FlightSim.CZ   Reklama  
CVARS - zrychlí vám tep...
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je čtvrtek 28. 3. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Co je to za let? Jeden příspěvek | Celý strom
Co je to za let?   30. 5. 2023 / 10:40
Algy   
Dnes mě na FR24 zaujal tento nestandardní let. Je to celkem nezvyklý letoun Rockwell 695 Jetprop 980 americké registrace, letící z DRS (Drážďany) nad PRG a zase někam zpět. Výška FL160, sqk 1471. Nevíte někdo více, proč to letí tahle nezvykle? Výcvik?
50697 B / 619 x 550 / N980AE.png
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 13:58
Stew
No, když se podíváš na jeho včerejší nebo předvčerejší lety, tak je to asi fotograf, nebo tajný pomalý chemtrails práškař
Minulý pátek byl i ve Francii, asi pro chemikálie
42558 B / 750 x 475 / ufo1.png
36656 B / 750 x 415 / ufo2.png
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 14:05
Stew
Neboti chystá možná další LIDAR plastickou scenerku .)
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 16:25
A320
šmíraci z katastru nemovitostí )
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 18:35
Algy   
Jo to je práškař? Ten dnešní let právě nevypadal, že by něco kropil, nebo měl hodně úzké zadání. Moc tajný nebyl, neboť jak jsem jej zaslechl, hned jsem se šel podívat co mi to tu léce. Koukám, včera cukroval v Budějicích, tak to je cajk. Tam by chtěl žít každý.
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 18:45
PepaFL
ty lety jsou kdyz sviti Slunce. Odrazeji se alobalove cepice Svedku Chemtrailovych jako zrcadla.
Ziskaji se tim dulezita data na ktera mista je nutno vypustit trojnasobnou davku. Vse dokonci piloti beznych civilnich spoju kteri nad krizovyma mistama otevrou ventil vic aby se zivlove prestali cukat.
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 21:11
ulitej
Osobo nám připravuje update ČR
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 21:19
PepaFL
Data nasbirali napred v severni casti a opravy jejich chyb sbiraji na jihu. Rukopis Asobo a Microftu nezamenitelnej tam jasne je videt
 

Co je to za let?   30. 5. 2023 / 23:30
Stew
Vracel se asi na místo činu, aby zakryl chem. stopy ledkem, nebo aby si opravil pár vadných rozmazaných snímků, když mu to včera rozhodil větr (všimni, jak vyčkával na příležitost)

Mě by zas zajímalo, co se to přehnalo u nás včera za asi special 747, s tou radar kopulí v čumáu. Přímo nad hlavou, směr Východ. Na Flight Radaru nebyl. Courali jsme se zrovna nad Štbk po lese a naráz tam nad nama taková sviňa
10227 B / 750 x 493 / VM_01a.jpg
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 09:17
Ctirad
No jo, škoda, že nám dostupné radary to neukáží, ale protože je tak nádherná doba, v níž momentálně žijeme, tak už nemáme přístup na ruský radar, kde byly všechny lety i vojenské a dokonce i drony a než začala SVO, tak jsem ten cvrkot dronů NATO kolem Ruska občas s údivem sledoval. Divil jsem se, že si to nechají tak dlouho líbit...
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 09:44
ulitej
I ty jeden takové věci tady psát ty ty ty
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 13:54
vojtas
Zkoušel jsi už fórum na Novinkách? Tam máš mnohem větší šanci, že si s někým zanotuješ. Tady narazíš spíš na rozumnější lidi.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 14:17
Ctirad
Co to má znamenat? Co mi to tady podsouváš? Já snad tu SVO schvaluji? Já byl vždy proti násilí a válkám. Proč bych měl jít na diskuzi Novinek mezi tu bandu idiotů. Já jen píšu že než SVO začala, ruský radar fungoval. On tedy funguje stále, ale už na něj není svobodný přístup. Prostě to zatrhli. A bylo super, že můžeš mít přehled o všech letech. Teď mi tady imrvere létají nad hlavou vojenské lety NATO i vrtulníky a já jak se o letadla zajímám, rád bych věděl, co jsou to za lety. Já na tom radaru sledoval i AF1 a i drony. Prostě zábava a koníček. Teď tu lítají Chinooky a na radaru mrtvo...Už ať je zase klid a válka minulost...
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 14:55
ulitej
No oni asi mají zapnutý jiný typ odpovídače , co myslíte ? takže je otázka, kdo je může sledovat , dle mě to je na schopnosti vycucat ze vzduchu ty správné informace.
Jinak já osobně jsem nereagoval na SVO ale na tvé povzdechnutí , že data z radaru jsou vypnuté a že ten stav komentuješ.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 15:03
Tragédie v JRD
Uz jenom tim, ze o tom mluvis jako o SVO a ne jako o napadeni nebo invazi, vyvolava ten prispevek jiste otazky.

SVO je pojem pouzivany ruskou propagandou
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 17:44
Ctirad
SVO je termín, který používala i naše média. Můžeme tomu říkat i napadení, agrese, jakkoliv, ale válka to není. Nikdo nikomu oficiálně právní formou nevyhlásil válku, ani Rusko Ukrajině a ani Ukrajina Rusku. Já nepotřebuju obhajovat Rusko, jak z tvého příspěvku chápu. Jen bych byl moc rád, aby to už skončilo, ale bohužel to zatím tak nevypadá, není k tomu vůle...
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 18:06
Tragédie v JRD
bacha na “chci mir”. mir chtely i velmoci, ktere darovaly kus prvni republiky hitlerovi. a jak to dopadlo.

a je dobre, ze se zapadni svet poucil a jde jinou cestou. ano, zatim putler k miru vuli nema. a ten je tim prvnim, na kom to visi (pokud se nejakym zazrakem nepovede ukrajine ho vypraskat z ukrajiny).
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 19:20
Ctirad
Ale já chci mír, ať se na to dívám jak chci. Máš pravdu, západní mocnosti nás zradily a pak to tak dopadlo. Ovšem tehdy nás pak naštěsti Rusové, tedy převážně oni, osvobodili. To tak bylo i když jsou tendence to otáčet. Já totiž nevěřím, že nás chce Putin napanout. Nikdy to neřekl. Jen vím, že nechce mít hned za hranicema NATO. Rusku to bylo slíbeno při rozpadu Varšavské smlouvy, že se NATO neroztáhne, ale nebylo to dodrženo. Navíc všude píšou, že Rusko krvácí, nemá čím bojovat, Putin je nemocný, takže nemám z něj strach. Je na konci se silama, takže Ukrajina je pro něj ažaž...
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 19:38
Tragédie v JRD
tvl … blaboslaveni chudi duchem.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 19:40
PepaFL
2021 cviceni u UA, ponechani znacneho mnoztvi techniky na miste kdyz cviceni skoncilo.
2022 - nikdy nerekl ze zautoci, tvrdil opak.
Prvni dny VYHROZOVALa Ratputinova propaganda vsem. Po Lisabon.
S pribyvajicima neuspechama drbanu vyhruzky atomem intenzivnejsi
...
z historie - russackove se pret tim vsim pokusili osvobodit Finsko a s Nemeckem osvobodili Polsko ktere si rozdelili. To ze rusaci privladstnili porazku fasismu neznamena ze to byla jejich zasluha - technika ze zapadu, ucast Ukrajincu, Belorusu a vsech dalsich narodnosti. Rusaci meli nejsis nejvetsi podil v jednotkach ktere strilely pripadne dezertery z fronty a v NKVD.
....
rusak napad VSECHNY sve sousedy. Nemuze se tedy v tom chudobinci nikdo divit ze se sousedi snazi vstoupit do aliance ktere se okupant boji
...
po rozpadu VS se Rusko okamzite pustilo do dila a zacalo utvaret alianci ze zemi ktere s nim po rozpadu sajuzu jeste kamaradily. Ty ktere kamaradit nechtely rusak prepadl a vyvrazdil nejake obyvatele aby zustal mit vliv
....
rusacka propaganda se dekady chlubi jen tim co vymysleli aby jine tim mohli zabit. Nastesti to jnefunguje jak propaganda lhala. NIKDY ale nemluvili o tom jakym vyrobkem ovladli svetovy trh protoze jsou v necem dobri - NEJSOU, NEBYLI a NEBUDOU.
....
Zeme plna chlastu, bidy a zmaru ze ktere prichazela literatura o chlastu, bide a zmaru.
...
Vyjmenuj nam rusacke vyrobky ktere mas a pouzivas - ne plyn ktery jim ze zeme dostanou zapadni technologie a prepravi diky turbinam ze zapadu. Pridej nejake filmy, muziku, knihy z nove doby a cokoliv tebe jen napadne. Pocitac z rusacka nejspis taky nemas, letadlem jejich bys letet nechtel, pouzivat jejich sw by te nebavilo.
...
Smejd na konci se silama bez budoucnosti neni idealni existence s ohledem na nejakou stabilitu
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 20:16
Ctirad
Ano, máš pravdu, mám už některé věci z historie hodně v hlavě pomatené...
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 20:51
Ctirad
Měl jsem v životě 2 Žigulíky, byly to spolehlivé kočáry, Fiesta, kterou mám dodnes tomu nesahá po kotníky. Letěl jsem v Anduli, naprostá paráda, ty bys do toho nevlezl? Rád bych ještě zažil letět v Tu154, v Il62, ale to už se nesplní. Mám ruské rádio FEF 206, dodnes šlape, i když ho jen občas vyzkouším. A dříve byl ruský film za trest, ale hodně se naučili, např. Kandahár, super natočeno. Nebo Pilot, taky dobré. Nechci řešit politiku, nemám rád jakékoliv agrese, ale to neznamená, že chci s Putinem válčit do jeho porážky. Každá válka totiž končí jednáním a smlouvou. Bohužel svět se nikdy nepoučí, války vždy byly a bohužel i budou. Proto chci aby se strany dohodly a boje ukončily. Máslo na hlavě mají totiž obě strany. A pojďme od toho. Nechci se už dál bavit na toto téma. Dík
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 21:02
PepaFL
pryc od toho.
Jen bych dodal ze Kubanci maji 50 i vice let stara americka auta a jsou s nima stastni. Presne podle tvrzeni ze kazda liska chvali svuj ocas. Ta ktera ho nema ale tvrdi ze nejlepsi zivot je bez ocasu.
Skoda ze zapad je pripos...a davkujou zbrane pro UA jako homeopatika. Kdyby se tam navalilo vsechno hned tak by uz vyjednavani uz davno probehlo. Druha pravda je ze UA si i po 2014 rozkradala vlastni rozpocet obrany tak jak se deje vsude - oni na rozdil od vsude nejsou v alianci a mohli rusackou prasarnu ocekavat.
Na vas pacifistech se mi libi jak jste zklamani ze uz nemuzete pozorovat na radaru rusacka letadla u hranic zemi NATO ale jednim dechem dodate ze se divite rusakum jak letadla NATO trpeli tak dlouho ve vzdusnem prostoru zemi NATO.
Konec kecu o tomto tematu. Tecka.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 21:18
Ctirad
Jen ti odpovím. Můj zájem o letadla je čistě apolitický, nestraním nikomu. A i když se budeme bavit o strojích na zabíjení, což vojenská letadla jsou, neposuzuju stát, který je vyrobil, ale jejich úroveň a tam podle mne mají některé stroje dobré obě strany. Letadla se mi líbí prostě jen ze zájmu technického. Na to, že to umí zabíjet, radši nechci myslet. Ale dnes převažuje zájem o civilní letectví, mám pár kamarádů a znamých, kteří jsou pilotama a létají jak s Boeingama, ale tak i s vrtulníkama jako Mi24, nebo Mi117. A otec taky létal a naštěstí jen o vlásek unikl nasazení na MIG15. Já létat ze zdravotních důvodů nemůžu, jen je mi to občas dopřáno. Můžu si dovolit obdivovat i ruskou techniku, když obdivuju techniku západu, to mi nikdo brát nebude. Nevím, kolik mi na tomto světě zbývá, proto si můžu dovolit nebýt sešněrován do nových korektních názorů.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 21:45
Tucano
Nemienim sa zúčastniť tejto diskúzie. Ale nedá mi jedna vec.

Mal som spolužiaka na ZDŠ. Jeho otec bol leteckým inštruktorom na Vysokej vojenskej leteckej škole Slovenského národného povstania v Košiciach.
Vyučoval pokračovací výcvik na Mig21. Jedného dňa spolužiak prišiel s tým, že mu otec nežije. Otec padol v boji v Jemene. Po pol roku sa zistilo, že bol spolu so svojim žiakom zostrelený nad Saudskou Arábiou. Prežil a padol do zajatia. Po ďaľšom asi pol roku ho vymenili a vrátil sa domov. Dostal bolestné v dolároch a v Tuzexe si kupil FIAT 127.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 22:22
PepaFL
taky pribeh ze zivota a hodne cerstvej.
Jedna rodina ze Slovenska se rozdelila - cast po 68 odesla do USA a cast zustala na Slovensku.
Ti ze Slovenska, hlavne mladsi odesli do Ameriky hned po 1990.
Rodice vychovani bolsevikem podle rusackych not prenesli vyplach mozku na sve deti. Ti mladi maji nazory jine jinde nez jejich starsi pribuzni kteri vychove bolsevika unikli.

FInale - stara babka prijela za synem, zustala v Americe. V tomto obdobi dosla rec na rusaky, UA a pod...
Baba zahlasila ze je dobre ze rusak v roce 1968 Ceskoslovensko zachranil podruhe protoze ... inac by nas zhabali Americania... K tomu neni vic co dodat a doufam ze tu carodejnici uz nikdy nepotkam.
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 13:29
Ctirad
Já mám taky příběh. Jedna rodina, část emigrovala do USA. Jejich synáček, vychovaný v blahobytu, pak přiletěl sem a ubytoval se u své sestřenice a asi po třech týdnech celou čtyřčlennou rodinu vyvraždil. Přinesl sem asi ty správné hodnoty. A ať už je to deset let zpátky, pořád vražda našich dobrých přátel hrozně moc bolí...
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 15:32
Tucano
Teda nečakal som, že sa tu nájde niekto koho sa tá záležitosť, osobne dotýkala. Mňa na tej veci nakoniec prekvapilo, že ho ako US-občana US-úrady bez veľkých rečí vydali do Česka.
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 17:25
Ctirad
Taky jsem to vydání nečekal, ale důkazy byly nezvratné a asi to těm amíkům stačilo. Kdoví, třeba to bylo narevanž. A kdo ví, jestli se opravdu oběsil...
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 00:29
PavelVejda
Krásně řečeno! Já přidám ještě DCS. Kvalitní výrobek, dá se řicí z půlky ruský
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 00:33
PavelVejda
A SOYUZ.. To je pane stroj - nesmrtelnej. Asi bych raději letěl v něm (jsou tam knoflíky a přepínače), než v US stroji kde jsou dotykáče. Bál bych se že to zamrzne do modré smrti
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 07:36
Ctirad
Ano, tak Soyuz, to je parádní příklad. A jak panečku slouží a jak v něm rádi létají i Američané.
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 11:47
Pips   
Ještě furt se sojuzy říděj klacíkem?
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 12:37
Ctirad
To nevím, ale proč ne? Když jsem viděl návratový modul lodi Sojuz28, tak jsem měl dojem, že kdyby se na tom něco pokazilo, tak si to v pohodě spravím u mě na garáži . Ale jak dlouho s tím už panečku létají...
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 13:05
Pips   
No, v okamžiku, kdy srovnávám ovládání lodi klackem, nebo dotykovými obrazovkami tak u mě jasně krystalizuje odpověď, že právě proto sojuz ne. Ten pocit, že je sojuz opravitelnej v garáži je další střípek, co by mi klidu nepřidal. Nemyslím si, že by v tom dneska někdo lítal rád. Ale je to prostě jedna z mála cest, kudy vede cesta člověku cesta do vesmíru. Naštěstí už není jediná.
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 13:22
Ctirad
S tou garáží to nebyl úplně vhodný případ, jasně, garáž je garáž, neumí letět do vesmíru, aby tam něco mohla opravit. To už je asi lepší případ vrátnice z Černobylu, ta tam skoro doletěla, ale zase nebyla vybavená potřebným nářadím...
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 13:32
Ctirad
PS: mezi super filmy určitě řadím film Soyuz. Tedy nevím přesně, jestli je ten název přesný, ale film je to super. Tak jako mají Američané svoje Apollo 13 a o něm super film, tak i tento o záchraně Soyuzu je podle skutečnosti. Doporučuju shlédnout.
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 14:31
PepaFL
tobe by se moc libil sovetsy film Balada o vojakovi. To bylo paradni. je to uz davno co jsem to videl, mozna si pletu i nazev a zemi puvodu. Mohlo jit i o svedsky pornofilm Dala baba vojakovi. Koukni na oba.
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 15:12
Ctirad
Tolik času nemám. Kouknu na první, ty koukni na ten druhý...
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 15:16
Charles   
Tohle by ti nestačilo jako náhrada? https://globe.adsbexchange.com/ jsou tam i vojenský. Musíš si to všechno jen nastavit pro svou potřebu.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 17:49
Ctirad
Ano, znám i tento radar, ale dík za tip. Bylo to jen moje malé povzdechnutí. Vím, co je odpovídač, vím jak radar nastavit, ale přesto jsou mezi nima rozdíly. Dřív mi ruský zobrazoval i to, co jiné prostě ne. Ale ano, co mi je do toho, nic nehlásím, po ničem nestřílím, jen občas čumím...
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 19:07
PepaFL
Lidi kteri z Petrohradu pisou o SVO na evropske weby to musi delat pres VPN protoze gosudarovi regulerne jeblo. Dodavaji ale what about EU ....a dalsi provarene pitchoviny.
Poznaji se snadno - mimo SVO pisou o jakemsi Artemovsku Kdyz dojde rec na letadla tak se rozcilujou ze Super Suchoj bude nejlepsi..oupsss, bez motoru a elektroniky ze zapadnich zemi nebude zase nic. Drevene lavice v trupu neschopnem pohybu i po zemi.
Vzdy se ti exoti uklidni az po prevedeni sloves na MSFS kde jsou vlastne jen 2 komercni letadla v barvach realneho sveta - 787 KLM a ruSSacka A 320 S7. Samozrejme jde o letadlo ukradene, nesplacene a preregistrovane na prikaz samotneho Ratputina.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 09:47
Pan Letadlo   
National Airlines, asi N663CA. 747 s radarem na čůmáku nelítá, maximálně RC-135 Rivet Joint.
 

Co je to za let?   31. 5. 2023 / 10:10
Stew
Díky pane, s tím náklaďákem máš asi pravdu. A já už jsem zas fantazíroval, že to asi bude nějaký klon té YAL-1
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 00:15
Algy   
Tak to vidíte, a to jsem se tu chtěl jen zeptat na jedno zajímavé letadlo...
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 00:35
PepaFL
odpovedi na letadlo ses dockal hned na zacatku - a to rovnou nekolika moznosti.

U nas takto lita ( presne jako na obrazkach v dalsim prispevku ) kropic kdyz komari nakladou larvy. Nez se to staci vylihnout tak je postrikaji. Funguje to. Maji na to presne vymezenej cas od nakladeni a nesmi se to nechat vylihnout.
Jeden prelet navazuje na druhej. Nekde mam taky fotku z radaru. Vypada to +/- stejne , vyska ale tesne nad 400 ft , mimo obyvane casti i niz. delaji to vecer. To nejspis kvuli okolnimu provozu / hodne letist v okoli.
 

Co je to za let?   1. 6. 2023 / 07:01
Ctirad
Tak to jste tam u vás 100 let za opicema. Tady to taky dělávali, ale kvůli jakési ekologii už to nedělají... Takže komáry si tady pěkně užíváme
 

Gonzo
VWAC
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ