a nejvíce mám právě z létání na P3Dv1.4.Pokud by jsi měl zájem se podívat na moje videa a na obrázky z létání, tak to mám vše z velké části na Facebooku.
Já hold nevím zatím skoro nic o tom nejnovějším simu MFS 2020, ty zase nevíš nic o P3D, protože jak píšeš, jsi na něm nikdy nelétal. . Tak zatím se měj fajn.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   23. 8. 2022 / 22:59
biblbrox   
Taktéž letu zdar Bořku.

Rozhodně nebylo mým cílem někoho sepsout, ale spíše upozornit.
Už ovšem neovlivním, jak bude připomínka pochopena na druhé straně.

K věci.
Mnou uvedená stránka je oficiální stránkou simulátoru Prepar3D.
Komu patří? Nevím, možná přímo Lockheed Martin?

Na odkazu, který jsem poslal, je úplně dole k rozkliknutí nápis + PREPAR3D V3 ( ..CLICK TO EXPAND)
Na to když klikneš, tak se zobrazí jednotlivé licence P3D v3 (včetně Academic licence za $59.95), které se dají tlačítkem Add to Cart hodit do košíku a následně koupit.

IVAO je virtuální řízení letového provozu, stejně jako např. VATSIM. Od nich určitě P3D nekoupíš.
STEAM P3D nedistribuuje.
Pokud chceš mít P3D legálně, asi budeš muset sáhnout po odkazu, jaký jsem ti poslal.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 04:35
airacobra
ale,jsem to nebral jako sprdnutí,jen jako oprávněnou poznámku / upozornění ... jak jsem psal výše,byla to má blbost,že jsem si nezkontroloval odkazy ... P.J.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 08:01
biblbrox   
Ono všeobecně je na internetu takovýho sajrajtu, že bych si v dnešní době nikdy netroufnul stahovat software z jinýho zdroje než je ten oficiální.
Ale chápu, že se v tom internetovém guláši někdo může hůř orientovat.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 13:00
Bořek Beránek
Ahoj,
Děkuji ti za odpověď. Tvůj odkaz jsem si znovu pořádně proštudýroval a jeví se jako dobrý. Ještě se tě zeptám, dá se vůbec případně koupit Prepar3Dv3 na DVD, tak jako ostatní letecké simy? Myslím tady v naší republice a na objednávku, třeba přes internet?
Ta Academic licence za 59$ s Prepar3Dv3 by byla pro mě výborná, jenže to má jeden háček,spíš HÁK. Já nemám kreditní kartu a ani si ji nemůžu pořídit (zatím), takže nic nemůžu také hodit do košíku. Nebudu tady psát proč! To je moje velmi podstatné mínus! Takže vše co si nakupuji např. přes internet, nakupuji za hotové a na dobírku do domu. Proto se tě taky výše ptám jestli se to dá koupit na DVD a např. přes internet. Z tohoto tedy hned pochopíš jak obtížné je pro mě nyní sehnat někde nový sim P3Dv3.Podotýkám (psal jsem o tom v mém prvním příspěvku), že jsem létával na předešlém PC na simu P3Dv1.4.Z něho jsou také ukázky screenů, které jsem tady vložil.
Jinak na podobné stránce Prepar3D Lockheed Martin jsem našel tohle:
https://prepar3d.com/news/2016/03/113446/ Taky dobré, hned bych to bral.
Díval jsem se, že jsem screenshoty vložil tady na Flight Sim na nepatřičné místo. Patří správně do rubriky Screenshoty, že?
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 06:54
dvojan
Před rokem jsem se také rozhodoval zda P3D nebo MSFS, měl jsem obavy zda to PC zvládne s kartou GF 1060. Nakonec jsem to risknul a nelitoval. Při nastavení většiny parametrů na High sim jel docela obstojně. Po nákupu výkonnější sestavy už není o čem diskutovat, v grafice P3D nemůže konkurovat. Doplňků z celého světa je až neskutečné množství, i když v rozdílné kvalitě. Pokud však preferuješ kvalitu letového modelu a dopraváky, budeš trochu zklamaný. Zatím chybí československá letadla a neškodilo by víc scenerek z domoviny. To všechno se už zde po celou dobu probírá. Důležitá je i kvalita připojení. Osobně bych ti doporučoval koupit MSFS ze Steamu, stačí i ta základní verze. Instalace se sice může trochu prodloužit, podle kvality připojení, ale všechny updaty u mně proběhly naprosto bez problémů. Přes Marketplace můžeš stáhnout placené doplňky, na https://cs.flightsim.to/by-country/CZ/ máš free doplňky pro Česko a jinak tam najdeš snad stovky dalších. Ber to prosím jako názor poučeného laika, který navíc oceňuje kultivovanost diskuse k tvému dotazu.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 07:23
airacobra
jo,jo - máš pravdu měl jsem P3Dv5,ale po instalaci MFS 2020 jsem ho nedávno vygumoval,jelikož nesnese srovnání s 2020 ... akorát mně moc ,,nevoní GPS ( ani původní,ani ta z marketu,v preparu mi GPS vyhovovala víc ) a taky mi trvalo,než jsem se aspoň trochu vyznal v nastavování. ale neměnil bych.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 12:36
xWing   
Tu mas nieco o GPS z marketu
https://youtu.be/jpBFYbECzGQ
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 06:37
airacobra
zdarec a dík za reakci - jo toho Garmina 1000 mám na displ.v letadlech,ale nejde to nainst.extra na obrazovku,můj simulátorový guru bádá,ale zatím nic ... takže si musím zvykat na Garmina 750 ( ten je,proti pův. GPS úplně něco jinýho )
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 06:57
xWing   
Co znamena ''nejde to nainst.extra na obrazovku'' ?
Cez pravy ALT + klik mysou na ten garmin a otvori sa samostatne okno s Garminom a presunes na iny monitor.
Vid obrazok. Okno staci presunut na iny monitor.
31044 B / 750 x 421 / garmin.png
 1x  

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 08:08
ulitej
nemyslí spíše MSFS2020 než P3D na to přetažení
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 09:45
Tucano
to pretiahnutie je vlastne funkcia windows.
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 10:36
xWing   
To na obrazku je MSFS2020
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 10:49
airacobra
aha - super,ďakujem,dám vedieť ako sa zadarilo P.
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 11:54
airacobra
ďakujem ešte raz,pán virtuálny kolega - zadarilo sa !
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 12:00
ulitej
Mohu tady požádat ještě o jeden pokus (nemám zatím u počítače na MSFS2020 druhý monitor) vytáhl jsi jen jeden panel a nebo oba dva.
Přemýšlím , že na ten druhý monitor by se udělala matrice s tlačítky a bylo by to asi zajímavé řešení(pokud bych vyzkoušel kody pro tlačítka).
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 12:15
Tucano
Myslis napriklad toto?

https://www.elgato.com/de/stream-deck
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 13:12
ulitej
nějak jsem nepochopil tvůj odkaz , ale to je můj problém , že by jen mapování tlačítek na klávesnici (a nebo jsem to nenašel)

ne bral jsem to jako, že na druhý monitor přesuneš ten modul , ale jak to je přesunuto jsem zatím nezkoumal ani na těch obrázkách co se tady objevili , ale předpokládám že jsou přesunuty i ty ´´ovládací´´ tlačítka okolo zobrazovací části a tak si říkám, že není asi problém udělat nějakou masku která by se posadila na ten druhý monitor a tím by byla vidět jen aktivní část GPS (panelu) a pomocí tlačítek v té masce by se ovládal ten příslušný segment palubky.

nebo ten rámeček je někde schovaný v tom odkazu?
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 13:21
ulitej
Takhle nějak jsem navrhoval tištěný spoj pro Michala (kuknamys)a jeho projekt L159 , no horší část a to výrobu na 3D tiskárně odnesl Michal , ale dalo by se na tom dále stavět.
29688 B / 442 x 550 / mfd.jpg
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 13:05
xWing   
Daju sa vytiahnut obe obrazovky, u pilota aj copilota.
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 14:02
airacobra
vytáhl jsem jeden ,vyjel mi na ,,lítacím monitoru a normálně jsem ho myší přesunul na druhý monitor ... ta gps se dá různě nastavit.
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 16:09
Tucano
pokial pouzijes moje riesenie s tabletom, tak to mas aj s funkcnymi cudlikami.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 07:54
Tragédie v JRD
jen … nejaky specificky duvod, proc msfs ze steamu a ne z marketplacu?
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 08:22
xWing   
Myslim ze panove Borja a Dvojan XBox mat nebudu, tak je to jedno
A default instalacna cesta zo STEAMu sa mi zda byt viac userfrendly ako ma MS Store verzia s default kilometrovou cestou a nsledne hladanie Community adresaru.
A vzhladom na neskusenost Borju by som aj ja doporucil STEAM a sam si o to aj pisal, tak by som to neriesil.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 14:22
Bořek Beránek
Zdravím tě.
Díky za to, že sis udělal na mě chvilku. Jestli jsi četl vše co jsem tady do příspěvků zatím napsal, tak ti musí být jasné, že já si nemůžu vymrčovat jaký bych měl mít letecký simulátor. Nemám hold ani nyní o moc silnější PC než byl ten předešlý a který mi chcípnul a tak moc rád sáhnu po něčem, co se mi co nejdříve naskytne. Na předešlém PC jsem létal na P3Dv1.4 a ze kterého jsem tady dal pár screenshotů, včetně mé osobní fotky jak držím své éro. Nejvíc bych se radoval kdyby se mi ke koupi naskytnul ten P3Dv.3,respektive P3Dv3.2.(Můžu nakupovat ale jenom za hotové, nebo na složenku,kreditku nemám.) Lepší verzi si nemůžu dovolit, však jsem již o tom také psal v prvním příspěvku. Čučím pořád na Prepary na Youtube, kde jsou prakticky ke zkouknutí všechny jeho verze. Zatím tedy létám na bojových simech Wings of Prey a IL-2 Sturmovik 1946. Ale Prepar je tedy lepší.
Jinak, mám stovky obrázků z mých létání z různých simů, za mnoho roků. Kdyby jste měli zájem si je okouknout, můžu je postupně přidávat sem do rubriky Screenshoty.
Pokud se týče toho simu MSFS 2020, tak nevím zda by si s ním poradil můj počítač. Potřeboval bych od někoho z vás, nebo třeba přímo od tebe napřed posouzení hardwaru mého počítače, zda by na základní verzi MSFS stačil, tím myslím ne příliš moc velké omezování v Nastavení pro různá letiště, města a krajinu.
No a cena simu na DVD za 1500 kč, to by šlo. Základní verze by mi rozhodně stačila a navíc bych si to mohl dovolit koupit i bez kreditní karty! Na Heurece to momentálně nabízí jeden za 790 kč. Ale v bazarech se to dá vyhledat ve více nabídkách.To bych si pohlídal. Teď jde hlavně o to, jak jsem napsal - posoudit, zda můj PC na to bude stačit. Potřeboval bych pak ale pomoci s instalací a hlavně s doplňky. To bych sám nezvládl.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 14:34
Charles   
Napiš sem tvoji celou sestavu PC a zdejší osazenstvo ti napíše jestli ano nebo ne popřípadě poradí to nejvhodnější.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 19:07
Bořek Beránek
Zdravím

Hardwarové konfigurace počítače v operačním systému mých Windows 10.
****************************************************************************
Windows 10 Pro
Procesor...............................AMD PRO A 10-8770 R7,10 Compute Cores 4C+6G 3.50GHz
Nainstalovaná paměť........8,00 GB
(RAM):
Typ systému........................64bitový operační systém

Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 23:37
Luděk Ch.
Mám silné podezření, že na té integrované grafice R7 nepojede ani Prepar 3D, ani MSFS. Zvlášť když máš jen 8GB RAM, které jsou navíc sdílené s tou grafikou. Bych skoro řekl, že ten předchozí počítač byl výkonnější, i když měl W7
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 14:51
dvojan
Ahoj, pokud vím P3D nikdy na DVD aspoň u nás nebyl. Pokud se týká nakupování s kartou, tak pokud si necháš posílat důchod bezhotovostně, založí ti na každé poště poštovní účet a k němu ti současně vystaví kreditní kartu. Dnes už je i na poště účet bez poplatků a dokonce jeden čas ti dali při založení 5 stovek. První výběr v hotovosti na poště je zdarma, i každý výběr v bankomatu ČSOB. Jsi ještě mladý kluk , tak v čem je problém?? Tak jsem udělal zadarmo reklamu poště, snad to Jirka nevymaže. Co se týká posouzení sestavy, bývalo zvykem, že jsme si dávali svou sestavu do profilu. A budeš se divit, kolik machrů se ti ozve, když požádáš o posouzení. To už se zde všechno semlelo, dalo by se to i vyhledat. Snad ještě poznámku k případné instalaci P3D. Instalace elektronické verze je více méně intuitivní a měl bys ji zvládnout. Když si ale představím, že bych měl znovu instalovat orto ČR a SR, textury, všechny stažené free i placené doplňky a všechno to doladit, tak mi naskakuje husí kůže. Vím o čem mluvím, stáhnul jsem si na nový PC i můj FSX ze Steamu a vše z minulosti mám zálohované. Jak ale spustíš MSFS, prostě už nezbývá čas. To už je na tobě. Rozdíl v pořizovací ceně není zas tak velký. Zdraví Honza
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 15:07
Charles   
Pokud ti šlapal P3D na takové šlupce, tak MSFS ti poběží zrovnatak. Zatím ze zkušeností od jiných uživatelů co to už vyzkoušeli vím, že na starších PC jim šel MSFS mnohem lépe než jakákoli verze P3D. Samozřejmě s ohledem na konfiguraci nastavení ale to opět platí jak pro MSFS tak P3D. Myslím si, že nastavení v MSFS by si mohl i malinko polepšit nebo taky ne ale každopádně by si na to mohl být minimálně stejně jako u P3D a s méně starostma.
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 17:44
ulitej
Bořku,
nezlob se za tuto reakci a následnou otázku.
Píšeš ......Potřeboval bych pak ale pomoci s instalací a hlavně s doplňky. To bych sám nezvládl.......
Již několikrát tě tady požádali, aby ti mohli pomoci o informaci co, že to máš počítač a víme jen to , že tam máš systém WIN10.
Takže buďto nevíš z jakých komponetů je počítač sestaven a nevíš třeba ani jak to zjistit a nebo to nechceš z nějakého důvodu říci.
Osobně si myslím , že to bude spíše ta první možnost , ale pokud je to třeba ten druhý důvod tak nikdo tady asi nebude hanit sestavu , prostě každý má na co dosáhne a finance jsou bohužel na prvním místě.

Tak se pochlap a vines karty na stůl
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 19:25
Bořek Beránek
Ahoj.
Víš, Já jsem přes PC pořád laik a proto se stále snažím abych v počítači zbytečně nelezl do věcí, kterým nerozumím. Nechci si v něm něco pokazit.

Posílám ti toto:

Hardwarové konfigurace počítače v operačním systému mých Windows 10.
****************************************************************************

Windows 10 Pro
Procesor...............................AMD PRO A 10-8770 R7,10 Compute Cores 4C+6G 3.50GHz
Nainstalovaná paměť........8,00 GB (Použitelné 7,43 GB)
(RAM):
Typ systému........................64bitový operační systém

Nevím, jestli to bude stačit. Pokud ne, napiš mi kde to mám najít a já ti to dopošlu.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 16:49
biblbrox   
Bořku ještě je opravdu potřeba zjistit, jestli máš dedikovanou grafickou kartu. Pokud ne, je to problém.

Zjistíš to následovně:

1. Klikni pravým tlačítkem myši na Tento počítač.

2. Otevře se nabídka a v ní klikni na Spravovat.

3. Otevře se okno, v levém sloupci klikni na Správce zařízení

4. Vyskočí na tebe rozpis a v něm dvakrát klikni na Grafické adaptéry

5. Zobrazí se typ grafické karty, jaký máš v počítači. Název nám sem napiš.
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 19:49
Bořek Beránek
Zdarec
Tady ti to posílám:
AMD Radeon R7 Graphics
NVIDIA GeForce GT 620
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 19:53
xWing   
Uf, tak ta NVIDIA GeForce GT 620 je absolutne nevhodna graficka karta vseobecne na hry.
To je ciste kancelarska grafika.
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 21:31
Bořek Beránek
Ahoj
Já jsem měl zatím vždycky v počítačích jen kartu Nvidia a létal jsem bez problému. Na nic lepšího jsem prostě neměl. To taky bývaly samozřejmě méně náročné letecké simy na počítač, než je tomu nyní. To je jasná věc. Létal jsem roky na simech FS 2004, FSX a poslední tři roky na P3D 1.4. Mimo toho létám stále i na dvou bojových simech - Wings of Prey a IL-2 Sturmovik 1946. A bez problémů. Teď je to létání, alespoň pro mě coby chudého důchodce hold už trochu náročnější, a to hlavně na peníze.
Už jsem se tady vybrečel tak končím. )
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 19:59
Luděk Ch.
To je hodně špatné. Integrovaná grafika je úplně mimo a ta GT620 je jen o malinko silnější, ale na hry vůbec, to je tak na zobrazení excelu a přehrávání videa. Na tomhle žádný SIM použitelně nepojede. MSFS nepůjde nejspíš ani spustit.
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 20:04
xWing   
Preco mam pocit, ze ti jeho kamarati mu zlozili slabsie PC ako bolo to starsie PC, ktore klaklo.
Fakt by ma zaujimala zostava toho stareho PC, lebo toto nove, to je cista kancelaria.
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 22:53
Bořek Beránek
Zdarec!
Bylo to takto: Chlapi mi nesložili PC ,ale když jsem jim zavolal,že mi kleklmůj PC, tak mi řekli, že se tedy přijdou podívat co s tím mám. No a když pak jeden z nich ke mě přijel, tak mi povídá - já si ten tvůj PC vezmu s sebou do naší dílny a podíváme se na to proč ti to nejede. Po pár dnech se u mě stavil a řekl mi, že se do PC nemůžou žádným způsobem dostat, protože po zapnutí PC zůstávala obrazovka jen černá a neobjevilo se na ní ani to vstupní logo, nebo co to je a nakonec to museli vzdát.No a po pár dnech mi zavolal, že jede ke mě. Objevil se ve dveřích, nesl dva počítače a říká. Tady máš jiný počítač, ten tvůj je již po smrti a nedalo se s ním opravdu nic dělat. Do tohoto druhého jsme ti nainstalovali už Windows 10 a dali trochu silnější ramku. Měl jsi 4GB ,dali jsme ti tam 8 GB ram. O ostatním software mi neřekl nic. Podotkl, že šéf je teď na dovolené a až přijede tak se u mě staví a promluvíme si o tom starém i novém PC více. (Za ty windows10 že jim budu platit, řekl mi kolik). Tak teď jen čekám až bude šéf doma a dáme spolu řeč. Nikdo z nich bohužel na leteckých simech nikdy nelétal a tak se budu muset se šéfem domluvit na tom, že bych potřeboval vyladit PC pro létání na simulátoru, prostě poopravit repaint na více herní.
Doufám, že ti to takhle trochu na vysvětlenou stačí.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 06:50
Barik
Z toho prakticky vyplývá, že disk je OK a stačí ho vyndat a připojit jako druhý disk do nového PC.

Když se 'nezobrazí ani logo', tak to klekla grafická karta, nebo něco na základní desce, ale to nemůže způsobit disk - na ten dojde až později během startu...
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 07:06
Pips   
Budeš se divit, ale může. Mě to taky trochu překvapilo. Ale řešil jsem to asi před měsícem. Při přípravě počítače v práci po restartu zhasnul a finíto. Nedávalo mi to moc smysl a po konzultaci se servisákem z firmy dodavatele HW zůstal pokus vyměnit disk (SSD NVMe). Odprásklej disk a počítač neukázal ani bios. V podstatě jen rozsvítil svoje kontrolky. Výměna disku a všechno spokojeně zase vrkalo, byť já musel začít zase v bodě 0.

Borja může udělat to, že se těch chlapů přímo zeptá, jestli se pokoušeli načíst data z disku, případně je o to dodatečně požádat. Víc s tím tady asi nevymyslíme.
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 07:48
Barik
Takže to bylo v M.2 slotu, ne? Jestli vono to už pak není nějaké chytřejší... Pochybuji, že o starý HDD by se BIOS zajímal dřív, než něco zobrazí.

Ale to je jedno. Borjovi bych spíš doporučil ten disk vyndat a dát do nového PC. Vsadím se, že pojede, půjde z něj překopírovat data a pak ho používat třeba pro zálohování.
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:33
Bořek Beránek
Ahoj
Nebudu ho vyndávat už jsem se rozhodl. Přečti si co jsem dnes kolegům tady napsal.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:41
ulitej
Proč ho nechceš vyndat - jeden konkrétní důvod , který tě k tomo vede , vyjdej ho ofoť konektor nebo nálepku a dej to sem , jinak se stále babráš a neděláš nic pro to aby se to konkrétně pomohlo tahle na dálku.
Pokud je ten HDD funkční tak může ještě ti udělat dost radostí a třeba i starostí , ale to se stává.

Zbytek počítače ti asi stejně časem skončí u popelnice si myslím.
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 16:21
xWing   
Ale to je velka chyba.
Ak ten disk je funkcny, tak sa mozes vrati k P3D, co tam mas a nemusime tu riesit ziadny hardver.
No skoda, ze byvas od ruky, lebo normalne mam chut ten disk zobrat a pozret ho

 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 23:52
Bořek Beránek
Ahojky Peter.
Už jsem psal, že jsem se se rozhodl nechat kompletně ten starý počítač bokem se vším všudy a zprovoznit ten co mi dovezli. To P3D co bylo na tom disku mělo stejně již chybu, kterou nešlo odstranit. Něco jsem měl v PC již z dřívějška zálohované, tak to jsem zachránil a mám to už na tom novějším PC. Obrázky z létání, videa a j.
Teď se zabývám vyhledáváním nových komponentů do toho druhého PC, aby mi to pak chlapi nainstalovali do PC a udělali z něj víceméně herní PC. Mám již napsané, co bych měl koupit do počítače pro požadavky na simulátor MSFS. Jen s tou položkou Grafická karta - NVIDIA GTX... , bych potřeboval prosím od tebe pomoc. Nedaří se mi ji vyhledat. A ještě chci koupit HDD disk 500 GB, protože v tomto druhém PC mámj en disk 250 GB. Mohl by jsi mi prosím tě tyto dvě položky vyhledat a napsat mi i kolik to stojí? Dávám to i peněžitě do kupy, abych věděl, kolik do toho hardware budu muset investovat.
Položky s hvězdičkou mám již vybrané.
Tady je rozpis:
MINIMÁLNÍ POŽADAVKY NA MSFS:
***************************
OS................................Windows 10 (64-bit)
PROCESOR....................Intel i5-4460 | AMD Ryzen 3 1200 *
PAMĚŤ..........................16 GB RAM
GRAFICKÁ KARTA...........NVIDIA GTX 770 | AMD Radeon RX 570 *
DIRECTX.......................Verze 11
PEVNÝ DISK..................150 GB volného místa
**************************************************************************************

AMD Ryzen 3 4100 - 2050 kč *
************************
Skvělý výkon pro všechny: AMD Ryzen 3 1200
Moderní procesor s inteligentní architekturou, který nabídne majitelům levnějších osobních počítačům opravdu skvělý výkon. Jeho základ tvoří čtyři jádra s podporou zpracování více výpočetních úloh (4 vláken) současně. Čip s 10MB rychlou vyrovnávací pamětí je plně kompatibilní s paticí AM4 a co více - je velmi snadné ho přetaktovat.
.................................................................................................................................................................

PAMĚŤ RAM - Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 - 1500 kč *
*********************************************************
Operační paměť 2x8GB, PC4-25600, CL16-18-18, napětí 1.35 V, pasivní chladič, XMP 2.0 a Single Rank
.................................................................................................................................................................
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 06:36
xWing   
No tu graficku kartu v obochodoch nenajdes, pretoze je to uz velmi stara karta a nikto ju uz nepredava.
Jedine bazar.
Nepoznam ceske eshopy, jedine Alzu, kde nakupujem aj Ja.
Najlacnejsiu hernu kartu som nasiel tuto, je dokonca v akcii
GeForce GTX 1650
https://www.alza.cz/gainward-geforce-gtx-1650-d6-ghost-4g-d6297067.htm

A HDD disk kludne 1TB, ceny rovnake ako 500G
WD Blue 1TB
https://www.alza.cz/western-digital-caviar-blue-1000gb-64mb-cache-d332694.htm

A to ze si si vybral procesor AMD Ryzen 3 1200, nezabudni si zistit, ci mas vhodnu zakladnu dosku, lebo bez vhodnej zakladnej dosky, Ti je ten procesor na nic a budes musiet dokupit k nemu zakladnu dosku.
Ako som pisal, To Ti tu musia poradit ini, co maju AMD procesory.

 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 14:33
Bořek Beránek
Ahoj Peter.
Napíši to na rovinu. Pro mě je ta grafická karta kterou jsi mi vybral z Alza.cz příliš drahá. Ano, kdybych měl dost peněz, tak bych nad ní neváhal a bral bych ji. Jenže já lidově řečeno počítám každou korunu co mám a tak bych potřeboval koupit nějakou lacinější, ale přitom vhodnou do té mé budoucí sestavy herního PC. Opravdu se nedá najít něco na internetu, i třeba do bazarů, Já bych zkusil nakouknout na Heuréku, Aukro a podobné prodejní obchody a bazary.
Napsal jsi mi původně Grafickou kartu - NVIDIA GTX 770 | AMD Radeon RX 570
a teď jsi našel tuto - GAINWARD GeForce GTX 1650 D6 Ghost 4G (4.900 kč).

A jak mám zjistit jako laik, jestli mám vhodnou základní desku pro Procesor AMD Ryzen 3 1200? Já Peter do počítače nepolezu, protože tomu nerozumím. Nemohl by jsi tedy prosím tě najít alternativu k tomuto hardware. Prostě něco jiného, vhodného? A též ne moc drahého? Ty ostatní komponenty co jsem vybral tedy budou vhodné?
Bořek
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 15:13
xWing   
No Ja Ti uz moc cez forum nepomozem.
Co tak sa spojit s tymi Tvojimi kamosmi, co Ti doniesli to druhe PC a na rovinu povedat, ze potrebujes minimalne procesor AMD Ryzen 3 1200 a graficku kartu Nvidia GTX 770 alebo lepsie.
Povedz im, aky je Tvoj maximalny financny strop a snad nieco poskladaju.
Co sa tyka nazvu Gainward, to je len znacka vyrobcu, ale stale sa jedna o grafiku s cipom Nvidia.
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 18:48
Bořek Beránek
Peter,
já musím ještě pár dní počkat než se vrátí jejich šéf z dovolené. A potom za ním zajdu a rozjede se to dál. Tak jsme se domluvili, než odejel na dovolenou.
Jinak vše jsem si promyslel a zpracoval takhle:

MŮJ POČÍTAČOVÝ HARDWARE.
************************
POČÍTAČ......................Windows 10 (64-bit)
PROCESOR...................AMD PRO A10-877 R7, 10COMPUTE CORES 4C+6G
PAMĚŤ RAM..................8 GB RAM
GRAFICKÁ KARTA..........AMD Radeon R7 Graphics/NVIDIA Geforce GT 620
DIRECTX......................Verze 11
PEVNÝ DISK..................LITEON CV3- CE256-HP 250 GB
J.DVD/CD-ROM.............TSSTcorp CDW/DVD TS-L462D USB Device

*********************************************************************************

DOPORUČENÉ POŽADAVKY NA MSFS 2020:
**********************************
POČÍTAČ......................Windows 10 (64-bit)
PROCESOR...................AMD Ryzen (YD1200BBM4KAF) 3 4100 **
PAMĚŤ RAM..................Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 **
GRAFICKÁ KARTA..........GAINWARD GeForce GTX 1650 D6 Ghost 4G **
DIRECTX......................Verze 11
PEVNÝ DISK.................150 GB volného místa
PEVNÝ DISK ................WD Blue 1TB (Koupit) **

*********************************************************************************
PODROBNĚ ROZEPSANÉ KOMPONENTY DO MÉHO HERNÍHO POČÍTAČE:
***********************************************************
(CELKEM - 9.550 kč)
*******************
PROCESOR - AMD Ryzen (YD1200BBM4KAF) 3 4100 - 2.050 kč ** / Zboží.cz
**************************************************
Moderní procesor s inteligentní architekturou, který nabídne majitelům levnějších osobních počítačům opravdu skvělý výkon. Jeho základ tvoří čtyři jádra s podporou zpracování více výpočetních úloh (4 vláken) současně. Čip s 10MB rychlou vyrovnávací pamětí je plně kompatibilní s paticí AM4 a co více - je velmi snadné ho přetaktovat.

PAMĚŤ RAM - Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 - 1.500 kč ** / ALZA.cz
************************************************
Operační paměť 2x8GB, PC4-25600, CL16-18-18, napětí 1.35 V, pasivní chladič, XMP 2.0 a Single Rank
*********************************************************************************

GRAFICKÁ KARTA - GAINWARD GeForce GTX 1650 D6 Ghost 4G - 4.900 KČ ** / ALZA.cz
***************************************************
Grafická karta 4GB GDDR6 (12000MHz), NVIDIA GeForce Turing (TU117, 1485 MHz), Boost 1590 MHz, PCI Express x16 3.0, 128Bit, DisplayPort 1.4 a HDMI 2.0b
*********************************************************************************

PEVNÝ DISK - WD Blue 1TB - 1.100 kč ** / ALZA.cz
**********************
Pevný disk 3.5, SATA III, maximální rychlost přenosu 150 MB/s, cache 64 MB, 7200 ot/min

Bořek


 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 19:40
ulitej
Bořku, Bořku opravdu se tady motáš v kruhu a né z toho ven.
Zamysli se a nech si projít hlavou co můžeš v tuto chvíli nejjednodušeji udělat a to je toto.

První věc co řeš se šefem až se vrátí z dovolené je to , že se ho zeptaš na to jestli tvůj původní pevný disk jde umístit do nového počítače a jestli na něm uvidí nějaké data.

Opravdu v tuto chvíli je toto základ a za druhé jestli jde nyvýšit ta paměť RAM , ale ta pro ten tvůj P3D asi stačí, když jsi dříve měl prý 4GB RAM , tady je ovšem možná polemika, že dříve byl WIN7 , ale to já neumím posoudit

 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 21:25
Bořek Beránek
Ahoj Láďo.
Samozřejmě Láďo, že si se šéfem o tom promluvím až bude doma.
Napíši ti teď pár vět o mém létání na P3D. Já jsem měl ten předešlý PC, co mi odešel, Windows 7. A měl jsem tam P3Dv1.4. Létal jsem na této verzi posledních 3,5 roků (předtím jsem létal na FSX a ještě před tím na FS2004) a v Options, Trafic a ostatních oknech jsem měl nastavené jezdce zhruba na 80% a fps jsem míval za letu většinou zhruba 40. Záleželo pochopitelně zda jsem letěl nad městem, velkými letišti atd. Pak se fps úměrně o trochu snižovalo. Však to znáš.
Ale v globálu se mi létalo fajn a i krajina byla (hlavně v zahraničí) dostatečně ostrá. Já jsem nejraději létal po různých letištích v Alpách, a to buď ve švýcarských, rakouských, italských, nebo francouzských. Nejraději jsem tam létal s Robinem DR400, nebo s Beechcraftem B58 Baron. Jinak dálkové lety jsem létal nejčastěji s Boeingem B737,nebo s Bombardierem CRJ200 ve španělských barvách,už jenom proto, že jsme se s manželkou hodně nalétali skutečným Boeingem do Španělska-Barcelona,Valencie, Alicante a dále na Krétu, Korfu a jiné řecké ostrovy. No a jinak jsem na simu velmi rád vzlétal a přistával na letadlových lodích USS Nimitz, nebo USS Eisenhower s americkým cvičným vojenským proudovým letadlem T-45 Goshawk a i s jinými.
Paměť,navýšit paměť více již nešlo. Zkoušel jsem to sám, protože jsem věděl jak na to. Jinak se totiž do žádného nastavování nebo rýpání v PC nehrnu, abych si něco nepo...l. Ale pak se mi stala nemilá věc, že mi z ničeho nic zmizely všechna defaultní letadla prostě ze všech letišť. Jak z mezinárodních, tak i malých polních. A nejsem si vědom toho, že bych něco důležitého vymazal z dat, ale už jsem měl po radosti. Letiště mi zela teď už posledního půl roku prázdnotou. Jo, ale zajímavé bylo, že defaultní letištní vytlačovací vozidla, zásobovací vozidla a lodě na moři a jezerech tam zůstala a též automobily se mi dále proháněly po dálnicích, ty také nezmizely. Prosil jsem tenkrát na Discordu, když se mi to stalo, některé kolegy z Virtuálního aeroklubu, kterého jsem býval též členem, aby mi to zkusili opravit, ale nikomu se do toho nechtělo. Tak jsem vzlétal a přistával na pustých letištích a to mě již tak nebavilo. No a pak se mi stalo to s počítačem.
Láďo, nemáš náhodou stáhlý Discord, nebo Skype? Ono to psaní je totiž alespoň pro mě velmi těžkopádné,zvlášt když já datluju jedním prstem, poslední tři dny jsem se naťukal tolik tady s vámi, jak ještě nikdy. Mluveným slovem by nám to šlo přece vše mnohem rychleji! Co ty na to?
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 21:45
ulitej
Bořku, omlovám se , ale vždy jen příjdu prečtu co je nového a někdy odpovím , zkus se opravdu zaměřit na svůj problém v základu jak jsem krátce psal a držím ti palce.
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 23:26
Bořek Beránek
Láďo
Takže od teďka už ti nemám psát, jak jsem z toho pochopil. Tak se měj.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   28. 8. 2022 / 07:22
ulitej
ne ne určitě ti odpovím jen se nemusíš tak rozepisovat , polovina textu byla o létání a né o tvém problému s počítačem a to je třeba na jiný spříspěvek.
 

Můj problém s Prepar3D.   28. 8. 2022 / 02:26
airacobra
zdar Borku,Ty se v tom fakt plácáš ... teď mne dost vytočilo,když jsi napsal,že se nikomu z virt.aeroklubu nechtělo Ti s Preparem pomoct - ale už jsi nenapsal,PROČ Ti to odmítli! já ten důvod znám,nebudu se o příčině rozepisovat.mimochodem,kolikrát Ti kluci ještě před tím ,,odmítnutím ! pomohli se stahováním scen.,kolikrát Ti říkali,abys do toho ,,nehrabal,aby to nemuseli furt opravovat (hlavně kamarád F.B.) ? myslím,že nejsi upřímný a nepíšeš úplnou pravdu - jestliže někoho žádáš o pomoc,měl bys jednat na rovinu ! já su,co se týká znalosti ohledně p.c. na tom úplně stejně,jako Ty ( su blbé,jak pumpa na saně ),mám ZÁKAZ do čehokoli hrabat a taky to striktně dodržuju ! musel jsem Ti tohle napsat jako reakci na poslední Tvůj příspěvek,připadl mi nefér.
zdar Petr
 

Můj problém s Prepar3D.   28. 8. 2022 / 07:29
ulitej
Zareaguji i když to není přímo na mě

Taky s počítačem udělám také věci co se nevidí a pak hledám pomoc kde se dá , no poučen tak si (musím se přiznat někdy) vezmu papír a tužku a udělám si papírovou poznámku co si, kde přepisujil a so tam hlavně PUVODNE bylo - někdy to i pomůže to mi věřte
 

Můj problém s Prepar3D.   28. 8. 2022 / 08:27
happypetr   
Přesně takový problém jsem měl před lety se svým starším sousedem co létal FSX... Hovno tomu rozuměl, furt se hrabal ve Win, nebo FSce a vůbec nevěděl co dělá... Celá odpoledne jsem mu to dával dohromady s tím že mi za dva dny zavolal, že mu to už zase nejde... Když jsem od něho asi po desátém odpoledni odcházel, tak jsem mu řekl že je to dnes naposledy tak ať si to hlídá a v ničem se nehrabe. Vydrželo to asi 14 dní a znovu volal. Bohužel už marně...
Někteří jsou prostě nepoučitelní.
 

Můj problém s Prepar3D.   28. 8. 2022 / 07:07
xWing   
Ok, dohodinime sa tak, ze pokracovat v debate budeme, az pokecas s tim sefem a uvidime, co navrhne.
 

Můj problém s Prepar3D.   28. 8. 2022 / 10:54
Bořek Beránek
Ano, tak to uděláme.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 15:26
airacobra

,,A jak mám zjistit jako laik, jestli mám vhodnou základní desku pro Procesor AMD Ryzen 3 1200? ... - ale,to Ti musí zjistit ta adamovská firma,od které máš ten p.c.,ne ?
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 18:18
Bořek Beránek
Zdarec Péťo.
No a jak to borec, až mu o tom řeknu, pozná, jestli se ta základní deska bude shodovat s procesorem AMD Ryzen (YD1200BBM4KAF) 3 4100? To pozná teprve až budu mít koupený ten procesor, to dá rozum, ne? A když se to nebude shodovat, budu muset pak ještě teda dokoupit novou základní desku.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 18:55
Bořek Beránek
Zdarec Péťo.
No a jak to borec, až mu o tom řeknu, pozná, jestli se ta základní deska bude shodovat s procesorem AMD Ryzen (YD1200BBM4KAF) 3 4100? To pozná teprve až budu mít koupený ten procesor, to dá rozum, ne? A když se to nebude shodovat, budu muset pak ještě teda dokoupit novou základní desku.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   27. 8. 2022 / 20:15
Barik
Neboj, kdo je aspoň trochu způsobilý ke skládání PC, tak rozhodně ví, jaká deska je kompatibilní s kterým procesorem.

Tady mám o té způsobilosti ovšem neustále rostoucí pochybnosti. A o dobrých úmyslech, nebo přijnejmenším ochotě věnovat tomu trochu pečlivosti, ještě mnohem větší.
 

Můj problém s Prepar3D.   31. 8. 2022 / 10:27
DarrianCZE
Přesně tak.

1)Co tu tak čtu, tak začínám mít silné pochybnosti o kompetentnosti daného technika, co se ti na to koukal. A nebo jsi dostal nějaké informace, které nám zde následně nesděluješ, a tedy to nemáme jak vědět.

2) Ne, rozhodně to není tak, že to, jestli procesor pasuje, zjistí technik až, když ho má v ruce Je potřeba znát socket a chipset, jaký procesor používá (to každý znalejší člověk ví, nebo ví jak zjistit), a na základě toho se koupí základní deska, která má přesně tyto parametry jasně uvedené v popisu.
 

Můj problém s Prepar3D.   31. 8. 2022 / 13:03
Tucano
presne tak. Alebo opacne pokial uz mas dosku.
 

Můj problém s Prepar3D.   31. 8. 2022 / 13:32
xWing   
Pre ludi, co fakt nemaju sajnu o hardveri, by som doporucil Xbox alebo Playstation.
Tam fakt nic nemozu skazit
Zapnut, kupit, stiahnut, hrat a nebabrat sa do toho
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 07:55
xWing   
M.2 disk ano, ten nemusi rozbehnut PC
Ale pochybujem, ze Borek v starej plecke ma M.2 disk
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 08:20
Pips   
Specifikováno nic nebylo, takže platné jsou všechny předpoklady
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:21
Bořek Beránek
Ahoj.
Jak to myslíš?
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:36
Bořek Beránek
Ahoj.
Souhlasím s tebou. Mě se asi stalo něco podobného.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 22:05
Bořek Beránek
Ahoj
Souhlasím s tebou, ale zatím jste mi nikdo neřekl, co si mám tedy do té mé bedny PC pořídit na vylepšení. Ale ne zase za hafo peněz. . Jen tak, aby mi to stačilo na pohodové létání např. na P3Dv3, maximálně v.4. Doposavad jsem létal na P3Dv1.4 na tu zavrhovanou Nvidii a bez nějakých problémů jsem měl nastavené jezdce v Options skoro naplno, obraz jel bez pocukávání a fps jsem měl cca na 40%. Mám udělaných cca 20 videí z létání na FS2004, z FSX a nejvíc z P3Dv1.4 a mám též stovky obrázků ze svého létání. Létám také na bojových simech Wings of Prey a na IL-2 Sturmovik, taktéž bez problémů. Dávám si videa na Youtube, na svůj Facebook a do svých složek, stejně tak i obrázky, (ty tedy pochopitelně ne na Youtube). Obrázky z létání budu postupně dle času dávat i sem na FlightSim, pokud proti tomu nikdo nebude nic namítat.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 22:32
xWing   
Urcite zvysit RAM na 16GB
A kedze preferujes grafiku, aspon nech ma v nazve GTX
Tu su minimalne poziadavky na MSFS:

CPU: Intel Core i5-4460 or AMD Ryzen 3 1200 or better.
RAM: 8 GB.
OS: Windows 10 64-bit.
VIDEO CARD: Radeon RX 570 or GeForce GTX 770 or better.
FREE DISK SPACE: 150 GB.
DEDICATED VIDEO RAM: 2048 MB.

Je tam sice RAM 8GB, ale urcite aspon 16GB bude lepsie.
 

Můj problém s Prepar3D.   25. 8. 2022 / 23:20
Bořek Beránek
Ještě jednou tě zdravím.
Díky za dobré informace co jsi mi poslal.
Jen tak na vysvětlenou: chtěl bych vědět, proč se nazývá zrovna touto zkratkou - MSFS -simulátor 2020. Logicky by se to mělo zkratkou nazývat - MFS 2020. Čili - Microsoft Flight Simulator 2020, tak jak pořád čtu název tohoto simu na internetových stránkách, ne? Nebo se pletu?
Čauky, Bořek.
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 08:18
Luděk Ch.
Pleteš Oficiální název je jednoduše Microsoft Flight Simulator. Nic víc, nic mín, rok ani jiné číslo v názvu není. Takže nejvýstižnější zkratka MSFS (Microsoft = MS a Flight Simulator = FS) Ale je to celkem jedno, když napíšeš třeba FS2020, tak taky bude každý vědět, o čem je řeč. Jinak začínám mít trochu pocit, že ti kamarádi v tom PC servisu jsou trochu patlalové nebo ti neřekli všechno. Jak už tady padlo, tak to že počítač sám o sobě jako celek nechce naběhnout, ve většině případů vůbec neznamená, že se nedá dostat k jeho obsahu a původním datům. Většinou když umře počítač tak, že nezobrazí vůbec nic, je to chyba v základní desce, zdroj nebo grafické kartě a v tom případě stačí vytáhnout z něj disk a připojit k jinému počítači a data jsou na světě. A nejsem si jistý, jestli se o něco takového vůbec pokoušeli, ze tvého vyjádření nic takového nevyplývá. Takže by stálo za to se jich zeptat, jestli ten disk zkusili připojit k jinému počítači. Jak tady píšou kolegové, výjimečně se stane, že odejde disk takovým způsobem, že blokuje spuštění počítače, v tom případě potom nelze z něj v jiném počítači dostat data, ale zase by to znamenalo, že nepotřebuješ jiný počítač, stačilo by to toho starého dát nový disk. Takže vážně mám silný pocit, že to nejsou zrovna ti správní lidé, kterým jsi ten počítač měl svěřovat.
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:20
Bořek Beránek
Ahoj
Víš Luďku, já jsem se s tím už smířil, že jsem přišel o dost dat, naštěstí to ale nebyla žádná hodně cenná data až na ten sim P3D a cca 150 detailně vypracovaných tras po celém světě programem Plan-G3. Zavinil jsem si ztráty sám, protože jsem si to já blbec zapomněl zazálohovat! Ale fotky z létání a videa z létání jsem si zálohoval již dříve, takže ty mám a mám jich hafo. Když když jsem si teď po pár dnech co mi klekl PC, vyhodnotil zpětně jestli by mi stálo za to jet případně dále na starém PC, tak jsem si řekl, ne, nechám to tak.
To jsem se rozhodl ve chvíli, co mi hoši dovezli ten jiný PC, kde byly nainstalované již windows10 a to u mě rozhodlo. Hoši se mě totiž prvně zeptali, jestli souhlasím s tím že mi dovezli místo starého jiný PC a s W10. Jejich šéf mi totiž ty windows10 nechal za 25% ceny oproti běžné ceně. A windows10 teď stojí skoro 5000 kč. A já jsem již dlouho uvažoval, že potřebuji prvně teď do PC ty W10. Takže jednu položku si můžu odškrtnout, že ji mám splněnou. Teď potřebuji k dosažení ostatních položek pomoc od vás. Jedná se o výměnu hardware v tom PC, co mi dovezli jako náhradu za ten co mi odešel(?) Tu výměnu pochopitelně nebudu chtít od vás, to mi udělají pánové tady v Adamově ve své firmě. O dalším postupu si nyní dopisuji tady s kolegou xWing. Přečti si prosím co jsem mu dnes napsal. Je to ohledně nového hardwaru. Abych to nepsal tobě znovu.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   31. 8. 2022 / 16:25
Luděk Ch.
No upřímě, zrovna fotky a videa z létání v simulátoru jsou podle mě naprosto bezcenné, protože těch si můžeš doma za den vyrobit tisíc. Hodnotu mají akorát tak rodínné fotky/videa, protože ty už nikdy zopakovat nejsou. Jinak ten šéf ti pěkně kecá, protože W10 stojí 3000, ne 5000. Pořád ale nepadla jasná informace, že z toho starého počítače zkusili použít ten disk. Jednak na něm jsou původní data a taky bys nemusel do nového počítače platit nový disk.
 

Můj problém s Prepar3D.   1. 9. 2022 / 23:10
Algy   
Nehledě na to, že pokud má legální licenci na Win 7, tak je může zdarma upgradovat na Win 10 potažmo na 11 a nemusí platit za další licenci. Dost možná mu to ti jeho kámoši udělali a ještě ho za to zkasírovali.
 

Můj problém s Prepar3D.   2. 9. 2022 / 06:58
ulitej
stále funguje ofiko soubor od MS ...EXE, který z 7 udělá 10
 

Můj problém s Prepar3D.   2. 9. 2022 / 09:33
Algy   
Ani nemusí. Na novém PC nainstaluješ novou instalaci desítek a dáš jim licenční číslo sedmiček.
 

Můj problém s Prepar3D.   2. 9. 2022 / 10:56
Charles   
Potvrzuji Algyho tvrzení. Nedavno jsem instaloval 10ky a použil kod z W7 a naprosto bez problému. Nechápu, proč někdo znovu kupuje za peníze, když už jednou platil.
 

Můj problém s Prepar3D.   2. 9. 2022 / 11:49
Barik
Pokud vím, je to nějak tak, že dřív takhle volně ty licenční klíče použitelné nebyly. OEM licence jsou vázané na HW a nesmí se přenést na nové PC. Jenže pak byl Microsoft usměrněn nějakým soudem v tom smyslu, že si uživatel sice nesmí přenést licenci na nové PC, ale může ji po likvidaci starého PC prodat někomu jinému, který si to zase může navázat jen na jedno PC. A protože není v silách MS to uhlídat a kontrolovat nějaké kupní smlouvy, uvolnili to a dnes se podaří aktivovat skoro cokoliv...

Určitě je tady někdo, kdo ví, jak to bylo přesně a opraví mě.
 

Můj problém s Prepar3D.   2. 9. 2022 / 11:51
Barik
Resp. možná taky Microsoft přestal řešit malichernosti jako poplatky za licence na nějaký základní software, protože z firmy živící se vývojem softwaru se spíš - po vzoru googlu - stali firmou živící se poskytováním služeb, příp. obchodováním s daty uživatelů.
 

Můj problém s Prepar3D.   2. 9. 2022 / 17:42
Luděk Ch.
To je otázka, jakého typu měl původní licenci. Pokud krabicová, je to úplně v pohodě. Pokud OEM, tak přenos na jiný počítač není úplně košer, ale každopádně to funguje a ani morálně to není kdoví jaký přešlap, protože tu licenci zaplatil a na původním počítači už ji používat nebude.
 

Můj problém s Prepar3D.   2. 9. 2022 / 17:39
Luděk Ch.
Asi tak, to mě ani nenapadlo, ale taky možnost.
 

Můj problém s Prepar3D.   6. 9. 2022 / 22:41
Bořek Beránek
Ahoj Luďku.
Vezmu to od tvé první věty. Naopak, pro mě jsou fotky a zvláště videa z létání velmi cenné. Shromažďoval jsem si je vlastně již od doby kdy jsem začal poprvé létat na leteckém simu. A to už je hodně roků. Mým prvním simem byl Flight Gear, potom jsem přešel na sim Microsoft Flight (Havaj) pak na FS 2004, potom na FSX a nyní již několik let létám na Prepar3D. A to nepíši o mých dalších simech. Létal jsem na různých bojovkách, ani už si nepamatuji jejich názvy, jo byl mezi nimi taky nyní populární - War Thunder. Teď taky létám i na bojovkách a to na simu Wings of Prey a IL-2 Sturmovik. A z každého simu na kterém jsem létal mám fotky. Hodně jich mám z posledních civilních simů FS2004, FSX a nejvíce z Preparu.Proto si jich cením, že jsou i ze starých časů.
Co se týče nynější ceny Windows10, tak na to ti jednoznačně nemůžu odpovědět. Akorát ti můžu říct, že jsem zhruba před 3 měsíci na jedné stránce internetu zahlédl cenu 4.900 kč, za kterou W10 nabízeli. Kdo to byl už nevím, akorát vím, že to byla nějaká firma. No, mě tady u nás v Adamově nabídli za ten předešlý počítač nový a v něm jak mi řekli jsou již nainstalované Windows10 Pro. A taky ano. Hned jak mi u mě doma zapnuli PC, tak se objevilo logo - Widows10 Pro. No a už jsem si na ně zvykl a neměnil bych. W11 mají zatím ještě moc much a tak neradím je ještě kupovat. A z toho disku (jak jsem zjistil dodatečně), se mi zachránilo hodně dat, protože jsem (taky dodatečně) zjistil, že jsem vlastně měl dost věcí již zálohovaných z dřívějška, na což jsem zapomněl, takže jsem nakonec vlastně přišel jen o celkem nepodstatné věci. A do nového PC potřebuji stejně nakoupit lepší hardware kvůli létání. Tak mi bylo tady na Fóru mimo jiného poradíno, abych si koupil do PC 1TB disk, jelikož jsem tu napsal, že chci kupovat 500 GB disk. A dozvěděl jsem se, že není moc velký cenový rozdíl mezi oběma disky, tak si koupím samozřejmě raději ten disk 1TB.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   6. 9. 2022 / 22:54
Tragédie v JRD
ve vší úctě.... na základě čeho prosím tvrdíš, že w11 mají moc much a neradíš je kupovat... v kontextu zbytku debaty me toto tvrzení ... minimálně... zaráží
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 00:44
Bořek Beránek
Nerozumím této větě:
A kedze preferujes grafiku, aspon nech ma v nazve GTX!
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 06:20
xWing   
Spravne malo byt, ze preferujes NVIDIA grafiku, tak by mala mat v nazve GTX
Diky za upozornenie, nejako mi slovo NVIDIA vypadla z vety.
Cize minimalne by si mal mat grafiku NVIDIA GTX 770 a pokojne potom mozes llietat MSFS.
A MSFS je vazne skratka MicroSoft Flight Simulator
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 14:09
Bořek Beránek
Ahoj.
Myslíš tuhle grafickou kartu?
Nvidia GTX 770 2GB DDR 5
***********************
A co ještě dokoupit z ostatního hardware? Co disk HDD? Ten mám jen 250GB. Stačil by? (v minulém PC jsem měl HDD 500GB). Stačil mi tedy bohatě, stále jsem měl rezervu kolem 280GB i když jsem si nahrával do složky na koukání hodně filmů atd. Ale můj názor je že, že by měl stačit.
Nebo by jsme to měli udělat takhle, pokud s tím budeš souhlasit. Já tomu PC hardware vůbec nerozumím, jsem přes to naprostý laik, tak by bylo nejlepší, kdyby jsi mi napsal, nebo někdo z kolegů, co mám přesně koupit případně mi k tomu poslat i screenshoty těch komponentů i s cenami. Musel by jsi kalkulovat s tím, že mám celkem malý důchod a tak by jsi měl vybrat něco lacinějšího, ale aby to zase utáhlo simulátor. A pak bych to předal našim hochům-specialistům na PC, aby mi to poskládali do PC bedny a aby z toho pak vyšel již trochu solidní herní PC.
No a pak by teprve přišel na řadu samotný simulátor u kterého mám dilema - Prepar nebo MSFS2020 ??
Oni jsou oba v angličtině, já anglicky vůbec neumím (četl jsem ale, že k MSFS vyšla čeština). Létal jsem 3,5 roku na P3Dv1.4 (až do teď), na který jsem si zvykl a angličtina mi po čase vůbec nevadila, protože jsem to nastavení a vše ostatní v Preparu znal již i bez čtení-intuitivně. O MSFS nevím zatím skoro nic. Zatím jsem si to moc neštudoval, jen jsem zkouknul na Youtube dost videí s MSFS.
No a nakonec jde hlavně o to, kdo by byl ochoten mi to nainstalovat. Byl bych ochoten dotyčnému za to zaplatit. Prosím odepiš, jaký máš názor na to co ti posílám napsané.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:01
xWing   
Ano, to je presne ta grafika, ktora by Ti mala dokazat utiahnut MSFS.
Disk 250GB na MSFS je malo, pretoze mat tam Windows a zaroven MSFS je moc, proste ten SSD disk by si casom ustval.
Co sa tyka procesoru, viem ze teraz mas AMD, ale to mne nic nehovori, odjakziva som mal len Intel procesory.
To Ti musi poradit niekto iny, ale v tych minimalnych poziadavkach je uvedeny AMD Ryzen 3 1200, ale ten asi na stavajucej zakl.doske asi nepojde, to musi potvrdit niekto iny.
A kym zacneme uvazovat o MSFS, otazka je, aky rychly mas internet a ci mas neobmedzene data, alebo ci mas mesacne nejaky limit.
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:28
Bořek Beránek
Dík za odpověď.
Rychlost připojení - 100 Mbps
A mám neomezená data.
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 15:47
ulitej
Můj názor 250 na systém to stačí a druhý minimálně 250 na MSFS2020 a je otázka na jak dlouho
 

Můj problém s Prepar3D.   26. 8. 2022 / 16:17
xWing   
Ten druhy aspon 500GB doporucujem.
 

Můj problém s Prepar3D.   31. 8. 2022 / 10:28
DarrianCZE
Abych byl upřímnej, mě se aktuálně docela daří zaplnit i 1TB SSD, co na MSFS mám dedikovaný
 

Můj problém s Prepar3D.   31. 8. 2022 / 11:35
xWing   
Pisal som uz v inom vlakne, ze nech zobere rovno 1TB, cenovo rovnake ako 500GB.
 

Můj problém s Prepar3D.   6. 9. 2022 / 21:15
Bořek Beránek
Ahoj Peter. Zamýšlím si koupit raději 1TB disk. Již kvůli té malé rozdílné ceně vůči disku 500GB. O tom jsem totiž dříve nevěděl, že je mezi nimi tak malý peněžitý rozdíl. Děkuji za odpověď.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   6. 9. 2022 / 21:09
Bořek Beránek
Honzo zdravím tě a děkuji za odpověď.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   24. 8. 2022 / 20:07
Bořek Beránek
Ještě bych se ti chtěl omluvit za to, že jsem zatím jen psal a psal ale stále jsem neposílal to co je v první řadě potřeba nejvíce ke zjištění, zda PC bude schopen, nebo nebude schopen stačit na ten, nebo onen simulátor. Děkuji a věřím, že mi nějaký sim bude alespoň z 80-ti% vyhovovat.

Ještě posílám Minimální a Doporučené požadavky PC na Prepar 3Dv3.
Tento bych měl nejraději. Pokud by to nevyhovovalo, mohla by to být i nižší verze Preparu, např - P3Dv2.5.Pokud by se tedy dala najít ke stažení. Já jsem létal teď poslední 3 roky na P3D v1.4 a byl jsem vcelku spokojený, protože jsem si byl vědom toho, že můj PC (ten co mi klekl) víc neutáhne.A měl jsem na něm skoro plné nastavení na většině jezdců. Fps jsem měl stále na 100% podle doporučení kolegů. A sim mi celé 3 roky dobře šlapal.
O simu 2020 zatím nic nevím, protože jsem se o něj zatím nezajímal.

HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA PREPAR3Dv3:
*************************************
Minimální požadavky pro P3Dv3:
**************************
Operační systém: Microsoft Windows 7 SP1 (32bitový)
[edice N vyžadují Media Feature Pack]
Počítačový procesor: 2,0 GHz
Paměť počítače: 2 GB
Prostor na pevném disku: 30 GB, s minimálně 10 GB na C:\
(3 GB pro SDK)
M.2 nebo Solid State Drive (SSD) se důrazně doporučuje
Videopaměť grafické karty: 1 GB
Grafická karta Jiné: Plná podpora DirectX 11
Ostatní: Práva správce (pouze pro instalaci)
Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0
DirectX 11
1024×768 minimální rozlišení obrazovky pro primární displej


Doporučené požadavky pro P3Dv3:
****************************
Operační systém: Microsoft Windows 10 21H2Microsoft Windows 11
Počítačový procesor: Octa Core @ 3,7 GHz (např. Intel Core i7/i9)
Paměť počítače: 16 GB DDR4/2666 MHz
Prostor na pevném disku: 60 GB, s minimálně 35 GB na C:\
(3 GB pro SDK)
M.2 nebo Solid State Drive (SSD) se důrazně doporučuje
Videopaměť grafické karty: 8 GB (např. NVIDIA GeForce RTX 3080)
Grafická karta: Plná podpora DirectX 11
Ostatní: Práva správce (pouze pro instalaci)
Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0
DirectX 11
1024×768 minimální rozlišení obrazovky pro primární displej

Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   31. 8. 2022 / 10:30
DarrianCZE
Ahoj, těmito požadavky se v žádném případě nemůžeš řídit, protože to nereflektuje náročnost případných doplňků. Toto reflektuje pouze náročnost simulátoru samotného.

Spíš bych to udělal tak, že pokud skutečně to bude na kompletně nový počítač, tak stanov rozpočet, a my se ti tu podíváme jak v obchodech, tak případě po bazarech.
 

Můj problém s Prepar3D.   6. 9. 2022 / 21:38
Bořek Beránek
Ahoj Honzo.
Děkuji ti za to, že jsi mi napsal.
Přečti si prosím tě prvně, co jsem napsal dnes 6.9.v mém posledním obsáhlejším příspěvku, aby jsi byl trochu,jak se říká v obraze a co bych nyní velmi nutně potřeboval.
Píšeš to správně. Potřebuji koupit nové komponenty do počítače. Proč, o tom a o jiném tam právě píši.
Bořek
 

Můj problém s Prepar3D.   6. 9. 2022 / 21:57
DarrianCZE
Však jsem ti tam taky odpovídal
 

Můj problém s Prepar3D - dám sem infou za Bořka   31. 8. 2022 / 11:07
ulitej
Asi nemá čas údajně už létá na P3D, který rozchodil s pomocí kamaráda , tak ať mu to léta v každým případě asi fórum splnilo svůj úkol si maslím já,
 

Můj problém s Prepar3D - dám sem infou za Bořka   31. 8. 2022 / 11:39
Charles   
Jen mi trochu vadí, že většina uživatelů co tu žádají o rady a následně je jim pomoženo, se pak už nenamáhají sem přijít a říci, jestli to pomohlo či je už problém vyřešen, pro případné ostatní uživatele se stejným problémem který se ho budou na základě těchto info snažit vyřešit. Nebo napsat alespoň nic nestojící děkuji za pomoc.
 

Můj problém s Prepar3D - dám sem infou za Bořka   1. 9. 2022 / 23:00
Algy   
Ale jedno je jisté: jakmile se jim to posere znovu, tak jsou tu pro další rady jako na koni!
 

Můj problém s Prepar3D - dám sem infou za Bořka   6. 9. 2022 / 22:51
Bořek Beránek
Ahoj Honzo.
V tom co jsi mi napsal tak za mě nemáš pravdu. Já jsem se dnes veřejně na Fóru omluvil a napsal jsem, proč jsem se pár dní tady neobjevil. Prostě jsem neměl čas a nešlo mi to.
Zdraví Bořek.
 

Můj problém s Prepar3D - dám sem infou za Bořka   8. 9. 2022 / 00:29
Algy   
Neber si to prosím osobně, já i Charles jsme to mysleli spíše obecně. Často tady někdo žádal o nějaké rady a když tomu někteří uživatelé věnovali třeba trochu času a navrhli nějaké řešení, tak dotyčný se ani neobtěžoval napsat, zda mu to pomohlo. Neříkám, že to je tvůj případ.
 

Gonzo
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ