FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Cista instalace MSFS - velikost (Stóře ) Jeden příspěvek | Celý strom
Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   18. 5. 2023 / 19:54
PepaFL
po stahnuti úvodního instalátoru 5 GB výběr edice Premium Deluxe a oznámení že bude stahovat 136 GB. Na gigovem internetu ráno kdy by simaci měli spát po probdělé noci server nedával víc než 275 Mbps do cca 75% instalace. Po zahájení souboru 481 / 481 klesla rychlost na cca 80Mbps a procesor byl víc vytizenej- pravděpodobně to nabobtnalé .cgl potřebovalo nějakou péči o sebe během stahování a procesor na tom makal zatímco stahování se zpomalilo protože víc se víc nestíhalo zpracovat. Po dokončení instalace nakouknutí do marketu a zjištění že se nainstalovala Deluxe ale ne nižší Premium - tak další asi 3 GB k tomu. Rychlost stahování pořád stejná, FBW v té samé době (po skončení stahování simu ) dával 770 Mbps, speed test přes 1.100Mbps Propustnost simovskych serveru tedy nic moc, zdá se.

Proč to všechno ? protože se Sim na počítači výhradně pro létání zbláznil ( po update ? ) Přestal synchronizovat, nepoužíval rolling cache, tahal textury přes textury... Odhlášení ze storu, xboxu nepomohlo, reset online ano. Ztráta logu obnovila funkčnost synchronizovaní, přinesla ale nové dosud nepoznané problémy - světla u mých letadel velikosti hodnotné mince, okolní provoz zářil jako nájezd UFO. Laborování s nastavením, HDR, ovladacema....odinstalace windows update, dodrbane KB ...239 az do rozhodnutí nové instalace Win a Simu.

Zkusil jsem Azure jestli na čistém funguje. První 3 přelety MIA, MCO, RSW vše v pořádku. SFO- Azure pořád ok. Paráda. SFO- MCO pohodička skoro až do konce. 30NM před letištěm Azure mlčí. Mlčí až do přistání. Přistání v pohodě, odpovídal jsem na to co se dalo precist...Nahled do logu - oupsss, let započítán Ground to ground ale přistání NULA. Čerstvý nový vyvoněný log a už se liší počet startů od počtu přistání.

V nové instalaci není vidět část Airbus ovladačů , jen plynové páky, Ne klapky, speed brake, parkovací, autobrake, trim atd. Naštěstí to je namapovane tak ze funguje i přes neviditelnost v nastavení. V logu zmen poslednich update Simu je zminka o opraveni letovych ovladacu. Netreba tedy dal patrat proc to nefunguje, proc vypnuti pristavacich svetel automaticky rozsviti TO svetla atd..

Chybí v menu možnost reset zoom v cockpitu. Měl jsem to tak že se zoom vrátil do normálu ale poloha vidění zůstala stejna. to tam teď v nastaveních dohledat nemůžu. Jen prizoomovat, oddalit- ne ale reset při zachování směru pohledu.

Stastnej nejsem ale dá se říct že částečně spokojenej. Udělany 2 clony disku aby se to cele nemuselo opakovat.Verim ale že nás dříve nebo později MSFT přesvědčí že nová čistá instalace toho všeho bude lepší než nějaká obnova z image.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 09:12
ulitej
Dle posledního odstavce ty clony jsou tedy zbytečný jen jsem prosím tě nezaregistroval zdali Win a MSFS jsou na samostatných discích.

Jaký názor máš defakto na archivací WIN a MSFS ze stejného data, kdyby to bylo tedy na samostatných discích.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 12:49
PepaFL
clony kompletni instalace. Nastavene, odladene.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 13:00
ulitej
Takže Win a MSFS ne jednom HDD a nebo WIN na prvním HDD a MSFS druhém HDD
To, že to máš nastavené a odladěné je asi naprosto jasné přeci nebudeš ukládat nějaký zmetek.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 13:13
PepaFL
2x kompletni . Jedna se po updatech prepise novejsi a zustane porad jedna puvodni. Pri chybe aktualizaci windows se aktualizace zablokujou a bude fungovat...s updatama simu je to zatim horsi. Tam kdyz nasypou chyby tak se natahnou i po obnove.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 13:51
ulitej
Jasně , já jsem již trochu pomalejší , ale teď jsem to již pochopil , ale stejně budu ještě trochu tady otravovat - pokud nastavím WIN na neaktualizovat tak se mi na clonu aktualizace nespustí, když to vrazím do počítače né , ale co dál to se poté uvidí ?

Jinak ta záloha zálohy dává určitý smysl a musím říc že osobně mám jen jednu a teď při tomto tlachání si uvědomuji ten problém se zálohou Win.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 15:52
PepaFL
clon se nijak nezmeni, je mimo pocitac. Kdyz MSFT dodrbe system jako se jim povedlo 2x za sebou minule mesice ( zpomaleni ssd atd..) kdy odinstalace pokazenych aktualizaci nepomuze - 20 minut na obnovu z clonu , pred povolenim internetu zakazat aktualizace bud na 5 tydnu nebo pomoci utilitky do roku 2099.
Bohuzel z windows Microsoft dela jen podhoubi pro reklamu a smirovani, cpe tam veci ktere nikdo nechce, system se meni pred ocima protoze outsorcovanej rekvalifikovanej programator mel napad ktery se jemu libi - a kdyz se libi jemu musi se libit vsem.
FSX a tehdejsi system dostaly zakaz pustit si do kozichu MSFT, co si clovek vytunil to mel, dal si tam co sam chtel, upravil si .cfg aby se letadla chovala normalneji, svitila na drahu jak maji, spotrebu mela v normalu, vytvorene traffic bgl se nijak nemenily...a vydrzelo to tak dodnes. Kdyz zapnu pocitadlo s FSX bude porad stejne
Pocitac pro MSFS je jen pro nej. Neni tam nic jineho , na web to leze jen na flight radar nebo fsxmaps. Presto si kdejakej usmudlanec mysli ze potrebuju jeho doporuceni ve startu na ktery se svych souboru bych se mel znovu podivat...a vlastne i v simulatoru jsou 3 radky letist z historie a cely rolovaci sloupec letist na ktere mi usmudlanec doporucuje letet.
Strasne moc se zacinam zajimat o jakoukoliv zakazku pro Microsoft. Jedno co to bude. Dodrbu to na maxa a az me budou soudit tak panu soudci slibim ze jim to kazde druhe Utery v mesici prijdu trochu opravit. Pri tom jim ale napisu na zed nejake doporuceni, jestli by treba nechteli prejit z Edge na Safari a tak. Komedie by z toho byla paradni
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 16:20
ulitej
Pepo dík a neuraž se opravdu stáčilo napsat
1 HDD -WIN záloha
2 HDD - záloha MSFS
a nebo
1 HDD - WIN záloha + MSFS

Takhle třeba spisovatel Alois Jirásek chtěl napsat TICHO a popsal to na 17 stránkách
No zkušenosti a rady se , ale cení jen někdy zapadnou třeba takovými příspěvky jako jsem tu napsal já a za který se omlouvám.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 17:06
PepaFL
clone disku tak jak to mas rad
ja mam rad cistou instalaci win + msfs, s ovladacema ktere chci, s doplnkama ktere chci atd.

Kdyz se neco semele tak se pripoji disk se zalohou a z ni se obnovi presne do stavu v jakem to bylo. Neni treba nic nastavovat, vse je hotove.

Pak se da hrat a experimentovat. neni treba hodiny hledat kde jsem co pokazil a proc neco nefunguje. Obnova z img to vrati presne do stavu kdy byla udelana.

Od puvodni instalace probehlo hodne updatu jak systemu tak simu.Plus oprav tech oprav ktere prinesly nove chyby vyzadujici dalsi opravy Proto jsem se rozhodl pro cistou instalaci vseho. Mohl jsem to obnopvit z puvodni zalohy a dotahat updaty - kdyz uz se to ale stalo, rozhodl jsem se zacit od nuly.

Chtel jsem vyzkouset trebas uz zminovany Azure jestli to bude lepsi a jine veci. Zbytecne jsem doufal ze nektere bugy zmizi kdyz bude stazena jakasi k dnesku finalni verze a ne opravy oprav delane v prubehu casu. Doufani bylo marne, ti ignoranti pokracujou v destrukci skveleho napadu na simulator a delaji z toho preplacanou arkadu pro decka ktere uprosi rodice tu a tam o 20 aby ji utratili na marketplace za cokoliv z ceho bude mit msfs profit.
59 3d predmetu pripominajich letadla z kterych by se modelama letadel daly nazvat 2 nebo se zavrenyma ocima 3 kousky...tzv. rucne delana letiste kvuli kterym jsem kupoval nejvyssi verzi je vysmech...KMCO - pojizdecky jako horska draha, jetways zacinaji metr od budov ATC nevi cisla gate a po jedine taxi to parking moznosti nezbyva nez zapnout ten uzasnej a skvelej taxi ribbon ktery nesmyslnyma oklikama dovede nekam....KJFK - mimo vyse uvedene pridava kontajnery na pojizdecky, rezave krabice lezi u terminalu, jetways skoda mluvit, jakasi auta nabourana do pushback trucku ktere jsou zaparkovane tam kde by je nikdo videt nechtelILS na 22R privede letadlo primo na vez a koncilo by jejim zborenim. 100 metru mimo drahu...Na JFK se ILS moc nepouziva ale ....skoda slov. KATL tak dlouho patchovali az tam letadla projizdeji skrz budovy, lezou do sebe navzajem pekne zezadu ,...
Kdyz se snazili pokazit ILS na freeware letistich ( aby je prinutili prejit na marketplace a davat jim cast zisku ) tak dodrbali i sva rucne delana letiste - ILS chybelo na SFO 28R, KATL uplne cele, KSEA, KLAX, KDEN, KORD...neco se opravilo s dalsi databazi, KATL trebas neni opravena dodnes.
Me domovske KRSW - druhe nejvytizenejsi letiste se single drahou, po San Diegu. Tady vyzkoumali transition jakousi pofiderni RSW kterou umistili nad prostredek drahy. Priletajici doleti nad stred letiste kde se stoci po smeru drahy a pokracuje tam kde se ostatni otocili o 180 a jdou na drahu. Ve stejne vysce se tam tedy potkavaji cumakama proti sobe , do toho na stejny smer odlety...lol, masakr. Mumbaj nadrazi je proti tomu vzor organizacniho poradku.
Tvorove kteri toto spachali se nestydi to tak nechat, naopak dalsim updatem znici praci jinych kteri se snazili toto opravit v mezich ktere jim sim dovoli.
Po resetu online savu dalsi prekvapeni - letadla ktera jsem nechtel a odebral se hlasila jako povinna a sim je zacal stahovat , instalovat zpatky. Otsorcovej Ind se rozhodl ze budu mit na disku tech 59 modelu letadel at je chci nebo ne. Kazde z nich bude potrebovat behem roku nekolik oprav a oprav techto oprav. Shrnuto - kdo si chce zalitat alespon naznakem simulatorove neni cilovou skupinou tech klaunu z Microsoftu. Bohuzel, napad skvelej, prostredi obzvlaste nekde dobre ( s photo ) ... a tam to prozatim asi konci. Prvotni uspokojeni zacina zabijet kazde letadlo ktere startuje naproti, neuveritelne tupe ATC kde me nektere hlasy uz tak vytaceji ze kdybych dotycneho gentlemana potkal na baru asi by byl bit
Myslim ze jedinou veci mi muze Microsoft udelat radost - aby se potulujici postavicky na letisti v mistech kde nemaji co delat daly nasat do motoru kdyz uz tam uplne zbytecne predvadeji parodii na chuzi.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 17:16
Tragédie v JRD
Vynechaný prášek?
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 17:30
ulitej
Jiráska jsen nečetl i když to byla povinná četba, ale tvůj příspěvek jsen přečetl.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 17:43
PepaFL
vim, dlouhe jako seznam oprav Asobo / Microsoftu.
Skutecnost je ale takova a jeste horsi - v zaplave naprostych nesmyslu se hromadi chyby ktere se bud neresi nebo se jeste zhorsujou. Jakakoliv snaha to vyresit castecne za ne je znicena hned dalsim jejich mandatory updatem ktery sam o sobe zadne zlepseni neprinasi.
par kb malinke soubory water fix pro ruzne oblasti ktere opravily mosty, pristaviste....s kteryma si lidi dali dost prace...zniceny poslednim update ktery zase Liberty potopil do vody a zaparkovane lode jsou napul potopene, mosty jsou opet prerusene nebo pod vodou uplne - vsude kde vim ze bylo opraveno- Los Angeles, Florida, NY.... zacina to byt smutnej pribeh.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 18:13
xWing   
Prejdi na X-Plane, tam nemusis nic aktualizovat povinne, ked nechces.
Hned ako vysiel X-Plane 12, do MSFS sa uz nevrtam.
Len raz za mesiac ho spustim kvoli povinnej aktualizacii
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 18:38
PepaFL
dopadne to presne tak. Zacinam se divat po informacich - jak vypada prostredi, jestli je moznost vymazlit si oblibene oblasti blizko k realite a jestli tam nejsou veci ktere nejvic vadi.
Vcera vecer Orlando area bourka. Divertovalo se na TPA, MIA, FLL, RSW, neco krouzilo kolecka. cca v 9:30 vypostili divertovana letadla na MCO - vlacky krasne serazenych letadel smerem k MCO , obletavaly bourku ktera se posunula na jih, k tomu bezny provoz ktery v tu hodinu byva velky i normalne....Luxusni zalezitost kdyz to seradili na vyuziti vsech 4 drah...FSLTL nadelil aera simulatoru na stribrnem podnosu - a ten to domrskal do komedie kdy se z finale na 17L zacalo letadlo sunout nakross primo na finale 18R a nebylo v tom samo - podobne se to chovalo cele. Nektere z nich ze short final otocku proti proudu na nejaky pofiderni VOR odkud se stacely na jinou drahu - jak jinak nez na tu nejhur dostupnou skrz vsechen ten provoz okolo.
Den za dnem vic a vic povazuju MSFS za promarnenou prilezitost.
Posledni projekt ktery jeste zkousim je prinutit sim aby si myslel ze je online i kdyz tam by mel byt jen pro prihlaseni. Mel by vyuzivat rolling cache i v tomto rezimu takze to kde clovek byl a ma to rad by mel hezky vypadajici prostredi. Skoro cela Florida hezky vypadajici je cca 75 GB, 1TB by mel pokryt velky kus oblibenych oblasti. K tomu traffic ktery by nebezel v simulatoru ale nad nim , poloha okolnich stroju by se mela brat od polohy pilota. Zatim jen utopie pred stadiem pokusu To ale bude jen v pripade ze se podari Microsoftu uzavrit pristup k cemukoliv v celem systemu.
Posledni peckou od MSFT je jejich BT klavesnice ktera uz ted nefunguje se simem...drive slo v napajeni odebrat moznost spani BT zarizeni kvuli spotrebe. Dnes to se simem nefunguje a kdyz se BT clovek jen dotkne tak to na nekolik sec sim znehybni protoze se to znovu paruje- reseni je ted jen klavesnice s kabelem, pravek..MS system, MS sim, MS hw...a NEJDE to dohromady Je to banda tupych ignorantu.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   19. 5. 2023 / 19:02
OK-MSS
Co to hulíš za matroš
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   20. 5. 2023 / 08:43
Luděk Ch.
Hele, to jsou hrozné a nečitelné slátaniny Pochopil jsem jen to, že MS může za všechno zlo světa Máš svobodné právo cokoliv od MS nepoužívat. Ono těch spokojených lidí je víc než dost, takže jeden chybějící je nepoloží. Hlavně si uvědom, že MSFS je komplet svět v detailech, jaké nikdy dřív nebyly a naprostou většinu globální scenérie generují automaticky. Takže ano, při každé změně, kdy se globálně něco vylepší, zákonitě ta automatika i nějaké detaily někde v některých oblastech pokazí a je naprosto vyloučeno, aby šlo manuálně zkontrolovat po každé aktualizaci celý svět, jestli ti automatika někde nepokazila třeba nějaký most.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   20. 5. 2023 / 13:46
PepaFL
clovek by jim neco odpustil - hodne by jim odpustil kdyby alespon to cim se chlubi a co prodaji jako extra by fungovalo... Viz trebas KMCO - projed si spojovaci pojizdecku mezi rw 18L a 17R - pozor ale aby ti aero nespadlo na podjizdejiici silnici az te to tam pri rychlosti 10 nakopne a hodi 50 ft do vzduchu. Zkus si zajet k zadnim gates severnich terminalu - horska draha ktera pri zapnutych poskozenich konci havarii. Premium De Luxe nenabidne gates, jen taxi to parking...dostanes taxivay B5 nebo B6 a zapnes si tedy ten cool a treny taxi ribbon ktery te povede - nasleduj ho a urazis si kridlo o budovu terminalu, projedes telem jineho zaparkovaneho letadla abys druhym kridlem po nesmyslnem toceni vrazil do dalsi casti uz zdevastovane budovy
To vse ale az po tom jestli prezijes pristani pri kterem msfs posle proti tobe odchozi traffic s vetrem v zadech. Nebo az se popasujes s tim ze ti do cesty msfs nastrka auta ktera se zastavi na pojizdecce a cekaji tam az zpusobi nestesti
Podobne to je na vsech Asobo rucne malovanych premiovych letistich. Amerika je horsi nez Evropa kde tech chyb letist neni tolik. Fakt je ze roky to maji na haku. Curaji lidem na hlavy a tvrdi ze to je dest. Dost z vas tomu ze jde o dest veri. Cenou urechy je dodani GPS do DC 3. Budiz jim tedy odpusteno a provolana 3x slava.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   20. 5. 2023 / 16:57
Stew
MSFS je konzolová sranda. Narozdíl od Xplane, DCS apod.
 

Cista instalace MSFS - velikost (Stóře )   20. 5. 2023 / 17:00
Tragédie v JRD
a je … uz je to tady zase
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
L39.CZ
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ