FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je pondělí 20. 5. 2024, svátek má Zbýšek Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
FSLTL 2 Jeden příspěvek | Celý strom
FSLTL 2   17. 5. 2023 / 18:17
PepaFL
Po přečtení vláken o FSLTL bych doplnil -

1) zmenšení z 4k na něco stravitelnějšího . 1024 vypadá pořád dobře a všechny letadla zabírají 2.78 GB namísto původních 30ti GB

100 letadel na velkých letištích obsadí 100+ MB VRAM namísto původních 2.5 GB. Plynulost se výrazně zlepší a hit na FPS se minimalizuje.

Mám zatím jako nejlepší použitelné nastavení 100 statických na velkých letištích + 30 airliners 55 km rádius, ground 25-30 km. Dost na to aby se to v současném stavu MSFS nějak kolem letišť motalo (doslova ) . Protože MSFS jedou stylem když my to neumíme tak to pokazíme jiným kdo to umějí

FSLTL musí tedy obcházet špatné věci MSFS , měnit násilím body dosednutí letadel, přiblížení atd...to vše v dalším update je ale pokaženo zlepšením trafficu ze strany simulátorů a musí se začít znovu. Bohužel MSFS jede svoji hru Chaos nádraží v Mumbaji a tak na velkých letištích dochází ke křižování letadel na finále protože část z nich jde na ILS, část se snaží najít nějaký VOR a část použije RNAV. na 4 drahách KMCO to vypadá jak na indické křižovatce řízené sjetým strážníkem bez praxe. Do toho navíc díky MSFS startujou další letadla naproti s větrem v zádech. To FSLTL částečně vyřešili použitím ŠIĎ a STAR ale MSFS zase řekl jasně NE - nikdo cizí prý nebude v zavedených pořádcích dělat holubník

XNviewMP umožní dávkové zmenšení na pár kliků.
ZALOHOVAT puvodni Sim Objects. Trpelive pockat az vsechny .pgn dostanou nacteny popis/ info o sobe a SSD prestane pracovat. To chvili trva. Odebrat vsechny mensi az po velikost kterou uz zmensovat chci.NEPOUZIVAT vic jader procesory , jen JEDNO. Jinak vzniknou chyby. S jednim jadrem jsem zadne poskozene letadlo nenasel.


Menu Tools->Batch conversion
Input panel: Select Add Folder and choose FSLTL SimObjects directory
Wait, until all the images has resoltion info. Then put those in order, remove all the 1K and 0.5K stuff. Do convert only for the 2K and 4K images.
Action panel: Add action->Resize with Fit / 1024x1024 pixels / keep ratio / follow orientation / Reduce only options
Output panel: Output to source folder, filename to {Filename}, replace if already exist, keep extension, preserve metadata Press Convert!

Komu se nebude líbit může snadno do Sim Object vrátit původní zazalohovane aircrafts po vymazání zmenšených.

Doplněk k verzi 1.5 - je tam bug s GA - i když se vypne na nula/ nula pořád cpe až 15 GA pro letiště a nastrká je po různých místech na úkor airlineru. Má to vliv na FPS a nejde vypnout. Poslední skvělou verzí byla experimentální 1.4.5f která toto nedělala.
Pro ty kdo létají velká letiště airlinery je řešením všechny malé GA z Sim Object / aircraft docasnevybrat někam jinam do karantény mimo Sim Object / Aircrafts . Pro malá letiště a různé Cessnare funguje injector 1.5 dobře bez nutnosti izolovat nějaká letadla.
 

FSLTL 2   18. 5. 2023 / 09:11
simulatorak
Super postrehy. A keby som chcel naopak uprednostnit GA alebo zvysit premavku na nejakom letisku to ide nejako nastavit?
 

FSLTL 2   18. 5. 2023 / 14:17
PepaFL
jde. Pri startu zmeny - yes - a tam si radek po radku vybirat kolik ceho chces. Nebo primo v simulatoru z nabidky FSLTL
 

FSLTL 2   18. 5. 2023 / 18:33
Srandista2
Díky za tip se zmenšením knihovny letadel. Je fakt že 4K je zbytečně moc. I 2K by bylo víc než je potřeba. Zatím jsem zvolil variantu brod. Knihovnu mám z FSLTL (zatím nezmenšenou, ten program neznám, ale zkusím) a AI mám defaultní z MSFS. Kupodivu s tou knihovnou pracovat umí, a ten okolní provoz s tou knihovnou vypadá o poznání lépe.
 

FSLTL 2   18. 5. 2023 / 18:56
PepaFL
nevim jak v Evrope, nezkousel jsem. V severni Americe MSFS AI bere nektera letadla z FSLTL , dodava ale bile stroje tam kde nevi - bohuzel i nejcastejsi Southwest, Delta, AA, United jsou casto jen bile kusy i kdyz ten model a typ k pouziti ma. Zaparkovana so casto sahne na jeden model a rozstrka to po vsech terminalech kde pak jsou same Frontier nebo Spirit v kombinaci s bilyma. Casem se to ustali a priletat zacnou letadla se svyma kabatama pokud jsou k dispozici.
MSFS AI je bohuzel nepouzitelna na velkych letistich kde na posledni chvili dostrci letadlo na finale pul mile pred neboheho simpilota kteremu tup ATC naridi i po minimu GA a kolecko navic.
ATC keca , huby nezastavi ...20NM pred letistem najednou ticho. Uplne. Nikdo nemluvi s nikym, jako by tam nikde nikdo nebyl...az najednou , kde se vzal, ozve se hlas 5 NM pred dosednutim ze jsem treti na pristani. Nebo abych nasledoval nejakeho neposedu na upwind...
Skoda ze MSFT nebo Asobo jsou tak zabedneni a patchujou neco co nema smysl a opravy prinaseji jen nutnost dalsich oprav...Zatim ma MSFS nabeh dopadnout jako Skype - ze 4MB programku ktery fungoval se stal moloch ktery nikdo davno nepouziva ale MSFT ho porad integruje, patchuje a vylepsuje ze uz ma 100 nasobek puvodni velikosti ale funkcnosti te puvodni male verze jeste nedosahl ( a nikdy uz nedosahne )
Ten program je strasne jednoduchej, batch zmenseni uplne super - kdyz dodrzis postup. Experimentoval jsem s tim hodne , mel jsem ze zacatku letadla ruzova, ruzova s bilyma kostickama, pak multicore nektera perfektni , nektera ale zelene flekata nebo z poloviny cerna..
Nastaveni ktere je tady , pockat na plne nacteni pred konverzia pouziti jednoho jadra je tutovka.Mam monitor 4k a letadla zmensena na 1024 vypadaji uplne normalne. Pri nazumovani trebas na jejich registraci nejsou pismena ostra jako pri puvodnich 4k. Kdyz letadlo pozorujes ze sveho cockpitu tak ale zadny rozdil nepoznas. To uvolneni VRAM je ale podstatne a prinasi velke zlepseni.
 

FSLTL 2   18. 5. 2023 / 20:17
PepaFL
jeste doplnek -
MSFS traffic ma opet novou chybu a letadla pristavaji daleko na. FSLTL to od verze 1.4.5 resi tak ze letadlo prinuti sejit par schodu pred dosednutim aby sedlo tam kde ma. Normalne to videt neni, kdyz si ale pockas na priletajici stroj na finale uvidis ho sestoupit o nekolik schodu na short final. To prozatim resi Asobo bug ktery vznikl (p) opravou trafficu v poslednim update.
Cely MSFS traffic by meli zahodit a zacit znovu i s ATC. Multicore by tomu prospelo.
Letadla startujou z opozicnich drah, je jedno jestli si drahu vyberu podle skutecnosti ( flight radar ) nebo skutecneho pocasi, nebo prijmu nabidku drahy z tvorby letoveho planu simu...vetsinou to dopadne tak ze letadla startujou proti pristavajicim.
Snad jedine z mych odblibenych letist SFO byva v poradku, tam je ale zase ATC jako smyslu zbavena a 3x do minuty od Yosemitu az do zatoky brbla o vysce - klesni na 7, klesni na 11, klesni na 4.8, klesni na 3.7, klesni na 5.2, klesni na 3....jak zasekla stara deska mele nesmysly a hazi cisla...pri draze 19 navadi letadlo do kopce a pisklavym hlasem se rozciluje ze ho nechci poslechnout a rozbit si hubu
Nezbyva nez ATC ignorovat a rikat mu at si reklamaci vyridi se svym stvoritelem.
 

FSLTL 2   19. 5. 2023 / 12:25
simulatorak
No bohuzial nech pomenim co chcem v texte pri starte alebo aj vo FS v liste, GA traffic na letisku mi to nezvysi.
 

FSLTL 2   19. 5. 2023 / 12:44
PepaFL
protoze to bere z flightradaru - kdyz tam nic neni v realu neni ani v simu. Koukni na radar, najdi nejake letiste kde provoz je a nastehuj se tam - mel bys je videt.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ