FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pátek 29. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Správa doplňků ve složce Comunity. Jeden příspěvek | Celý strom
Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 09:44
dvojan
Vzhledem k množství různých free doplňků se začíná složka Comunity neúnosně rozrůstat a pokud již shlédnuté scenerky nesmažete, stává se nepřehlednou. Používáte někdo program https://flightsim.to/file/1572/msfs-addons-linker ??? . Nebo nějaký jiný ? Umožňuje to celou složku, nebo soubory, co do ní patří, umístit na jiný disk? Dík za rady.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 10:22
oldboy
Jasne ze jo Honziku. Ja ten addon pouzivam a to ta, ze vsechny dulezite soubory (adresare) potrebne pro chod FS2020 mam na samostanem SSD 1TB. Pomoci addonu msfs-linker potom vyberu co a kam budu litat a podle toho potom linkuji scenery, letadla, kniznice atd. do adresare Community na hlavnim (dalsi SSD 1TB) disku pro FS2020.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 10:45
JiriS
Tak linker jsem vyzkoušel a i když je hodně chválený, tak mě nezaujal. Pro jednoduchou správu používám package manager a složku community jsem přemístil na jiný disk podle tohoto návodu https://www.youtube.com/watch?v=1hVlHT0MM98
Tam se pak snažím mít svůj přehled.
 1x  

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 11:05
ulitej
Jestli jsem to dobře pochopil z toho tak to je defakto jen přenesení celé složky Connity na jiné médium a nalinkovyný odkaz na toto médium.
Osobně si myslím , že dotaz byl míněný na udržbu složky Comunity v daném aktuálním čase když vím že budu poletovat jen třeba v Čechách tak pro tedy sim by měl načítat Arktidu
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 11:21
JiriS
Tak toto package manager umožní jednoduše taky, je to jen tip na jiné řešení.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 11:30
ulitej
No prostě i já jako neznalý stále čekám na nějaký docela jednoduchý způsob jak to udělat
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 11:59
Willhelm   
Dost simptáků co nemají klapky na očích a jsou multiplatformní píšou po různých sim fórech, že jim v MSFS chybí něco jako je pro XPL xOrganizer. Na ten jsem osobně po prvním roce používání XPL a organizace pomocí Total Commanderu (ostrý adresář - disabled adresář) nedal dopustit.

Na AVsimu jsem našel toto:
https://www.avsim.com/forums/topic/592918-lorby-msfs-addon-organizer-protoype-available/
resp. Lorby MSFS Addon Organizer (PROTOTYPE!) zde: https://www.lorby-si.com/downloads.html

Nemám teď na simlítání absolutně čas, takže jsem nezkoušel, ale i když to podle screenů nevypadá tak user friendly jako xOrganizer, tak je to asi lepší než linkování v exploreru nebo správa v TC.

Tak zkus, třeba ti to bude vyhovovat.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 13:30
ulitej
Děkuji nebo i děkujeme za reakci , já osobně když se mám probírat těmi návody se mi zježí snad všechny chlupy co mám , trochu lepší to je, když si to mohu vytisknou , ale nejlepší je když mě někdo vede za ručičku a řekne jak to mám udělat - možná i to je trochu víc než problém a tak to mám trochu podobné i v tom nicu tady na péráku

No určitě pro zdejší komunitu je dobré , že alespoň máš čas číst a i reagovat na příspěvky i když jsou někdy jako tento můj na facku a snad se Honza z Brna nebude moc zlobit jak se tento strom natahuje.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 14:51
Tragédie v JRD
a … je vubec nutny s tim neco delat?
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 15:07
ulitej
No právě toť otázka - proč se objevují videa , že se mi načte sim o pár secund dříve když použiji nějaký doplněk to asi bych neřešil , uvařím si třeba zatím kafe pro pohodu.
Co mě osobně trápí (teoreticky) zmenšující se objem volného místa na HDD, kde je sim a ve frontě čeká balík scenérek na druhém HDD tak co s tím.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 17:47
Tragédie v JRD
na rychlost nacteni msfs … je nejlepsi lek novy pocitac s upgradem se snizil cas nahrani cca na polovinu. ale to jen naokraj

ad umisteni - nejjednodusi reseni by mohlo byt to, ze pokud uz mas msfs na disku, a nelze ho presunout, a chces dat community na jiny disk, tak bych to udelal tak, ze cely community folder bych presunul na ten jiny disk a ve slozce msfs udelal link community -> ten_novy_community (prikaz mklink) a dal se v tom nerejpal

z community folderu maj “znatelny” dopad na cas nacteni asi jen ty silene papirove scenerie, ktere jsou robotem prevedene google 3D budovy a mely treba 100 000 souboru.

pokud takove scenerky nemas, nema smysl se v tom rejpat a delat s tim jakekoli techtle mechtle a vypinat je a zapinat je.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 18:15
ulitej
Opravdu jsem nechtěl rozšířit tuto větvi příspěvků , ale dík za rady jak se říká jsou vždy to nejlepší než když to člověk pokazí (nemůžu použít horší slova raději) , osobně si myslím , že až budu potřebovat větší disk tak to udělám opět jen cestou image což je dle mě to nejjednodužší a nejhorší je jen se neseknou následně s určením správného písmenka pro HDD
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 15:45
xWing   
Jako sorry, ale to presuvanie adresarov je vopruz.
Z toho je zasa len bordel.
Proste MSFS Addons Linker je najlepsie riesenie.
Na zaciatku musis ponastavovat aplikaciu, to je jasne, ale potom to je len uz o klikani, ziadne presuny a ine operacie.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 17:12
tvojplaton   
Absolútne súhlasím. Akonáhle som v tom videu zbadal zložky Community, Community1, Community Not Used a Not Used, tak mi zakrútilo črevami a rovno som to vypol. Nemyslím si, že môže byť niečo jednoduchšie, ako si zakliknúť čo chcem (respektíve odkliknúť, čo nechcem) mať v simulátore a presne toto MSFS Addon Linker ponúka... Ja som si kvôli prehľadu ešte vytvoril zložky ako Lietadlá, Scerérie, Doplnky, aby som v tom Linkeri nemal jedno cez druhé a som maximálne spokojný.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 19:47
xWing   
K tej poslednej vete.
Presne kvoli tomu mam ten MSFS addon linker, aby som si zadelil addony podla kategorii a mam prehlad.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 16:08
OK-MSS
Za mou osobu ten addonslinker.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 16:49
OK-EUU46   
Ano, addon linker si take nemohu vynachvalit a tim ze letam pokazde jinam, tak to pouzivam hodne!!
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 16:54
MV
Addons Linker používám od začátku co mám MSFS a jednoznačně doporučuji. Přijde mi přehledný, jednoduchý, a to je moje angličtina fakt chabá ....
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   13. 1. 2023 / 21:19
MiyuGreer   
Addon Linker je pro mně dnes již nepostradatelnou aplikací. Mám z flightsim . to staženo spousty scenérií a nechci aby simulátor načítal všechny pokaždé ikdyž tam zrovna nelétám. Proto jsem to vyřešil tak že jsem přes Addon linker vytvořil předvolby ke každé části světa. V mém případě Amerika na sev. a jižní. Evropa na čtyři díly + UK, Asie na západní a východní, Austrálie je zvlášť a stejně tak Afrika a Arábie. Pak si zapnu jen tu nebo ty které chci a vím že tam budu létat. Navíc ke každé této oblasti mám i odpovídající aerolinky které se tam pravidelně vyskytují. Takže řekneme třeba že dnes budu létat jen severní ameriku tak msfs může ignorovat 9/10 souborů v mojí složce což značně urychlí každé načítání.

Takže jedině doporučuji.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   15. 1. 2023 / 06:52
dvojan
Dík všem za názor. Snad jen poslední dotaz : Jak se Addon Linker chová při velkém upgradu MSFS?
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   15. 1. 2023 / 07:44
OK-MSS
Stejně jak před upgradem.
 

Správa doplňků ve složce Comunity.   15. 1. 2023 / 08:08
xWing   
Nijak, pretoze realne to neni addon do MSFS.
Je to len nastroj, ktory je mimo adresaru Community.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ