FlightSim.CZ   Reklama  
SW Virtual
> Nejste přihlášen Login
  Dnes je středa 15. 5. 2024, svátek má Žofie Translate
ÚVOD
LETADLA
KRAJINY
AI PROVOZ
UTILITY
ČLÁNKY
FÓRUM
 Seznam příspěvků
ODKAZY
SCREENSHOTY
VIDEA
INZERCE
PLÁNOVÁNÍ LETŮ
VYHLEDÁVÁNÍ
O SERVERU
RSSRSS - fórum
RSSRSS - novinky
FacebookFacebook
MobileVerze pro PDA
Mi-17 od Nemeth vs. real Jeden příspěvek | Celý strom
Mi-17 od Nemeth vs. real   31. 5. 2005 / 17:43
Jennik   
Tak tuhle otazku jsem pokladal uz i na Nemeth support foru i jinde, mam pocit ze i tady zaznela a zatim BEZ odpovedi. Tak to jeste jeden pokus:

Videl jsem v realu startovat Mi-17 v Prerove. Nez nahodi motory, ma pusteny startovaci engine, ktery produkuje pomerne neprijemny sycivy zvuk. Totez umi i jiz zminena Mi-17 od Nemeth design.
Mel jsem ovsem za to, ze jakmile se nahodi motory, tak se tento zvuk utlumi, jak se ten starter vypne.

U modelu je to tak, ze jakmile se nahodi starter AI-9 (doufam, ze to mam spravne) zacne to pekne pistet - parada. Ovsem kdyz ho po nahozeni obou motoru vypnu - zadna zmena, skripe a fici to dal. Spolu se zvukem motoru je v tu chvili v kabine uz docela rachot. Rikam si, neco delam spatne... Tak jsem jen tak klikal kolem sebe a ejhle: jakmile vypnu AC generatory - zvuk se odmlci!

Vrtulnik leti dal, jsou slyset jen motory - byla by to parada, kdyby ovsem timto neprestala fungovat vetsina avioniky a osvetleni

Pak je mi ovsem zahadou, proc ten zvuk zacina kdyz spoustim starter a proc se neodmlci kdyz ho zase vypnu - a proc se odmlci kdyz vypnu generatory.... Zahada - mohl by mi prosim nekdo vysvetlit jak je to v realu?

P.S. Havrane! Pomoc!
 

Re: Mi-17 od Nemeth vs. real   31. 5. 2005 / 18:07
havran   
Já sice dělám do včel, aleš vím docela jistě, že doba chodu AI-9V je omezena předpisem a musí se po určité době vypnout (cca 20 min). Nevím, jakým stylem to funguje u Neméthových mašin, ale každopádně by se měl vypnout jen tento agregát a ne napájení z generátorů nebo energopultu. Můžu zjistit přesné doby povolené předpisem, ale nic to na věci nemění - možná to jen není úplně dotažené do konce (i Neméth je jen člověk).
 

Re: Re: Mi-17 od Nemeth vs. real   31. 5. 2005 / 18:13
Jennik   
Ano ano, to souhlasi.

AI-9V se samozrejme vypina po nastartovani motoru, panel vypada asi takto: http://secure.simmarket.com/online/nemeth/Mil-17/mi014.jpg Takez potud je vse v oukeji. Dokonce mam pocit, ze se to samo po urcite dobe odpoji - ale je to videt jenom diky tomu, ze se ten velky kulaty knoflik vrati zpet do polohy vypnuto a zhasne par upozorneni. Ten jeho svistivy zvuk zustane i dal.

V realu jsou ty zvukove efekty jak? Odmlci se AI-9? Nebo podle sluchu nepoznas, jestli uz je vypnuty?

Jeste abych trosku upresnil o co mi vlastne jde: jsem presvedceny, ze by ten zvuk generatoru AI-9V - tak jasne rozeznatelny od obou motoru - mel zmizet po nastartovani., takze mam stale dojem, ze to startuju SPATNE, nebo ze v checklistu od Nemeth chybi nejaka malickost, kterou bych si jako mel domyslet a je ji nedomyslel. Chci mit jen jistotu, ze je vse OK.
 

Re: Re: Re: Mi-17 od Nemeth vs. real   31. 5. 2005 / 18:19
havran   
Poznáš to podle zvuku připomínajícího konec sirény - ten je patrný i přes hluk obou motorů.
 

Re: Re: Re: Re: Mi-17 od Nemeth vs. real   31. 5. 2005 / 18:23
Jennik   
Jasnacka, tak ten konec se zadny neozve...
Pokud vypnu AC generatory vpravo dole, zmizi ten zvuk zcela nahle (motory slysim dal a bezi) a pokud je zase zapnu opet se nahle ozve. Tudiz asi nejak spatne odstavuju ten AI-9 a ostatek je jen dusledek hromady skriptu a nedokonalosti FS simulace.
 

Re: Re: Mi-17 od Nemeth vs. real   31. 5. 2005 / 18:17
Snake.d   
30minut a máš recht
 

VWAC
Czech Virtual Air Rescue Service
MZAK
O serveru   |   Zveřejňování souborů ke stažení   |   Kontakt   |   © 1999-2024 FlightSim.CZ