FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
DSC kampaně HELP Jeden příspěvek | Celý strom
DSC kampaně HELP   25. 9. 2022 / 14:39
OK-EUU46   
Odskočil jsem si k DCS a konkrétně k Oil filed kampani. Ale když už hodinu přenaším náklad na laně a pak mi těsně před opřením nákladu o zem profrčí Mi26 před kabinou a já se zhoupnu, a rozbiju náklad. Je to k nas.. Nevím jestli to bylo leknutím, nebo turbulencí od AI letadla). Kopilot jen řekl : Cargo broken! A tím se celá mise zasekne a nikdo z mé posádky se se mnou už nebaví. Jako že bych to nechal ležet a letěl pro další a měl třeba alespoň částečně splněnou mise, to ne! Proto se ptám. Dá se nějak ukončit v misi momentální úkol a posunout logiku mise o další krok, letět tedy na další bod a tím pokračovat v misi, nebo je nutné vše splnit na plno?
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 08:12
Willhelm   
Velmi dobrý dotaz, měl jsem podobný problém u té druhé nebo třetí mise se závěsy - kdy se stěhuje celý vrt a pendluje se mezi dvěmi nalezišti - zkoušel jsem tam různé strategie - nejprve nakládat lehké věci a postupovat k těžším jak palivo ubývalo, ale i naopak, nebo chaoticky jak mi to přišlo při příletu pod cykliku. Nesčetněkrát jsem misi musel ukončit kvůli tomu, že se mi povedlo rozbít mašinu, ale to mě nikdy nesralo tak jako ta situace co popisuješ. Částečné plnění mise nefunguje, skript se sekne, dal jsem si jí zkopírovat do osobních misí a v mission editoru se zkoušel dívat jak je dělaná, nicméně bez nějakého valného úspěchu jak tohle vyřesit. Mise musí být projety podle skriptu na 100% Ani to jedno procento ti to neodpustí. Stěhování vrtu na laně tak pro mě je jednoznačně nejtěžší a nejvíce frustrující misí. Protože ten náklad je fakt na cargo broken náchylný.
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 08:42
OK-EUU46   
To si mě nepotěšil, takto DCS hoodně zklamalo takovýmto nereál přístupem. Když dám, ale celou misi SKIP, tak kampaň pokračuje dál, ne?
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 09:50
Maverick24
Já už mám tuhle kampaň dávno za sebou, takže si to nepamatuju (kromě toho, že jsem to dal na poprvý - sorry, musel jsem), ale postupem času se tam můžou objevovat chybky no. Když dáš skip, tak to normálně skočí na další misi.

Tu 26ku si tam pamatuju, že se hodně motala okolo. Taky si pamatuju, že tam snad byla možnost v průběhu jít plnit nebo co a tu já jsem využil, takže jsem to časově měl možná jinak. Určitě si nemyslím, že tam ta 26ka je takhle schválně.

A z hlediska tý reálnosti - možná to je i o tom, že se prostě musí dávat pozor, co se děje okolo. Je-li tam další vrták před vzletem, tak tam prostě nelezu dokud neodletí.
Ale neber to zle, já to lítal fakt třeba 2 roky zpátky spoustu věcí se mi může slejvat z jinejch kampaní.
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 10:02
biblbrox   
Asi bys měl prostě víc trénovat tahání v podvěsu, abys náklad nerozbíjel.

Jelikož cvičit si to přímo v kampani je pozdě, tak nejslepší varianta je buď si v mission editoru vytvořit misi s nákladem, nebo jít na nějaký server, který už náklady má (napadá mě SAR nebo Aerobatics server).
Tak můžeš pilovat do aleluja a následně dáš kampaň levou zadní.
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 10:06
Maverick24
Nechtěl jsem to napsat takhle na férovku, ale máš naprostou pravdu . Když jsem začínal Oilfield kampaň, tak už jsem měl za sebou tahání podvěsů v horách na plochách 2500m a vejš. Je to prostě co se týče vrtulníků tak reálné, že vletět do kampaně bez nacvičených úloh (ze kterých se ta kampaň skládá) nekončívá dobře.
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 10:10
biblbrox   
No jo, já jsem prostě někdy strašná držka
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 10:07
xWing   
A neda sa to treovat na zaklade toho, co pisal Willhelm ?
Nakopirovat tu misiu do osobnych misii a tam to trenovat ?
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 10:20
Maverick24
U těch podvěsů cvičíš zkušeností z různejch situací. Podle mě je nejlepší si prohlídnout mapu, píchnout prstem na místo, který se mi líbí a zkoušet si věci, který potřebuju. První, co mě teď napadlo - Dám si podvěs a Mi-8 do Sochi a odtamtud vozím podvěs na ropný plošiny, který jsou kousek. Pak to můžu zkoušet na různě dlouhým laně skládat mezi baráky do města. Oblačnost, dohlednost, vítr, denní doba - to všechno si pak můžu měnit.

U těch podvěsů si myslím, že čím pomalejc, plynulejc a pozornějc to děláš, tím seš ve finále rychlejší.

Nechtěl bych se ochudit o zážitek z mise v kampani tím, že jí budu do zblbnutí opakovat předem. Pak tam bude mise s podvěsem nějaká jiná a já mam nacvičenou jednu situaci - to je prostě málo.

Já koupím kampaň, kouknu se, na co je zaměřená, kouknu se třeba na trailer, podle toho si udělám malou osnovu nějakejch oživovacích cvičení s konkrétníma úlohama a pak jdu lítat kampaň.
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 10:57
Willhelm   
Willhelm se kaje, protože když lítal Oilfield, tak fakt natrénováno neměl a hned se hnal po hlavě do kampaně. Dneska při tom, jak se učím AH-64, to dělám přesně jak píšou kluci. Udělám si tréninkovou misi v editoru sám - u AH-64 jsem třeba bojoval s neřízenýma raketama, tak jsem si dal kousek od letiště pár tanků a náklaďáků bez PVO a trénoval si to na nich.
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 11:55
OK-EUU46   
Jasně, že trénink je trénink. A když ho mám málo a jdu do kampaně, tak to mrvím. To beru. Já tou nereastičností myslel to, že nelze pokračovat po poškození nákladu v misi, letem pro další náklad. Že nelze přeskakovat WP. U žádné hry mě nebaví hrát nějaký level pořád dokola dokud to nedám jako superhrdina. Mě se právě libí hry, kdy lze pokračovat ve hře i s napůl splněným úkolem. Tak jak to je v životě. To jsem od DCS čekal. No ale tak já to nakonec vyřešil tak, že když se ty dva kámoší v Mi-8 urazili a po rozsypání klád (což je nepoškodí) už se se mnou dál nebavili, tak jsem se s nima taky nebavil a zamířil na základnu a konec. Misi přeskočím a uvidíme dál. Snad do další mise vychladnou
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 16:23
Maverick24
Tak to ses lehce dotknul tématu, který nemám rád - rozdíl mezi hrou a simulátorem. Taková odvěká debata (prosím nerozšiřujme jí tady, já bych to sem pořád musel chodit komentovat ).

V misi pokračovat můžeš, ona tě nevykopne, ale už prostě nesplníš úkol, kterej jsi dostal, kterej triggeruje úspěšný konec mise.
 

DSC kampaně HELP   26. 9. 2022 / 16:30
Maverick24
Kromě toho to neni dynamická kampaň. Oni tam mají naskriptovaný kampaně třeba pro Su-25, který se chovají trochu dynamicky podle toho, jak splníš misi. Jenže tohle je příběhová kampaň, kterou hraješ, jako když bys četl knížku (přehnaný). Takže to má mít jeden děj, takže se tak nějak počítá, že nemáš nic rozbít, takže máš lítat jako superhrdina
 

Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ