FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Spravedlnost po Česku... Jeden příspěvek | Celý strom
Spravedlnost po Česku...   1. 11. 2022 / 19:51
Algy   
V principu máš asi pravdu, ale já bych tak rychlé soudy nevynášel. A protože tak, jak to sem Happyk dal bez dalších podrobností, tak je dost vytržené z kontextu. Přidáme si k tomu několik informací:

A) nebyl to nějaký kovboj, co si tam přiletěl shazovat vodu z vrtulníku. K tomu požáru jej přizvali sami hasiči, protože provozovatel toho vrtulníku je organizace, která má s nimi na případné hasební práce smlouvu a asi i patřičný výcvik.

B) Létal v tandemu s PČR a vše bylo profesionálně koordinováno s hasiči a s LS PČR

C) ÚCL se vůbec nezajímal o stanovisko hasičů kteří organizaci k hašení přizvali.

D) ačkoliv pilot měl pouze licenci soukromého pilota (PPL-H), zřejmě to není žádné ořezávátko a pakliže z dané činnosti neměl žádný zisk (což neměl a dokonce to odlétal na vlastní náklady), tak by to nemuselo vadit. Dále by se to dalo uhrát na to, že se snažil odvrátit hrozící nebezpečí (požár byl klasifikován jako obecné ohrožení). A tady by mě zajímal názor právníka.

Další zajímavost: stejná organizace pomáhala loni hasit požár na Ostravsku a tam za to dostala pochvalu a úřad vydal rozhodnutí, že pokud to dělají zadarmo, nic neporušují.

Nakonec z toho vyplývá, že úřadu asi nejvíce vadilo, že si vodu z Labe bere bez souhlasu povodí Labe a shazuje ji na pozemek bez souhlasu majitele (tedy Kraje). Toto povolení by však také mohlo být obecné, pro všechny zasahující účastníky.

Takže jestli měl dostat pokutu je podle výše uvedených faktů sporné. Částka ta je daná, dostal nejnižší možnou sazbu. Ale hlavně nevíme, zda je to pravomocné, zda dotyčný pokutu uhradil a zda to nepokračuje u nějakého soudu.
 
VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ