FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Repaintování. Jeden příspěvek | Celý strom
Repaintování.   5. 1. 2023 / 01:21
Willhelm   
GIMP je sice zadarmo, ale jeho UI a ergonomie ovládání je příšerná.

Mě osobně vyhovuje Photoshop - poslední verze než s tím Adobe přešlo na měsíční/roční předplatné.Nejsem si jist zda v dnešní době ještě někde půjde koupit. Pro XPL, ale budeš potřebovat sehnat SuperPNG plugin, protože Photoshop si v základu nerozumí s exporty do PNG které XPL potřebuje. Pokud budeš z PS exportovat do jeho nativního png tak ti ty textury pak budou cca v 20% případů dělat v XPL neskutečný bordel. Nvidia plugin se ti bude hodit v případě, že budeš chtít/potřebovat importovat/exportovat DDS. (Lze obejít externím DDS konvertorem pro obě cesty, což jsem nějakou dobu dělal, ale je to opruz a práce navíc, Nvidia plugin pak šetří dost času.)

Pokud neseženeš Photoshop, tak za férovou cenu se prodává Affinity. To umí SuperPNG pro XPL v základu. Má to UI z 90% podobné PS, takže se s tím člověk zvyklý na PS rychle skamarádí (na rozdíl od GIMPu).

Osobně to pak mám s časy tak, že co mi v PS trvá hodinu, na to v Affinity potřebuji hodinu a deset minut a v GIMPu 3 hodiny a obvykle jednu klávesnici nebo myš, či alternativně nějaký velmi silný uklidňovač na nervy. GIMP je ale dobré mít i když v něm člověk nepracuje, protože některé paintkity nejsou dostupné v psd (PS) ale jenom v xcf (GIMP), takže minimálně službu na konverzi xcf do psd (které otevře GIMP, PS i Affinity) jsem ho čas od času používal.

Jazan s úspěchem používá nějaký webový editor co je zdarma, je to takový hodně - hodně - hodně odlehčený Photoshop, ale k mému překvapení má a umí vše co je pro repainty do XPL potřeba. Název ti teď nepovím, ale snad se ti tu Jarda do vlákna ozve.

GIMP jak píše Stan stačí a dá se na něj asi zvyknout i když je svým způsobem pořád zaseklý v 90. letech a budeš se muset obejít bez adjustment layers apod. Pokud éro nemá paintkit a budeš si muset udělat svůj odbarvením nějaké liverky, tak je GIMP peklo. Jediné pozitivum, že na rozdíl od PS umí PNG se kterým si XPL 100% rozumí.

Záleží v čem jsi dělal a co ti sedne.
 
Gonzo
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ