FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Koupě vrtulníku Jeden příspěvek | Celý strom
Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 10:45
namezp
Ahoj všem, předem říkám, že mě to jenom zajímá a samozřejmě nemám dostatek peněz na koupi skutečného vrtulníku, ale rád bych věděl jak to funguje - třeba líbí se mi Guimbal Cabri G2, Airbus H125, H130, H135, H145 a Bell 407, 429 a 412. Moje otázka zní, kdybych měl dost peněz je možné si všechny tyto vrtulníky koupit a napsat na sebe jako fyzickou osobu stejně jako si můžu koupit a napsat na sebe osobní auto nebo musím splňovat nějaké požadavky (vrtulník registrovat na nějakou firmu apod.)?
 

Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 15:56
Luděk Ch.
Koupit si můžeš naprosto co chceš. Stejně jako auto, aniž bys měl řidičák. Akorát s tím nemůžeš létat
 

Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 18:32
LUdo
Teoreticky ti asi nic nebrání na nepodnikající fyzickou osobu (nejen jako majitele - to FO bývají běžně, ale i jako provozovatele) napsat jakýkoliv stroj, akorát že budeš omezený soukromým použitím. Bezúplatně, bez provádění leteckých prací, ... Zkrátka bez čehokoliv, čím by si mohl na sebe aspoň trochu vydělávat. Reálně, vyhovět všem procesům je záležitost pro profesionály a seženeš si klasického komerčního provozovatele, i kdyby ses v tom vozil sám. To prostě samostatný hobbík nemá šanci dát - i kdyby teoreticky měl na tu opici i na banány. Mluvím teda o dospělých vrtulnících, ne o ULL.
 

Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 18:46
Luděk Ch.
On se neptal na lítání, ale jestli si to může koupit. Odpověď zní, že ano
 

Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 20:19
namezp
Provoz ultralightu asi problém nebude, tam si to majitel dokáže ohlídat sám, ale třeba taková H135, tam už asi budou jiné předpisy (přísnější).
Takže jestli jsem to všechno pochopil správně, tak koupit a vlastnit můžu cokoliv od ultralightu po Mi-26. A pokud mám správnou pilotní licenci tak s tím mohu i lítat v podstatě kdykoliv, ale jen pro zábavu. Pokud bych chtěl, aby to lítalo a trochu si to na sebe vydělalo, tak potřebuji nějakého komerčního provozovatele (třeba DSA), který se mi bude starat o papíry a celkově o provoz stroje.
 

Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 21:24
Tragédie v JRD
No .. ono i kdyz na tom budes litat sam, tak budes potrebovat nekoho, kdo ti to bude opecovavat (zajistovat letovou zpusobilost - coz je celkem komplexni cinnost).

to, ze na tom budes litat soukromne... te jeste nezbavuje rady povinnosti , zejmena te udrzovat vec v letatelnem stavu
 

Koupě vrtulníku   25. 1. 2023 / 16:36
Luděk Ch.
Ne, nepochopil jsi to dobře. Žádného provozovatele nepotřebuješ, můžeš lítat sám a dokonce i vydělávat, pokud si uděláš potřebnou komeční pilotní licenci. Ovšem musíš si samozřejmě pohlídat v takovém případě sám i veškeré papíry na stroj, hlavně údržbu, pojištění atd. Ale nikde není řečeno, že bys musel mít stroj pod nějakým jiným velkým provozovatelem. Můžeš se tím komerčním provozovatelem klidně stát ty sám.
 

Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 18:38
Marek07
Kúpiť v zmysle vlastniť a teda byť zapísaný v registri lietadiel ako vlastník nie je problém. Prevádzkovať vrtuľník/lietadlo je však už úplne iná vec. Aj auto máš registrované ako vlastník a prevádzkovateľ, pričom môžeš zastávať naraz obe pozície, alebo len jednu z nich (napr. auto na leasing, tam je vlastník leasingová spoločnosť a prevádzkovateľ si ty). Prevádzkovateľ plne zodpovedá za prevádzku v rozsahu platnej legislatívy (udržiavanie letovej spôsobilosti v zmysle EASA, prevádzka v zmysle EASA a pod.)...
 

Koupě vrtulníku   24. 1. 2023 / 18:59
OK-EUU46   
Dnes se vlastně dá koupit cokoliv. Libo atomová ponorka, věř, že se dá sehnat.. Vzpomínám se řešilo, že Írán chtěl kopit od ZVVZ Milevsko vzduchotechniku do jaderné elektrárny. Tehdy jim to (někdo) asi USA zatrhl, že je to podpora jaderného programu nepřítele. Firma do toho projektu prý dala miliony a pak se to prostě stornovalo. Tak se milí Írančané obrátili na Rusy a už ji mají v provozu
 

Koupě vrtulníku   26. 1. 2023 / 18:09
MzM   
Mám tu k prodeji skutečný T-Rex 450, chceš?
Na ten bys mohl i mít a lítat s ním taky můžeš, i když dneska už TO chce papíry. Ale zase jsou tak nějak zadarmo (tuším ještě pořád).
 

VWAC
FS Medlánky
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ