FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je neděle 28. 4. 2024 Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti Jeden příspěvek | Celý strom
DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti   26. 6. 2023 / 00:26
BigglesR   
Zdravím, poslední příspěvek jsem tu psal před pěti lety a létání na simu jsem od té doby moc nedal, tak je třeba zjednat nápravu.
Zajímá mě, jak byste subjektivně porovnali HW náročnost mezi DCS, MSFS 2020 a X-Plane 12?
Jaký z dnešních realistickejch simlátorů, ať už civilních nebo vojenskejch potřebuje podle váší zkušenosti nejvýkonnější PC a kterej byste naopak označili za nejvyladěnější?
 

DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti   26. 6. 2023 / 15:48
Stew
Pokud budeš létat třeba s Falconem BMS, (což je OT, proto se omlouvám), tak se Ti to s těmito třemi Tvými simy vůbec nedá srovnat, co se týče třeba HW náročnosti (v jeho prospěch). Kvalita voj. simulace a reality je špičková, ale bohužel je tak trochu na úkor nádhery na pohled na krajinu, jak to ty dnešní trendy masové simy pro všechny lidi umí. A běží to i na lehkých strojích. Záleží, co preferuješ. DCS je voj. pecka, ale velmi HW náročná a přitom stroje a celkově jejich reálnost, v porovnání se skutečnými voj situacemi v reálu se podle mě nedá s Falconem 4 (nebo BMS) srovnávat.
 

DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti   26. 6. 2023 / 16:51
Luděk Ch.
Tohle je takové dost nemožné srovnání, protože každý z těch simů má poněkud jiné zaměření. DCS je z toho pohledu úplně mimo téma, MSFS se soustředí hlavně na co nevěrnější vzhled, XP12 zase na co nejvěrnější chování letadla. Každý je jiný a poslední, podle čeho má mezi nimi smysl vybírat, je náročnost na HW. Když mě nezajímají vojenská letadla, tak i kdyby byl DCS pozlacený, tak je pro mě k ničemu
 

DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti   26. 6. 2023 / 19:31
Willhelm   
Mě vojenské éra zajímají jen okrajově, přesto je pro mě DCS zlatý i bez pozlacení. Magnificent Eight Mi-8 takhle zpracovanou a s takovou mírovou kampaní nenajdu v žádném jiném simu. DCS opravdu není jen o vojenských letadlech. HW náročnost DCS, ale šla za poslední rok tak nahoru, že to už má obstarožní GTX1080 nerozdýchává. Zvláště na nových mapách.
Osobně si ale také myslím, že srovnávání simů dle HW náročnosti je MM. PC které hezky plynule rozjede FSXX na max, nebude mít problém s XP12 ani s DCS. Co se týče menší HW náročnosti, tak AF FS 4, BMS mají svou vlastní kategorii, ale za cenu chybějících eyecandy fíčur.
 

DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti   28. 6. 2023 / 10:03
Luděk Ch.
Jako jo, ne že by se DCS nedal úplně využít pro civilní simulaci, ale člověk tam pořád má omezený prostor, kde může lítat. A ona ta Mi-8 v podstatě stejně je vojenského původu, i když se používá v civilu.
 

DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti   28. 6. 2023 / 09:43
kikimora
Za mě subjektivně DCS > MSFS > XPLANE 12. Záleží samozřejmě na nastavení, ale XPLANE 12 je jednoznačně na chvostu.
 

DCS, MSFS a další - porovnání HW náročnosti   28. 6. 2023 / 10:10
Willhelm   
Jako, že XP12 je HW nejnáročnější? Pravda po ukončení bety XP12 na GTX1080 nespustím a když se občas koukám na nějaké ty videa na YT, tak mě zaráží, že tam je pořád vidět problém zubatých stínů, který přetrvává od XP11. Což už je trochu trapas v porovnání s krásnými ostře řezanými stíny v DCS, FSXX a AF FS 4 s přihlédnutím k tomu, že se o tomhle problému ví od roku 2017.
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
FS Medlánky
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ